Excursii, tabere - pareri, sfaturi
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mickyyy Acum deja ma gandesc serios s-o invat sa foloseasca mobilul pana la plecare, si sa i-l atarn de gat ![]() ![]() ![]() |
Al meu a avut mereu un telefon mobil in excursii/tabere.
I-am dat un model mai vechi, dupa care sa nu plang daca il pierdea, cu o cartela si l-am invatat sa il foloseasca inca de la 4-5 ani , de la primele excursii.
La fel, a avut mereu ceva bani la el si da, in prima excusie i-a pierdut cu tot cu portofel dar asa s-a invatat sa fie mai grijuliu.
Cat despre insotitori in excursii, fiind clasa I pe pariu ca vor fi minim 2-3 bunici/mamici pe langa invatatoare
![](icon_smile.gif)
Afla care sunt, faceti schimb de numere de telefon si le suni si pe ele, nu doar fetita in cazul in care ai nevoie.
Curaj. Prima data e mai greu.Apoi te obisnuiesti...cu gandul
![](icon_smile.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mickyyy/Mickyyy.jpg)
Mickyyy spune:
Rufus !
Pe de o parte imi doresc sa-i ofer mai multa libertate, eu am fost tinuta din scurt in copilarie si am suferit enorm. Mi-am propus sa nu fac aceeasi greseala cu copii mei, sa le interzic micile placeri de teama ca ar putea pati ceva.
Totusi, atunci cand riscurile mi se par prea mari, am retineri in a le da prea multa libertate, dar pentru o excursie de-o zi...
Temerile mele cele mai mari sunt de ratacire de grup si de accidente (incepand de la cele rutiere, soferii din ziua de azi sunt mult mai agresivi si inconstienti decat in trecut, si terminand cu banalele cazaturi/lovituri de orice fel). In rest, ca nu mananca sau c-o sa manance doar prostii, ca o sa piarda lucrurile care le va avea la ea, c-o sa-si puna vreo haina pe dos, sau ca o sa se intoarca manjita de noroi din cap pana-n picioare, nu-i bai, daca ea se simte bine asa .
![](images/user_woman.png)
carolinah spune:
Eu mi-am lasat fetele in excursii de 1 zi cu gradinita inca de la 3.5 ani.
In tabara le-am lasat de la 5 ani, pe prima intr-o tabara de schi cu gradinita, pe cealalta in tabara de cercetasi la Predeal azi vara.
In afara de faptul ca au venit de fiecare data nepieptanate, nu s-a intamplat nimic. Dar s-au distrat pe cinste si au invatat o gramada de lucruri.
Si cred sincer ca poate sa isi rupa 1 mana sau 1 picior sau sa se rataceasca aiurea si cu mine de fata, o clipa de neatentie si s-a intamplat...
Cred ca expunerea la situatii cat mai diverse in viata ne invata cel mai mult, indiferent in ce domeniu! Evident, nu inseamna ca le trimit oriunde si cu oricine...