Copilasi de Iulie - August 2004 * 57
Raspunsuri - Pagina 22
Andries spune:
Am inteles, nu stiam care sunt indicatiile. Stii bine ca noi aveam o mare problema cu burtica si nu ii dadeam de cap. Ei bine, de cand n-am mutat si folosim numai apa de la put am constatat o MARE imbunatatire. Plus aerul care este mai curat, volumul de aer in casa este net superior, pot sa cumpar legume de la taran si sa le pastrez in subsol mai mult timp, pot sa cumpar carne d ela taran si am unde sa o tin, pe scurt s-a ameliorat situatia. Adica de doua luni e prima data cand vad si eu carnat dupa carnat in oala la fi-miu (ma scuzati de detaliu, dar pana la 3 ani nu am vazut)
Andries
kim222 spune:
a avut si cand am fost la Rucar..vreau sa mai fac o singura chestie sa adaug de la mine la tratamentul dat de dr Cimetidina, care amplifica efectul Aeriusului..in USA se foloseste uneori.
Bine ca v-ati rezolvat cu burtica!!! Asa este eu nu am posibilitatea de a stoca nimic..O alta chestie ar fi sa elimin toti alergenii..lapte, fructe, carne , oua....si atunci ce-i dau sa pape?El nu consuma prajituri de cofetarie, nu bea nici un fel de suc nici macar natural..ci doar apa..Cica sa-i gatesc zilnic...bun si cum am eu control la gradi???
Dorsilia spune:
buna!
suntem raciti cu totii, muci, tuse...
Mie si copiilor ne-a trecut gatul cu homeopate, taica inca nu vrea, el da cu hexoraleten, ca nu e fan homeopate, zice ca-s bile de zahar gol, eu cred in ele deocamdata. eu care la fiecare rosu in gat ma complicam, acu mi-a trecut de pana seara nu ma mai jena si puteam bea si apa, ceea ce inainte nu puteam efectiv, eu cu gatul am tras-o de mica, am facut mereu puroi de la rosu in gat. Acu am scapat sper, ca azi n-am mai luat nimic.
Olivia, si Andreea are dermatita, are mancarimi, din cand in cand face pusee, cu inroseli de zici ca are o eruptie ca de la o boala a copilariei pe corp, cand nu, are pielea buburuzata pe corp, Slava Domnului ca nu si pe fata, pe burtica, picioruse si manute are pielea cumva aspra, si buburuzata marunt, vara de la transpiratii se irita si mai tare. Am mers la dermato si ne-a zis ca nu are ce sa-i faca decat simpromatic, adica emoliere intensiva, prurigel, ceva balsam de spalat fara sapun, balsam dupa spalat de uns corpul, calamine cand e cu mancarimi si inroseli evidentiate, aerius, si rabdare ca la adolescenta se va face bine cu siguranta. Mai tre sa merg si la homeopata insa acu e racita si mai avem un tratament restant pt constipatie de urmat, insa eu deja am un alt ghimpe ca nu stiu de ce are crampe la burtica de o saptamana.
Si oricum va rog sa va aliniati in spatele meu la coada la psiholog ca nu ma veti lua nicicum la somatizari, eu sunt aia cea mai tzacanita, cand au copiii ceva fac ca toti dracii, ma ia cu transpiratii, cu greata, nu mai beau, nu mai mananc si sunt ca un arici cu toata lumea, ma sufoc, nu dorm, am numai ganduri care mai de care....nu mai zic ca ma ia raul
ma duc sa pun copiii la aerosoli
sanatate maxima tuturor!
mitzura spune:
Buna,
Olivia, si Mara face o urticarie, care ii apare mai ales vara, si tot mai des in ultimul timp, si tare o mai chinuie si pe ea. Dar ei ii dispar dupa 1-2 saptamani. Imi imaginez ce greu trebuie sa-i fie lui Luca, de atata timp cu ea... dar de ce zici ca la noi nu se fac teste de alergie? In Sibiu se fac si din sange si din acelea pe antebrat. In Bucuresti cu siguranta ai mai multe cabinete din care sa alegi. Marei nu i-am facut inca, stiam ca doar dupa cinci ani sunt relevante (daca o fi adevarat). Incearca si cu homeopatie, am auzit lucruri bune despre ea.
E mai bine Mara azi, si febra n-a avut, asa ca nu stiu pana la urma daca a fost enteroviroza sau altceva. Cum se poate explica faptul ca desi mananca amandoi aceeasi mancare, unul face asa urat si altul n-are nimic? O fi tot pe fond alergic...
Deci asa, suntem un grup pe aici care are nevoie de psiholog....poate punem de un grup de terapie, ce ziceti?
kim222 spune:
Lia durerile de burtica pot aparea in contextul viral..trec mucii ..trece si burtica. Da asa este simptomatic este tratamentul din pacate.
Adela am zis ca-n Cta nu se fac ..adica ala noi la taraDrumul spre Buc implica cu tot cu teste vreo 10 mil de leiNoi nu am luat inca salariul ala de toata jena pe luna septembrie!Faptul ca au papat aceeasi mancare nu este relevant din mai multe motive: daca este ceva bacterian de ex poate fi contaminata numai portia ei si nu intreaga mancare, apoi adultii au toleranta mai mare..si in general fiecare suntem unici in fatza microbilor (in asa fel in cat Radu si Mara pot tolera diferit aceeasi mancare)si nu in ultimul rand concentratia de microbi nu este aceeasi in toata cantitatea...depinde de unde ai avut norocul sa papi
carmenp spune:
contabilizati?;)) si ilinca face urticarie atunci cind se expune la soare, la fel si ionut. ilinca face bubute multe si marunte si nu`i trec decit dupa doua zile de neexpunere iar ionut face ca mine, pe piept si spate, zici ca stem batuti cu urzica. inainte ionut mai facea si la afumatura (de casa, nu magazin)
olivia, si`n iasi se fac teste, stiu pe cineva care e inscris in fan clubu` doftorilor dermatologi si si`a facut.
sanatate celor bolnavi cu mci si mare
alice2004 spune:
Lia, sanatate puilor !
Mitzule, bine ca Marutza e ok ! Poate a mincat cu mai multa pofta ... cine stie ??
Si stie cineva vreun terapeut tinerel si fromosel, sa punem de-o sezatoare psiho pe bancutele lui ??
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
kim222 spune:
Carmen nici eu n u m-as panica ..cum nu m-am panicat pana acum ..in pricipiul puseul acut trece in 24 de ore..dar ce te faci cand ai de 6 luni...zilnic!Cred ca el se incadreaza in categoria idiopatic..fara cauza cunoscuta adica!
Testele alergice cutanate nu-s concludente..daca ies sa zicem pozitive asta nu inseamna decat 5o% ca esti intr-adevar alergic la respectivul element. Mai curand s-ar preta IG E seric (poate la asta va referiti voi)dar ca sa le faci pe toate costa doar vreo 10 mil...daca nu ma insel...Iar in spital nu se fac.
alice2004 spune:
Azi e Sf.Luca ?? Pai atunci sa fii sanatos, Lucaciule, sa cresti mare si sa ai noroc in viata ! Merge ceva sa ne dregem, cu vremea asta urita !!
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"