FIV - dr. LAURA DRACEA - 8
Raspunsuri - Pagina 18
flyhigher77 spune:
pai fetele poate ne facem noi odiseea noastra aici, intr-un capitol numit Odiseea dupa FIV!
n-am simptome, mi-e bine, beau multa apa, peste 2 litri pe zi, simt eu nevoia, am baut mereu multe lichide, de cand ma stiu, nu ma simt foarte balonata, am foarte usoare presiuni si mici intepaturi, ca la menstruatie, dar care au aparut inca de dupa punctie. Nu-s stresata, agitata sau altceva, e bine ca-s acasa, m-am deconectat de la stres, citesc, ascult muzica, ma uit la filme, ca m-am aprovizionat de dinainte.
Si da rugaciunea e mare lucru, fara ea n-am fi ajuns nici pana aici, e clar!
Ma bucur mult ca va am in preajma!
amzulica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flyhigher77 pai fetele poate ne facem noi odiseea noastra aici, intr-un capitol numit Odiseea dupa FIV! n-am simptome, mi-e bine, beau multa apa, peste 2 litri pe zi, simt eu nevoia, am baut mereu multe lichide, de cand ma stiu, nu ma simt foarte balonata, am foarte usoare presiuni si mici intepaturi, ca la menstruatie, dar care au aparut inca de dupa punctie. Nu-s stresata, agitata sau altceva, e bine ca-s acasa, m-am deconectat de la stres, citesc, ascult muzica, ma uit la filme, ca m-am aprovizionat de dinainte. Si da rugaciunea e mare lucru, fara ea n-am fi ajuns nici pana aici, e clar! Ma bucur mult ca va am in preajma! |
asa sa faci, dar nu sta in pat mai mult de doua zile. Dupa poti iesi doar ca sa ai grija sa nu cari, dai cu aspiratorul etc, din astea ...
Cami lui Luca Alexandru 25 Februarie 2009
http://community.webshots.com/user/amzulica
oana_2010 spune:
Buna fetelor,
Am nevoie de un sfat: sunt in procedura FIV la doamna doctor, astazi am fost la control si am 20 de foliculi- am facut pana astazi 6 doze duble de menopur + diphereline .Mi-e frica sa nu dau in hiperstimulare.
A mai avut vreuna dintre voi un numar asa mare de foliculi?
Doamna doctor mi-a spus ca nu o sa creasca toti si ca o sa ma simt balonata.
Gabi_B spune:
Eu n-am avut niciodata asa multi - de 2 ori au fost cate 7 si a 3a oara 9 foliculi...dar eu sint asa, mai low responder...
dar mona, o fata de pe forum a avut 44 de foliculi si a facut hiperstimulare.
Cred ca tb sa intrebi ca sa stii semnele. Din cate stiu eu, hiperstimularea poate sa apara si dupa ce injectarea cu hormoni s-a terminat, chiar si dupa ET, mai ales daca ramai insarcinata.
Cred ca tb sa-ti iei un cantar ca sa-ti monitorizezi greutatea - daca cresti brusc cateva kg, inseamna ca ai acumulat lichid, si de asemenea, daca te simti balonata si ai distensie si dureri abdominale. Dar cel mai bine intreaba dr, stiu ca e mai "misterioasa" de felul ei, dar intreab-o pana te lamuresti - e sanatatea ta la mijloc!
Eu dupa al 3lea FIV am facut ecografie la 5 zile timp de 2 saptamani, dar mi-a fost usor, pt ca rugam o colega de la spital (servici) sa puna un transductor pe burta sa se uite dupa lichid de ascita (lichidul care se acumuleaza in caz de hiperstimulare).
Bafta! oricum, e un raspuns superbun
Gabi+20
placenta previa centrala
oana_2010 spune:
Deja simt o mica jena in partea de jos a burtii cand ma misc. Mi-a zis ca este normal deaorece sunt multi foliculi si ca o sa fiu si balonata.A spus ca trebuie sa vada si nivelul hormonilor ( maine o sa iasa rezultatul pentru recoltarea de sange de astazi ) si incepand cu duminica nu mai fac decat o doza de menopur .
A spus ca se poate controla hiperstimularea prin faptul ca mai amanam punctia ca sa scada nivelul hormonilor si daca este cazul, de luni o sa fac numai diphereline.
Multumesc de sfat , o sa imi supraveghez si greutatea .
Seara buna !
flyhigher77 spune:
Eu am avut 21 de foliculi si n-am avut nici un fel de problema, totul a decurs bine. Eu una am mers pe mana d-nei doctor, mi-a inspirat mereu incredere.
Bafta multa!
CAMELIA28 spune:
Buna dimineata,
eu am avut 24 de foliculi la FIV2, am facut 4 fl de Menopur, inainte de punctie aratam exact ca un balon, eram sigura ca am facut hiperstimulare, dar a fost f bine, am scazut doza la 2 fl in ultimile 2 zile si am avut ultima dozare de estrogen 4000. Iar la ET s-a uitat dr dupa lichid si nu aveam absolut deloc. Asa ca Oana poti sta linistita, stie d-na doctor ce face. Da , si are dreptate, la noi din 24 doar 17 ovule de calitate s-au prelevat la punctie. Bafta!!
12+
maria08 spune:
Oana: Eu la primul FIV am avut 20 foliculi si dr. mi-a spus ca nu toti vor fi maturi( s-a si vazut asta din valoarea estradiolului) si nu am facut hiperstimulare......trebuie sa-ti monitorizezi greutatea si incerci sa apreciezi daca si elimini apa pe care o consumi...eu zic sa nu te stresezi, incerca sa discuti mai mult cu dr; eu de fiecare data am primit raspuns la intrebari si crede-ma : sunt o pacienta tare panicoasa!! Iti tin pumnii sa fie bine!!
Fly:
flyhigher77 spune:
neata tuturor fetelor active, ce-mi place cum ne-am animat pe forum!
va pup pe toate, weekend placut!
Gabi_B spune:
flyhigher, fata optimista!
te asteptam cu beta mare! hai ca mai e putin pana pe 26...
Gabi+20
placenta previa centrala