Nazdravani de prin 2003 *5
Raspunsuri - Pagina 16
Laura B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinamh laura, ia vezi, pe tine te-am nimerit cu petitul pe FB? daca nu, mai caut |
M-ai nimerit
Scuze ca sunt telegrafica, Diana e obosita, foarte miorlaita si nu ma lasa o clipa.
mihaela_s spune:
Gata, fusei ieri la o zi maraton in Kalmar, am rezolvat si acum ma gandesc NUMAI la concediu. Multumim de urari! Marti plecam...
Cris nu, nu are Diana dreptul sa aleaga, eu am fost cea care a spus ajunge. Anul trecut a fost asa ca tatal ei a luat bilet vara cand a venit Diana acasa "dus-intors" adica intoarcere in dec. in Ro. Si am lasat de la mine...desi era randul sa fie aici...in schimb a stat in Ro o luna(caci noi am plecat in Egipt) fata de 2 saptamani cat trebuia. In vara eu am fost cea care a cumparat biletul, caci era criza in Ro si riscam sa ramana fata acolo si am luat numai dus, adica intors acasa . Dar nah, el cica tot o voia de Craciun la el si insista...numai ca am luat biletele de Thailanda in vara, hotarand ca vine si Diana cu noi.
Laura, ma bucur ca Diana e mai bine. Intoarcere placuta la job, chiar daca e pe durata scurta. Sper ca te-am nimerit cu FB .
Anca, dar la voi nu e stilul cu practica din scoala, voluntariat, etc? Caci nici aici nu te primeste nimeni fara experienta in Suedia...nici pe suedezii tineri absolventi nu ii angajeaza nimeni fara experienta, asta si-o fac ei lucrand verile in studentie, in domeniul in care se pregatesc. Eu am inceput cu practica de la scoala, un fel de voluntariat suprapus cu nevoia de socializare si invatare a limbii, apoi am primit primul job de vara, 3 saptamani si uite asa am intrat eu pe piata muncii aici .
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Laura B spune:
Da, Mihaela, m-ai nimerit! Am si vazut poze cu fete frumoase.
Ce cristale cresti, Cristina?
cristinamh spune:
laura, uite aici: http://talentedenazdravani.ro/alte-imagini/jocuri/cristal-growing1.jpg sper sa ne si iasa ceva...
le.am pus pe calorifer, sa grabesc putin procesul de evaporare, si pare sa se fi depus ceva pe pietricelele alea. iudat e ca nu toate au cristale pe ele, si spre dezamagirea copiilor, sunt taaare mici...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
iuliana spune:
Laura, am citit si eu printre rinduri pe blogul tau...saracutii de voi prin ce ati trecut. La un nook sau kindle visez si eu, dar deocamdata vizitez bibliotecile publice.
Eu deja am inceput scoala de ieri chiar daca sem. incepe pe 17. Mi-am luat un curs suplimentar, iar fetele au inceput de marti sa mearga la before/afterschool. Le place, numai ca Diana a venit in prima zi uda un pic pe chilotei, iar a doua zi era pisata pina la sosete. Si in momentul ala mi s-a rupt sufletul de mila lor, chiar daca ele sint f. incintate. Dar deodata am vazut-o pe Diana bebelus (are 5 ani jumate) si mi-a venit sa pling. Am intrebat-o cum de s-a scapat pe ea si cica prof. nu a vazut-o cind a ridicat mina si a facut semnul ca vrea la baie si, in sf. cind s-a dus, era caca in amindoua wc-urile si nu a vrut sa faca acolo, asa ca si-a dat drumul. Off, mititica, i-am zis sa traga apa la wc chiar daca e pipi sau caca acolo ca o sa se imbolnaveasca asa. A stat uda asa vreo 2 ore si pasarica ei grasuna si funduletul ii erau asa de reci. Ieri dimineata cind m-am dus la scoala mea, asa mi s-a rupt sufletul sa le las acolo, dar am optat sa mearga de la inceputul sapt ca sa se obisnuiasca. Se pare ca chiar le place pentru ca in prima zi mi-au si spus ca am venit sa le iau prea devreme. Diana e incintata ca acum maninca si ea la cafeteria si imi explica ieri ca a mincat salata etc si ca a fost tare bun (in fiecare zi le bat la cap, in special pe Diana care e carnivora:)), sa manince si legume si fructe). Poate si faptul ca merg la before/after o sa le invete sa fie mai independente si sa capete experienta de "viata". Odata si odata tot trebuia sa vina mom. asta, dar m-a luat cam pe nepregatite (asta in cazul in care as fi fost pregatita vreodata sa imi vad puii singuri fara mine). Pe de alta parte ma consolez ca pina acum cit au fost mititele au avut norocul sa ma aiba linga ele, fata de alti copii care merg la cresa de la citeva luni.
Si intr-o nota mai vesela si optimista, ieri a venit Diana cu hirtii de la scoala in care ma anuntau ca au testat-o la citire si e la nivel de cl. a 3-a si de sapt. asta si-a luat carti de citit de la biblioteca scolii si in fiecare miercuri va da test computerizat la scoala cu intrebari din cartea respectiva. Si acum ma gindesc la faptul ca deodata o vad fetita mare. Cealalta hirtie ma anunta ca au testat-o si la mate si ca se incadreaza la Supplimental Math Group si ca va avea teme diferite fata de copiii care nu sint in grupul respectiv si ca ce va invata de acum incolo va fi bazat pe enriching the understanding of key concepts in math. Sint tare mindra de ea.
Adevarul e ca e f. responsabila, imi spune tot ce face la scoala, ba chiar intr-o zi imi spune ca la scoala la grupul ei de citire au trebuit sa scrie adjective care descriu un om de zapada. Si incep sa ma panichez ca, vai de mine, nu am invatat copilul despre substantive si ei deja vorbesc de adjective, asa ca ma duc la scoala si intreb profa la are ea a ramas f. surprinsa ca Diana si-a adus aminte cuv. "adjectiv" si ca nu au discutat despre substantive, ci ca doar fiecare copil o sa descrie omul de zapada asa cum il vor ei (de ex. ochi negri din nasturi etc).
Emma, nici bine nu a inceput scoala, si au si avut test la mate miercuri si a facut 100%. La citit e la nivel de cl. a 5-a si sint f. multumita de ea. Au inceput un proiect despre stramosi si ieri am facut arborele genealogic. Undeva prin primavara va trebui sa se imbrace in costumele stramosilor, asa ca mama deja mi-a cumparat costume nationale pentru fete si cica le face si opinci la comanda. De abia astept sa le primesc si sa ma duc sa le fac poze la fotograf imbracate in tarancute. Aaaa, am uitat sa va spun sa am reluat legatura cu maica-mea si ma gindesc destul de serios sa le trimit pe fete singure in vara 2012 in Romania pentru cel putin o luna. Si asta pentru ca ma gindesc la binele lor si cred ca le-ar face bine sa re-invete sa vb. romaneste si sa aiba si ele notiunea de 'extended family' ca acum, daca le intrebi, nu stiu nimic ce sa zica despre fam. noastre din Romania. Diana mai incearca sa vb. romaneste si e asa de funny, dar Emma refuza categori si sint convinsa ca din cauza faptului ca ii e frica sa faca greseli.
Mihaela, drept sa iti spun ca ma si gindeam cum de nu o luati si pe Diana in excursii si ca e nedrept.
Anka, obisnuieste-te cu ideea ca in vremurile astea nu e usor sa gasesti de munca nici macar daca ai experienta de Canada/America. In orice caz, iti urez succes. Si am ramas si eu f. surprinsa sa vad cit de diferite sint fetele tale.
Bai, om fi noi retardati sau inapoiati de nu avem nici un fel de electronice in casa inafara de computer si tv? Si nici nu ma bate gindul sa iau ca stiu ca, daca iau, Alex o sa fie calare pe ele, si nu vreau ca fetele sa devina addicted. Ne-am dus noi la un prieten de al nostru care avea wii si nu am putut discuta deloc cu Alex in ziua respectiva....ba chiar se oftica de zor ca Emma il batea la popice. Nici jocuri de computer nu avem si nici in plan sa cumparam. Daca fetele vor sa se joaca, sint o multime de site-uri cu joculete. Incercase Alex sa ma convinga ca poate un playstation, wii sau alte minuni din astea ar fi bune la casa omului, dar sincer nu imi doresc ca si putinul timp pe care il petrece cu noi sa fie petrecut calare pe jocuri...stiti cum e, barbatii sint niste copii mari. El si la desene animate se uita cu gura cascata. Asa ca am pus interdictie...deocamdata. Dar cu programul fetelor incarcat, cu ccc cartile pe care trebuie sa le citeasca saptaminal cu before/afterschool de abia imi ramine timp sa verific tema Emmei sa o ajut cu paragraful un pic, spalat pe dinti si nani. Nici nu realizez cind trece ziua. Plus ca acuma Emma e iar intr-o perioada de crestere si de la 5 pina la ora de culcare maninca de 2 ori. Ma bucur, dar citeodata mai des nu mai am nici un fel de idee ce sa le mai fac de mincare. Si cica ma gindeam serios sa le duc si la innot, dar cind?????
cristinamh spune:
iuly, ce ai cu bietul alex? sa+si ia wii daca vrea, dar sa-l tina la el, nu la voi. macar ar avea si el cu ce sa-si umple timpul.
noi cu wii-ul ii multumim nasei lui andrei, eu n+as fi luat in veci...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
danat spune:
Buna tuturor si LA MULTI ANI! Sa aveti un an asa cum va doriti, cu multa sanatate si realizari pe toate planurile!
Noi am sarbatorit acasa, ca gazde, impreuna cu cumnatii mei si o familie de prieteni care locuiesc tot aici, cu copii. Radu s-a jucat cu musafirii lui, a fost o verva permanenta in camera lor. Ne-am lungit nesteptat de mult pentru toata lumea, copiii au rezistat pina la 4!
Laura eu nu imi dau seama pe fb, dar al meu este dana violeta, poate ma gasesti tu
Carmen imi pare rau ca ati tras-o greu inainte de sfarsitul anului cu Alex, of ce timpenie cu atitea antibiotice! Sper sa nu se mai repete...Da, ne-am mutat de pe la sfarsitul lui noiembrie, dar te rog sa ma crezi ca am inca lucruri nedesfacute in cutii si nu am nici un elan sa ma apuc de ele
Ankalaura multa bafta cu jobul! Ce sa zic, recunosc perfect ce descrii tu legat de cum se pune problema. Si eu m-am ciocnit de intrebarea daca am lucrat vreodata in Austria ... pai daca nu ti se da posibilitatea, cum?!? Iti tin pumnii, de fapt ar trebui reciproc sa ni-i tinem
Mihaela parca m-au apucat emotiile pe mine cand ai povestit de camera de student dar, cronologic luand-o, iti urez in primul rand sa va simtiti bine in concediu si apoi sa nu iti fie prea greu in viata ta de student, sa treaca vremea repede... cred ca toate lucrurile astea ne sunt date ca experiente... sa vezi ce frumoase vor fi weekendurile impreuna cu totii! (nu ca acum nu ar fi...).
Iuliana mi-au placut fetele tale in filmulete si poze! Si sa te tii tare cu playstation-uri si alte aparate, ca daca spui ca Alex al tau e asa innebunit, chiar ca o sa aveti quality moments egale cu zero Nu merita...sotul meu si-a cumparat o jucarica din asta acum 2 ani, playstation, si nu se joaca des (din lipsa efectiva de timp) dar cand vine vreun amic si prind un joc impreuna zici ca sunt teleghidati nene, nu te mai intelegi cu ei...curat copii mari!
Cristina e bine ca ati iesit din Bucuresti, au mai facut copiii si altceva in vacanta chiar daca stiau locatia (la tara) si ma bucur ca nu te-ai enervat
mai citesc si revin! pupici
l_carmen2003 spune:
Buna... sau ma rog... buna
Noi am completat tabloul de sfarsit de an cu unul de inceput de an tot in spitale. Ca asa ne-a pocnit pe fondul de imunitate scazuta o dubla pneumonie de mai mare dragu'.
Asadar antibioticim cu venula cand pe stanga cand pe dreapta... Imi e asa o mila de el! Of!
Duminica trecuta am fost la un supermarket de aici si a vrut musai sa se dea in niste bile mari umplute cu aer care plutesc pe o mica piscinuta... cum spunea o prietena de a mea niste custi cu virusi... in care copiii alearga ca niset hamsteri intr-o roata...
Luni seara deja tusea. Numai cand se intindea in pat si fara sa faca febra. Aiurea, si m-a pus pe ganduri, l-am dus la policlinica si mi s-a spus ca nu are nimic dar nu am crezut... asa ca joi l-am luat de la scoala si l-am dus la spital. Nu va mai spun povestea... De la spirometrie deja mi se taiasera picioarele caci rezultatul era restrictie si 71%... apoi l-au consultat si m-am potolit si dupa radiografie m-am hotarat sa nu ma mai agit ca hamsterul... ca asta e, dubla pneumonie cu evolutie foarte rapida etc etc... inca o data, de acum inainte ma bazez pe instinctul meu ca e sfant. A nu stiu cata oara nu am crezut diagnosticele puse aiurea... si bine am facut. Pentru ca nu cred ca marti nu se auzea nimic si joi era afectat tot plamanul drept pentru ca vineri sa fie si al doilea... pe antibiotice de data asta!
Acum e ok, nu mai tuseste asa tare si e vioi, plictisit, nici wii nu ii dau voie sa se joace... L-am pus la somn si la sucuri de fructe la greu... Ma uitam la el cum pusese un pic de carnita pe el...
Luminati-ma de ce nu face febra?
cristinamh spune:
iar, carmen...? si noi care credeam ca sunteti iar in vacanta pe undeva si nu dati niciun semn . trebuie sa va potoliti cu disparitile astea prin spitale...
si nu ziceti nimic...
ai mei copii sunt suparati pe mine. au anuntat cantonamentul la dans, si nu-i las. prima, nici banii nu sunt, dar o rezolvam eu cumva, ca tot s-au oferit bunicii la un moment dat ca sponsori, nu ma durea gura sa intreb acum. dar... e iarna. vor sa plece undeva pe dincolo de sibiu cu autocarul. asta ar rezolva cumva problema bagajelor, dar nu si a copiilor complet iresponsabili in anotimpul asta. plus ca n-as fi gasit sponsorizare si pentru mine...
le-am promis solemn ca la vara se duc, oriunde ar fi. si sper sa nu fie pe valea prahovei, ca sa-mi pun cortul mic in bagaj si sa ma duc si eu. (si nici sa coste sa ma rupa, ca o sa vedeti banner ca ma scot la vanzare)
iris e inca la negocieri, a decretat ca singura nu mai pleaca, macar pe andrei il vrea cu ea. sa nu mai fie "singura", sa aiba si ea pe cineva. copilul asta ma termina cand incepe cu chestiile siropoase...
Cristina
cristinamh spune:
revin cu linkul la cristale, suntem gata sa ne prezentam creatia
Cristina