vreau sa ma educ
Raspunsuri - Pagina 8
Jasmin012 spune:
eh, asta cu purtatul in brate... e o mare problema.
Fiu-meu face acusica 3 ani si vrea in brate ca un bebe si zau daca ma deranjeaza. Se mai uita cate unii pe strada, ba se mai gaseste cate cineva sa zica: "rusine, baiat mare in brate!" (ce ma enerveaza!)
Singura mea problema e ca a devenit greu, mai ales ca acu' vine iarna si mai pun 3-4 kg de haine la greutatea lui.
Dimineata, ca sa-l trezesc trebuie sa-l iau in brate si sa-l ridic asa din pat.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Monnvas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Moonvas De ce nu incerci sa-l lasi sa manance singur? |
Mananca si singur... asa cum poate, si eu il secondez Daca e vorba de mancat cu mana, se descurca perfect si chiar imi place. Cand e vorba de chestii cu sos sau de supa, incearca cu lingurita, dar n-o duce bine la gura si varsa trei sferturi pe el. Ceea ce ar fi OK daca nu s-ar enerva ca lui ii e foame si nu-i intra nimic in gusha.
Am gresie pe jos, cand e vorba de paine sau alte chestii maturabile nu ma enervez, da' cand e vorba de chestii cu sos sau supa, de-alea de se iau pe picioare si se taraie in casa, imi cam sare mushtarul. Ca tat-sau nu se uita pe unde calca
Nu ii pun bavetica, in principiu hainele de casa sunt oricum haine de sacrificiu, dupa pranz oricum se schimba purcelul Bine ca inca nu i-a venit ideea cu freza-tzepi.
A, si cand arunca cu mancarea singurul meu gand e ca el termina munitia si n-a umplut gusha.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
accept92 spune:
citat din mesajul lui Monnvas A, si cand arunca cu mancarea singurul meu gand e ca el termina munitia si n-a umplut gusha. |
Mai pune-i un castronel gol pe masa. S-ar putea sa-i vina natural ideea sa mute in el folosind lingura. Le place mult chestia asta. Daca nu, arata-i tu. Poate o sa i se para mai interesant decat sa arunce pe jos si nici nu se pierde mancarea.
ruxij spune:
Eu o sa il mai car pana cand o sa mai stea si cat oi mai putea sa il duc, banuiesc ca la pubertate nu ma mai lasa. E luuung si mare, ce 3 ani? Caratul e asa de kiki, ca sa il pup "pe drum", nu ca cere el, nu cere, el se trezeste si singurel. L-as cara pana s-ar insura, da' cred ca n-o sa mai stea el Inainte il caram si sus pe scari, acum nu mai pot, e prea greu. Una peste alta, copilul meu e FOARTE rasfatat, iar eu il si pedepsesc, dar, cum ziceam,f. rar si pt. ce cred eu ca e fundamental. Nu murdarit, aruncat jucarii (cand era mai mic), iesit afara dezbracat, nefacut ordine sau alte d'astea care nu mi se par esentiale. Ideea de baza pt lipsa de conflcite cu copiii peste 4-5 ani, este ca copilul sa inteleaga:
1. Care e programul zilei
2. De ce e necesar sa faca ceea ce e in program.
3. Programul nu se modifica decat in situatii exceptionale si care se discuta cu el.
Pt copii mai mici, urmarit interesele lor si distrasul atentiei sunt mai bune decat pedepse. E drept ca trebuie sa lasi mai mult de la tine. De exemplu, cand mergeam la supermarket cu fi-miu cand era cam de 2 ani, ca sa stea in carucior ii luam obiecte/jucarele din rafturi si i le dadeam sa se joace (la sfarsit le puneam la loc), iar eu cantam vorbeam aiurea, ii aratam diverse pe tot parcusrul "calatoriei". Altfel n-ar fi stat.
Lectiile fi-miu le face si pt. ca e motivat intern. La el a mers explicarea ideii ca de invatat depinde ce servici va avea si prin urmare ce nivel de trai va avea si cu ce fel de oameni va lucra. Au incercat si ai mei figura asta, dar n-a tinut, pe mine nu ma deranja sa fiu saraca si sa fiu femeie de servici, la al meu insa tine.
ruxij spune:
Ei, stiu teoria cu mancatul singur, ca e bine sa invete and so on... Noi insa nu l-am lasat pe fi-miu sa manance singur, adica i-am dat noi in gura pana pe la 4 ani si lui o lingurita aditionala sa se prosteasca cu ea. Singur doar "finger foods", adica din alea care se puteau apuca cu manuta: cereale, bucatele de paine, fructe etc. Pana la urma a ajuns si el sa manance singur si ciorba, da' cand fu mai mare, cand isi punea in cap, nu il lasaram.
accept92 spune:
citat din mesajul lui ruxij Eu o sa il mai car pana cand o sa mai stea si cat oi mai putea sa il duc, banuiesc ca la pubertate nu ma mai lasa.[...] L-as cara pana s-ar insura, da' cred ca n-o sa mai stea el |
Intre a sta si a fugi exista o perioada de tranzitie cand stai dar te simti inconfortabil. In functie de fiecare copil perioada e mai scurta sau mai lunga. Probabil ca tu esti atat de satisfacuta de a-l trata ca pe un bebelus incat nu ai sa simti ca lui nu prea ii mai convine. Daca mai vrei un bb, fa-ti...daca nu se poate...un catel, o pisica, un obiect de atasament. E la fel de important sa ne ferim copiii de ciudateniile si slabiciunile noastre cat este de important sa ii ferim si de nervii nostrii. Ba chiar as spune ca primele sunt mai parsive.
ruscus spune:
mai fetelor ce frumos descrieti voi educatia copiilor, ma refer la nelia si vikinga pt ca sunt mai numerosi si imediat o sa fim si noi la fel, dar mai sunt si alte fete care isi educa copii super
la voi parca e tot timpul pace si armonie, asa vreau sa ajung si eu
deci ce am inteles eu:
- e normal sa fiu nervoasa si sa nu imi ascund starea de spirit atata timp cat nu ma refulez pe copil
- ca sa nu mai fie stres si tensiune trebuie eu sa imi organizez mai bine timpul si sa anunt orice schimare de activitate din timp, 10 min, 2min etc
cu mancarea aruncata pe jos nu am avut probleme, dar vine celalalt si vom vedea atunci, iar cu jucariile cred ca daca sunt adaptate la varsta lor nu ar fi asa mari probleme
alta situatie neplacuta, fica mea/5 ani/ trece acum printr-o faza ciudata, se enerveaza foarte repede si incepe sa urle de parca o taie cineva, iar daca nu ii dam dreptate zice ca suntem rai
exemplu, ieri am fost la plaja si s-a suparat foc ca nu ii ajung picioarele pana in partea de jos a sezlongului, i-am explicat ca e facut pt oameni mari si ea e mai mica dar degeaba si ce criza a mai facut, eu cand face asa o timit sa se aseze undeva si sa vina inapoi cand se potoleste, procedez bine sau nu?
voi ati mai intalnit crize din astea la copii vostri si cum sa procedez?
numai bine
AgnesLuca spune:
Jasimin, multam
Monnvas, nu-ti fa probleme, sigur se satura, bb au instincte corecte adica nu ar muri de foame pentru distractie
A mea mai nou striga singura gata, azi si-a luat cele citeva boabe de struguri in minutze si striga mama, gata. Deci daca sunt pe faza nu mai apuca sa arunce pe jos.
Treaba cu mincatul singur depinde si de copil; pe a mea am inceput s-o las ca sa-i dau ocupatie, altfel era imposibil de hranit, se plictisea si facea numai timpenii, iar mie mi se ridica nivelul. Deci e un fel de preventie cum zicea si rrox, nu un scop in sine...
ruxij spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Intre a sta si a fugi exista o perioada de tranzitie cand stai dar te simti inconfortabil. In functie de fiecare copil perioada e mai scurta sau mai lunga. Probabil ca tu esti atat de satisfacuta de a-l trata ca pe un bebelus incat nu ai sa simti ca lui nu prea ii mai convine. Daca mai vrei un bb, fa-ti...daca nu se poate...un catel, o pisica, un obiect de atasament. E la fel de important sa ne ferim copiii de ciudateniile si slabiciunile noastre cat este de important sa ii ferim si de nervii nostrii. Ba chiar as spune ca primele sunt mai parsive. |
Te mai si plangi de criticile lui denizel
Adresarea ta este derogatorie si in necunostinta de cauza.
accept92 spune:
citat din mesajul lui ruxij Adresarea ta este derogatorie si in necunostinta de cauza. |
Ahaaaaa, deci daaaa...Buna replica! Sa o tin si eu minte cand n-oi avea nimic de spus.