Vreau sa muncesc la negru!

Vreau sa muncesc la negru! | Autor: libelula

Link direct la acest mesaj

Cam asta este concluzia la care am ajuns, dupa ce mi-am facut calculele de rigoare. Momentan, situatia sta asa, din punctul meu de vedere:

- parintii mei sunt bugetari, dupa ce isi platesc o amarata de rata la masina, mai raman cu 10 milioane de lei pe luna, impreuna. Deci trebuie sa ii ajut!
- bunica mea nu se descurca cu pensia pe care o are, asa ca trebuie sa o ajut cu cheltuielile zilnice, basca sa ii cumpar medicamente. Nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa se intample dupa impozitarea pensiilor.
- copilul meu nu mai primeste nici un vaccin gratuit, asa ca trebuie sa i le cumpar pe toate.
- in spital imi este frica sa intru, asa ca ducem copilul, si pe noi cand e maxima urgenta, la clinica privata.
- m-am interesat de locuri la cresa, si nu sunt, deci trebuie sa luam bona.
- sistemul de pensii e la pamant, deci trebuie sa ne facem economii si/sau pensii facultative.

Asa ca acum ma intreb, pentru ce sa mai platesc 20 de milioane impozit la stat, lunar? Pentru ce, ce anume primesc in schimb? Nu este mai bine ca, folosind acesti bani, sa acopar nevoile familiei pe care, in mod normal, statul ar fi trebuit sa le acopere din impozitul meu?

Si ma gandesc cu fiecare zi, din ce in ce mai serios, sa solicit angajatorului sa imi treaca salariu modic pe cartea de munca, iar restul, pana la brutul pe care mi-l da azi, sa mi-l dea la negru. Pentru mine este singura solutie, pentru ca am de intretinut PATRU GENERATII!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

- copilul meu nu mai primeste nici un vaccin gratuit, asa ca trebuie sa i le cumpar pe toate.

Copiii primesc vaccinurile gratuit.

Citat:
- in spital imi este frica sa intru, asa ca ducem copilul, si pe noi cand e maxima urgenta, la clinica privata.

Asta e fals. La clinica privata muncesc aceeasi medici ca la stat.

Citat:
- m-am interesat de locuri la cresa, si nu sunt, deci trebuie sa luam bona.

Locuri la cresa gasesti. Altfel cum de sunt atatia copiii care merg acolo? Daca te duci din timp, cand au programul de inscriere, duci actele care le cer ei, mi-e greu sa cred ca vor gasi motiv sa te refuze.

Citat:
- sistemul de pensii e la pamant, deci trebuie sa ne facem economii si/sau pensii facultative.

Daca reusesti sa faci economii inseamna ca nu o duci asa rau cu banii...

Nu te supara, stiu ca e greu, tuturor ne e greu dar unele motive pur si simplu nu sunt plauzibile. Mai ajusteaza-le pe ici pe colo.

Mergi la inceput

Ai 19 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

- ei bine, noi am platit ultimele doua vaccinuri - infanrixul, si rotarixul.
- da, sunt aceeasi doctori, dar in ce hal arata spitalele de stat... nu mi-e frica de doctori, avem unii de mare exceptie, dar mizeria din saloane si mutrele asistentelor si infirmierelor, nu pot sa le vad. mama mea a fost operata la filantropia, de curand, si la terapie instensiva, in timpul noptii, i-au fost furati cei 500 mii pe care ii lasasem.
- iar economii pentru pensie nu am inceput sa facem, ca inca nu avem cu ce, dar trebuie sa incepem, pentru ca sistemul de pensii este, se vede, la pamant.

Nu, am 33 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ceva este eronat in ideea ta. Orice angajat are valoare bruta a unui venit pe care insa nu o incaseaza niciodata deoarece sunt incluse asigurarile - inclusiv partea de pensii care se formea pe baza de contributii deci prin dimensiunea fondului de pensie. Chiar daca ai dori niciun patron nu ti-ar putea da tie valoarea bruta a salariului tau pentru ca prin lege este obligat sa retina la sursa contributiile si impozitul ba mai mult sa plateasca de la el in favoarea ta o mare parte din asigurari care sunt direct proportionale cu valoarea oficiala a venitului tau.
Chiar daca ai diminua salariul el oricum nu-ti va plati decat venitul net sau ceea ce ai negociat cu el acei "bani in mana" insa tu vei pierde din start pentru ca ai scapat din vedere contributiile lui in calitate de angajator de forta de munca pe care le plateste pentru tine. Deci obligatie angajator - beneficiar angajat.
Practic ii faci lui un favor iar tie strict un dezavantaj maaare de tot. Asta ca sa fim corect intelesi.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

salariul meu a fost negociat in functie de cat brut a fost patronul dispus sa dea. de aici a rezultatul netul. deci diferenta intre un brut diminuat pe cartea de munca si brutul de acum, l-as incasa ca si venit net, la negru. plus netul care ramane de pe cartea de munca. deci ce am spus initial a fost corect.
de adaugat aici, increderea de 100% pe care o am in angajator.

nu inseamna ca maine ma duc sa cer modificarea. dar nici nu vad vreun motiv pentru care sa nu o fac.

Mergi la inceput

Asa crezi tu....

Ia uitat-te mai jos am creat rapid un model pentru tine pur informativ
In partea de jos regasesti sumele pe care patronul le plateste pentru tine si care le pierzi din start.

www.romleas.ro/model/model.pdf

Hai sa vedem pe concret daca e adevarat ce spui tu.... asa ar parea ---

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu n-am 19 ani (btw, daca aveam 19 ani ce era?) dar sunt partial de acord cu ideea, mai ales daca se va ajunge la impozit progresiv

Citat:
citat din mesajul lui claujroCopiii primesc vaccinurile gratuit.

Da, daca sunt pe stoc. Si eu am ajuns sa cumpar un vaccin pentru ca nu mai avea din cele gratuite si s-ar fi dat peste cap schema daca as mai fi asteptat. (gurile rele o sa spuna: eh, daca ti-ai permis... da, mi-am permis, motiv pentru care i-am lasat pe cei care stau mai prost decat mine financiar sa le ia pe cele gratuite)

Citat:
Asta e fals. La clinica privata muncesc aceeasi medici ca la stat.

Problema nu cred ca era de medici, era de restul conditiilor. Am stat in spital 3 zile cu piticul cu piciorul in gips - salonul cat de cat curat, dar nu gaseai asistente cand aveai nevoie de ele, dormeam in acelasi pat cu copilul si am mai si platit pentru asta, medicamentele le-am cumparat noi pentru ca in spital nu mai aveau, baia nu avea dus, mirosuri peste mirosuri (deh, unii au stat mai mult decat mine pe-acolo)... deci chiar daca sunt aceiasi medici, situatia per ansamblu nu e aceeasi.

Citat:
Locuri la cresa gasesti. Altfel cum de sunt atatia copiii care merg acolo? Daca te duci din timp, cand au programul de inscriere, duci actele care le cer ei, mi-e greu sa cred ca vor gasi motiv sa te refuze.

Asta cu locurile e un cerc vicios - exista locuri atata timp cat unii care au salarii mai mari platesc bone si gradinite particulare. Ca daca s-ar baza toti pe stat...

Citat:
Daca reusesti sa faci economii inseamna ca nu o duci asa rau cu banii...

Mie asta mi s-a parut putin rautacioasa. Adica ea da bani si pentru parinti, si pentru bunica, pe care nu ii poate sustine statul. Asta, pe langa banii pe care ii da statului, din care bani se presupune ca sunt platiti bugetarii si pensionarii. Plus alte cheltuieli care mai "iau greutate" de pe umerii statului (gen bona), vaccinul cumparat, clinicile particulare... e adevarat, e alegerea fiecaruia, dar nu cred ca cei care aleg astfel de alternative (si nu sa stea la mila statului) ar trebui sa fie luati peste picior. La o adica, nimanui nu ii e usor...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

ok, daca initial am salariul de baza de 5000 ron, pe cartea de munca, iar apoi optez pentru salariul minim pe cartea de munca, iar restul, pana la 5000, sa ii iau, la negru, in cazul acesta, cati bani mi-ar ramane pe luna?

Mergi la inceput

Eu nu inteleg de ce statul trebuie sa-mi sustina financiar parintii si bunica si sa-mi creasca copiii.

Traiesc asa cum imi permit, ma intind cat ma tine plapuma. Nu ma plang ca nu am bani dar imi angajez bona si ma duc la clinica particulara sau fac economii pentru pensie. Parerea mea.

Mergi la inceput

www.romleas.ro/model/model1.pdf

Inca ceva important. Ca sa iti dea banii la negru trebuie sa-i scoata de undeva tot la negru special pentru tine. Poate o sa-i convina (precis) pentru ca daca inainte platea pentru tine aproximativ 1.500 lei lunar acum costul lui si pierderea ta directa este ca va plati probabil 150 de lei? Deci tu pierzi din start 1400 lei lunar sau este cadoul tau pentru el sau cum vrei sa ii spui.

La rece tu "castigi" cel mult 800 lei dar pierzi din start 1.400 lei tot banii tai cum ar veni + asigurarile personale acei 200 de lei ca 600 este impozit direct. Deci pierderea reala este 1.600 lei pe luna efectiva. Desigur eu nu te-as refuza ca patron - as fi fraier sa imi spuna cineva daca pot sa dau mai putin cu 1.600 lei pe luna in aceleasi conditii.

Mergi la inceput