vreau sa ma educ

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ruscus, uite ce as fi facut eu la faza cu sezlongul.

Fetita: nu ajung si eu cu picioarele la capatul sezlonguluuuuui
Mamica: da, asa e, ai picioarele mai scurte decat un adult si nu ajungi
Fetita: daaaaaa
Mamica: uite, vrei sa facem o smecherie ca sa ajungi si tu cu picioarele la capat?
Fetita:
Mamica se aseaza la mijlocul sezlongului, tine bratele in forma de sezlong si o invita pe fetita sa sada in sezlongul facut de ea, de mamica
In mod (aproape) sigur, fetitei ii va placea jocul, se va aseza in sezlongul-mamica si va ajunge cu piciorusele la capat .

Ca sa-i treaca de tot supararea fetitei, mamica ii zice: n-ai vrea sa vezi cum le atarna picioarele dincolo de sezlong celor foarte inalti?
Fetita: daaaaa
Mamica se duce si mai inspre capatul sezlongului si, cand fetita se aseaza in noul model de sezlong , va vedea, distrandu-se, cum e sa fii inalt si sa-ti atarne picioarele dincolo de capatul sezlongului.

Cam asa vad eu rezolvarea situatiei asteia.
Ignorarea copilului nu e o solutie, mi se pare absolut credibila si acceptabila nemultumirea fetitei legata de lungimea picioruselor .
La 5 ani, un copil nu poate gandi ca un adult si consider ca parintele trebuie sa tina cont de asta si sa se "coboare" la nivelul copilului.

Pup, Ruscus .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Fetelor, nu va mai certati .
Ruxi, io ti-am zis sa nu pui la inima, da' nu m-ai ascultat.
Accept e reprezentantul pe DC al Protectiei Parintilor .
Cum simte ea ca un parinte se poarta prea frumos cu copilul, se vede nevoita sa se sesizeze din oficiu .
De aia e in conflict cu mine, fiindca io-s cu protectia copchilului, care copchil calca in picioare drepturile parintilor in cea mai mare parte a timpului .
Sa vezi cand zicea ca ii e scarba de copiii care poarta pampers dupa varsta la care stabilise ea ca trebuie sa se renunte la pampers .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Bineinteles ca nemultumirea fetitei este absolut credibila.
Copiii au intotdeauna nemultumiri reale.

Eu am procedat asa cu fi-mea pentru ca atunci cand se punea pe "urlat" nu mai exista posibilitatea purtarii unei conversatii sau posibilitatea explicarii unei situatii.

In acele momente de criza, care depasesc anumite bariere, copilul isi autointretine supararea si rareori ai posibilitatea sa mai ajungi la el.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Buna, fetelor, sa stiti ca si eu va urmaresc cu interes, si sunt deschisa la orice schimbare pentru ca al meu copilas sa fie fericit. Mi-au scapat si mie tipete, nervi, din pacate...

Sunt situatii cand sunt calmitatea intruchipata si actionez exact in concordanta cu copilul si cu sentimentele lui, si sunt situatii in care pierd controlul. Dupa un episod de nervi ii spun ca mami a gresit, ca si oamenii mari gresesc si imi cer iertare. Nu stiu daca fac bine, dar simt eu nevoia sa sa ii zic ca "am facut prostii", pare ca ma intelege.

Si o situatie concreta: la baita vrea sa bea apa din cada, ia in gurita si inghite..sau deschide dusul si bea de acolo...i-am dus si sticluta lui cu apa sa o aiba acolo in caz ca ii este chiar sete si el o varsa in cada si tot de acolo bea...i-am explicat in fel si chip ca nu e buna apa aia, ca nu se bea, ca avem altfel de apa din care bem, ca ne doare burtica si efectiv nu-l pot convinge...

Sunt si altele exemplele in care ma simt depasita uneori, nu ajung la el, nu reusesc sa ii explic astfel incat sa-l conving de buna voie sa renunte la ceva care chiar nu-i face bine. Si in unele din situatiile astea imi pierd rabdarea, ma enervez pe mine, ca nu reusesc sa-l conving.

Voi cum procedati cand simtiti ca tot arsenalul de cuvinte menite sa ii explice de ce nu e bine sa faca un lucru ca, de exemplu, bautul din apa in care face baita, nu il convinge?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ADRIANKA

Voi cum procedati cand simtiti ca tot arsenalul de cuvinte menite sa ii explice de ce nu e bine sa faca un lucru ca, de exemplu, bautul din apa in care face baita, nu il convinge?

In exemplul dat de tine eu i-as face dus. L-as scoate din cada exact atunci cand bea apa si i-as spune de maine facem dus. Daca e ok cu asta, atunci e ok si pentru mine, daca nu e ok ii explic ca o sa revenim la baie cand va fi dispus sa nu mai bea apa din cada. Ideea de principiu este ca atunci cand nu poti convinge, sa eviti situatia care te supara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Adrianka , eu am "baut" apa din cada: "Ia sa vad eu ce gust are chestia asta?" "Pfui, ce scarboasa e! Cum poti sa bei asa ceva?" Si am scuipat-o in WC.
La mine a mers.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Adrianka, e foarte misto sa bei apa de la dush .
Si eu iau apa in gura, pe bune ca imi vine sa o inghit si cu greu ma abtin sa nu o fac .
Nu o inghit doar fiindca ma gandesc ca s-ar putea sa-mi faca rau sau ca nu e tocmai curata.
Dar mi-as dori sa o pot inghiti .

Zi-i baietelului tau ca e OK sa ia apa in gura, dar ca nu trebuie sa o inghita, e murdara etc.
Faceti un joc din aruncatul apei calde afara din gura.

Daca tot mai inghite cate o gura, profita de prima data cand il doare burtica sau cand are febra si spune-i ca a patit-o din cauza ca a inghitit apa din cada (printre altele :)).

Mergi la inceput

Am incercat sa ii fac si dus, dar ii place atat de mult sa faca pe rechinul in apa, sa se joace cu barcutele si cu mingiutele lui in apa,incat facem un dus, combinat cu un pic de apa in cada.

Viviana, buna idee...O sa o incerc si pe asta. Si daca incepe sa-mi placa si mie, o fi ceva special in apa asta, de nu stim noi

In general, incerc sa il conving de unele lucruri si vreau sa-l vad pe el ca renunta pentru ca intelege si vrea. Se pare ca trebuie sa mai asteptam sa creasca pentru a intelege toate explicatiile mele, sau ar trebui sa imi slefuiesc eu discursul oratoric, stiu eu?

Mergi la inceput

Denizel, de aia ziceam ca o fi ceva special in apa asta si nu stim..A avut si o infectie in gura si i-am zis ca e de la apita aia din cada, ieri l-am lasat sa o si tina in gura, o tinea, zambea smechereste, uneori o scuipa, dar de cele mai multe ori o inghitea...

Mergi la inceput

Adrianka, nu trebuie sa-ti slefuiesti tu discursul. E baietelul tau prea mic si nu poate traduce chiar tot ce i se spune .
Atata timp cat el vede ca apa e curata si nu miroase urat, nu are cum sa inteleaga ca e totusi murdara.

M-am gandit sa pregatiti inainte de baie o canuta cu apa incalzita si, de cate ori vrea baietelul tau sa bea apa din cada, da-i sa bea din cana special pregatita de voi doi pentru baie. Poate merge asa.

Mergi la inceput