Vreau sa muncesc la negru!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula
asistenta medicala gratuita este la fel de utopica precum existenta inorogului. sau poate nu am fost eu in spitalele sau farmaciile care trebuie...

Rolul statului nu este oferirea gratuita de servicii.
Rolul statului este garantarea drepturilor convenite de membrii sai.

Faptul ca in unele state exista serviciu public gratuit de sanatate este o consecinta a modului particular de organizare al acelor state. El poate fi pus in legatura doar cu marimea taxelor, nu cu existenta lor.

Mergi la inceput

Citat:
acum judecand la rece, prefer sa ii dau patronului, pentru ca atunci cand am avut nevoie sa imi iau apartament, firma mi-a imprumutat bani cu dobanda zero, ca sa nu trebuiasca sa ma inrobesc la banci....
asta apropo de ordonanta guvernului care interzice anumite comisioane, pe care se pare ca o vor renegocia cu bancile...

Judecand si mai rece, statul este cel care garanteaza ca ai dreptul la folosirea apartamentului pe care l-ai cumparat. Altfel, oricine ar putea veni sa se instaleze in apartament in lipsa ta, sau chiar peste tine. Ce ai face, te-ai baricada in apartament sa ti-l aperi cu pusca ca in Vestul Salbatic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

claujro, eu astept in continuare de la tine sa imi spui de ce crezi ca bunica mea nu ar trebui sustinuta, la pensie, de la stat. asa ai afirmat la inceputul discutiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Ferice de tine ca nu ai avut nevoie de asistenta medicala cea gratuita. Stii cat costa o operatie de dublu bypass? Pe care nu o faci in sistemul privat niciunde in Romania. Sau cat costa o doza de interferon? Pe care bolnavii de cancer o primesc compensata 100%. Sau insulina?
Pe bune, fii fericita ca nu ai dat de adevaratele cheltuieli cu sanatatea, si iti doresc din tot sufletul sa nici nu ai parte.

Mergi la inceput

ai dreptate, Gretchen, multumesc lui dumnezeu ca pana acum nu am avut astfel de probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:

claujro, eu astept in continuare de la tine sa imi spui de ce crezi ca bunica mea nu ar trebui sustinuta, la pensie, de la stat. asa ai afirmat la inceputul discutiei.

Parol ca nu am afirmat ca BUNICA TA nu ar trebui sustinuta de stat. Ia mai citeste o data....

Eu sper ca doar te prefaci ca nu pricepi ce-ti tot spune lumea pe aici...

Mergi la inceput

mai doresc sa fac o precizare. nu m-am sculat de dimineata cu gandul ca gata, nu mai platesc impozite.

nu, de fapt mi-am facut socoteala cat trebuie sa suplimentez eu din venitul meu ceea ce statul a luat - adica din salariul bugetarilor, din valoarea reala a pensiilor, prin majorarea TVA si neindexarea cu inflatia, prin eliminarea vaccinurilor gratuite (sau efectuarea lor in limita stocurilor existente la inceputul anului) etc.
doar ca mi se pare ca platesc cotizatiile fix de doua ori. si primesc foarte putin in schimb.

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui claujro

Eu nu inteleg de ce statul trebuie sa-mi sustina financiar parintii si bunica si sa-mi creasca copiii.

cam asta ai spus. si eu asta inteleg. ca statul nu ar trebui sa im isustina financiar buncia. dupa 38 de ani de cotizare la bugetul de pensii.

si nici parintii, desi sunt bugetari.

Mergi la inceput

Citat:
de fapt mi-am facut socoteala cat trebuie sa suplimentez eu din venitul meu ceea ce statul a luat - adica din salariul bugetarilor, din valoarea reala a pensiilor, prin majorarea TVA si neindexarea cu inflatia, prin eliminarea vaccinurilor gratuite (sau efectuarea lor in limita stocurilor existente la inceputul anului) etc.

Socoteala ta pleaca de la o ipoteza complet gresita.

Statul nu a luat nimic. Statul nu are de unde sa dea ceea ce tu crezi ca a luat.

Tu ce crezi, daca anul asta recolta de grau a fost mai proasta decat anul trecut inseamna ca statul a ascuns diferenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
- libelula nu este calcata de vreo masina pe trotuar sau pe holul firmei;

Nu neaparat, mai degraba ca are sanse sa se razboiasca cu cel care totusi face asta (noi suntem patiti)...

Dar repet, eu nu am inteles ca ar fi vorba ca nu vrea sa plateasca deloc impozite, ci sa plateasca in cuantum mai mic atata timp cat se bazeaza si pe niste sisteme private (asigurari de sanatate, somaj, invatamant). Oricum, aceste entitati economice pe care se bazeaza ea platesc la randul lor tot felul de taxe la stat, cu atat mai mari cu cat profitul (provenit de la cei ca libelula) este mai mare...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput