Sfaturi va rog!!!
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Serios, sau esti ironica? |
Serios.
Asta cred eu s-a declansat in urma esecului in alaptare, incetarii vietii sociale total (nu aveam cum, avea cateva zile si nu prea aveam unde sa plec sa socializez), si faptului ca nu am fost total pregatita pentru a avea un copil. Psihic ma refer. Stiam ce presupune insa tot a fost un soc. Depresia a fugit cand avea baiatul 2 luni pentru ca, din motive externe, a trebuit sa incep serviciul (m-am despartit de tatal lui). Asa ca n-am mai avut timp de depresii (sper sa nu se inteleaga ca as fi ironica dar chiar asa a fost) m-am canalizat pe munca mult pentru a ii oferi copilului tot ce avea nevoie, plus ca socializam destul la servici.
In rest de acord cu denizel cat e fericit singur (si eu am avut balansoarul ala u vibratii, a functionat perfect o vreme) il lasi in pace, vrea in brate il iei, eu asa am procedat si am fost amandoua fericite.
My reason
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui accept92 denizel am citit doar pana la 'sa iti mai explic'. Te rog sa observi ca eu nu am deschis vre-o data un subiect in care sa cer sfaturi despre cum sa parintesc. Multumesc, dar ma descurc excelent! |
Atata timp cat eu consider ca sfaturile pe care le dai celor care solicita idei de parinteala sunt nepotrivite si daunatoare, ma voi stradui sa iti explic unde cred eu ca gresesti :).
Daca tu nu le citesti, nu-i bai, pana la urma nu-s neaparat pentru tine.
Si puteai sa citesti explicatiile, sa stii :).
Nu e prima data cand sugerezi ca o mama care satisface nevoile copilului poate fi o mama psihic in neregula, incapabila sa se respecte si sa-si poarte de grija ei insasi.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
Luna1 spune:
citat din mesajul lui denizel
Nu e prima data cand sugerezi ca o mama care satisface nevoile copilului poate fi o mama psihic in neregula, incapabila sa se respecte si sa-si poarte de grija ei insasi. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" ![]() |
Nu-i iau apararea lui Accept (stie sa se descurce singura foarte bine) insa eu din postarea ei am inteles altceva: am inteles ca ea nu crede ca oana sufera de depresie pentru ca daca ar fi suferit ar fi uitat de ea (de persoana ei) si si-ar fi tinut copilul mai mult in brate. (o varianta a depresiei)
Poate ma lasa pe mine romana, recunosc ca incepe sa scartaie pe ici pe colo.
![](icon_smile_blush.gif)
Edit: daca insa a insemnat ce zice denizel (ca persoanele care isi tin copilul in brate au probleme psihice) tin sa spun ca la Cosmin avand depresia simteam nevoia sa-l iau in brate cand plangea si cand nu plangea (simteam ca el e singurul motiv vesel) iar la Adelise n-am avut depresie si tot am tinut-o in brate, in special cand isi dorea ea, insa stiu ca cel mai frumos sentiment il aveam cand dormea pe pieptul meu.
My reason
denizel spune:
Aha. Am inteles, Luna! Multumesc!
Daca e asa cum zici tu si am inteles gresit, o sa o rog pe Accept sa ma scuze (si-o fi schimbat naravul ).
Deci, Accept, trebuie sau nu sa-ti prezint scuze? :)
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
citat din mesajul lui denizel Atata timp cat eu consider ca sfaturile pe care le dai celor care solicita idei de parinteala sunt nepotrivite si daunatoare, ma voi stradui sa iti explic unde cred eu ca gresesti :). |
Em am sfatuit-o sa foloseasca un balansoar. Si am facut referire la experienta mea de mama a doi copii care nu a putut sa stea toata ziua cu ei in brate. Mi s-a parut ca Oana este mai genul meu asa (din punctul asta de vedere) si cred ca un balansoar ar ajuta-o sa iasa din cercul vicios si sa inceapa sa-si tina copilul in brate de drag nu de nevoie.
accept92 spune:
citat din mesajul lui denizel Deci, Accept, trebuie sau nu sa-ti prezint scuze? :) |
Luna ti-a explicat foarte frumos ce am vrut sa spun, dar nu trebuie sa-ti ceri scuze pentru ca nu-mi plac momentele tensionate. Daca ai inteles mi-e suficient, daca nu...iarasi e ok, pentru ca sfatul meu era pentru Oana iar remarca despre depresie era in vant.
denizel spune:
Acum am inteles, Accept.
Asadar, scuze! (pentru mine scuzele inseamna detensionarea situatiei, nicidecum invers).
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Luna1 spune:
Em am sfatuit-o sa foloseasca un balansoar. Si am facut referire la experienta mea de mama a doi copii care nu a putut sa stea toata ziua cu ei in brate. Mi s-a parut ca Oana este mai genul meu asa (din punctul asta de vedere) si cred ca un balansoar ar ajuta-o sa iasa din cercul vicios si sa inceapa sa-si tina copilul in brate de drag nu de nevoie. |
Haideti mai ca am crezut ca v-ati imprietenit pe la alte subiecte.
![](icon_smile_big.gif)
Eu zic ca e normal ca mama sa iti cauti cateva clipe de ragaz (punand copilul in leagane, balansoare, scoici, etc). Insa cred ca e anormal sa-ti lasi copilul sa planga pana raguseste.
Si mai cred ca un copil simte starea mamei, simte respingerea, cu cat il respingi mai mult cu atat se simte mai singur si "cere in brate" avand nevoie de iubire.
Cred ca mamicile care sunt "terorizate" de nevoia copilului de a fo tinut in brate nu realizeaza ca au intrat intr-un cerc vicios: ele vor sa scape de copil din brate, copilul se simte respins si urla ca vrea in brate, si tot asa.
Pacat.
Eu am avut un copil "cuminte" (am alergie la cuvantul asta) datorita faptului ca i-am satisfacut nevoia de afectiune cand a dorit.
Mi-aduc aminte ca avea 4 luni cand am facut eu varicela, a stat 2 ore in bouncer langa patul meu unde eu aproape deliram de frisoane (aveam febra mare) si n-a zis nimic. Mai se trezea, adormea la loc.
Insa asa s-a manifestat un copil care pana antunci nu a fost "dresat" deloc, nu am lasat-o sa planga din ambitia de a o "educa".
My reason
accept92 spune:
citat din mesajul lui denizel Un bebelus trebuie tinut in brate atunci cand el iti cere aceasta, adica are nevoie de aceasta!!!!! |
Uite, m-am intors si am citit. Un bebelus nu stie exact ce vrea. Stie ca nu se simte prea grozav pe lumea asta, ca el 9 luni a trait intr-un alt mediu, e cam suparat, spera ca mizeria asta e ceva provizoriu si asteapta sa fie 'bagat inapoi'. Faptul ca daca il iei in brate si te plimbi cu el prin casa se linsiteste nu inseamna ca exact asta a dorit el, ci ca asta e o metoda care il linisteste. Nu intamplator majoritatea se linistesc numai la mersul mamei, pentru ca ii cunosc ritmicitatea din burtica. Cand copiii incep sa stie exact ce vor, atunci sa vezi scandal!
denizel spune:
Uite, m-am intors si am citit. Un bebelus nu stie exact ce vrea. Stie ca nu se simte prea grozav pe lumea asta, ca el 9 luni a trait intr-un alt mediu, e cam suparat, spera ca mizeria asta e ceva provizoriu si asteapta sa fie 'bagat inapoi'. Faptul ca daca il iei in brate si te plimbi cu el prin casa se linsiteste nu inseamna ca exact asta a dorit el, ci ca asta e o metoda care il linisteste. Nu intamplator majoritatea se linistesc numai la mersul mamei, pentru ca ii cunosc ritmicitatea din burtica. Cand copiii incep sa stie exact ce vor, atunci sa vezi scandal! |
Pe langa faptul ca s-a dovedit ca apropierea fizica de mama e necesara pentru buna dezvoltare psihica a unui bebelus, ar mai putea exista o situatie: bebelusul "a amortit" de la atata stat pe spate.
Pur si simplu simte nevoia sa mai schimbe pozitia.
Deci, a-l pune in balansoar (tot pe spate), cand lui i s-a incins spatele de la atata... stat pe spate, nu e o solutie intotdeauna.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)