Vreau sa muncesc la negru!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

libelula, dar angajatorul cum poate justifica in contabilitate banii pe care ti-i plateste la negru (daca ar accepta propunerea ta) ? de ce sa-si faca singur probleme si sa fie amendat in cazul unui control ?

mai degraba ai putea sa-ti suplimentezi tu veniturile cu cateva activitati "la negru" : distributie produse cosmetice (gen avon, oriflame, etc.), meditatii, traduceri, redactare proiecte, redactare CV-uri, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Pentru cluajro:

statul trebuie sa imi intretina bunica pentru ca ea a muncit si a cotizat la greu, timp de 38 de ani, la bugetul de pensii. daca statul nu e in stare sa o intretina, ok, o intretin eu, dar sa nu mai imi ceara, acelasi stat, si bani pentru bugetul de pensii.

nu inteleg ce e e asa greu de priceput!

Mergi la inceput

Marius, nu imi este clar ce pierd, pentru ca oricum nu beneficiez de nimic de pe urma impozitului platit!

Poate doar, daca am noroc, un loc la cresa, din toamna, la stat.

Mergi la inceput

va rog sa considerati aceasta situatie una ipotetica, dar, daca cineva are argumente, spuneti-mi va rog de ce ar trebui sa platesc impozite in continuare. ca eu una sunt mai batuta in cap si nu m-am prins inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Stiu ca defapt pe tine te revolta nu faptul ca platesti acei bani cat mai degraba faptul ca platindu-i nu beneficiezi de serviciile corespunzatoare. Cunosc sentimentul. Asa ca si cum ar fi mai bine nu-ti dau bani si imi platesc singur atunci cand am nevoie si cat am nevoie. Insa sistemul macroeconomic functioneaza un pic altfel decat credem noi.
Dar ideea ta este clar dezavantajoasa pentru tine si strict avantajoasa pentru patron. Chiar daca aparent ai beneficia de acei 800 lei "in plus" pe termen mediu si mai ales lung devine un dezastru. Toti banii TAI la urma urmei acei 1.600 lei/luna in loc sa ramana ai tai ii faci cadou patronului. Asta e la rece. In timp calculeaza tu cam ce inseamna.

Un calcul simplu 1.600 lei/luna * 12 luni * 32 de ani pana la pensie fac 614.400 lei - adica ii faci cadou 6 miliarde de lei lui din banii tai asa pur si simplu.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui libelula

va rog sa considerati aceasta situatie una ipotetica, dar, daca cineva are argumente, spuneti-mi va rog de ce ar trebui sa platesc impozite in continuare. ca eu una sunt mai batuta in cap si nu m-am prins inca

Chestia asta este simpla. Tu ai fost la scoala? Presupun ca da. Copii tai vor merge la scoala? Presupun ca da. O parte din impozitul tau al meu si al altora sunt utilizati si pentru plata salariilor anemice ale invatatoarelor de exemplu.
Este un exemplu rapid si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Eu nu inteleg de ce statul trebuie sa-mi sustina financiar parintii si bunica si sa-mi creasca copiii.

Traiesc asa cum imi permit, ma intind cat ma tine plapuma. Nu ma plang ca nu am bani dar imi angajez bona si ma duc la clinica particulara sau fac economii pentru pensie. Parerea mea.

mie nu mi se pare ca libelula se plange ca nu are bani!
Nu reiese din nici un mesaj ca asta e problema ei!

Ci doar se intreaba de ce pe munca ei statul castiga 20 mil (sau cat o castiga)!

Mergi la inceput

Marius,

mama e educatoare. dupa reduceri, are 7 milioane - gradul 1, titulara.
evident ca nu poate trai din acest salariu. asa ca suplimentez eu ceea ce nu ii poate oferi statul. adica cotizez direct la educatie, in locul statului. si atunci, de ce sa mai platesc impozit?

Mergi la inceput

Asa vorbiti de "statul" parca ar fi o persoana.
Statul este ceva abstract - eu-tu-noi suntem statul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Marius,

mama e educatoare. dupa reduceri, are 7 milioane - gradul 1, titulara.
evident ca nu poate trai din acest salariu. asa ca suplimentez eu ceea ce nu ii poate oferi statul. adica cotizez direct la educatie, in locul statului. si atunci, de ce sa mai platesc impozit?

Printre altele pentru ca mama ta sa aiba acei 7 milioane. Daca nimeni nu ar plati impozite - nici mama ta nu ar primi nimic chiar daca este de profesie educatoare.
Dar vad ca ai trecut foarte usor peste scenariul tau de a-i face cadou 6 miliarde patronului. Sa inteleg ca nu te-ar deranja ideea? Sunt totusi banii tai nu ai lui? Si nu ar avea cu nimic in plus de castigat mama ta la faza asta, ba poate nu ar primi decat 1 milion sau mai putin in aceleasi conditii.

Mergi la inceput