Nazdravani de prin 2003 *5
Raspunsuri - Pagina 17
l_carmen2003 spune:
Mei, pe pagina a doua?
Intr-o nota optimista, ieri am scos branula, pana luni inclusiv Klacid si apoi control, speram sa fie ok.
Alex bazaie ca vrea macar maine engleza si cum nu are voie sa intre in colectivitate sub nici o forma mi se rupe inima... Aseara imi spunea ca abia asteapta sa mearga la scoala, sa dea teste, orice numai sa iasa din casa... I-am promis ca daca ii da liber dna dr il duc la tenis de marti si avea asa o speranta in ochisori...
Sa vedem cum trecem w-e asta...
ankalaura spune:
Laura - ma bucur mult ca Diana e mai bine!
Mihaela - aici poti sa muncesti ce vrei, daca vrei si daca iti gasesti. Iti dai seama ca scoala fac doar unii, iar ceilalti incep cumva, unii cu joburi de supravietuire, altii cu joburi reusite din prima, experiente diferite. Eu o sa am stagiu in toamna, si, intre timp, teoretic, pot sa lucrez in domeniu. Doar ca in domeniul meu, sunt anumite perioade cand se fac recrutari (si posturi putine, si conditionate de diverse aspecte...)
Iuliana - pentru mama, mereu e prea devreme pentru asa schimbari. Tu ai beneficiat de o perioada minunata cu ele! Stai sa vezi cand o sa se marite!!
Inca o data felicitari pentru rezultatele lor minunate! Sunt meritul tau, in mare parte!
PiEs - si noi suntem retardati de-aia, doar cu tv si computer
Noi, chiar mai retardati, Eliza a inceput doar de cateva zile sa se joace din nou la calculator. Erika,... hop si ea, evident.
Dana - bafta si tie deci! Tinem pumnii strans tare!
Cristina - dar e asa frumos cristalul vostru!
Carmen - asteptam urmarea. Poate se va restabili totusi weekendul asta, suficient cat sa aveti liber la iesit!
Asa deci, constat ca aici e chiar mai usor, daca e sa compar cu Suedia si Austria (pana acum ) In principiu, poti sa lucrezi, exista cai, exista organisme care te ajuta, exista chiar si subventii guvernamentale, sa ti se plateasca o parte buna din salariu, ca sa motiveze angajatorul (in anumite conditii, desigur, dar asta exista, iar eu am dreptul sa beneficiez de asta).
Asa ca am dat drumu la ceva cv-uri, si spre surprinderea mea, dupa trei zile de liniste, au urmat interviuri unul dupa altul, iar pentru doua joburi anume, cate al doilea interviu si un stagiu de o zi. Ca fulgerul!
Si de aici stop, caci, desi ma aflu in punctul in care trebuie sa spun daca ma intereseaza, iar ei sa imi faca oferta, ma opresc.
Sa va zic de ce: lui Ovidiu i s-a confirmat admiterea intr-un program pe care il astepta de mult, si care va fi aur curat pentru cv-ul si cariera lui ulterioara, deci incepe... JOIA ASTA! Reversul este ca va fi foarte incarcat, va incepe dimineata foarte devreme si va veni seara destul de tarziu. Cat sa nu poata sa se ocupe deloc de fete.
Deci ar ramane sa le duc eu, si sa le iau.
Ca sa lucrez full time, scenariul ar fi sa trezesc fetele la 6 si 15, si sa le pescuiesc seara la 6 de la garderie si afterschool. Cam mult.
Stiti ca am trecut prin asta cu Eliza, si nu doresc sa repet.
Asa ca am schimbat macazul, mai astept, o sa apara el si un alt job, unde sa nu fie nevoie sa plec de acasa la 6 jumate cu tot cu fete, ca sa ajung la timp.
Intre timp, imi vad de ultimele doua cursuri din programul asta, si basta.
Lucrul amuzat e ca au fost "semne" - nu cred eu musai in semne, dar ca un facut, ducandu-ma la stagiu, am ratat coborarea. Era cat pe ce sa intarzii. Ma gandeam, asta o fi un semn, ca nu e sa fie? Apoi, in aceeasi zi, la Erika s-a declansat o conjunctivita, farmacistul ne-a zis sa o tinem acasa daca se poate, pana se confirma daca e bacteriana macar. Evident ca e bacteriana (bacteriala?) si e pe antibiotic acum, 5 zile, si trebuie sa o tin acasa. Asta sa fi fost alt semn ca nu trebuia sa fie asta jobul? Deci pana joi sunt acasa cu Erika, Ovidiu are examenele finale pana miercuri, si joi incepe dincolo.
Ce de probleme mai am si eu!
l_carmen2003 spune:
Pai, dna dr. a spus NU...
Dna invatatoare a spus ca date fiind cazurile de viroze si de gripa... dna dr are dreptate...
Iar tata-sau are gripa. Febra, frisoane... So, Alex inca sta acasa, l-am pasaportat la bunici si asta e... in plus face zilnic teme, intai ajung la el si lucram apoi plec acasa, macar pana isi revine tata-sau si sper sa nu o iau si eu.
Deocamdata luam osciliococcinum si isoprinosine cu totii plus sucuri de fructe si multa limonada... si supa de gaina... Si sa speram ca Alex nu ia gripa - ca ar fi Jale - si ca tata-sau va scapa repede de gripa...
Azi a terminat de luat Klacid si teoretic va fi bine...
danat spune:
Salutare si de la noi...slaba miscarea fata de data trecuta, se vede ca ati inceput treburile
Carmen imi pare tare, tare rau ca trage asa mult saracutul Alex, e greu sa il vezi suferind ...si au venit asa, una dupa alta, offf.... multa sanatate va dorim! Poate e stresat (nu glumesc!) si voi la fel, de v-au atacat din toate partile microbii astia...
Ankalaura lasa-ma, nu-mi intoarce cutitul, ca am avut saptamana trecuta o intalnire cu un consilier de la asa-numita camera de munca de aici si, gandindu-ma ulterior la ce am vb cu individul, asa m-am umplut de nervi Unii fac greseala sa ii bage pe toti emigrantii in aceeasi oala (probabil satui de o anume natie care e majoritara printre emigranti - nu vreau sa ii pronunt numele dar banuiesc ca intelegi tu ) si mi-a tinut niste teorii ca noi emigrantii formam societati paralele, ca venim numai din interese economice, dar nu vrem sa invatam limba, obiceiurile, traditiile... ma lasi?!?! Helloooo, are you talking to me?!
Nu stiu cum mi-au venit asa fluent vorbele dar chiar m-am luat putin peste picior cu el...concluzia lui? Ca sunt din pct de vedere personal si spiritual (?!?!) mult peste multi austrieci pe care ii consiliaza el...ok, so what?! I-am spus ca stiu asta (sic! - nu stiu de unde am avut asa tupeu) si ca nu o simt deocamdata ca fiind un avantaj....am o noua intrevedere cu el peste 3 saptamani, si am deja o lista de intrebari...
Ma bucur ca i-a iesit sotului tau ce-si dorea si sper sa iti gasesti si tu un part-time cand va fi timpul potrivit
Cristina ce independenti sunt Andrei si Iris!!! Eu ma gandesc ca intr-o atare conjunctura, Radu nu prea s-ar baga la cantonament...cu toata placerea lui de a fi cu alti copii.... drept este ca nici eu nu prea as sta linistita
Laura multumesc de prietenie pe fb Sper ca sunteti ok!
ankalaura spune:
Dana, dar e un pas inainte, corect? Foarte bine ca i-ai spus ce ai gandit, oricum presupun ca ai facut-o intr-o maniera intelectuala Aici, nici un consilier nu are voie sa vorbeasca asa unui emigrant, caci si-ar pierde jobul fara doar si poate.
Mi se parea ca aici este dificil, dar revin la conceptia de dinainte de plecare: totusi exista niste programe coerente, iar romanii sunt bine priviti aici. Imi dau seama ca mie trebuie ca mi-e mai simplu aici.
Maine am un interviu pentru un job part-time. Deci lucrurile se leaga. Nu cunosc multe amanunte, o sa le vad maine. Dar nici nu conteaza, e important ca lucrurile se misca in continuare. Ma temeam ca cele doua discutii anterioare sa nu fi fost un noroc.
Azi dimineata i-am zis tipei care se ocupa de dosarul meu ca s-au schimbat datele problemei, si ca in noua perspectiva, nu imi pot lua angajamente de timp plin, si in 5 ore ma suna sa imi propuna altceva.
Un lucru e cert, nu ma grabeste nimeni, mai am astea doua cursuri la universitate, termin in mai. Am oarece putere de miscare, nu trebuie sa ma reped ca schiopu' in carje!
Noi am fost la patinat pe inserate. Adica noapte de-a dreptul - uitati aici
In materie de independenta? Eliza poarta inca rotile ajutatoare la bicicleta! Nu ar pleca in tabara nici sa ii dau bani sau un kil de ciocolata la ea! Erika insa ma tem ca va fi mai indrazneata decat imi doresc...
Sasha.p spune:
Buna seara si de la noi, va uram (cu intarziere, ce-i drept) un 2011 linistit si cu joburi multe si banoase, si, nu in ultimul rand, sa fim sanatosi ca cu restul ne-om descurca noi cumva!
Multe vesti deosebite nu am, Sasha e cu scoala, ii place, desi seara cand vine e cam frant, saptamana asta avem testele de sfarsit de semestru. Azi a avut la engleza, maine la romana si joi la mate. Apoi asteptam vacanta, pe care o vom lua cu 2 zile mai devreme ca il ducem la schi, in Austria.
Iris a crescut, a facut deja 1 an si jumatate si, evident, au inceput fitzele de domnisoara. mai ales daca o cearta tati, se aseaza in fund si incepe sa miorlaie cu mainile la ochi, dar uitandu-se "discret" printre degetele sa vada daca nu cumva ne pufneste rasul.
Am pus niste poze pe FB, va dau un link, sper sa le puteti vedea.
http://www.facebook.com/album.php?aid=54573&id=100000514166639&l=65e35e43a1
O seara buna,
liliac1 spune:
Sal'tare si de la noi.
Eu nu prea stiu ce sa spun despre noi pt ca toul este o constanta bine definita. Nimic spectaculos, nimic deosebit.
Ankap Ai niste copii, doua minuni. Frumosi din cale-afara. Si...evident ca seamana cu tine amandoi
carmen ce-ati mai tras-o! Nici nu vreau sa ma gandesc ce-i in sufletul vostru. Bine ca sunteti din nou pe picioare si poate ca nu va mai fi cazul sa mai aveti de-a face cu spitalul.
Cu cantonamentul...ce sa zic?! Mie-mi place de cris ca are copii atat de independenti si ca sunt capabili sa se descurce. Este meritul ei 1000%. Eu sunt mama-closca Inca o sterg la fund, inca o inchei la sireturi, inca o aranjez cand iese pe usa... Nu ma pot desprinde de obiceiurile astea. Si...inca mai citim povesti seara la culcare. Frumos, cu intonatie. Inca ne pupam de 20'j de mii de ori inainte de culcare si ne facem declaratii siropoase. Pai daca ar pleca cine i-ar mai face de-astea?? Stiu-stiu, gresesc, dar nu ma pot abtine deocamdata. Il am si pe-asta mic care imi solicita afectiune fizica si normal ca vor amandoi sa fie luati in brate si smotociti.
Laura eu nu stiu de ce nu te-am gasit pe feisbuc. Eu sunt liliana moise si...am o poza f reprezentativa Poate ma gasesti tu mai usor...nu stiu ce sa zic...
anka si dana, va tin pumnii sa va iasa treburile cu job-ul exact asa cum va doriti. Ma bucur de fiecare data cand aud povesti de succes ale celor plecati din tara asta. Imi inchipui ca este ffff greu, tocmai de-asta eu n-am avut curaj suficient. Stiu-stiu, sunt o curca bleaga. Dar m-am impacat cu mine insami.
Ankuto, sa curga job-urile peste tine si sa ai de unde alege .
Dana, job-ul care ti se va potrivi exact va veni la momentul potrivit. Ai sa vezi.
Va imbratisez fetelor.
cristinamh spune:
lili, la capitolul pupat ne luam la intrecere, cu iris nu se poate fara, dimineata, dupa+amiaza, seara, trebuie sa ne pupam, sa ne tinem in brate. seara la culcare sta si andrei la pupat, l-am vazut ca "tanjea"... o intreb pe iris... "sa pup o fetita?" daaaa... andrei era cu ochi pe noi, asa ca intreb si .."sa pup un baietel...?" mai cu juma de gura zice si el un da, si intinde repede obrajorul. uneori iris vrea la mine in pat, andrei nu vine singur, dar cum il chem sare si el. si se cuibareste in brate.
in traducerea lu barbati-miu, cum il cresc, asa il am. dar ce e rau sa fie sensibil?
dimineata se imbraca singur. dar apoi stau si retusez, ca parca le arunca pe toate pe un arac. si tot nu leaga sireturi singur...
sunt independenti pe ideea ca, daca ii las singuri, improvizeaza, se descurca. dar cam atat. si am incredere in iris, ca la urmatorul cantonament are ea grija si de andrei.
aseara au venit de la antrenament, si ma anunta iris ca pleaca totusi la vara in cantonament. o intreb de ce s-a razgandit, ca spunea ca nu mai vrea. "pentru ca asa a zis florin(antrenorul), ca nu avem voie sa lipsim! si oricum, il iau pe andrei!"
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
danat spune:
Anca-Sasha desigur ca am admirat pozele de pe fb si protagonistii....Iris e scumpa foc, buna de jumulit si pupacit, iar fratele ei...hmmm...ti-am comentat si pe fb, sa te astepti la cozi la usa, are asa o atitudine de smecher...mama mama!
Liliana eu nu vad nimic gresit in a-ti alinta si dragalasi copiii, chiar si la 7 ani (!!! ce varsta seculara ) Desigur, si eu sunt de parere ca eu am atitudine prea de closca uneori, de aceea incerc sa ma controlez, sa-mi inghit impulsurile de a-l ocroti prea mult, si il las sa-si rezolve singur conflicte si nemultumiri cu altii....desigur, discutam, in masura in care imi spune si isi deschide sufletul...aici avem o oaresce problema ca nu imi spune mereu cum/ ce simte si asta ma face sa nu pot stii exact ce se intampla...
Mai nou, mi-a spus ca nu are nici un prieten in clasa (de bine ce in urma cu o luna imi povestea mereu de un alt nou prieten cu care schimba stickere si jucarii). Se pare ca ceilalti baieti joaca fotbal in curte in pauza lunga dintre prinz si hort (after-school), si pe el l-ar cam fi exclus, ca nu e fotbalist bun. Mda...ce sa zic, asta e el, ar vrea, dar nu ii reuseste, poate nu e genul lui sportul asta. Si, din cauza asta, "gasca" de baieti il cam marginalizeaza...
Mi-a spus educatoarea de la hort ca el se joaca mult cu fetele, la leagane, la nisip, se catzara, de-astea. Mai sunt si acolo conflicte, desigur, insa sper sa isi gaseasca curand multumirea, sa nu mai sufere, pt ca il simt ca are furii si frustrari pe care, din pacate nu i le pot rezolva eu
Cat despre job, tu Liliana esti draguta ca ma incurajezi...dar, hmmm...am mai auzit-o pe asta cu "cand o fi sa fie" , teoretic stiu ca asa cam este dar...pfui muica,cand o fi "momentul potrivit" ca nici eu nu mai sunt la prima tinerete?!? Sa nu incep sa dezvolt acum si furiile si frustrarile mele de Desperate housewife ...
Pup!
Sasha.p spune:
Multumesc, dragelor, m-am straduit si eu sa fac ceva bun pe lumea asta. Pana acum cel putin, "chestia" asta cu copiii mi-a iesit. Sper sa fie in continuare sanatosi si cuminti, ceea ce le doresc si a lor vostri!
Pupici