Refacerea dupa o nastere prin cezariana

Refacerea dupa o nastere prin cezariana | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Deci sunteti mamica si ati nascut prin cezariana. Ca oricare proaspata mamica, probabil ca ati fost coplesita de euforia cat si emotia profunda fata de bebelusul mult asteptat cand l-ati tinut pentru prima data in brate. Dar in acelasi timp, dupa o nasterea prin cezariana, veti simti destula durere fizica cateva zile, pana ce efectul anesteziei va trece. Mamicile care au trecut printr-o nastere prin cezariana stau, in general, intre trei pana la cinci zile in spital inainte sa poata merge acasa. www.desprecopii.com/info.asp?id=345" target="_blank">Iata cum se deruleaza recuperarea dupa o nastere prin cezariana.

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamatei spune:

Am nascut prin cezariana in 2009 la Spitalul Universitar Bucuresti. Era intr-o joi, seara, iar sambata la pranz am plecat cu bebe acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Si eu tot prin cezariana am nascut, desii nu a fost optiunea mea. Am nascut joi la 14.15, si marti eram acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

si eu dupa 3 zile eram acasa... Nu a fost prea usoara recuperarea dar nici imposibil de suportat...

--------------------------------------------
Marina21+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi_aluna spune:

Cum v-ati descurcat si cu operatia si cu bebe? Eu am trecut printr-o laparoscopie, operatie mult mai usoara decat o cezariana si mi-a fost destul de greu in primele zile, fara sa mai am si grija unui bebe.
Mai am putin si fac cezariana si mi-e teama ca n-o sa ma pot descurca prea bine cu el in primele zile, din cauza operatiei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Primele 2-3 zile au fost mai neplacute, mai greu sa ma ridic (aveam o "tehnica" speciala, ma intorceam pe o parte, altfel nu reuseam). Dupa prima saptamana deja nu mai aveam probleme, dar nici nu ma solicitasem prea mult.

Cu bb ar fi bine ca nu-l ridici in brate, pe cat posibil. Eu il alaptam, il tineam in brate (dar eu stateam in pozitie sezand, nu ma ridicam cu el in brate, mi-l dadea sotul). Neaparat trebuie sa fie cineva care sa te ajute, macar in prima saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Si eu am nascut prin cezariana de urgenta, pentru ca fatul era in suferinta. In fine, era infasurat cordonul de 2 ori pe picior si nu se mai oxigena bine si a trebuit scos imediat. Dar bebe a fost bine, n-am avut probleme. Eu n-am vrut cezariana pentru nimic in lume, ni-era groaza de operatie. M-am recuperat super-usor. Dupa 24 de ore cand mi-au dat voie, m-am ridicat din pat, iar dupa o saptamana eram ca noua. Acum, privind in urma, cred ca pana la uram cezariana nu e asa un bau-bau cum credeam. Fetelor, care urmati sa nasteti prin cezariana, nu va fie frica! Nu e asa rau cum va imaginati. Nasteri usoare!

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Am nascut prin cezariana, la cerere. Am avut rahi-anestezie. A fost o singura intepatura. Dupa ce l-au scos pe bebe si l-au curatat, masurat, etc., mi l-au pus un pic pe piept, cat sa-l pup si sa ne 'amusinam' unul pe altul Apoi am devenit eu un pic mai agitata si tot intrebam daca mai e mult pana termina si cu mine asa ca au marit doza de anestezie si am adormit. M-am trezit la TI, am constatat ca sunt acolo si am readormit

De refacut m-am refacut rapid. La TI am cerut calmante de vreo 3-4 ori cam la 3 ore distanta (cat ni s-a zis ca tine efectul unui calmant), dar asta mai mult ca sa ma asigur eu ca nu voi avea dureri deloc Se administrau prin cateterul pe care inca il mai aveam, mi l-au scos a doua zi cand am fost mutata in salon.

L-am putut lua pe bebe in brate fara probleme. Durerile au fost mici si sporadice. Mai tare ma durea calmantul pe care mi-l administrau prin branula, asa ca le-am spus sa nu mi-l mai administreze ca nu am dureri din cauza operatiei.
Laptele a aparut in a3a zi de la operatie, colostru am avut inca de la inceput si l-am pus pe bebe la san sa traga.

Miercuri am facut cezariana, sambata am iesit din spital. Eram vioaie, am fost si eu la cumparaturi diverse ptr casa, nu le-am carat eu, dar nu am avut nici o problema cu deplasarea

Acum, a 2a oara, tot prin cezariana voi naste.

Recuperarea depinde de organismul fiecaruia si de cum priveste operatia. Daca se porneste cu ideea ca va fi greu si dureros, asa va si fi. Vb ceea, puterea autosugestiei..

Nasteri usoare!

35+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

salutare!
la fel ca si kora, am trecut printr-o cezariana destul de ok, acum sunt 5 sapt de atunci si simt o usturime pe piele in zona dintre buric si taietura. Desigur ca in locul unde este cicatricea nu simt nimic si am inteles ca vor trece vreo sase luni pana va trece usturimea si ma voi simti perfect. In rest ma simt excelent, daca ar fi sa mai nasc tot cezariana o voi alege. In timpul operatiei nu am simtit nimic.
va pup

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C,
mami lui Eric, 26.08.2011


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

Cred ca depinde de organismul fiecareia dintre noi , chiar daca majoritatea de pe aici vad ca nu am avut probleme .

Pot spune ca anestezia peridurala a insemnat pentru mine ceva neplacut deoarece am auzit fiecare remarca a medicilor , la fel si cand de 2 ori mi-a scazut drastic tensiunea arteriala si au fost nevoiti sa imi administreze efedrina- de la care am fost agitata dupa operatie si nu am reusit sa dorm in prima noapte deloc.

Probabil ca data viitoare voi opta pentru generala , din acelasi considerent.

Cat despre recuperare , am avut o anemie severa dupa operatie , asa ca in urmatoarele 24 de ore mi-au administrat o unitate de sange , anemie din cauaza careia nu puteam sa stau mult in picioare , totul se invartea cu mine , asta atat in spital cat si circa 1 luna dupa ce am venit acasa.

Era o senzatie neplacuta de dezechilibru , si oboseam foarte repede , aveam palpitatii , si tot soiul de simptome neplacute .

M-am refacut 100 % dupa cca. 2 luni jumatate , analizele sunt in regula acum dupa 4 luni , si ce m-a speriat cel mai tare a fost acea senzatie de slabiciune prelungita , deoarece stiu ca in mod normal nu trebuie sa dureze atat de mult .


Sper ca daca voi mai avea bebe , sa nu ai fie atat de dificila recuperarea , atat fizica cat si psihica .

de gaza mica Luca Adrian


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

ohh, imi pare rau ca ai avut asa probleme, ma bucur ca acum totul este bine. Bafta in continuare si numai bine.

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C,
mami lui Eric, 26.08.2011


Mergi la inceput