Pufi iubiti de Ianuarie-Februarie 2010 (148)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcrissa

Buna,
pentru toti pufuletii iubiti.
Intru sa va intreb pe voi cum procedati sau daca le dati sa pape singuri biscuiti in manuta ca voi sunteti de-o seama cu noi.

Noi avem o problema cu bsicuitii, se ineaca foarte rau cu ei.I-am luat din cei de la Nestle ca am inteles ca sunt cei mai buni, dar el musca din ei si incearca sa inghita direct fara sa mai mestece(s-a invatat asa de la pufuleti cred).Avem 3 dintisori jos si 3 sus, am avea cu ce rontai putin.Acum nu stiu daca e bine sa insist sau sa astept sa mai creasca, s-a inecat si s-a invinetit de cateva ori, am simtit ca lesin langa el, pana la urma a vomitat si si-a revenit.

Cristina,fericita de bebe luptator Vlad-Stefan

Atat sunt de mare

Noi ii dam biscuiti sa pape. Am incercat si populari si petit beure pt ca sa compram cu biscutii speciali de bb. Cei mai ok la papat fara inecat au fost astia speciali. Cica era RoStar, producator. Nimic pretentios. Se inmoaie si nu sunt sanse sa se inece cu ei. Ceilalti se rup bucati mai mari si nu se inmoaie la fel si se ineca cu ei. I-am bagat degetul in gurita de 2-3 ori de teama de a nu se ineca. Era si mai mic si nu prea stia cum sa pape. Cand a invatat sa mai rontaie (cu morcovi), sa mestece un pic mancarea (pasat morcovul la furculita, in loc de blenduit) o sa pape si biscuiteii cum trebuie. Succes si fara evenimente!

Mihaela, mami de Florin Cristian (sagetator din 2009) (povestea nasterii)

... cea mai fericita mamica si sotie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Noi am avut asta seara un vomitat cu jet, in 2 jeturi de a dat afara tot. Tot ce a papat. Cred ca a fost prea obosit ca a picat pe la 9 30, de zici ca era 1 noaptea. Sper sa fie ok. E prima data cand face asa ceva.

Eu ma retrag la somn asa ca NB pufi iubiti si mamici destepte, frumoase, documentate si puternice!

Mihaela, mami de Florin Cristian (sagetator din 2009) (povestea nasterii)

... cea mai fericita mamica si sotie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Haircut am vazut poze noi,Maia este o finuta,este foarte frumoasa,pareti foarte fericiti...tu te-ai tuns?sau mi se pare?

Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
"Fericirea nu este determinata de nivelul de prosperitate, ci de caldura relatiei dintre inimi si de modul in care percepem lumea. Ambele atitudini sunt in puterea noastra … Fiecare din noi este fericit atunci cand decide sa fie fericit si nimeni nu ne poate impiedica."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

E miezul noptii...mi-am culcat copiii...si pe cel mic si pe cel mare...si... culmea!!!...la amandoi a functionat tzitza (cu scopuri si abordari diferite, dar cu acelasi rezultat...somn de voie!).

Fetele, multumesc pentru urarile de sanatate pentru sot...nu si-a mai luat nimic de la farmacie azi, pentru ca se pare ca aspirina chinezeasca (sau a saracului cum se mai zice) face minuni!

MCRISSA...strumfita mea nu are deloc dintisori, dar roade cu gingiile tot ce prinde, inclusiv biscuiti. Uneori rupe bucati mai mari si le plimba prin gura, iar daca nu se inmoaie le impinge cu limbuta afara, dar eu sunt tare fricoasa si cand ii dau biscuite sa pape, sau paine, sau orice altceva stau langa ea si o pazesc. Cred ca e cam stresant pentru ea ca ii tot trag manuta daca vad ca are tendinta sa bage biscuitul cu totul in gurita, dar decat sa traiesc spaima inecatului...brrrr...Poate ar trebui sa incerci cu biscuiti mai moi sau altceva ce poate mesteca pana se invata. Oricum esti curajoasa daca s-a inecat de cateva ori si totusi n-ai renuntat sa-i dai sa roada biscuiti.

XELA...ce frumos ca nasesti!!! Imi doresc si eu...nu am nici un fin si chiar mi-as dori. Sanatate multa puiutzilor si pupici lui ginerica, sa scape repede de febra si sa nu-ti mai dea nici un alt motiv de griji.

MIREMIA...multumesc de info. Am sa mai caut sa vad ce gasesc, la noi oferta e foarte saraca, avem cateva magazine si alea nu foarte aprovizionate. Sper totusi sa fac rost de laptic direct de la tarani si il procesez eu acasa. E intradevar scump acela de care zici tu si noi nu suntem intr-o perioada prea roza cu banii, dar pentru fii-mea as face orice efort, numai sa se gaseasca la magazin.

LILLO...imi pare rau ca inca va chinuie febra aia nenorocita. Sper sa va dea de capat doctorul maine si sa va sfatuiasca bine.

CRIS_D...cred ca te invidiez. Nu-s foarte sigura, dar daca ma gandesc bine cred ca mi-as dori si eu sa stau la bloc acum. La casa tot timpul este cate ceva de facut, plus ca intretinerea si curatenia e mai dificila, mai ales daca e si spatiul mare. Plus ca pentru a iesi in oras trebuie sa am masina la dispozitie si e mai complicat si cu bebe mic. Dar asta numai pe timp de iarna, ca vara nu cred ca as suporta sa stau la bloc...fara terasa mea, fara curte, fara liniste si cu stres de vecini.
Bafta sa gasiti solutia care sa va aduca liniste si implinire pe toate planurile si sa va ajute sa gasiti sentimentul de 'acasa'.

MYKY...sanatate lui Kiti!...sper sa nu aveti probleme si vomatul sa fi fost doar de la oboseala si atat. O noapte linistita!

HAIRCUT...s-o pap toata pe Maia nu alta... Si sunteti o familie frumoasa, mi-a placut mult poza cu voi trei. Noi nu prea avem poze in trei ca nu are cine sa ni le faca, cred ca o sa folosesc funtia de selftimer sau cum se cheama ca sa facem cateva pozici de familie, ca-mi plac tare cand le vad la voi.

IOANA...ti-am raspuns pe mess, dar iesisei deja. Placinta cu dovleac am papat de multe ori cand eram mica, facea bunica, dar folosea altfel de dovleac, nu de asta de care am eu in gradina acum. Era tot portocaliu, dar era mai lunguiet, asa ca o para. Am sa incerc sa fac eu din cel din gradina sa vad daca are acelasi gust ca in amintirile mele. Avocado la noi nu am gasit decat intr-un singur magazin dar era crud si foarte tare, poate am sa iau si am sa-l las sa se mai inmoaie. Iar dupa mango sincer nu m-am uitat, chiar am sa-l pun maine pe sot sa-mi ia sa facem o proba sa vedem daca are succes.

Ma retrag si eu ca pic de somn.

S-aveti o noapte linistita!

PS. LMA EVY_ME...sa ai viata pe care ti-o doresti!
Cred ca ati avut petrecere mare azi...v-ati aniversat amandoi, si Sebica si tu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

Buna dimineata. Las si eu un capucino aproape preparat pt dimineata si va scriu repede ce am de zis, ca mi se inchid ochii.
Am vazut poze noi si minunate. Haircut, Miremia, Simplicity, Gratiana, Ioana - aveti niste fetite frumoase foc! Miki -sa creasca mare cavalerul de onoare si voi sa fiti fericiti sa va bucurati de el! Casa de piatra!
Sanatate multa pufilor bolnavi. E perioada, toamna, frig, umbla virusii...o sa treaca si asta si mucii odata cu ea!
Si aici vroiam sa ajung, la Novocalmin (Metamizol). Evident (v-am obisnuit cu asta deja? Ca daca nu mai insist!) ca parerile sunt impartite. Cert e ca-i retras de pe piata din multe tari, din cauza riscului de agranulocitoza, o reactie super nasoala, cu risc vital important. Practic ramane organismul fara aparare! Ca frecventa sau ca e mai rara, ce importanta are? Poate sa apara...Asa cum poate sa apara Sindrom Reye dupa aspirina la copii si nimeni nu da aspirina copiilor pe tema asta, desi e rar sau foarte rar. Si exista alternative! Aici nu-i retras metamizolul de pe piata, dar se foloseste doar in spital, ca antialgic postoperatoriu si nimeni nu s-ar gandi sa-l dea unui bebelus. La noi se foloseste pe scara ultra super hiper larga si nu s-au raportat reactii adverse (Lillo, am lucrat putin, dar am lucrat in sistem. Permite-mi sa ma indoiesc de calitatea raportarii la nivel national din sistemul de sanatate romanesc. La fel cum ma indoiesc de capacitatea pacientului de a-si aminti ca a luat un banal "bumb de cap" cand e intrebat la urgenta de la ce se simte rau...). In concluzie, eu personal nu l-as folosi la un bb, decat in situatii super la limita. Daca sunt tari intregi in care se reuseste scaderea febrei fara metamizol, copii romani nu or fi mai cu mot. Se recomanda, asa cum s-a mai zis, Paracetamolul si Ibuprofenul, alternativ, la 6 ore interval. Daca nu scade asa, se reduce intervalul la 4 ore, se fac impachetari sau chiar baita cu apa cu 1-2 grade mai rece de cat temperatura corpului, se lasa copilul mai dezbracat sa pierda caldura prin tegumete (asta de ob, in orice febra, chair mai mica, nu-l imfofoliti sa transpire, ca se supraincalzeste). Ei, daca nici asa nu scade sub 38,5ºC, la un copil fara convulsii febrile, eu i-as da. Daca nu, nu.
Evident ca nu arat cu degetul pe cei care l-au folosit. Noi, si generatii intregi de bebelusi, au crescut cu novocalminul in fund, pt orice febra, dar daca stim ca exista alternative mai putin riscante pt copiii nostri, de ce sa nu le folosim?
Sper ca n-am suparat pe nimeni.
Las si 2 linkuri, de sustine a ceea ce am zis mai sus, ca stiu ca am fost incoerenta.
http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/109/6/e98
http://en.wikipedia.org/wiki/Metamizole

tare mi-e dor sa palavragesc cu voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

A, si sa nu fie nepoliticoasa. Multumim de urarile din 6 (cam tarzior stiu) si de aprecieri la poze.
Chair multumesc
Larisel, eu is a doua paranoica a grupului (si grasa pe deasupra), asa ca am motive serioase sa raman "in umbra". Spune ceva daca esti curioasa si trimit pozele pe mailul comun.
Nik0le, mi-e dor de Irina! Daca raspund ca esti cam radicala (asta ca sa fiu contra curentului), te superi?Ce ti-as mai trimite toata ciocolata din casa de la mine, ca nu ma pot abtine si vreau sa reiau regimul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza fetili....hai ca s-a racit cqapucino lui oani...de la 3....asa ca va invit la o cafelutza fierbinteeeee

jiji e treaza de la 7....asa ca scriu repede deoarece....se plicti repede de tot.si e tocmai momentul de shmotru prin casa...dar vreau sa si recuperez....c-am citit doar ultima pag....

am 2 vesti bune....si nu stiu cu care sa incep....
1.vine socrelul
2. sta apropae o sapt

sunt in extaz...ce sa zic....sper sa-l trimitem la..matusa tamara ca are mai mult spatiu...ca e jale...jale altfel....nu mananca de 2 ori aceiasi mancare...trebuie intretinut...plimbat...fisu e la munca....asa ca...totul cade pe mine...care abia fac fatza cu jiji...
nu vreau sa fiu rea....daca era sa vina pe we...cum era vb...era ok...dar frate 1 sapt....in fine....asta e....

fug 2 min sa recuperez si mai intru cum pot

sa avem o saptamana superbaaaaaaaaa

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

buna dimineata!
oani multu de cafea ce matinala........... si de info. ca de obicei ne pui la curent cu ce este mai bn pt bebii nostri.
la multi ani eyme! sa fii sanatoasa iubita si sa nu te mai supere so acre. mai intra si ne zi depsre voi, despre sebi.
o sapt usoaara va doresc.

Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

Mergi la inceput

Neata fetele...

Hai la !!!
Credeam ca o gasesc facuta deja, dar cum nu-i nimeni pe baricade am facut-o eu.

OANI...saru'mana de informatii!!! Mie chiar imi prind bine, ca eu nu prea stiu ce si cum cu medicamentele astea pentru ca barbat-meu e responsabil cu partea farmaceutica in familie. Noi in general ne ferim de orice fel de medicamente, dar e bine de stiut ce si cum pentru situatiile extreme. Am aflat multe de la voi!!! Multumesc!

Ma duc sa incarc centrala ca la noi e un friggggggg....

O saptamana buna!

Mergi la inceput

Uite ca aparu si Dece intre timp...ma bag la cafeaua ei ca-i mai buna, ca are mai multa experienta!!!!

Mergi la inceput