Copilasi de Iulie - August 2004 * 57
Raspunsuri - Pagina 21
alice2004 spune:
Buna dimineata !
Si sanatate multa tuturor ! Urasc vremea asta nasoala, cu ploaie si frig, aduce numa raceli si alte alea ... si la noi iarasi venira niste muci, asta ca sa ma dispere pe mine (tocma ma gindisem ca oau, ce bine ca toata lumea-i sanatoasa) !!
Mitzule, pupici Marei ! Dap, si io cam toto asa am ajuns (citisem undeva de curind aici pe forum despre simptome TOC, ma gindeam ce naiba-i asta, tulburare obsesiva ... pacolo cred ca sint, ca fac din tintar armasar la orice chichita mica de-a lui Andrei )
Ioana, cred ca bintuie tot felul de inginerii prin gradinite acuma, pupici mindrei, e mai bine azi ?? Io am urmat sfatul Oliviei - - si ne-am facut bine cu debridat si regim, ca nu de mult avuseram si noi enteroviroza !!
Daria, !! Si sa ai o zi faina de concediu azi, io ziceam ca vad un film, ca sint singura pacasa, dar stau si bintui pe net, heheh !!
Gabi, sa stapiniti sanatosi mobila ! Asteptam pozele !!
Roxi, bine te-ai intors !
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
alice2004 spune:
Ah - uitasem sa zic despre stomatolog - Ioana, ca intrebai, si Andrei are un dinte jos fata iesit in spatele celui de lapte, am fo la dentist, de scos a zis ca i-l scoate imediat, a comandat chiar si un gel special cu gust de nush ce fructe, dar Andrei nu coopereaza prea bine ... asa ca ne-a zis sa ne linistim, ca nu e nici o problema grava, dintele iesit se indreapta apoi singurel, doar sa manince copilul mere si morcovi, sa il forteze pe cel de lapte sa cada ... io il si zgiltii cu mina, seara cind ne spalam pe dinti (ca fructe nu maninca neam, cica il doare, asta pen ca al doilea dinte fata jos se misca mai rau ca asta primu si o sa cada fara probleme) !!
Doctorul a spus ca nu e chiar cazul de anestezie, oricum, daca dorim inainte sa facem test, sa nu aiba gizmo vreo reactie nashpa la anestezic !
Alice si Andrei
cristalina spune:
Neata,
Mitzu, sanatate multa Marei!
Credeam ca numai eu am manifestari din astea, ma panichez (ma rog, reactionez instantaneu si toate cele, nu asta e problema, dar ma apuca transpiratiile frate cand sunt bolnave, ma gandesc numai la ce e mai rau...Zici ca am nevoie de psiholog?!)
Ioana, sanatate multa si tie si Mariei!
Maria face urat la dentist, tremurat, urlat, vomitat si inca o data tot asa...:) Dar tanti doctora a asteptat si a rezolvat problema in urlaturi, i-a dat cu un gel cu gust de capsuni, special pentru copii. Nu simte nimic, numai frica...
Alice, Maria a avut amandoi dintisorii din fata iesiti inainte sa-i scoata doctorita pe cei de lapte, erau strambi rau si acum sunt tare frumusei...Nu iti face griji.
Daria, o zi relaxanta de concediu iti doresc!
Gabi, sa stapaniti sanatosi mobila!
Roberta, mult a fost, putin a ramas. nervi de otel va doresc!
Noi tot acasa, au ramas cu secretiile alea din gat care ma nerveaza de mor, dar voiam sa le asculte doftorul inainte sa le duc iar la gradinita.
In weekend am inceput sa lucrez la costumul de printesa toamnei. M-am dus la bricostore si am luam 1 m de perdea crem-orange (8 lei) din care i-am cusut sambata o fusta, azi o sa-i pun si partea de sus si zilele care vin decupam frunze si le cos pe rochie...sa speram ca iese ceva frumos din incropeala mea...
Am bagat in weekend strudele (voiau fetele merdenele dar nu voiam sa pierd mult cu aluatul ...asa ca am facut ceva cu foi de placinta si branza dulce ...au iesit un fel de strudele )
Hai ca m-am intins, voiam sa zic mai multe dar uitai.
O saptamana excelenta sa avem!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
kim222 spune:
Io-s cam necajita azi..Nu v-am mai spus dar Luca are o alergodermie ce tine din luna mai (nu v-am povestit tot in ideea de a nu ma plange mereu de ceva),urticarie pe romaneste, dar cronica.
Am tratat-o cu antihistaminic si mixtura local..si am asteptat..este din ce in ce mai rau..in afara de gat si fatza zici ca are varicela...hemisuccinat nu se poate decat intravenos..asa ca am purces la dr vinerea trecuta. Diagnosticul a fost cel pus de noi..tratament la fel ca cel utilizat de noi..doar ca a fost pus pe Prednison..doza f mica ce-i drept...Acum nu stiu ce sa zic..ca si daca f mica doza este ca si cum nu i-ai da..papulele continua sa iasa si il vezi saracutul cum se scarpina.Sunt necajita pentru ca acesta afectiune nu trece usor..sau nu trece deloc niciodata...arata urat dpdv estetic..Teste alergige nu se fac la noi la tara..si si astea daca le faci cica nu-s concludente..In stil caracteristic familiei noastre ..nu puteam sa avem si noi o viroza, o infectie normala..o diaree..trebuia ceva la care nu se stiu prea multe raspunsuri
Adela este mai mult ca sigur o enteroviroza (tinand cont ca a intrat in colectivitate si se imunizeaza)..dar nu poti exclude nici cauza alimentara (faptul ca au mancat aceeasi manacre nu este relevant). Oricum tratamentul este acelasi: hidratare, regim alimentar american (ca vad ca-n Ro indica si supa!)si Debridat. Tratamentul este diferit (adica include antibiotic) doar daca este de natura bacteriana. Ce bine ca s-a mai obisnuit!Multumim de sfaturile privitoare la prescolari!
mai vin!
alice2004 spune:
Olivia, !!
Tii minte ca te intrebam io odata de un tratament pentru o eczema care ii aparuse lui Andrei pe mina ? Mi-ai spus atunci de elocom ... incercasem toate cremele posibile, nu trecea cu nik !! Dupa care cred ca am uitat de pata aceea de pe mina, la un moment dat m-am adus aminte de ea si ... disparuse ! Poate si la voi o sa fie la fel ... o fi ceva din aerul romanesc care ii cauzeaza urticaria asta, parca si tu spuneai ca ai avut ceva asemanator care a disparut miraculos odata ce ati ajuns in state !!
Sanatate multa va doresc !!
Si spune-ne orice, doar pentru asta sintem aici, sa ne ascultam unele pe celelalte ! Pupici multi !
Alice si Andrei
cristalina spune:
Olivia, bietul Luca! Tare chinuitor pentru un copil, sanatate maxima!
Maria are un fond alergic, cred ca pe mine ma mosteneste.
Eu am avut urticarie cand eram mica...a trecut in timp dar ajunsesera cand eram mica de imi dadeau numai paine si apa fiarta si racita, mancaruri gatite in casa (ciorbe si mancarici, altceva nimic)...pe de o parte nu ma deranja ca oricum nu gaseai nimic de cumparat. Eu si acum cred ca nu era de la mancare ci de la praf....
Cand o vad pe Maria ca se umple de bube pe corp din nimic ma apuca boala, insa vad ca nu se manifesta mai urat de atat, are niste episoade cu simptome destul de atenuate care nu se amplifica, asa ca evit sa insist.
La Ioana se manifesta in cap, i se umfla si ganglionii de ma apuca disperarea. Eu sper sa nu se agraveze in timp.
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
kim222 spune:
Monica si Luca ma mosteneste , eu am..sau aveam dermatita atopica (eczema la degetele de la mani)..cu tot regimul si tratamentul doar se ameliora..a trecut definitiv in USA,timp de 9 ani..asa ca si eu cred ca este ceva in aer sau apa...si nu in alimente..Si la Luca era sporadic...si treceau..acum nu.
Robi deja si hainele?? Ce preturi ne mai spui? Ati calculat pana la urma cat va ajuns (fara mobilier)?Multumim de aprecieri! Sa nu-ti para rau de teresa!!!! Noi am bagat vreo 30 mil in ea..si tot nu stiu daca este sigur..imi ploua si se infiltra pe unde treceau cablurile elctrice spre living Voi nu veti locui si cu tatal tau??
Gabi abia astept pozele!
Ioana super tare Gorodica!
vad ca-n Bucuresti aveti acum si teatru pentru copii!!!
edit Alice da, gand la gand..despre eczema mea spuneam...La Luca nu este una ..sunt zeci..si nu trec din mai..A avut si anul trecut tot din mai vreo 2 3 luni dar mai putine ca numar..
Andries spune:
fondul asta alergic este foarte pacatos, te loveste cand nu te astepti!!
sotul meu nu a avut nici o alergie pana nu s-a mutat in bucuresti, din momentul in care s-a mutat in cca 6 luni -1 an i s-a dezvotta o alergie de toata frumusetea, cu urmatoarele simptome: nas infundat, ochi rosii si edem glotic!! ajunsese acum vreo 3 ani ca-si facea hemisuccinat pe vena singur si umbla cu el in buzunar, ca sa nu mai spun de aerius, fara o pastila de aerius nu iesea din casa!!
la fel si copiii, pe Victor il aduceam lesinat din parc in sezonul de puf si polen, iar Mircea are o combinatie de alergii!!
in fine, la noi s-a ameliorat spectaculos din momentul in care ne-am mutat la tara, de aceea nici nu clipesc cand trebuie sa fac 60-70 de minute pana la job si inapoi.
pentru urticarie... a avut si Mircea pe fata si i-a trecut cu Trixera Balm. E scump ca dracu 80 de ron un flacon de 200 ml, dar la noi a avut efect. Ce a ramas de la Mircea il folosesc eu pe post de crema de fata...bate la fund L'oreal, Diadermine si chiar Clinique. De asemenea, in loc de Prednison la Mircea functioneaza 2,5ml Aerius sirop, cam o data pe saptamana profilatic, de obicei vinerea, deoarece vinerea le mai scapa porcarele in mancarea de la gradi si atunci sse alergizeaza.
sanatate
Andries
kim222 spune:
Am sa ma uit la Trixera. Luca a terminat o sticla de Aerius..suntem al a doua, 5 ml/zi..fara ameliorare.
Acum caut homeopati..desi nu ma dau in vant dupa ei..nu am consultat niciodata unul..incerc si asta..
edit :m-am uitat nu este ce ne trebuie noua este indicat in dermatite atopice..noi dam cu mixtura tocmai ca sa usuce pielea si sa reduca pruritul.
Andries spune:
Oau, daca nu ai nici o ameliorare la Aerius.. e naspa. Exista posibilitatea sa il trimiti undeva la tara (poate la Campulung) o perioada, sa vezi daca se schimba ceva?
La noi e clar legat de Bucuresti, mai ales de smogul din Buc.
Andries