Rom sau tigan?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Inaioana am gasit si gata. Daca e o bazaconie sterg, no problem.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Viviana, nu, era haios.
Adica atat info si ii gasim pe conspirationistii aia, oops. Nu-i bai, am dat links, cine vrea sa citeasca are de unde. Am raspuns si la chestia cu "de ce" in 1995 ca sa demontam un strop conspiratia lui plesu cu Roman si alti oameni rai si haini.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

N-am citit tot, dar DA, ne afecteaza ca se autointituleaza romi. Chiar zilele trecute vorbeam cu un londonez si inevitabil a adus vorba de romi ca sunt romani pentru ca le zice romi... Sunt tigani. Clar.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Rufus, dar daca se ´´sesizeaza´´ italienii si cer schimbarea Romaniei in ..Dracula land, e ok? Sau in Dacia. Ca sa nu fie confuzii intre Roma si Romania.Cum ar fi?

Ca poate exista vreun filipinez care zice ca roma= romania si italienilor nu le ´´piace´´

Cu Dracula land n-as fi de acord, desi asa nu ar mai fi nimeni care sa nu stie unde-i tara noastra, insa cu Dacia de ce n-as fi?
Macar Romania vine clar de la romani, stramosii italienilor si co-stramosi ai nostri...nu sunt dubii.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Dar, cartile de identitate vi le-ati studiat?

Pe a mea, in partea de jos scrie asa: IDROM si numele.
Dupa 2002, paremi-se, s-a schimbat cu : IDROU

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Apropo de perceptia strainilor. Mai demult, in vizita un domn din Egipt. Si ma intreaba de niste tablouri ce reprezinta. Si ii zic io :"gypsy gatherings". Dat fiind ca tablourile in cauza erau la mine acasa, ma intreaba senin "are you gypsy?". Pe mine ma pufneste rasul si isteata ca o bujie il intreb :"Do I look like one?" (ca io-s alba alba si blonda precum canepa) La care omul, inocent: "How do I know, never seen one." Ooops. Ii zic, de fapt tu arati ca unul, ce de aici si vine denumirea de gypsy, de la Egypt si egyptianos ca in perceptia europeana au fost initial confundati cu egiptenii etc etc. A ramas foarte incantat de explicatii, habar-n-avea.
Deci, prejudecatile legate de lipsa de cultura difera foarte mult de la un spatiu cultural la altul.Nu trebuie sa ne simtim jigniti pentru ca jignirea asta vine din proria noastra perceptie, poate persoana cu care vorbim, desi prost informata, nu are cea mai mica intentie de a ne prejudicia in vreun fel pe tema asta. Pe de alta parte, daca suntem ok cu noi insine (asa cum spunea si Marius) ce importanta are ce alaturari bazate pe propria incultura fac altii, cand noi suntem verticali si ne stim a fi persoane integre, bune, civilizate si asa mai departe?

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama

N-am citit tot, dar DA, ne afecteaza ca se autointituleaza romi.

Cum adica se AUTOintituleaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:
citat din mesajul lui miriama

N-am citit tot, dar DA, ne afecteaza ca se autointituleaza romi.

Cum adica se AUTOintituleaza?

pai cine i-a numit romi?
si ma mir ca n-ai facut observatia asta celei care a deschis subiectul....

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Ati avut curiozitatea sa intrebati un tigan/rom de ce prefara sa i sa spuna rom si nu tigan? Pentru unii e o mare jignire sa fie numiti tigani desi nu isi ascund originea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lillo

Ati avut curiozitatea sa intrebati un tigan/rom de ce prefara sa i sa spuna rom si nu tigan? Pentru unii e o mare jignire sa fie numiti tigani desi nu isi ascund originea.

Cred ca datorita noua celor (ne)tigani se datoreaza. Pentru ca din X varii motive mai mult sau mai putin obiective noi i-am determinat in mod indirect sa evite sa fie astfel numiti. Pentru ca noi am asociat in mod invariabil si incorect din punctul meu de vedere ca, a fi tigan este ceva in mod implacabil cu a fi ceva rau ceva marginal ceva de neacceptat. Nu neg faptul ca nu sunt probleme cu ei, nu neg faptul ca nu ar fi de lucru cu ei, dar in extrem de multe cazuri ei sunt un rezultat social o imagine negativa construita fals sau din exces de autoapreciere care se numeste discriminare. Este opinia mea. Nu pup nici un tigan pe frunte dar nu am vazut niciodata eu cel putin ca ar exista vreo diferenta intre ochii mei si ochii lui intre rasul meu si rasul lui intre bucuria mea sau bucuria lui intre tristetea mea sau tristetea lui asa incat de ce as vedea altceva decat ca este acelasi om care moare la fel ca si mine la un moment dat.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput