Vreau sa muncesc la negru!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Marius, nu imi este clar ce pierd, pentru ca oricum nu beneficiez de nimic de pe urma impozitului platit!

Poate doar, daca am noroc, un loc la cresa, din toamna, la stat.

Locul la cresa nu depinde de salariu sau de cotizatii, ci de "cotizare" (cadouri, etc). Asta daca vrei sa fii sigura ca apuci un loc din cele 60-70 puse la bataie. De obicei pe acele locuri se bat cam 200-300 de solicitanti.
Eu cand m-am dus sa iau dosarul lui fiu-meu de la cresa sa-l transfer la gradinita, cineva din cresa mi-a zis ca deja s-au facut inscrieri pentru anul 2012, ca pt 2011 nu mai sunt demult locuri!

Si da, ai dreptate, pe bunica ta nu trebuie s-o sustii tu, ci sa-si primeasca dreptul de la stat, ca la stat a cotizat. Deci, statul ar trebui s-o sustina, asa cum si ea l-a sustinut, alaturi de toti ceilalti care primesc o pensie de rusine dupa o viata intreaga de munca.

Eu nu am mai intalnit asa ceva, ca un angajat sa ceara el bani la negru. In general e invers: patronul plateste minim in cartea de munca si restul la negru, indiferent ca angajatul e de acord sau nu.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Libelula, mie mi se pare ca cel mai bun raspuns ti l-a dat Capcaunul. Platesti ca sa traiesti intr-o societate in care sa te simti sigura. Iti inteleg frustraile, te inteleg ca esti suparata ca multi dintre banii luati de la noi ajung in buzunarele smecherilor, dar dincolo de asta, sper sa stai un minut calma si sa te gindesti ca daca am alege toti sa nu mai platim NIMIC statului atunci ar trebui sa renunti (dau exemple la intimplare) la: sosele, canalizare, iluminat public (sigur, poti alege felinarul cu gaz), spitale publice, scoli publice, pensii si salarii pentru bugetari (sau ne lipsim de orice serviciu statal), politie, transport in comun, parcuri, aziluri de batrini, orfelinate... Nu sint toate astea la toate la cele mai inalte standarde, dar au crescut mult fata de anii de dinainte de revolutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gretchen

Ferice de tine ca nu ai avut nevoie de asistenta medicala cea gratuita. Stii cat costa o operatie de dublu bypass? Pe care nu o faci in sistemul privat niciunde in Romania. Sau cat costa o doza de interferon? Pe care bolnavii de cancer o primesc compensata 100%. Sau insulina?
Pe bune, fii fericita ca nu ai dat de adevaratele cheltuieli cu sanatatea, si iti doresc din tot sufletul sa nici nu ai parte.

daca ai asigurare privata, ti le faci la un spital de stat, el iti taie factura si asigurarea plateste costurile operatiilor. orice fel de operatie, oricat de scumpa sau de complicata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Eu l-am inscris pe al meu la cresa de cand s-a nascut. M-au sunat sa-l aduc cand a facut 2 ani. N-am uns cu nimic pe nimeni si a durat 2 ani gasirea unui loc. N-as numi asta "ca sunt locuri la cresa". In acesti 2 ani, s-au gasit destule locuri pentru parinti care au depus cererea dupa mine, dar care au apelat la pile. E clar ca statul nu face suficient pentru cetatenii platitori de impozite, dar ca sa nu ne lasam mai prejos, nici nou nu facem prea multe pentru stat. Asa ca, suntem chit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Recunosc ca sunt de acord cu libelula, ipotetic vorbind.
Ideea este ca degeaba platesc romanii impozite peste impozite la greu la statul roman, pentru ca nu se vede unde se duc banii astia. Totul este ruina, spitale, scoli, strazi. poduri - totul sta sa cada.MAi sunt si unele cat de cat dar alea nu ajung. SI totusi aceast stat hrapret a facut datorii Romaniei de miliarde si miliarde de euro, de or sa plateasca si copiii copiilor nostri.
Ok , peste tot in lume statul vrea impozite de la cetateni, dar se mai vede cate ceva in urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

care spital de stat? teoretic ala nu exista sau o sa se darame fara impozite, asa prost si murdar cum e

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

Citat:
citat din mesajul lui Gretchen

Ferice de tine ca nu ai avut nevoie de asistenta medicala cea gratuita. Stii cat costa o operatie de dublu bypass? Pe care nu o faci in sistemul privat niciunde in Romania. Sau cat costa o doza de interferon? Pe care bolnavii de cancer o primesc compensata 100%. Sau insulina?
Pe bune, fii fericita ca nu ai dat de adevaratele cheltuieli cu sanatatea, si iti doresc din tot sufletul sa nici nu ai parte.

daca ai asigurare privata, ti le faci la un spital de stat, el iti taie factura si asigurarea plateste costurile operatiilor. orice fel de operatie, oricat de scumpa sau de complicata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

nu va mai faceti griji ca in curand statul va intra in colaps si nu va mai avea sa plateasca nici acele salarii si pensii mizere... si in loc de "daca sa mai cotizez sau nu la stat" va veni intrebarea "unde s-au dus cotizatiile noastre la stat"?

dupa cum ati aflat, FMI va mai da putini bani si aia in conditii exceptionale- asta va fi noul acord, adica pana acum s-au platit salarii si pensii din banii de la FMI, acum se vor plati doar calamitatile naturale, etc etc Doamne fereste. Basca avem de inapoiat imprumuturile luate plus dobanzile. Spun AVEM -adica toate astea se vor suporta de noi din impozite. Care impozite se prefigureaza a fi co-co-san-te.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Eu o sa inchei aici cu interventiile la subiect.
Acestea sunt frustrarile mele, de platitor de impozit de 1.000 EUR pe luna (stiti ca impozit nu plateste doar angajatul, ci si angajatorul).
Platitor care nu prea stie pe ce se duc acesti bani. Platitor catre un stat care stie doar sa ia, atat de la persoane fizice, cat si de la firme. Stat care ne pune poprire pe conturi, daca nu platim darile la timp. Dar stat care uita sa ramburseze TVA-ul. Si care nu vrea sa adopte un sistem de echivalare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

libelula, iti inteleg frustrarea! poate ca mi-as pune si eu intrebarea ta daca as avea de optat, insa nu am. Este frustrant sa cotizezi atatia bani la stat si sa beneficiezi de mai nimic. Dar poate ca asa trebuie, de la unii mai mult sa ajunga cate putin la fiecare... si lucrul asta il inteleg... sunt doua fatete ale aceleiasi realitati.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Da, si eu inteleg.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput