Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (198)
Raspunsuri - Pagina 6
truli-luli spune:
Buna dimineata!
Ca sa ma incadrez in peisajul cu faze amuzante va povestesc una cu Ana, imediat dupa ce a aparut Victor. Eu, ca sa o feresc de eventuale gelozii legate de bebe i-am explicat ca si ea a avut pampers si patut si carusel si suzeta si... cand a fost bebe mic, dar acum a crescut mare si nu le mai are, are altele si mai si....Si urmand modelul asta se ridica Ana intr-o zi de pe olita si imi zice "mami, cand am fost mica si eu am avut putzulica dar acum am crescut mare si nu mai am"
Cu Victor nu am inca faze de genul asta pt ca suntem incepatori la capitolul vorbit si nici nu e constant deloc. Adica uneori vorbeste din proprie initiativa alteori nu zice nici daca il rogi cu slujbe. In schimb e un iubaret si un dragastos si un mamos..... de ma topeste Asa i se lumineaza fata cand ne vede si asa se lipeste de noi si ne strange in brate incat avem mai mereu pe buze zambetul ala de cucerit fara drept de apel. Ieri a reusit sa ne amuze cand, intr-un magazin, s-a rusinat de un manechin...Mai arunca din cand in cand cate o privire furisa "domnului" cu palarie, ca apoi sa isi ascunda rusinat capul in umarul lui tati
bobitamica spune:
Buna dimneataaa
Mortali puiutii nostri!!!
IRDA,CARMEN...
Carmen..si eu i-am spus unei tipe ca Irina stie sa spuna hipopotam...cand avea doar 2 luni jumate...ca nu stiu ce-mi povestea ea...si ma incuraja de numa...cu torticolisu lu'fii-mea ..ca vezi Doamne o sa trebuiasa sa o operez si ca ce nasol e si asa si pe dincolo...
Apropo de puta Irina a fost mortala,nu stiu daca v-am povestit...
A venit cumnata-mea cu baietelul ei la soacra mea...si a trebuit sa il schimbe...ea acolo pe baricade...si cand ii da scutecul jos,Irina cu ochii cat sarmaua....stupefiata vine intr-o fuga la mine.."mami,Tudo n-ae puta...ae mocovel"...imi venea sa rad,dar am ramas serioasa si i-am spus ca nu e morcovel; ..Si apoi de dezbraca ea...si spune"Ina,puta de fetita,ca mami,iar Tudo de baietel,,,ca tati...",desi nu avzut nimic la tati...dar stie ca noi mergem la baie fete la fete si baieti la baieti...a vazut la Ikea...acolo i-am aratat desenul pe usa si a inteles ca lumea merge separat la baie...
Sunt toti dragalsi si haiosi..
Ma intorc la treaba...
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
Didi81 spune:
Bujo, eu mi-am cumparat recent cartea www.bookdepository.com/book/9781884834851/" target="_blank">asta, dar inca nu am apucat sa o citesc. Mi-am mai cumpar tot felul de carti de la astia pt ca au livrare gratuita.
Ce-mi place ca pepenasii nostrii au intrat in perioada aia cu multe perle!
Sa ma mai laud si eu, nu?
Aida se joaca acum cu pestisori imaginari. Prin primavara asa erau la moda mustele imaginare, avea un loc anume pe un scaun unde se ducea si se facea ca prinde o musca in pumn, ne-o aducea noua si noi trebuia sa ne prefacem ca alergam dupa ea prin casa sa o prindem.
Ei, acum se face ca prinde un pestisor si ni-l arunca (zice "pinde petisoul"). Unul dintr noi il prinde si Aida zice "Acum aunca-l inapoi!", i-l arunca, ea se face ca-l prinde si tot asa...
Ei ce ziceti de jocul asta?
Si am aflat ca si sora-mea cand era mica se juca cu pesti imaginari
Intrebare: ai vostrii vorbesc in somn? Aida aproape in fiecare noapte zice cate ceva in somn. Azi-dimineata de ex inainte sa se trezeasca incepuse sa strige "pune-mi caciulita pe cap!!" si a tot strigat asa pana s-a trezit
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Didi81 spune:
Tot vroiam sa va mai intreb, sunt putin in impas ca nu stiu cum e bine sa abordez urmatorul subiect: Aidei ii plac mult pestisorii (duh!), dar ii place si sa ii manance . Adica ii plac pestii vii sa se uite la ei, pestii din carti sa se uite la ei si carnea de peste sa o manance; si biscuitii in forma de pesti pe care ii mananca in masina - asta e un obicei deja.
Toate bune si frumoase, dar problema e ca a vazut pestii pe care ii cumpar din magazin ca sa ii mancam. Nu stiu exact ce e in mintea ei, vrea sa ii mangaie, vrea sa ii si manance. Nu o deranjeaza ideea ca pestisorii aia pe care ii admira ca sunt frumosi, ii prepar si ii pun pe farfurie sa ii manance. Deci ea acum e foarte impacata cu ideea ca mancam peste, cred ca are impresia ca si pestii vor sa fie mancati . Dar nu stiu eu cum sa procedez ca sa nu traumatizez copilul. Idei?
ana_a spune:
Didi, bun subiect de dezbatere
Nu stiu ce sa-ti spun, dar am sa-ti povestesc din experienta mea.
Stefan avea undeva la 2 ani si jumatate cand a vazut in chiuveta primii peste vii pe care eu i-am gatit. A fost foarte afectat de faza asta...si de atunci Stefan nu mai pune gura pe astfel de carne. Oricat am luat-o pe orice parte... na mai vrut si gata.Imi amintesc si acum ziua respectiva, a plans non stop, el iubea pestii, avea carti cu pesti si in plus acvariu cu pesti...
Eu am fost luata prin surprindere, erau niste pastravii vii pe care i-am omorat practic si el se juca pe langa mine, nu mi-am dat seama ca va observa ce mesteresc eu la chiuveta, si mai ales eu nu am luat-o ca pe ceva sensibil...pur si simplu pregateam masa .
Cu Matei nu stiu cum as face, probabil as incerca sa evit astfel de momente, bine, acum, cu Stefi in casa imi este imposibil sa ma ating de vreun peste viu. Chiar si carnea care o pregatesc pentru masa trebuie sa fiu atenta sa nu o vada.
Habar nu am daca o sa-i treaca sau va deveni vegetarian , sincer, oricum ar fi, eu sunt multumita atata vreme cat este el ok.
Eu personal, imi amintesc din copilaria mea cum transa bunicul porcul, mielul, gainile si nu am nici un fel de amintire odioasa, chiar imi facea placere sa asist, imi placea ideea de a vedea ce este sub piele. Bunicul imi zicea ca o sa ma fac doctorita . Cred ca depinde de felul fiecaruia, sotul meu de exemplu abia acu vreo 4-5 ani a acceptat sa puna mana pe carne cruda, de taiat pestii nici vorba...
blog
proud
Fa o introspectie in tine insuti,
pentru ca adevarul salasluieste in constiinta umana!
Didi81 spune:
Din exact acest motiv sora mea nu mananca peste, ca a avut un soc la un mom dat. Bine, ea nu ar manca nici alte carnuri, dar a tot pacalit-o mama... pana acum... ca toate animalele cu pricina mor de moarte naturala, nu sunt omorate pt hrana. Pana acum a crezut, dar eu nu vreau sa ii vand gogosi de-astea Aidei.
boticelina spune:
Eu, cu sufletul indoit si cu stomacul ghem, i-am aratat asta vara prima vrabie moarta lu' Nancy. Si i-am zis ca a murit, am atins-o, apoi intamplarea a facut sa gasim si un pui de vrabie mort, cazut din cuib, am povestit si despre ala, copilul a priceput despre ce e vorba si i-a zis lu' maica-mea ca a vazut o "pasa'ie murita"
Am stat mult in cumpana daca si cum sa-i povestesc dar am ales realismul taranesc , vreau sa poata sa se uite cum se transeaza un miel. Stiu, nu e cea mai placuta imagine dar face parte din viata...
Io nu mi-am mai luat nicio carte pentru mine, in schimb am luat la greu pt cupil, iau de la Cartea copiilor (cod pt reducere 30% adm 0309), tot felul de carti de colorat, din-alea cu autocolante, vreau sa zic ca sunt super incantata de evolutia copilului de cand merge la gradi, sta pe oala si-si canta singura "in padurea cu alune" , isi recita poezii, e haioasa foc.
Si ca tot zicea Iriss de parinti, incerc acum sa vad daca merita sa ma bag adanc in treaba cu asociatia de parinti, pana cum am fost la doua sedinte de comitet, tiganie curata nene, maine am inca o sedinta , daca vad ca lucrurile se prezinta la fel, ma mai gandesc daca le propun sau nu, pentru ca aveam in minte niste proiecte extracuriculare f faine, tip "Mommy and Me" da' vreau sa vad daca am cu cine...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
bobitamica spune:
DIDI,ANA....interesant subiect. Eu nu stiu ce sa spun,in sensul ca nu stiu cum as explica unui copil ...dar va pot povesti din experienta personala.
La bunici aveam o gaina,alba frumoasa..pe care o iubeam foarte tare. Ea manca tot ce mancam si eu...bea bere, era plimbata cu lesa prin curte"de.. copil crescut fara caine"...
E si a venit vremea sa taie bunica gaina...nu va pot spune ce plansete ,ce jale...ce tragdeie a fost. Nu am mancat supa si nu mai vroiam nimic de mancare..cateva zile,pana m-au harnit cu forta. Imi amintesc si acum de gainusa mea Cocuta,bine eram mai mare, aveam vreo 5 ani...
In legatura cu porcul,nu imi placea sa aud cand il taie...plecam din curte,dar imi placea sa vad cum il transeaza...
Irina nu pare interesta in vreun fel de ce fac eu prin bucatarie.....Asta si pentru ca la mine e mai subtire cu bucatareala...ea nu are cum sa vada pesti vii...noi peste cumparam de la supermarket,deci e proaspat dar mort.
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
boticelina spune:
Bai, asta cu moartea am rezolvat-o, la mine insa se apropie cu pasi repezi, pluteste in aer deja intrebarea cu "unde e tatal meu?". Si nu stiu cum naiba se face ca in toate filmele ne intalnim cu stituatii unde tatal saves the day. In Nemo, e Marlin, la Pinocchio e Gepeto, in Cartea Junglei e Baloo, ca un facut fi-mea numa de astea s-a lipit...
Si gashca din jur a simtit ca vine momentul, prietena mea m-a intrebat deja ce sa-i zica lui Nancy daca o s-o intrebe si pe ea, maica-mea la fel, ca sa mancam acelasi rahat cu totii. Sper sa ies cu fata curata din asta , 'cause it's coming my way, aseara mai avea putin si ma intreba
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Marina_1609 spune:
vai de mine. copii vostri isi pun deja intrebari existentiale, fac fraze de n-spe cuvinte....
a mea abia a inceput sa repete cuvintele... dar nu le leaga intre ele.....
----------------------------------------
Marina7+ & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi