Pufi iubiti de Ianuarie-Februarie 2010 (148)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

neatza fetili....hai ca s-a racit cqapucino lui oani...de la 3....asa ca va invit la o cafelutza fierbinteeeee

jiji e treaza de la 7....asa ca scriu repede deoarece....se plicti repede de tot.si e tocmai momentul de shmotru prin casa...dar vreau sa si recuperez....c-am citit doar ultima pag....

am 2 vesti bune....si nu stiu cu care sa incep....
1.vine socrelul
2. sta apropae o sapt

sunt in extaz...ce sa zic....sper sa-l trimitem la..matusa tamara ca are mai mult spatiu...ca e jale...jale altfel....nu mananca de 2 ori aceiasi mancare...trebuie intretinut...plimbat...fisu e la munca....asa ca...totul cade pe mine...care abia fac fatza cu jiji...
nu vreau sa fiu rea....daca era sa vina pe we...cum era vb...era ok...dar frate 1 sapt....in fine....asta e....

fug 2 min sa recuperez si mai intru cum pot

sa avem o saptamana superbaaaaaaaaa

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Bafta cu jiji senior!!! Draga de tine...
Eu daca ar veni socru-meu o saptamana sa stea la mine, cred ca as pleca eu de acasa...daca nu la propriu, macar 'cu pluta' tot m-as duce...pe Ozana la vale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Neatza,
incerc sa vad ce-mi amintesc din mesajul de ieri pierdut, inainte sa recuperez..si in fct de cat imi permite spiridushul asta care ma striga intr-una..

Myky, eu am Planeth Earth, e f f mare...cand vii la iasi iti fac un cd cu un episod, daca incape.Daca vii si ai stickuri/usb-uri/laptop, ia-le cu tine ca sa iti copii pe ele.Daca nu o sa incerc si eu sa le urc pe transfer .ro dar imi trebuie timp si rabdare ca-s f mari!
Sa-mi trimiti un PM cu nr tau de telefon.

A, am mai vazut intr-o zi pe animal planeth cum o balena cenusie a fost atacata de 10 orci ca sa-i omoare puiul, sa-i manance limba si inotatoarele ca-s grase, si cum balena a luptat pt puiul ei 5 ore in continuu pana a reusit sa-l salveze!
Ma rog, sunt mai multe detalii dar nu as vrea sa plictisesc. Oricum, sunt multi homo sapiens care nu au grija de puii lor nici pe jumatate cat au unele animale,...e dureros..

Decenuela, mi-a fost teama ca o sa dispari si tu ca andrelina.
it's good to see U again! imi era dor de umorul tau

mi-e dor de andrelina, de cristies, de catalutza, de ruxita, de al3csa, de yasmine..

Ce va mai fac pufii?
Al3csa, ce mai face mini? Mai pune o poza cu el , pls!

Ayanna,
eu ii pregatesc papa in fiecre zi bobitzei si-mi face placere sa "gatesc" doar un castronash de mancare! Improvizez pe moment in functie de ce am in casa/frigider si nu folosesc lactate mult. Doar branzica calcica si nici aia in fiecare zi.
Dimineatza ii dau fructe cu biscuiti sau/si branzica sau cereale.
iar dupa amiaza legume fierte cu sau fara carne.
Cand ii dau ou fiert inversez mesele astfel incat sa nu-i dau ou fiert dupa amiaza ca pica greu la ficat.
Nici eu nu pap ou fiert decat dimineatza.E lege!

Nikole, multe pentru tine ca mi-ai deschis ochii cu novocalminul ca nu stiam ca e algocalmin. Eu nu folosesc algocalmin ca stiu de cand sunt mica ca face rau la inima. Dealtfel, imi amintesc acum ca am vazut o data la stiri cum ca e interzis in strainatate si la noi se vinde la liber si cat e de nociv.

La bobitza, cand a avut 39 cu 2 i-am pus un supozitor cu paracetamol 125, din ala mic. Si i-a scazut imediat! Asa ne-a indicat pediatra si cand a facut vaccinul sa-i punem preventiv insa eu nu i-am pus pt ca stiu ca e hepato-toxic (ca de altfel majoritatea medicamentelor) si de aceea nu vreau sa-i dau daca nu e cazul..

Lillo,
eu sper ca pana acum sa fie strumful mai bine, nu am recuperat inca sa vad daca ai adus vesti. Ieri insa ma intrebam de ce nu-i scade febra...poate trebuie schimbat AB...

Miremia,
ai fost cu delfi la medic?
Ce ti-a zis? Vomita de la muci?

Despre Monti eu am inteles ca avea o boala veche, din copilarie parca, pe care a reusit banuiesc sa si-o tina in frau prin alimentatia echilibrata.

nu prea mai stiu ce mai vroiam sa zic...parca erau mai multe persoane nominalizate ieri..

Despre noi: tot mucoase in schimb urca scarile bobitza cu o usurinta nemaipomenita! Am filmat-o.De mers in 4 labe zici ca-i salamandra, asa are o viteza!

A mai facut kk la olita. O pune bunica-sa ca eu nu-mi bat inca capul.Dar daca ea are rabdare sa o puna mie imi convine, ca si asa e iritata la fundulet, poate i se mai reduce iritatia!

Stam la socri la casa pana trec sarbatorile iasului ca la noi in centru e o nebuneala de nedescris..nu-s locuri de parcare, galagie, trafic inecacios...asteptam sa treaca..

E bine aici, papica la ore fixe, spatiu, ajutor cu fata..un trai si-o viatza!

Dastefa

Danasor si Anastasia sunt si ele racite!
Pastaia insa s-a recuperat!
daca e vreme buna saptamana asta poate ne adunam la o

www.arboreleanului.ro/voteaza.php" target="_blank">VOTATI TEIUL LUI EMINESCU (a doua poza din concurs)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

MYKY...sanatate lui Kiti!...sper sa nu aveti probleme si vomatul sa fi fost doar de la oboseala si atat. O noapte linistita!

Multumesc. Cred ca a fost de la oboseala. Prea mult ptr el. Sanatate si voua si buna ideea cu aspirina saracului!

Mihaela, mami de Florin Cristian (sagetator din 2009) (povestea nasterii)

... cea mai fericita mamica si sotie ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oani_2002

Buna dimineata. Las si eu un capucino aproape preparat pt dimineata si va scriu repede ce am de zis, ca mi se inchid ochii.
Am vazut poze noi si minunate. Haircut, Miremia, Simplicity, Gratiana, Ioana - aveti niste fetite frumoase foc! Miki -sa creasca mare cavalerul de onoare si voi sa fiti fericiti sa va bucurati de el! Casa de piatra!
Sanatate multa pufilor bolnavi. E perioada, toamna, frig, umbla virusii...o sa treaca si asta si mucii odata cu ea!
Si aici vroiam sa ajung, la Novocalmin (Metamizol). Evident (v-am obisnuit cu asta deja? Ca daca nu mai insist!) ca parerile sunt impartite. Cert e ca-i retras de pe piata din multe tari, din cauza riscului de agranulocitoza, o reactie super nasoala, cu risc vital important. Practic ramane organismul fara aparare! Ca frecventa sau ca e mai rara, ce importanta are? Poate sa apara...Asa cum poate sa apara Sindrom Reye dupa aspirina la copii si nimeni nu da aspirina copiilor pe tema asta, desi e rar sau foarte rar. Si exista alternative! Aici nu-i retras metamizolul de pe piata, dar se foloseste doar in spital, ca antialgic postoperatoriu si nimeni nu s-ar gandi sa-l dea unui bebelus. La noi se foloseste pe scara ultra super hiper larga si nu s-au raportat reactii adverse (Lillo, am lucrat putin, dar am lucrat in sistem. Permite-mi sa ma indoiesc de calitatea raportarii la nivel national din sistemul de sanatate romanesc. La fel cum ma indoiesc de capacitatea pacientului de a-si aminti ca a luat un banal "bumb de cap" cand e intrebat la urgenta de la ce se simte rau...). In concluzie, eu personal nu l-as folosi la un bb, decat in situatii super la limita. Daca sunt tari intregi in care se reuseste scaderea febrei fara metamizol, copii romani nu or fi mai cu mot. Se recomanda, asa cum s-a mai zis, Paracetamolul si Ibuprofenul, alternativ, la 6 ore interval. Daca nu scade asa, se reduce intervalul la 4 ore, se fac impachetari sau chiar baita cu apa cu 1-2 grade mai rece de cat temperatura corpului, se lasa copilul mai dezbracat sa pierda caldura prin tegumete (asta de ob, in orice febra, chair mai mica, nu-l imfofoliti sa transpire, ca se supraincalzeste). Ei, daca nici asa nu scade sub 38,5șC, la un copil fara convulsii febrile, eu i-as da. Daca nu, nu.
Evident ca nu arat cu degetul pe cei care l-au folosit. Noi, si generatii intregi de bebelusi, au crescut cu novocalminul in fund, pt orice febra, dar daca stim ca exista alternative mai putin riscante pt copiii nostri, de ce sa nu le folosim?
Sper ca n-am suparat pe nimeni.
Las si 2 linkuri, de sustine a ceea ce am zis mai sus, ca stiu ca am fost incoerenta.
http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/109/6/e98
http://en.wikipedia.org/wiki/Metamizole

tare mi-e dor sa palavragesc cu voi.

Neata! Multumim ptr urari! Si pentru documentatie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

neatza fetili....hai ca s-a racit cqapucino lui oani...de la 3....asa ca va invit la o cafelutza fierbinteeeee

jiji e treaza de la 7....asa ca scriu repede deoarece....se plicti repede de tot.si e tocmai momentul de shmotru prin casa...dar vreau sa si recuperez....c-am citit doar ultima pag....

am 2 vesti bune....si nu stiu cu care sa incep....
1.vine socrelul
2. sta apropae o sapt

sunt in extaz...ce sa zic....sper sa-l trimitem la..matusa tamara ca are mai mult spatiu...ca e jale...jale altfel....nu mananca de 2 ori aceiasi mancare...trebuie intretinut...plimbat...fisu e la munca....asa ca...totul cade pe mine...care abia fac fatza cu jiji...
nu vreau sa fiu rea....daca era sa vina pe we...cum era vb...era ok...dar frate 1 sapt....in fine....asta e....

fug 2 min sa recuperez si mai intru cum pot

sa avem o saptamana superbaaaaaaaaa

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Dupa capucino de la oani , servit la 6 dimi, buna si coffee de la tine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

neataa....
multam de capucino oani...de cofe decenuela....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Neatza,
incerc sa vad ce-mi amintesc din mesajul de ieri pierdut, inainte sa recuperez..si in fct de cat imi permite spiridushul asta care ma striga intr-una..

Myky, eu am Planeth Earth, e f f mare...cand vii la iasi iti fac un cd cu un episod, daca incape.Daca vii si ai stickuri/usb-uri/laptop, ia-le cu tine ca sa iti copii pe ele.Daca nu o sa incerc si eu sa le urc pe transfer .ro dar imi trebuie timp si rabdare ca-s f mari!
Sa-mi trimiti un PM cu nr tau de telefon.

A, am mai vazut intr-o zi pe animal planeth cum o balena cenusie a fost atacata de 10 orci ca sa-i omoare puiul, sa-i manance limba si inotatoarele ca-s grase, si cum balena a luptat pt puiul ei 5 ore in continuu pana a reusit sa-l salveze!
Ma rog, sunt mai multe detalii dar nu as vrea sa plictisesc. Oricum, sunt multi homo sapiens care nu au grija de puii lor nici pe jumatate cat au unele animale,...e dureros..

Decenuela, mi-a fost teama ca o sa dispari si tu ca andrelina.
it's good to see U again! imi era dor de umorul tau

mi-e dor de andrelina, de cristies, de catalutza, de ruxita, de al3csa, de yasmine..

Ce va mai fac pufii?
Al3csa, ce mai face mini? Mai pune o poza cu el , pls!

Ayanna,
eu ii pregatesc papa in fiecre zi bobitzei si-mi face placere sa "gatesc" doar un castronash de mancare! Improvizez pe moment in functie de ce am in casa/frigider si nu folosesc lactate mult. Doar branzica calcica si nici aia in fiecare zi.
Dimineatza ii dau fructe cu biscuiti sau/si branzica sau cereale.
iar dupa amiaza legume fierte cu sau fara carne.
Cand ii dau ou fiert inversez mesele astfel incat sa nu-i dau ou fiert dupa amiaza ca pica greu la ficat.
Nici eu nu pap ou fiert decat dimineatza.E lege!

Nikole, multe pentru tine ca mi-ai deschis ochii cu novocalminul ca nu stiam ca e algocalmin. Eu nu folosesc algocalmin ca stiu de cand sunt mica ca face rau la inima. Dealtfel, imi amintesc acum ca am vazut o data la stiri cum ca e interzis in strainatate si la noi se vinde la liber si cat e de nociv.

La bobitza, cand a avut 39 cu 2 i-am pus un supozitor cu paracetamol 125, din ala mic. Si i-a scazut imediat! Asa ne-a indicat pediatra si cand a facut vaccinul sa-i punem preventiv insa eu nu i-am pus pt ca stiu ca e hepato-toxic (ca de altfel majoritatea medicamentelor) si de aceea nu vreau sa-i dau daca nu e cazul..

Lillo,
eu sper ca pana acum sa fie strumful mai bine, nu am recuperat inca sa vad daca ai adus vesti. Ieri insa ma intrebam de ce nu-i scade febra...poate trebuie schimbat AB...

Miremia,
ai fost cu delfi la medic?
Ce ti-a zis? Vomita de la muci?

Despre Monti eu am inteles ca avea o boala veche, din copilarie parca, pe care a reusit banuiesc sa si-o tina in frau prin alimentatia echilibrata.

nu prea mai stiu ce mai vroiam sa zic...parca erau mai multe persoane nominalizate ieri..

Despre noi: tot mucoase in schimb urca scarile bobitza cu o usurinta nemaipomenita! Am filmat-o.De mers in 4 labe zici ca-i salamandra, asa are o viteza!

A mai facut kk la olita. O pune bunica-sa ca eu nu-mi bat inca capul.Dar daca ea are rabdare sa o puna mie imi convine, ca si asa e iritata la fundulet, poate i se mai reduce iritatia!

Stam la socri la casa pana trec sarbatorile iasului ca la noi in centru e o nebuneala de nedescris..nu-s locuri de parcare, galagie, trafic inecacios...asteptam sa treaca..

E bine aici, papica la ore fixe, spatiu, ajutor cu fata..un trai si-o viatza!

Dastefa

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

www.arboreleanului.ro/voteaza.php" target="_blank">VOTATI TEIUL LUI EMINESCU (a doua poza din concurs)

Lorex, ce te invidiez pentru ca ai timp de relash la soacra.
Eu acum sunt cam singurica...mama e ocupata cu treburile la camp, soacra-mea e in Italia, sotul la servici...imi vine greu uneori sa fac si treburile simple din casa pentru ca zgubilici vrea permanent atentie. Cu mancarica imi vine greu s-o gatesc din aceleasi motive...fix cand tre' sa ma ocup de asta face si fii-mea cate-o boacana sau plange sau vrea in brate ...nu mai zic de cate ori era cat pe ce sa ard mancarica pentru ca trebuia neaparat sa ma ocup de fii-mea.

Imi vine greu si cu treburile casnice...nu stiu cum e la voi, dar eu simt ca nu mai dovedesc uneori cu toate...si curatenie si papica si timp cu printesa. Nu am femeie in casa sa ma ajute la curatenie, n-am avut niciodata, pentru ca la noi e mai greu sa gasesti pe cineva dispus sa presteze asemenea servicii. Eu sunt inebunita cu curatenia, barbat-meu zice ca exagerez, dar nush cum se face ca eu tot timpul am impresia ca e mizerie. Toata ziua numai cu aspiratorul in mana stau, nu-mi dau seama de ce nu se pastreaza curatenie ca doar nu-s decat eu cu fii-mea acasa peste zi, mereu apar scame, firimituri, mi se pare dezordine oricat as incerca eu sa deretic. Si e dificil ca am mult spatiu deschis ca am hol, living, dining, bucatarie toate deschise, fara usi... of...nu mai zic ca la etaj n-am mai urcat de nush cand sa fac o curatenie generala. Bine, ca etajul nu l-am mai folosit deloc de cand a aparut zgubicea ca e greu sa tot urc si sa cobor, dar praful se aduna chiar daca nu locuiesti.

Voi fetele, mai ales cele care stati la casa, cum va descurcati cu curatenia? Nu vi se pare ca nu se mentine si se aduna praful mai repede? Oare la bloc e la fel?...Daca-mi ziceti ca la bloc e mai bine ma mut la socru-miu...ca acolo e si 'gagica' lui care face de toate, iar eu as huzuri...

Legat de ou...si eu ii schimb masa in zi de ou si il papa dimineata sau cel tarziu la pranz in cazul in care avem o dimineata mai lunga de somn, ca se intampla uneori sa ne trezim la 10 si pana ne pregatim cu masa si una alta se face amiaza.
LOREX, ai mare dreptate cu oul...si eu stiu vorbele alea:
"oul - dimineata medicament, la amiaza aliment, iar seara otrava"
si mai era una
"oul-dimineata il papi singur, la amiaza il imparti cu prietenii, iar seara il dai la dusmani"

Fetili, la noi a iesit soarele si e cald afara...deja am deschis usa larg sa aerisesc si intra un aer asa placut, caldut...cred ca imi iau zgubicea la brat si plecam la promenada.

Va pupic!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

micki- merci ptr site! Pana la urma ptr ca va fi la Bv botezul am hotarat sa comande ei acolo. Succes cu bebe 2 fetitza, vezi ca e de munca sa iasa fata .

cris.d - URAAAA!! Sunteti tari! Imi place mult relaxarea ta vizavi de alimentatia lui Ema. Si eu sunt detasata doar ca la restaurant nu am incercat inca. Bine, nici nu am ajuns .

Biscuiti - nu prea ii plac se stramba si cand ii mai fac cu fructe. Mai fericit e cu o bucata de paine.
Al meu nu are dinti dar cum am mai spus mesteca extraordinar de bine. Acum mai nou ii dau castravete in mana (preferatul lui sa pot manca si eu) si rupe din el bucati destul de mari. La inceput m-am speriat, pe urma am vazut ca le suge si le molfaie si daca vede ca nu reuseste sa le faca mici le scupia . La fel ca Daria de ayanna.

Apropo ayanna - eu ii dau apa cu paharul mare. Am vazut ca are mai mare succes ca cel mic. Era f interesat de paharul din care beam eu apa si asa a inceput. In cateva zile era expert . Mai nou l-am invatat sa faca "aaaaaa" dupa ce bea. Razi de mori, merita sa incerci.

oani - multumim de info si ca ti-ai rupt din timpul tau atat de putin sa ne mai luminezi si pe noi . Of, ce ne-am face fara tine .

ayanna - apropo de curatenie pe mine m-ajuta mult wrapul.
Alta chestie ca am uitat aseara ... Ce reguli, ce mofturi si alintaturi la 8 luni ?
Adica eu una ma uit la fie-mea mare care din orice e pe jos la tavaleala, si da mi se pare ca alea sunt mofturi dar la C stau si-imi storc creierii sa ma gandesc ce ar putea sa mi se para moft si nu gasesc nimic ...
Bine si la A e discutabil ca si atunci cand incepe "tavalelile" e fie f obosita, fie vrea si ea putina atentie de la mine si o inteleg. Si eu fac urat cand sunt obosita sau nu ma baga al meu sot in seama .
Cu dormitul in pat cu ea eu zic sa te relaxezi, atata timp cat tu si sotul sunteti OK nu vad care e de fapt problema.
Mai lasa reguilile si teoriile (mai ales alea scrise de aia fara copii ) si asculta inimoara deocamdata. Mai tarziu mai vezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

inca ceva si ma bag iar la smotru, aveti vreo sugestie de rochite deosebite ptr finutza mea ptr botez prin Buc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Dastefa

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

vreau si eu
si zici ca urca deja scarike?!? bravo ei

Mergi la inceput