Sfaturi va rog!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
Fetelor, iar va cer ajutorul...nu stiu ce sa ma mai fac cu copilul asta al meu...cat e ziua de lunga ar vrea numai in brate..plimbat prin casa...nici pe pat nu pot sta...nu vrea sa mai stea nici cum....urla cat e ziua de lunga daca nu-l plimb prin casa si nu mai pot de spate....l-am lasat sa planga dar deja raguseste..ca e in stare sa planga toata ziua daca nu-l iau....of...ma dispera ...Voi ce ati face in locul meu??
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Voi ce ati face in locul meu?? |
L-as tine in brate, l-as scoate afara la plimbare, nu l-as lasa nici un minut sa planga (daramite sa planga pana raguseste
![](bang.gif)
Scuza-ma ca te intreb, cati copii ai? Mergi la servici sau stai acasa in "concediu de ingrijirea copilului?
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mickyyy/Mickyyy.jpg)
Mickyyy spune:
Nu stiu ce varsta are, dar presupun ca vreo cateva luni.
Daca asa a fost invatat de mic, va fi greu sa-l dezveti peste noapte.
In primul rand trebuie sa te calmezi tu, un parinte agitat, obosit, nervos, transmite starea si copilului. Incearca sa stai langa el in pat, sa-l mangai, sa-i vorbesti calm, sa-i inventezi povesti, chiar daca nu intelege nimic din ele, conteaza doar sa-i vorbesti, sa te auda, sa stie ca esti langa el. O jucarie care canta, un carusel, ii pot captiva atentia o vreme. Functie de varsa, jucariile pot fi mai "complexe" si puteti gasi multe moduri de-a va juca impreuna, dar din ce spui tu, nu cred ca e vorba de un copil mai mare de 5-6 luni.
"Secretul" e sa-i captezi cat mai mult atentia, si sa cresti treptat perioadele in care nu il ti in brate. Ia-l cu tine peste tot, daca poti (un cosulet tip scoica daca e mic mic, un scaunel daca e mai mare), si baga-l in seama, vorbeste-i, indiferet ca spui fraze fara noima, ii place sa te auda.
Si ori de cate ori vremea permite, scoate-l afara la plimbare! Chiar daca e frig, daca nu e vant, nu ploua, nu ninge, imbraca-l gros, si iesiti afara.
Eu la primul copil am fost agitata, stresata, panicata, cum il simteam ca scanceste saream sa-l iau in brate, asemanator cu ce descri tu. rezultatul, vreo 6 luni criminale, nopti nedormite, dureri musculare ( eu o legansam cu un cosulet).
La ultimul, am fost calma, linistita, nu am mai sarit sa-l iau in brate la fiecare scancet, am petrecut timpul impreuna altfel, si rezultatul - nici n-am simtit cand a crescut mare!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
oana_lex82 spune:
Are 4 luni jumate, stau acasa(as vrea eu sa merg la munca dar n-am cu cine sa-l las..e primul copil si ultimul....sper ...In scoica sta 5 minute maxim si apoi plange..i-am pus jucarii acolo dar nu sta...nimik nu-l incanta mai mult de 5 minute...se plictiseste repede si urla...pot sa cant sa zic povesti k tot asa face..sta putin si apoi o ia de la capat si urla...dak e in brate si plimbat e ok...afara l-am scos cat a fost vreme buna..dar f ff frig si ploua si de 5 zile suntem sechestrati la domiciliu
Am incercat toate metodele dar deja sunt epuizata...
![](images/user_woman.png)
anya spune:
Cat are puiul tau?
Eu am patit asa la primul copil dar am avut noroc cu bunicile ca il plimbau. Cam de pe la 2 luni am cumparat cosulet de masina si cand era treaz, il plimbam dupa mine. Mergeam la bucatarie - puneam cosul in varful mesei, sa ma vada si vorbeam permanent cu el. Pana si la baie il luam dupa mine si in timp ce rezolvam anumite treburi - -discutam. La al doi-lea copil am facut asta de la inceput.
In general, cam dupa 3 luni, cand scapa de colici, e suficient sa vorbesti cu el si sa-l bagi in seama. Eu nu i-am "parasit" niciodata in patut. Noaptea erau in camera/patul lor, ziua - cu noi: in cos, carut, tarc...
denizel spune:
Oana_lex82, sper ca-ti dai seama ca unui bebelus de 4 luni nu are rost sa-i spui povesti.
Are 4 luni, nu intelege povestile si nu are nevoie de povesti la varsta asta .
La 4 luni, un bebelus are nevoie de apropiere fizica de mama lui.
De aia plange, fiindca are nevoie de tine!!!!
Daca ii satisfaci aceste nevoi, el se va dezvolta armonios, va capata incredere in el insusi si in mamica lui, vei avea un copil fericit.
Daca nu i le satisfaci, vei avea un copil vesnic plangacios si nefericit, cu care n-o sa te intelegi bine niciodata.
Daca il lasi sa planga pana cand raguseste , iti demonstrezi tie insati cat rau ii poti face bebelusului tau.
Iar lui ii arati ca mamica lui nu poate fi alaturi de el si nu il intelege.
Ai 2 variante:
- ii indeplinesti nevoile, adica, printre altele, il iei in brate ca sa te simta aproape si sa fie fericit
- angajezi o bona care sa poarte in brate copilul tau, iar tu te intorci la serviciu.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/clarmai/clarmai.jpg)
clarmai spune:
Exista o paturica cu jucarii atrnate deasupra capului,daca te duci intr-un hipermarcket o gasesti cu siguranta,e cam scumpa,dar la o prietena de a mea a dat rezultate,are si o oglinda sus,zdranganele colorate,si sigur ii va placea mai mult ca la tine in brate,alta varianta,eu ma lungeam pe pat,o puneam pe burta mea si ii puneam telefonul sa cante,sau o alta prietena ia cumparat o cutiuta muzicala a asezat-o intr-un morman de plapuma si statea lungita langa ea,cum spunea cineva relaxeazate si cauta cu imaginatie sa o impaci,nu o mai lasa sa planga atat de mult,stiu ca e greu dar asta e,pe mine ma durea spatele ingrozitor,si pana la urma cu muzica cu jucarii,cu imaginatie,am reusit,a dormit in patutul ei singura fara leganata pe picioare pana la 2 ani,acum nu mai are loc in patut,ca altfel si acum ar fi dormit in el,pana pe la 7 luni am avut la patut un carusel care ii canta si adormea uitanduse la el.Bafta si sper ca te-am ajutat.
anya spune:
Am scris in acelasi timp si acum vad ca ai anticipat intrebarile mele.
In scoica nu il pui si il lasi intr-un colt cu doua jucarii. Il tii in fata ta, ii vorbesti si il atingi (mangaiat, jucat).
Si ce daca e urat afara? Il imbraci si il scoti afara. Exista huse de ploaie/vant bune la burniteala de afara. Nu tin la ploi torentiale, dar nu e cazul.
Mi se pare ca de fapt esti si tu cam satula de "stat dupa fundul lui". Incearac sa gasesti ajutor. O bunica/bona care sa stea cateva ore cu el ca sa poti si tu sa te regasesti, o prietena cu care sa imparti "'plimbatul in brate" sau asa cum ti-a zis denizel, intoarce-te la servici (ai dreptul la program redus de 6 ore).
inaioana spune:
Cred ca ai foarte multe resentimente fata de acest copil, spui "este primul si ultimul sper" cat si "m-as duce la munca dar nu am cu cine sa il las". Daca ai impresia ca acest copil nu simte asta, te inseli. Plange tocmai ca are nevoie sa se apropie de tine emotional, ceea ce la varsta asta este acelasi lucru cu fizic.
Eu cred ca cel mai bine ti-ai lua un wrap, astfel incat sa il poti purta ca si in brate dar avand mainile libere si fara sa te doara spatele si sa poti face si alte chestii prin casa in timpul asta.
Daca nu mai esti deloc dispusa emotional sa faci asta deocamdata, intoarce-te la serviciu si angajeaza o bona care sa fie blanda si sa il tina in brate, satisfacandu-i nevoile firesti.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana Eu cred ca cel mai bine ti-ai lua un wrap, astfel incat sa il poti purta ca si in brate dar avand mainile libere si fara sa te doara spatele si sa poti face si alte chestii prin casa in timpul asta. Daca nu mai esti deloc dispusa emotional sa faci asta deocamdata, intoarce-te la serviciu si angajeaza o bona care sa fie blanda si sa il tina in brate, satisfacandu-i nevoile firesti. Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
exact acelasi lucru ii spuneam si eu la celalalt subiect cu Ne intoarcem la serviciu sau stam cu copiii
"Cred ca ai foarte multe resentimente fata de acest copil"-- fix senzatia asta am avut-o si eu; e trist:(
Noe
denizel spune:
Da, e trist, pentru ca foarte multe femei isi doresc un copil fiindca si alte femei au copil sau pentru ca sunt presate de cei din jur sa faca mai repede un copil, cat sunt tinere .
Acuma Oana si-a dat seama ca e greu sa ai copil.
Da, e greu sa ai copil.
Dar e si foaaaarte frumos .
Daca tot l-ai facut si copilul a venit pe lume fara sa fie intrebat daca vrea sau nu, macar incearca sa-l faci fericit .
Daca tot ai inceput o treaba, fa-o bine pana la capat .
Sunt multe mamici care nu stiu sa-si faca fericiti copiii :(((.
Oana, tu trebuie sa fii din tabara ailalta .
Acuma, la inceput, e putin mai greu, pentru ca Iustin e foarte neputincios si are maaare nevoie de tine.
Tie ti-ar placea sa fii nevoita sa stai toata ziua intinsa pe spate si sa privesti in tavan, in dreapta si in stanga patului?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.