vreau sa ma educ

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Denizel, frumoasa povestea si trista. Dar si eu as fi facut ca bunica ta, poate ca l-as fi invitat pe vecinut in casa, sa te mai vada inca o data, la caldura, in rochia flu-flu... Apoi, ti-as fi propus sa te imbraci si tu ca el, mai adecvat asa, si sa iesiti cu bicicletele.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

si eu am fost si mai sunt surprinsa de cat de diferiti pot sa fie doi frati, dar asta face farmecul familiei si ne obliga pe noi sa ne punem mereu intrebari si sa gasim solutii

ai niste copii super, dar cea mai tare e tudora, scumpa de ea, m-a bine dispus faza cu zana masaluta
ce copil cuminte, dar se spune ca nu exista copii rai ci parinti fara rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

NELIA, n-am terminat de citit, dar vreau sa-ti zic ca asa eram si eu pana sa nasc, ca Agata: nu simteam frigul! Desi aveam unghiile vinete, eu nu simteam ca e frig. Ceea ce pe sotz, care e un urs si se infofoleste cu cate 10 cojoace, il scotea din sarite. Cert e ca si eu, la fel ca Agata, nu racesc iarna, desi umblu in maleta + maiou, iar sotz, cu zece cojoace, are mereu muci... Si la patinaj, chiar daca vine vanata, ea nu simte frigul si, mai important, nu o afecteaza!

Ma gandesc ca nu neaparat a luat un virus; poate fi si o raceala = o scadere a imunitatii pe motiv de frig, care a dus la inmultirea unor bacterii pe care le purtam cu noi toata ziua buna ziua, dar nu ne afecteaza de obicei (ca pneumococul din gat). Ma rog, cred ca ai inteles ideea, poate fi o bacterie cu care de obicei traim in pace, dar care acum, din cauza frigului, a invins sistemul imunitar.

Oricum, o raceala nu-i un capat de tara, data viitoare indeasa-ti o jacheta in geanta ca sa o poti livra la momentul oportun (ma gandesc la "uite ce padurice frumoasa, dar acolo nu intram decat daca pui jacheta pe tine, ca e mai racoare decat in rest").

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Monnvas, asta si are: gitul e in pioneze. In rest nimic, febra avut doar ieri, astazi era bine, dar e ragusita si tuseste din git si doare cind inghite. Nu a vrut sa renunte la activitati, la nici una, miercurea e zi plina rau de activitati extra la noi, nu am avut alta solutie si ea le-a vrut pe toate... Asa ca, pina la 9 seara va fi in priza, sper ca miine se va scula din pat totusi.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Anca sunt copii si copii... pentru unii grija fata de propria persoana e uitata undeva...

Inteleg eu ce zici cu impresia, am purtat si eu fustite mini pe viscol, dar nu ma refer la asa ceva, ci la haine din alt anotimp.
Sincer nu stiu ce mare impresie faci vanata de frig intr-o rochita nepotrivita... poti face impresie intr-o rochita mai adecvata anotimpului. Daca te imbraci ceva mai consistent nu inseamna ca-ti iei combinezonul de ski...

Nu stiu daca ma fac foarte bine inteleasa...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Aoleu, eu si acum port haine de vara iarna. E-adevarat, adaug o maleta si/sau o geaca, dar ma scot din sarite hainele de iarna. Si nu, nu racesc, da' nici prea sexi nu's

CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput

No, dar pe la un an jumate cum rezolvati cu imbracatul? Al meu plod inca nu are problema asta, cu ce il imbrac, dar il deranjeaza procesul imbracarii. SI tre' sa-l alerg prin toata casa, dus-intors, si zau ca uneori nu am chef/putere/rabdare sa alerg dupa el 20 min ca sa il imbrac... Uneori tine vrajeala cu pupaceala (un pupic, jap o maneca, pana sa se prinda alti pupici, o gadilitura, jap un crac, apoi ciupi-ciupi)

Ca tot zicea Denizel de mutritele pe care si le imagineaza la masa, iata o varianta, sau alta (in a doua poza da, sta in picioare in scaunul de masa...
)

CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

sincera sa fiu, vroiam sa ma educ altfel.
vroiam sa vad "scheme" de tinut nervii atunci cand copilul iti spune ca a facut ceva aiurea pentru ca asa a vrut el, pur si simplu.
pana acuma am inteles ca de fapt eu sunt aiurea ca cer copilului ceva aiurea, ca de fapt el stie mai bine decat mine cand ii e foame, frig , somn si cand e suparat pe viata.
unde e problema de fapt? la noi sau la copii, ca sunt in dilema in subiectul asta filozofic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Monnvas, la noi merge cu ritualurile si jocul, eu avind in cap ca bb in general nu suporta imbracatul am introdus de cind a inceput sa coopereze la imbracat ceva de genul : hallo minutza 1, hallo minutza 2, functioneaza bine pina in prezent
sa dau un exemplu din seara asta : la imbracatul sacului de dormit ea vroia sa imbracam bb de plastic cu sacul, urlete cind am vrut s-o pun in sac, dupa care mi-am amintit (baia si imbracatul de noapte fiind de obicei sarcina lui tati) ritualul cu imbracatul pilotului inaintea zborului de luat ramas bun de la jucarii; a functionat fara probleme...(mentionez ca ritualul asta e aplicat numai de mine, tac-su are alte metode si cum mie imi vine rindul doar cind el e plecat, cam uitasem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

alinta, probabil nu sunt eu persoana potrivita in a-ti raspunde, da zic si io asa de pe margine cam ce am inteles eu : cu cit noi parintii suntem mai relaxati si avem mai multa incredere in competenta copilului, cu atit mai putin ne apuca nervii

no, si-mi mai amintii de ceva legat de bacteriile din apa de baie, io zic ca asta-i de fapt o limita culturala
tata imi dadea de ex o verisoara citind-o cu ceva de genu : "io sint de acord cu cresterea imunitatii dar nici timpita nu-s s-o pun pe fie-mea sa linga de pe jos" (ca a mea ) la care eu : "ba io sint"; tata "da, da ce valori ii transmiti in cazul asta ?" "pai, ii transmit, ca o duc sa se spele pe miini inainte de masa" ( i-am inchis gura, ceea ce nu se intimpla prea des)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

agnes , pentru mine orice persoana e potrivita imi a rapunde, pentru ca eu sunt convinsa ca omul cat traieste invata.
ce vroiam eu sa spun e ca nu am aflat solutii pentru relaxare, si ca nu pot sa inteleg cum e sa fie daca eu vad ca ii e frig sau somn copilului meu sa il las pe el sa aleaga. dar probabil e pe varste.
cum nu inteleg, de altfel cum lui denizel a putut bunica sa reteze ceva din ea la faza descrisa.
printre altele , eu stiu din proprie experienta, ca, copiii au puterea de a uita si stiu clar unde exista iubirea !

Mergi la inceput