Sfaturi va rog!!!
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui clarmai Exista o paturica cu jucarii atrnate deasupra capului,daca te duci intr-un hipermarcket o gasesti cu siguranta,e cam scumpa,dar la o prietena de a mea a dat rezultate,are si o oglinda sus,zdranganele colorate,si sigur ii va placea mai mult ca la tine in brate,alta varianta,eu ma lungeam pe pat,o puneam pe burta mea si ii puneam telefonul sa cante,sau o alta prietena ia cumparat o cutiuta muzicala a asezat-o intr-un morman de plapuma si statea lungita langa ea,cum spunea cineva relaxeazate si cauta cu imaginatie sa o impaci,nu o mai lasa sa planga atat de mult,stiu ca e greu dar asta e,pe mine ma durea spatele ingrozitor,si pana la urma cu muzica cu jucarii,cu imaginatie,am reusit,a dormit in patutul ei singura fara leganata pe picioare pana la 2 ani,acum nu mai are loc in patut,ca altfel si acum ar fi dormit in el,pana pe la 7 luni am avut la patut un carusel care ii canta si adormea uitanduse la el.Bafta si sper ca te-am ajutat. ![]() |
Brrr...Cum sa-i fie mai bine singur pe o patura decat la mama in brate?? Ca sa nu mai spun ca nu stiu nimic mai trist decat un copil care adoarme in timp ce se uita la un carusel mort...in timp ce mama este, totusi, acasa.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
oana_lex82 spune:
Da fetelor..stiu k merit multi "pumini in cap", ca nu m-a pus nimeni sa-l fac..ca sunt o gramada de femei care isi doresc un bebe dar nu reusesc sa-l aiba..etc...nu am fost niciodata o persoana inebunita dupa copii..dar pe Iustin chiar il iubesc, chiar e un copil ff reusit si frumos..e mai mult dcat ma asteptam sa fie...numai ca imi pierd rabdarea cand vad ca plange si vrea numai in brate...Of..poate daca incepe sa mearga de-a busilea ma mai scuteste:(Va pup si va multumesc pt sfaturi!
denizel spune:
Oana,
Tie ti-ar placea sa fii nevoita sa stai toata ziua intinsa pe spate si sa privesti in tavan, in dreapta si in stanga patului?
Vezi?
Nici lui Iustin nu ii place :).
E putin mai greu acuma, la inceput, cand el e atat de neputicios si are nevoie de tine.
TREBUIE sa il ajuti, da?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
adinag spune:
Oana, te rog reciteste-ti postarile in care povestesti despre voi, eu vad o mare lipsa de respect fata de copilul tau prin expresiile alese (de ex.: "poate ma scuteste"). Cred ca asta e una din probleme.
Cum ti-au zis si alte fete: ori iti iei bona si te intorci la lucru, ori incepi sa-i iei nevoile in serios si sa le satisfaci. Daca tu te simti singura, n-o sa te ajute sa-ti dau de mancare, pentru ca nu asta e nevoia ta. La fel fiul tau, are nevoie de tine, de caldura si dragostea ta, si altceva nu il va face fericit in momentele astea. Cu cat intelegi mai repede asta, cu atat mai repede veti avea amandoi o viata mai armonioasa, vei fi si tu mai fericita si el oricum.
Luna1 spune:
Fetelor haideti sa o ajutam pe oana, nu cred ca reusim daca o judecam prea tare.
Oana iti zic si eu, un copil de 4 luni are nevoie de tine. Ce te impiedica sa-l tii in brate?
Din postarile tale si la celelalte subiecte imi dau seama ca nu ai resit (inca) sa creezi acea legatura numita aici "bonding", legatura care te ajuta sa intelegi fiecare scancet al propriului copil, care te impiedica sa-ti lasi copilul sa planga pana raguseste.
La alt subiect spuneai ca iti vine sa il bati.
Imi pare tare rau ca simti asta, cred totusi ca poti lucra la ceea ce simti.
Cred ca fiind primul tau copil esti foarte stresata si preocupata de practica cresterii lui si ai uitat sa-ti asculti instinctele primare, sa SIMTI sufleteste ce ai de facut.
Ma intreb si cate sfaturi (de multe ori gresite) primesti de la persoanele cu care te inconjori. Ai spus la alt subiect ca nu doarme noaptea. M-am intrebat atunci cine ti-a zis ca un copil de 4 luni doarme noaptea legat? Doarme cu pauze, iar tu trebuie sa fii pregatita si sa dormi cu el, cand doarme ziua dormi si tu pentru a recupera somnul pierdut noaptea.
Ma intreb acum cine ti-a spus ca un copil nu se scoate afara "ca e frig"? Imbraca-l bine, cumpara-ti (daca n-ai) o husa de plastic de carut pentru ploaie si iesi afara. Un copil trebuie scos afara zilnic. Asa va fi si el mai obosit de aerul proaspat si tu mai relaxata ca socializezi oarecum.
Eu cand era chiar super urat afara, de nu puteai sa stai mai mult de 10 min ieseam in mall. Singura sau cu o prietena. Ma holbam prin magazine, cumparam nimicuri daca aveam bani, ma opream la o cafea doar noi doua ca fetele. Desi ea avea 4-5 luni. Si asta inseamna sanatate mintala pentru mama si achizitii noi pt copil. Copilul invata multe si numai prin a sta si a privi lumea din jur.
Tinutul in brate, iarasi, cine te-a sfatuit sa-l lasi sa planga pana raguseste? Cine ti-a zis sa "nu-l inveti in brate"? Paradoxal un copil independent se formeaza prin apropierea fizica. Fata mea (are 3 ani acum) a crescut in primii 2 ani ca maimuta de gatul meu. Eram experta la gatitul mancarurilor usoare cu o mana. Acum nici nu o mai prind la pupat sau la tinut in brate. Seara abia avem un moment cand stam si urmarim ceva la tv si atunci se cuibareste in bratele mele.
Ti se par mult 2 ani de alitaturi si tinut in brate? Comparativ cu anii de independenta cand te uiti la propriul copil si iti doresti sa-l mai tii in brate, 2 ani sunt mizilic.
Cel mare de 9 ani...nici nu-mi aduc aminte cand l-am tinut ultima oara in brate, nu se vrea pupat, imbratisat, asta e, vremea mea a trecut.
Tine-l in brate, fa-o cu iubire, nu ca asa trebuie, nu mai fi stresata, uita de tot altceva, ai sa vezi ca se va desprinde singur la momentul potrivit.
My reason
Luna1 spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Da fetelor..stiu k merit multi "pumini in cap", ca nu m-a pus nimeni sa-l fac..ca sunt o gramada de femei care isi doresc un bebe dar nu reusesc sa-l aiba..etc...nu am fost niciodata o persoana inebunita dupa copii..dar pe Iustin chiar il iubesc, chiar e un copil ff reusit si frumos..e mai mult dcat ma asteptam sa fie...numai ca imi pierd rabdarea cand vad ca plange si vrea numai in brate...Of..poate daca incepe sa mearga de-a busilea ma mai scuteste:( ![]() ![]() |
Offf Oana daca ai stii ca astea is cele mai frumoase si usoare momente. Cand unde-l pui acolo sta, cand il imbraci cum vrei tu, cand poti pleca oriunde cu el. Vrei sa mearga de-a buselea? Of, pregateste-te caci daca acum reactionezi asa ca vrea in brate, nu stiu cum va fi cand o va lua la sanatoasa prin casa unde sunt periocole la fiecare pas. Nici la wc nu mai ai timp sa mergi.
My reason
Qamar spune:
Luna, ..frumos
eu nu mai am rabdare pentru mesaje de genul asta, recunosc
demult credeam ca totusi instinctul de mama te impiedica sa lasi un bb sa planga pana raguseste...sau alte exemple, in timp mi-am dat seama insa ca la unele persoane nu functioneaza sau se activeaza tarziu, uneori prea tazriu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
Ai un balansoar?
Eu il am pe asta...
http://www.nichiduta.ro/detalii-produs-597/babyrelax-balansoar-transat-le-relax/
Poti cauta pe okazii unul folosit.
Si fi-mea a mica a fost asa vre-o doua saptamani. Pana am pus in functiune balansoarul. Poti face multe lucruri relaxante in timp ce o legani intr-un ritm lenes dar constant. Eu chiar dormeam cand era fi-mea foarte mica, ma intindeam in pat pe burta, balansoarul jos langa pat, si cu o mana leganam usor...si adormeam in acelasi timp. Cred ca si pe mine ma adormea legantul mainii. Au fost zile cand am leganat non-stop. Cu ochii la tv, pe net, rasfoind o carte, mancand...chestii soft. Si dupa un timp s-a imblanzit, a devenit un copil tare linistit. Trebuie sa iesi din cercul vicios in care copilul este foarte obosit. Pe vremuri femeile isi tineau copiii in leagan. Nu am auzit de vre-un bebelus care sa reziste legantului.
Editez ca sa spun ca nu s-a invatat asa, nu e nevoie sa o legan si acum. A fost o faza, a trecut. Nici eu nu sunt genul sa fac ture prin casa cu copilul in brate, am incercat dar eram groaznic de frustrata dupa un timp. Cunosc sentimentul 'cine m-a pus?'...stai linistita, e normal.
Luna1 spune:
citat din mesajul lui Qamar Luna, ![]() eu nu mai am rabdare pentru mesaje de genul asta, recunosc demult credeam ca totusi instinctul de mama te impiedica sa lasi un bb sa planga pana raguseste...sau alte exemple, in timp mi-am dat seama insa ca la unele persoane nu functioneaza sau se activeaza tarziu, uneori prea tazriu Life's Good! |
Esti Noe?
![](icon_smile_big.gif)
Da dar vezi tu ca insitinctul asta, ca faci bine, ca vrei sa-l tii in brate, sa alaptezi, etc eu zic ca se activeaza negresit (in cele mai multe cazuri) insa "mediul" inconjurator (si aici ma refer la mama, sotul, mama soacra, sora, cumnata, chiar si medicul de familie/pediatru) il anuleaza.
Cum sa-ti tii copilul in brate cand vine sotul de la servici si zice "iar il tii in brate? se invata asa, si apoi nici nu mi-ai facut mancare, iar eu muncesc, tu stai toata ziua acasa" (de parca tu stai in varful patului toata ziua).
Apoi vine soacra "il scoti afara pe vremea asta? Nu vezi ca e frig? vrei sa-l omori?"
Vine si mama "pune-i caciula, da-i suc de morcov la 2 luni, da-i sarmale la 4"
Vine cumnata "nu doarme toata noaptea? vaaaai ai mei (care au acum 12 si 15 ani) dormeau legat de la 5 zile. Nici nu scanceau! Lasa-l sa urle."
Si cand mama naibii sa mai iti asculti instinctele care culmea, daca nu le asculti lucreaza impotriva ta. Oana ce simti cand bebele tau urla langa tine (sau in alta camera) pana raguseste? Nu-i asa ca simti ca esti plina de nervi, stresata, iti vine sa-l lovesti? Nu ti-ar fi mai usor sa-l iei in brate, el fiind fericit si tu nefiind nervoasa?
AM descoperit ca eu nu pot suporta sa-mi planga copiii (instinctul isi spune cuvantul). Ei si la asta mica am evitat motivele de plans pe cat posibil. A rezultat o mama nestresata si fericita (eu) si un copil fericit, pozitiv, complet multumit (ea). Situatie de castig in ambele tabere.
My reason
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/r_ocsy/r_ocsy.jpg)
r_ocsy spune:
Asa e si Sofia ... chiar si acum este in brate . In scoica mai sta daca o plimb si ii cant. De jucarii se plictiseste si ea repede. In pat sub carusel sta o jumatate de ora daca are chef, daca nu nici 5 minute . Mai stau cu ea in pat si ii agit cate o jucarie, o prinde , o arunca si o luam de la inceput. Am noroc ca in ultimul timp ii place sa stea pe burta inconjurata de jucarii ... dar ... doar daca sunt langa ea. Eu m-am obisnuit deja, treaba o fac cand ea doarme in rest suntem una langa alta
. Astept sa stea in fundulet sa ii mai pun in fata cateva obiecte sa le tot invarta si bine-nteles astept premergatorul ... sper sa o incante ... dar pana atunci mai avem cateva luni bune
.
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."