Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (198)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Monica, nu stiam ca tatal a ales sa nu fie deloc prezent in viata ei. :-( Ce o sa ii spuneti? Ca e ocupat? Ca lucreaza departe? ceva de genul, nu? Important e sa nu o mintiti ... prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

MARINA, daca te consoleaza cu ceva, si eu sunt in aceeasi oala. Citesc, ma minunez, ii admir si tac, ca ma doare. Stiu ca nu e bine sa compari, dar sa fim seriosi, nu traim intr-un glob de sticla. Luca nici macar nu repeta dupa noi decat ffff rar. Isi adauga in vocabular cuvinte, nu zic nu, insa greeeeu, cu viteza melcului turbat. Iar pana la faza de legat mai avem... nici nu vreau sa ma gandesc cat. In schimb comunica f. bine, asa cum stie el, cu cuvintele lui stalcite, prin semne, cu cuvintele pe limba lui, dar de inteles tot se face inteles.

BOTI, ufff, n-as vrea sa fiu in pielea ta... Eu n-am fost aici de la inceputuri, nu stiu exact ce e cu tatal lui Nancy insa inteleg ca nu va face parte deloc din viata ei... pierderea lui!

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Moni, nu trebuie sa te doara toate astea pt ca tu in adancul sufletului stii ca ai un copil sanatos si minunat. ( e valabil si pt mami Marina)Si asta e tot ce conteaza! E normal sa te sicaneze putin, dar ar fi mai bine sa nu suferi pt asa ceva.

Pentru cine e interesat, aici un topic extraordinar despre cum ne putem ajuta copiii sa comunice. E vorba de metoda Hanen:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69256&whichpage=1

Eu am folosit multe sfaturi bune din metoda asta, imi comandasem si cartea.

Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Mai dau si eu pe aici, desi sunt pitbul (sunt bine Carmen)

Asa, Moni si Marina eu am in casa doua fete, una - prima la 2 ani zicea doar mama si tata si atat. Si-a dat drumul in jur de 3 ani. Si asta mica, cu care deja port conversatii de gen "where is daddy? daddy is at work", "lets go get Sonia", " I want lunch", "I dont want to go to sleep", "I am not cheeky, you are cheeky" and so on. Toate corect spuse. Repet, ca am mai spus-o, atata vreme cat nu dau dovada ca avea probleme cu auzul, nu se izoleaza in lumea lor cu crize de nervi, obsesii si lipsa de reactii, nu va faceti griji Or sa vb la vremea lor, si or sa o faca corect, fraze din prima, fara probleme. Stiu ca e greu sa citesti despre altii si sa te uiti la al tau care inca nu face toate astea, dar fiecare bb e individual, se dezvolta in ritmul lui Ca experienta proprie, la Sonia la odisee nu am mai scris si nu am facut bine. Am avut impresia ca a mea e inapoiata zau...da' uite ca nu e, e perfect normala Nu puneti presiuni inutile asupra voastra si a copiilor vostrii...n-are rost

Ca faza haioasa, saptamana trecuta, se jucau madamele mele impreuna frumos. Eu prin casa una alta, ta-su pe calculator. Si o aud pe asta mica "mommyyyyyyyyyyyyyyyyy". Sar, ma duc la ele. O gasesc pe asta mica, in picioare, cu mainile in sold si tipand la Sonia. Si ii zice: "Sonia!! Naughty step NOW! No telly anymore!"

Am pus si noi ceva pozici pe Picasa

V-am pupat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Moni, Marina chiar nu va stresati. Fiecare cu ritmul lui. Pun pariu ca o sa inceapa brusc. Asa a fost la noi cu mersul. Erau copilasi in parc care mergeau de la 9 luni, el a mers singur abia la un an si o saptamana. Toata lumea imi spunea ca o sa mearga greu ca asa e cu cei care merg in 4 labe. Ete fleosc. A mers mai tarziu dar si-a dat drumu foarte repede.

Multumesc mult pt recomandarile legate de carti.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

Sib, am citit cartea cu metoda Hanen. Boti mi-a dat-o!

Eu nu mai sunt asa stresata si asta de cand o duc la gradinita pt ca recent a inceput sa repete cuvintele si sunt sigura ca gradinita o ajuta. in plus, zice educatoarea, coopereaza foarte bine la activitati si e printre putinii care repeta atunci cand le cere.

moni iti recomand cu caldura sa incerci sa il dai la gradinita!

----------------------------------------
Marina7+ & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Seara buna fetele!

Cu vorbitul si noi suntem mai limitate...Miruna repeta unele cuvinte noi, si denumeste obiectele pe care le cunoaste. Vorbeste stalcit, cam 1-2 silabe din cuvant, la unele prima, la altele ultima. Are oaresce logica, de exemplu cand vede un cactus (avem unul in scara bloculu) dupa ce mi-l arata si zice "catu" zice imediat "ushu" (=ursul) si asta pt. ca a vazut ceva desene cu un urs care a cazut in niste cactusi. Dupa ce zice asta mai si zice "au, au au". Aaa, si singura legare de 2 cuvinte a fost "caca nou" cand a vazut cum erau schimbate cosurile de gunoi (ea la gunoi zice caca, desi eu nu i-am zis asa).

Intr-adevar, de cand e la cresa s-a vazut o imbunatatire, e mai dornica sa se exprime, si parca ii e mai usor cumva, in fiecare zi aproape zice ceva nou, chiar daca stalcit...

Daca am vazut ca totusi este ceva progres, eu nu m-am mai stresat, vorbim si povestim mult si de toate, o sa facem si conversatii curand... Adevarul e ca pe mine ma distreaza la culme cum le poceste si cum "citeste" ea pe limba ei, cum povesteste cu ea, asa ca nu ma grabesc cu vorbitul.

Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Nu aveti de ce sa va stresati cu vorbitul. Si eu am aceiasi problema cand va aud de desenat/colorat/numarat/recunoscut litere si alte minunatii . Da, Aida vorbeste f bine, repeta dupa mine cantecele, spune unele chestii de ramai cu gura cascata, dar nu face multe alte lucruri.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Asa, ma chemase sa o invelesc . Acum sa imi termin ideea: nu toti se dezvolta la fel pe toate planurile, nu? Unii incep in forta la capitolul verbal, altii pe plan artistic, etc.
Si eu astept cu nerabdare sa o dau la gradi, probabil la primavara-vara, sa invete si ea sa coloreze, sa deseneze (cu mine nu vrea, ma pune pe mine sa fac) si multe altele.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

A mea a spus azi "pomme rouge" In rest, cate o silaba, inca o silaba, maxim trei impreuna, deci departe de a spune macar propozitii, daramite fraze sau mai stiu eu ce conexiuni... Nu sta pe oala, nici toaleta, ba chiar refuza - noroc ca am scapat de suzeta!
Ailalta mare, vorbea nene de ne facea capul toaca, n-a pocit niciodata cuvinte, de mica (poate pentru ca a inceput cu engleza, eu asa mi-am explicat mie insami, fonemele in engleza sunt mult mult mai usoare pentru copii...), si cate si mai cate facea....
Asa ca eu nici n-as avea nevoie sa compar mai departe de propria casa, dar nici macar asa nu o fac! Asta mica deseneaza frumos - aia mare nici acum nu deseneaza cine stie ce.

Mergi la inceput