Excursii, tabere - pareri, sfaturi

Excursii, tabere - pareri, sfaturi | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Redeschid discutia pe un subiect care a incins un pic spiritele la un alt topic, excursiile (taberele) pentru copii.
Nu am refer aici la copii mari, care-si pot purta singuri de grija, ci la cei de 6-7 ani, sau chiar mai mici.

Eu le-am lasat de 2 ori pe fete in excursie cand erau la gradi, insa atunci o cunosteam foarte bine pe una din doamnele care le insoteau (era o doamna bucatareasa de la gradi si care le si ducea si lua de la gradi pe fete in fiecare zi, contra-cost, evident) si am stat fara grija. Eram sigura ca le supravegheaza, puteam s-o sun oricand si oricum.
Acum insa cea mare e la scoala, si se organizeaza o noua excursie doar de 1 zi (in prima nu am lasat-o, motivele nu mai au relevanta acum) si vreau s-o las sa mearga.

Cine si-a lasat deja copii in tabere sau excursii, il rog sa-mi impartaseasca si mie din experientele prin care a trecut si din problemele care le-a intampinat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

La excursiile de o zi l-am lasat pe cel mare inca de la 5 ani, aici se organizeaza cel putin o data pe an la scoala excursii educative, la un castel, muzeu, etc.

La cele de mai multe zile nu stiu ce sa zic, aici nu se organizeaza la varste asa mici. Abia la anul cand are 10 ani va merge in tabara de 5 zile cu scoala.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

mickyy, prietena fetei mele (sunt in aceeasi grupa la gradi) a fost vara trecuta cu d-na educatoare in tabara de 7 nopti, (fetita avand 4 ani); mamica a fost super incantata, desi inainte isi facuse o mie de griji legate de toate aspectele, somn, masa, siguranta (fetita e ca un spiridus fara stare);
la o excursie de 1 zi nu vad ce obiectii ar fi, din experienta de cadru insotitor, pt copii e super distractiv, mai greu este pt cadre; trebuie sa-i spuna d-nei daca are rau de masina in primul rand se face un instructaj (sau , ma rog, ar trebui); inrest, distractie multa si sa nu se departeze de grup;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Aaaa....rau m-am perpelit la excursiile astea...cred ca de atunci am inceput sa albesc.
O sa incep cu concluzia: daca eram cat de cat convins ca o sa fie safe, o lasam pe Ioana sa mearga. Trebuia, insa, sa duc o apriga munca cu mine si sa ma detasez, sa-mi raspund, in final, la toate angoasele mele cu "fie ce-o fi"; altfel, fata mea nu cred ca ar fi calcat vreodata pana se marita in vreo excursie.
La gradinita nu a mers nicaieri. In cl.I, prima excursie a fost la un sanius, undeva la munte, cu sanie cu tot. M-am pregatit ca de nunta, haine, meniuri, paranoia in toata puterea cuvantului. Ioanei i-a fost rau in masina de la 6 luni, de unde naiba sa stiu cum va fi in autocar? Nu spun cum am inspectat autocarul...
Desigur, am fost discret, nimeni n-a vazut lucirea de nebunie din privirile mele...
Concluzia: fata mea a venit imbracata (sau dezbracata...) cu hainele pe care le-a vrut ea, a mancat numai ce a vrut (adica dulciurile, saratelele, nimic din mancare), dar era rumena, vesela... si nici nu varsase. Cei 100 metri de pungi, pe care i le dadusem sa verse in ele, au fost utile pentru gunoiul din autocar.
Apoi a tot fost, iar la sfarsitul clasei I a plecat in tabara, la Sambata de sus. Normal, am fost si eu "in inspectie", ea era fericita, eu nu eram asa incantat...dar nu eu contam.
Proba de anduranta a fost cand avea 10 ani si a plecat la un concurs de atletism in Spania, dar cu un circuit prin majoritatea tarilor din Europa, adica 10 zile. Cazarea si masa au avut doar in Spania, adica 3 zile, in rest...somn in autocar, mancare din valiza. Si din ceva bani de cheltuiala. In toata perioada, am primit 1 telefon, din Spania; ea nu avea telefon, antrenorii nu aveau roaming. Eu eram intr-un fel de transa, pe toata perioada asta.
Si a venit. Trec peste faptul ca tricoul de drum era rupt (descusut) la umar...nu imbracase nici un sfert din haine, in rucsac erau toate alandala, plus mancare, biscuiti pisati, bani, suveniruri, plus hainele toate patate cu capsuni, ca a vrut sa-mi aduca capsuni din Spania, dar prin Elvetia le-a aruncat, ca se imputisera. Da' mi-a adus whisky din Andora, ca era ieftin.... Era cel mai fericit copil.
Dupa aceasta varsta (si aceasta experienta...) a plecat (aproape) unde a vrut. Ce putea fi "mai tare" ca asta?
A, sa nu uit...eu am anumite angoase legat de plecarile copiilor mei si acum. Probabil ca o sa mor cu ele.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ioana (14 ani) a plecat in tabara la mare prima data la 5 ani cu grupa de gradinita. Mai apoi a plecat in fiecare an in excursii de 1-3 zile si constant 14 zile vara in cantonament. Daria (8 ani) a plecat pt prima data la 6 ani pentru 14 zile in cantonament iar mai apoi si la 7 ani si constant in excursii de 1-3 zile cu scoala.
S-au descurcat foarte bine - nu-mi fac griji absolut deloc.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu mi-am lasat copiii incepand cu grupa mijlocie (4 ani) in astfel de excursii - de 1 zi. Nu am avut nici-un fel de probleme. Acum cochetez cu ideea de a-l trimite pe cel mare (7 ani si jumatate) intr-o tabara dar cred ca va ramane pt la vara. De ce? Pt ca nu ar cunoaste decat 2 baieti din grup (care sunt f buni prieteni si poate l-ar lasa "pe bara") pe de o parte, iar pe de alta parte in vacanta asta din noiembrie nu e nici iarna cu zapada nici vara. Cara o gramada de haine, e umezeala...mai bine la vara.
Cand mergeau cu gradinita in excursie, am sunat la gradinita cam cu 1 ora inainte de ora probabila a intoarcerii si mi s-a comunicat unde a ajuns autocarul (sa nu intarziem sau sa stam pe strazi degeaba). La scoala, deja i-am dat un mobil (mai pricajit, sa nu tenteze) in excursie ca sa ma sune/ sa il sun. A fost atat de fericit ca e "responsabil" ca ma suna in fiecare ora, desi nu ii cerusem asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

In excursiile de o zi am lasat fata de pe la 4 ani, cred ca atunci a fost prima oara cand a organziat gradinita astfel de excursii. Iar in vara aceasta (6 ani) a fost plecata o saptamana intr-o tabara de cercetasi, organizata de o agentie specializata pe tabere. Am incercat sa cooptez mai multi copii din grupa fetei de la gradi insa fara succes, asa ca a mers singura. Si s-a intors fericita. Vorbeam in fiecae seara cu ea la telefon, era cineva seara sa ajute copiii la spalat/imbracat, etc, daca era cazul, nu am intampinat niciun fel de problema. Insa depinde si de copil foarte mult, exista copii carora nu le place sa lipseasca de langa parinti atat de mult. Si s mai stea si printre straini.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

In excursii de o zi a mers de la gradinita.
In tabara de 7 nopti de la 8 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Daca copilul nu are nimic special (alergie, etc) fa exact cum cere d-na invatatoare. A noastra spunea din start ca se vor opri sa manance de x ori, deci sa le punem x pachetele de mancare. Sunt binevenite cutiutele de unica folosinta pt mancare pe care le poate arunca dupa ce se golesc, servetelele umede.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Cand au mers in excursie la gradi, doamna le-a interzis sa ia bani de cheltuiala la ei (probabil era o munca de supraveghere in plus pentru ea, sa nu isi cumpere prostii, sa fie atenta cat costa una-alta sa nu ii pacaleasca vanzatorii, etc). De telefoane mobile nici nu putea fi vorba.
Acum deja ma gandesc serios s-o invat sa foloseasca mobilul pana la plecare, si sa i-l atarn de gat . Nu mai zic de faptul ca pana acum n-a manifestat niciun fel de dorinta de-a invata cum functioneaza ceasul sau sa numere banii . Si mai are si rau de masina (pentru asta sper sa ne descurcam cu metroclopramidul, i l-am dat la ea in celelalte excursii, a luat cateva picaturele si nu i s-a mai facut rau).

Problema mea cea mai mare e insa invatatoarea, mi se pare cam neglijenta. Poate e doar o parere, dar fie-mea imi spune adesea ca ii lasa singuri in clasa (nu in pauze), sau uneori mai vine cate-o doamna asistenta sa stea cu ei, dimineata cand am incercat s-o prind sa stau de vorba cu ea una-alta n-am reusit pentru ca ora 8 e doar pentru copii ora de incepere a scolii, ea apare mult mai tarziu (cat de tarziu, nu stiu, din cauza serviciului n-am putut sta niciodata mai mult de 5-10 minute s-o astept), iar chestia care a pus capac a fost faptul ca fata mea a stat vreo ora singura prin curtea scolii acum 2 saptamani, si ar fi stat chiar 2 daca o mamica binevoitoare n-ar fi mers la secretariat sa ceara numarul nostru de telefon si sa ne sune sa ne anunte ca au terminat cu 2 ore mai devreme in acea zi! Cand le-a dat drumul mai devreme, n-a putut sa se asigure ca toti parintii stiu asta? sau daca vedea ca mai raman copii prin curtea scolii, nu ar fi fost normal sa fie ea care sa ne sune pe noi sa ne anunte, si nu alti parinti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

iar chestia care a pus capac a fost faptul ca fata mea a stat vreo ora singura prin curtea scolii acum 2 saptamani, si ar fi stat chiar 2 daca o mamica binevoitoare n-ar fi mers la secretariat sa ceara numarul nostru de telefon si sa ne sune sa ne anunte ca au terminat cu 2 ore mai devreme in acea zi! Cand le-a dat drumul mai devreme, n-a putut sa se asigure ca toti parintii stiu asta? sau daca vedea ca mai raman copii prin curtea scolii, nu ar fi fost normal sa fie ea care sa ne sune pe noi sa ne anunte, si nu alti parinti?

Desi la subiectul celalalt eu am fost cea mai vehementa ca ai gresit sa nu lasi fata in excursie, vreau sa admit ca si dupa mine educatoarea lor este neglijenta. Dar banuiesc ca nu e singurul adult supraveghetor in excursie. Sper...

Mergi la inceput