Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

LadyJ, mi-ai luat vorba din gura. :-)

Viviana, oare exista ceva ce nu ai incercat sa faci pentru fata ta? Am urmarit si eu ce scrii despre relatia cu ea si mi se pare ca ai o rabdare enorma si ca pur si simplu ai luat-o in serios intotdeauna si se poate baza pe tine oricand.

Giulia, incerc si eu sa-mi spun parerea. Poate poti gasi in zona in care locuiesti un meditator exceptional ( asa, cam in stilul Vivianei) si care sa ii puna bazele matematicii. Cred ca e foarte important si daca o stapaneste de la inceput ii va fi mai usor mai incolo.

Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Mesajul de mai sus l-0am scris mai devreme dar s-a transmis acum, nu stiu de ce.
Viviana, am inteles metoda o sa incerc sa i-o explic, sper sa reusesc sa-l fac sa inteleaga.

Acum am venit de la psiholog , au discutat mult eu am asteptat afara.
I-a spus ca nu are prieteni, ceea ce este adevarat, are colegi de scoala, cu unul iesea mai des, dar ultima data cand au iesit l-a dezamagit ca i-a dat pasi lui fii-mio, prietenul dorind sa ramana doar cu celalalt baiat.
Nu am intervenit, i-am lasat sa isi rezolve ei problemele, care banuiesc ca sunt trecatoare.Se pare ca el s-a simtit tradat si a pus suflet.
I-a mai spus ca i se pare viata foarte grea, scoala , profesorii si ca se simte relaxat cand joaca pandadas ca acolo nu are nici-o grija.
Nu s-a jucat cu zilele, dar l-a descoperit jocul cu cateva saptamani inainte de a incepe scoala si s-a jucat destul. Acum probabil ii lipseste.
Scrisesem un topic asemanator in vacanta cand mi-a spus de foarte multe ori ca se simte plictisit si uneori trist. Asadar problema e mai veche, acum s-a acutizat cu trecerea in noul an scoalar, cu noul ciclu samd.
Sfaturile de la psiholog sunt:
-lasat moale cu scoala, in ritmul lui, dar supravegheat
-ajutorul meu sa fie numai alegerea lui
-pentru note sa nu fie pedepsit

Poate va fi o pierdere acum, dar speram ca pe termen lung sa fie un castig, adica scoala sa nu mai para un calvar si trebuie sa-i demontam mitul ca notele sunt importante.
El tine mortis sa ia note bune.
Psihologul este si psihiatru si ne-a dat si tratament, aprazolam pentru linistire si serlift cate un sfert pentru starea depresiva.

Sunt atat de suparata,ma inec in lacrimi, nu doresc nimanui sa treaca prin momentele prin care trec.
Cam asta

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Giulia, in primul rand iti zic ca ai luat o decizie foarte buna mergand la psiholog.

In al doilea rand, gandeste-te ca acum macar stii care e problema si ai si metode la indemana pentru a o diminua.
Aplica sfatul psihologului, nu il pedepsi cand ia note proaste, asculta sfatul Vivianei si spune-i copilului tau ca pentru tine nu conteaza nota aia proasta, tu la fel il vei iubi si aprecia, in viata se intampla sa nu fim conform dorintelor sau asteptarilor,nu facem din asta o tragedie.

Cand cere ajutorul tau, fii cool si relaxata. Vorba dulce mult aduce
Iar fac referire la sfatul Vivianei.

Copilasul are vreun hobby? ce-i place sa faca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Imi pare rau Giulia .
Asculta sfaturile psihologului, asculta-l mai ales pe piticul tau si impreuna veti depasi acest moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Sibylle, Ladyj ce era sa fac?
Ce poti face pentru un copil care este super-extrovertit, reactiv la mediul exterior, incapatanat, caruia nu-i prea place sa invete dar vrea sa fie primul? Ce poti sa faci pentru un copil care in clasa a II-a s-a ridicat si i-a spus invatatoarei "mie nu imi place matematica pot sa nu mai vin la ora?" Care are imaginatie dar este nepermis de mult ancorat in realitate?

Am avut o singura solutie: sa o iau in serios si sa ma joc. Sa gasesc o cale de temperare fara sa o schimb.

Rabdarea astea mi-a scos multi peri albi.
De altfel eu am temperament nervos. Ea e mai mult sangvinica.

Nu reusesc sa o fac sa citeasca. Asta e mare mea durere.

Giulia71. Nu plange. O sa fie bine. Medicamentul este obligatriu sa i-l dai?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Da, merg pe mana psihologului. Ne vom vedea saptamanal pentru ca va face si terapie. Ma rog la Bunul Dumnezeu sa avem rezultate!

Mi-e greu, nu are cum sa-ti fie usor sa-ti vezi copilul depasit de situatie. Ma simte ca sufar, desi ma prefac ca e totul in regula.

In seara asta l-am lasat sa respire, nici nu l-am intrebat de scoala.

Maine, voi vedea cum va decurge totul. Nu voi face presiune asupra lui.

Viviana, acum realizez ca a fost totusi multa presiune asupra copilului meu de cand a inceput scoala.
Gradinita si clasa I a facut-o in Franta. Ii placea, sistemul de invatamant e altfel acolo.

Stiind ca ne intoarcem in tara, atat cat am putut am facut cu el si romana si matematica dupa cursurile de la scoala. A fost prea mult pentru micut. Mult prea mult.Off
Apoi am revenit, a intrat in clasa a II-a dar "in forta".
Era atat de simpatic, saracu ca venea in primele zile si imi zicea "Mami ce vrea doamna de la mine, ca eu n-o inteleg?!"

Evident era vorba de termeni la matematica si romana pe care eu nu i-am stiut "preda". A fost mult!

Intr-un final s-a adaptat, n-a fost printre primii dar nici ultimul.

Acum cu schimbarea asta...au aparut si necazurile...

Ma imbarbatez singura si sper ca Dumnezeu sa-mi ajute sa gasesc calea cea dreapta.
Va multumesc celor ce-mi sunteti alaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Giulia, sigur o sa aveti rezultate.
Si daca face si terapie saptamanal e si mai bine.

Matematica da-o naibii. Ce fac acuma in clasa a V-a tot o sa mai reia.
Sa stii ca fi-mea a luat in clasa a v-a la prima teza 6, la a doua 5.
Mai mult din neatentie si din groaza fata de teza.
Nu i-am zis absolut nimic, cu toate ca aveam de zis.
Apoi in clasa a VI - a reusit 7 la teza si chiar a luat un 10 la test la geometrie.
Incet, incetisor...

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Viviana invata mereu din postarile tale , desi am baiat.
In plus as fi vrut sa fii mama mea.

Giulia ... ai asteptari mult prea mari de la copil... si eu am un baiat (clasa a IV-a) numai cu gandul la distractie, care la 5 ani mi-a spus ca el isi doreste o viata usoara, care nu lucreaza, iar scoala este "un rau necesar"... in ultimul timp insa m-am gandit mult la asteptarile pe care le am de la el si am tras urmatoarea concluzie... OK nu vom avea note prea grozave, la romana/geografie/istorie/stiinte/limbi straine din cauza unor dificultati citit/ scris - la care muncim din greu...
Si ce s-ar putea intampla?
Nu va intra la unul din cele doua licee bune... si? cand se vorbeste de consum de droguri se vorbeste in mod special de aceste licee... au fost chiar copii inchisi de la aceste licee pentru trafic de droguri (de la 16 ani raspunzi penal). Cei mai buni din judet vin aici... deci poate chiar este mai bine pentru el sa fie printre primii la un alt liceu (mai putin cotat) decat in gloata la cele doua. Din ce in ce mai serios ma gandesc la asta... Stiu copii de la liceele astea doua carora profesorii le-au distrus pasiunile pentru ca fiind copii buni ... apar meditatiile, care fac diferente ...
Si atunci pentru ce sa ne stresam copiii???
Eu voi avea grija sa-i pun la dispozitie mijloacele necesare sa invete ceea ce-i place si sa invete limbi straine (am eu un fix cu asta), dar nu la nivel de performanta... atunci cand nu ceri performanta copilul este mult mai relaxat si cred ca este mai util sa stii 3 limbi straine de nota 6-7 decat una de 10....
In plus invat cot la cot cu el, desi imi este foarte greu, am caiete pentru fiecare materie in care imi scriu teoria dupa fiecare ora de la scoala... uneori il pun pe el sa completeze, dar nu insist ...

Niciodata nu-l cert pentru note, desi ne stabilim un target la inceputul fiecarui semestru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Giulia, am si eu doi baieti. Cel mare e la scoala si e genul care vrea sa fie primul. Nu neaparat perfectionist, daca s-ar putea si sa nu faca nimic , dar musai sa fie primul. Ma gandesc ca, daca la scoala/matematica nu reusesiti sa fiti printre primii, poate are vre-o pasiune care poate fi cultivata si in care sa exceleze. Poate are inclinatii catre muzica, pictura sau poate vre-un sport? Pe langa faptul ca va fi ceva ce isi doreste, pasiunea il va apropia de copiii din grupul respectv si isi va face alti prieteni.

Mergi la inceput

Da, ma simt direct raspunzatoare ca am fortat nota cu el, in special in clasa I. Nu recomand asta nimanui.

Am facut-o din rationament de adult tampit, ne-luand in calcul ca e inca mic si "nu duce".
Poate de atunci s-a creeat acea aversiune pentru scoala.

Apoi s-a continuat cu programul de aici din tara si rezultatul e foarte prost.
Filifteia si eu sunt tot din Pitesti, de loc sunt din Stefanesti,dar am stat mult in Trivale, insa cu serviciul sotului ne-am tot mutat si ne vom muta in continuare.
Asta este iar un minus, pentru ca el are nevoie de prieteni pe care nu prea ii are si mai mult ca sigur sufera. Are cativa colegi, cu care mai iese, pe unul l-a numit prieten si atat.
Voi incerca sa il las sa mai vina copii pe la el.

Aseara am inceput tratamentul, mi-a dat voie la calculator si l-am lasat cam o jumatate de ora, apoi i s-a facut somn si a adormit langa mine, taicas-o s-a mutat in alta camera.Inainte de calculator "s-a boxat" cu taicas-o, l-a invatat cateva miscari.

De dimineata s-a trezit foarte vesel, a mancat si s-a dus la lectii. Si-a facut singur la romana si apoi m-a solicitat la matematica la...acele sume, pe care Har Domnului le-a priceput.

Viviana, i-am explicat treaba cu factorul comun si am mai dat-o pe glume si era foarte fericit ca le stie.
A mai facut si doua trei ecuatii si a zis ca a obosit, apoi am convenit ca e timpul sa nu fortam nota si am inchis caietele.
Tot el s-a uitat singur, fara sa-l pun pe religie si pe franceza.
Se facuse deja aproape de 11 si oricum era timpul sa pregatesc masa.
Revin

Mergi la inceput