Sfaturi va rog!!!
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel bebelusul "a amortit" de la atata stat pe spate. Pur si simplu simte nevoia sa mai schimbe pozitia. Deci, a-l pune in balansoar (tot pe spate), cand lui i s-a incins spatele de la atata... stat pe spate, nu e o solutie intotdeauna. |
Bebelusul Oanei nu pare genul care sa fi amortit de atata stat pe spate. Ca daca ar fi fost, nu exista acest subiect.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kya/Kya.jpg)
Kya spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Of..poate daca incepe sa mearga de-a busilea ma mai scuteste:( ![]() |
![](icon_smile_disapprove.gif)
Nici prin cap nu mi-a trecut ca ar trebui sa ma mai scuteasca...
![](icon_smile_disapprove.gif)
Mami si
![](indragostita.gif)
God didn't bring me this far, to leave me here!
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
Da, ai dreptate, Accept, bebelusul Oanei pare a nu fi in aceasta situatie.
Probabil ca pe langa obisnuitele probleme si nevoi bebelusesti, bebelusul ei simte starea mai putin buna a mamei si este foarte agitat din cauza asta.
Sau, pur si simplu este un bebe caruia ii place sa vaza el toate alea .
Asa era bebelusul meu si, acuma, la 11 ani, am inteles ce voia el de la mine cand era bebe.
Baietelul meu e genul foarte energic si activ, are un simt al observatiei foarte dezvoltat, iar statul pe spate in patut si privitul la aceeeeeeleasi chestii il scotea din sarite si il plictisea .
Il luam in brate, miroseam borcanelele cu mirodenii si ceaiuri din bucatarie, ii aratam tablourile din casa (si i le explicam ), deschideam dulapurile si sertarele si ii aratam toate sutienele mele si chilotii lui taica-so si el era foarte fericit cu prostioarele astea
.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
accept92 spune:
citat din mesajul lui denizel Pe langa faptul ca s-a dovedit ca apropierea fizica de mama e necesara pentru buna dezvoltare psihica a unui bebelus[...] |
Depinde si starea psihica a mamei care se apropie fizic. Ca daca e una cu nervii la pamant, frustrata, trista, intr-o stare in care ar avea ea nevoie sa o tina cineva in brate...atunci permite-mi sa ma indoiesc de beneficii. Ca sa poti ajuta pe cineva sa treaca peste un moment greu (adica un bebelus pentru care lumea asta e evident ostila, caci lui nu-i fusese foame, nu-i fusese frig, nu-i fusese cald, nu-i intrase sampon in ochi, nu tragea parturi...pana de curand) trebuie sa fi tu ok, trebuie sa fi sincer cand ii spui 'o sa fie bine', sa crezi asta, nu sa i-o spui plangandu-ti de mila.
ymca spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 dar f ff frig si ploua si de 5 zile suntem sechestrati la domiciliu |
o parte din problema provine de aici. eu sunt o mare amatoare de iesit afara si fetele mele imi seamana. bucurestiul imi ofera o varietate de locatii in care pot merge cu ele chiar si cand e ffff frig afara si ploua, dar voi incerca sa adaptez si pentru un orasel mai mic.
in zilele cu ploaie, cand erau fetele mele mici, mergeam la cofetarie. pentru mine a fost o reintoarcere in timp extrem de placuta. cofetariile inca mai au ceva din aerul de pe vremuri si asta iti va trezi amintiri placute si cred ca te va binedispune. deci ne imbracam gros, incarcam copil in carucior/brate (dar luam si carutul cu mine) si fugeam la o amandina. vanzatoarele la un moment dat incepeau sa ma cunoasca (devenisem doar client fidel in sezonul de toammna), se mai maimutareau si ele si iesea deja un adevarat party pentru copil. Daca ai noroc si mai vin si 2 bunici cu nepotei, deja se creaza un grup de socializare si poti sa omori lejer 1.30h din sechestrarea zilnica in casa, Iustin va fi multumit si incantat de mirosuri, baloane, zgomote, copii si ce mai vede el pe acolo, tu nu vei cheltui
![](icon_smile_blush.gif)
apoi, mergeam la librarie, intram acolo, ma invarteam printre rafturi, mai citeam o pagina doua, ii aratam fetei tot felul de carticele colorate. Nu stiu daca doar mie mi se intampla, dar eu gasesc mereu vanzatoare amabile, cu chef de vorba, care imi bagau in seama si copiii, deci iar punctam ceva la capitolul distractie.
in casa, (sper sa nu citeasca Sabina), aveam un CD cu cutiuta muzicala, si dansam pentru bebe. Copilul statea in scoica si eu ii exemplificam melodia aia cu Bate vantul frunzele, se-nvartesc moristile, vrabiuta pe sus zboara iar eu trag zmeul de sfoara. M-a invatat o fetita de la gradi cum se danseaza melodia si mi se pare super cool. Dar poti incerca si cu Dansul pinguinului (pe vremea cand erau ale mele mici, dansul asta nu se inventase) si cred ca Iustin va aprecia efortul tau (plus ca scapi de caloriile de la episodul amandina).
Iarna mergeam la patinoar si o tineam pe langa patinoar sa vada oamenii cum se rotesc, era muzica multa, galagie, mirosuri noi in aer.
Orice magazin ai prin apropierea casei/blocului tau poate servi drept punct de plecare pentru o distractie. Apoi la trecerea de la frigul de afara la cald, ale mele se moleseau si dormeau foarte bine si eu puteam sa ma intind linistita in pat si sa dorm/citesc/uit la TV.
Ideea este ca aveam cel putin 1.30 ore de iesit afara dimineata, si cam tot atat dupa-amiaza, apoi seara era ritualul cu baia, alaptatul, somnul si uite-asa mai trecea o zi. Bineinteles ca am avut si eu zile mai proaste, in care bombaneam, ma revoltam, dar tot la cofetarie ajungeam
![](punk.gif)
gabitza2005 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Luna1
Serios. Asta cred eu s-a declansat in urma esecului in alaptare, incetarii vietii sociale total (nu aveam cum, avea cateva zile si nu prea aveam unde sa plec sa socializez), si faptului ca nu am fost total pregatita pentru a avea un copil. Psihic ma refer. Stiam ce presupune insa tot a fost un soc. Depresia a fugit cand avea baiatul 2 luni pentru ca, din motive externe, a trebuit sa incep serviciul (m-am despartit de tatal lui). Asa ca n-am mai avut timp de depresii (sper sa nu se inteleaga ca as fi ironica dar chiar asa a fost) m-am canalizat pe munca mult pentru a ii oferi copilului tot ce avea nevoie, plus ca socializam destul la servici. In rest de acord cu denizel cat e fericit singur (si eu am avut balansoarul ala u vibratii, a functionat perfect o vreme) il lasi in pace, vrea in brate il iei, eu asa am procedat si am fost amandoua fericite. My reason |
Pe bune ca m-a enervat mesajul tau.
Vii aici sa tii lectii tu care ai stat cu copilul 2 luni .
Sa vii dupa ce stai doi ani cu el numai in brate , dupa ce timp de doi ani ai invatat sa te speli pe cap in max 5 min.
De socializare nici nu mai vorbesc .....doua luni ... sa te vad dupa un an in care vb doar cu copilul o zi intreaga.
cat ati fost fericite 3 ore seara ...????
accept92 spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 Pe bune ca m-a enervat mesajul tau. Vii aici sa tii lectii tu care ai stat cu copilul 2 luni . Sa vii dupa ce stai doi ani cu el numai in brate , dupa ce timp de doi ani ai invatat sa te speli pe cap in max 5 min. De socializare nici nu mai vorbesc .....doua luni ... sa te vad dupa un an in care vb doar cu copilul o zi intreaga. cat ati fost fericite 3 ore seara ...???? |
Cred ca ai nevoie de ajutor dar problema ta ne depaseste.
Luna1 spune:
In caz ca n-ai observat, daca citeai postarile mele ai fi aflat ca am doi copii. Cu primul am stat acasa 2 luni (din motivele postate in mesajul meu, am preferat sa ii dau sa manance si sa-l imbrac in loc sa cersesc mila), cu al doilea am stat acasa 2 ani. Si nu, n-am vorbit sigura cu copilul un an pentru ca am preferat sa socializez prin parcuri, cu prietene, prin cafenele, la grupuri de joaca etc.
Faptul ca vorbesti sigura cu copilul toata ziua e alegerea ta si a mamicilor care traiesc doar vara si iarna hiberneaza intre 4 pereti.
Nici nu m-am spalat pe cap in 5 min caci am preferat sa astept sa vina sotul ca sa imi fac o baie si sa ma rasfat.
Edit: nu dau lectii, vorbesc doar din experienta mea ca mama cu doi copii total diferiti, la unul am suferit de depresie, la celalalt nu, cu unul mi-am permis sa stau acasa cu celalalt nu.
Imi pare rau ca te-am enervat.
My reason
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ralukutzza spune:
Gabita draga, bea un ceai de fructe, calmeaza-te si mai citeste inca o data mesajul pe care l-a scris Luna.....dar hai mai bine sa iti explic eu sa nu te doara capul de la atatia nervi...Luna a mentionat ca a avut depresie cand copilul avea 2 luni..ai auzit de timpul trecut...asta s-a intamplat in TRECUT
....si chiar daca ar fi asa...ce trebuie sa iti ceara tie cineva voie sa faca depresie ???...sau exista cumva momente standard pentru a incepe o depresie si tu stii sa le definesti ???
Pana sa termin eu mesajul a raspuns si Luna ...dar las mesajul ca il meriti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
oana_lex82 spune:
Fetelor hai ca ati reusit sa ma mai inveseliti cu mesajele voastre...mai ales ymca, stiu ca tot ce ati scris e ff adevarat...si eu gandeam asa inainte sa-l am...acum nu inteleg de ce mi se pare asa de greu...ziua mea incepe sa fie mai frumoasa cand stiu ca vine tati acasa si mai sta cu baiatul..in rest mi se pare ff greu...sper sa ma obisnuisc...si eu cred ca am o mica depresie pt ca am nascut ff greu si Iustin a fost tinut la aparate..1 saptamana am plans continuu si ziceam ca nu il mai las din brate...am pierdut si laptele tot de suparare..el nu a avut probleme ff grave...pur si simplu lichidul amniotic era verde si asa au decis medicii sa-l tina in incubator, plus ca cu 2 ore inainte sa-l nasc i s-a oprit inima...am crezut ca mor si eu atunci,...si cred ca de atunci mi se trage...cu diversificarea am lasat-o balta i-am dat 2 zile zeama de morcov dar nu prea mai manca lapte asa ca am renuntat, mai important laptele...o sa ma duc la medic..dar numai de psiholog n-am eu timp..n-are cine sta cu el...o sa incerc sa vb cu dr sa-mi dea niste calmante...ma gandeam sa ma apuc de fumat...pe bune:)) ma impusca al meu sot dak ma aude...Soacsa-mea vine in decembrie acasa si sta pana in mai...cand vine ea ma apuc de sala si poate reusesc sa dau si de permis auto..macar imi mai umplu timpul si cu altceva...
Sunt o fire ff activa, nu stau intr-un loc,cand nu eram la munca faceam curat(aproape zilnic), am masina de spalat de cand m-am maritat dar de multe ori spalam de mana ca nu am stare...si cand fac mancare pana se face mancarea eu fac si curat si spal si vase etc..cand am iesit din bucatarie e gata treaba....si poate si asta ma deprima..faptul ca sunt legata de casa si de stat intr-un loc...