Nazdravani de prin 2003 *5

Nazdravani de prin 2003 *5 | Autor: cristinamh

Link direct la acest mesaj

*4, *3, *2,*1

Cine mai scrie: (lista su subscriere publica )

LauraB- Diana (11.03.2003) & Sophia (6.11.2009), Vancouver, Canada
iuliana - Emma Ana (16.07.2003) & Diana Maria (7.06.2005), SUA
cristinamh - Andrei (2.08.2003) & Iris (17.11.2005), Bucuresti, RO
l_carmen2003 - Alexandru Mihael (15.08.2003), Iasi, Romania
Sasha.p - Horia Alexandru (18.08.2003) & Laura Iris (08.07.2009), Bucuresti, RO
ankalaura - Eliza (26.08.2003) & Erika (1.07.2008), Canada
irinuca - Radu Petru (28.08.2003) & Raluca Ioana (26.06.2006), Bucuresti, Romania
mihaela_s - Silvia (10.09.2003) & Diana (22.11.1996), Suedia
danat - Radu Stefan (17.09.2003), Viena, Austria
liliac - Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009), Galati, Romania
liliana csaki - David (17.10.2003) & Laura (24.06.1999)
ciuf - Luca (11.11.2003) & Eva Maria (21.04.2006), SUA
vikinga - Aldo Daniel (15.11.2003), Nadja Maria (30.03.2007), Letizia Linda (8.01.2010), Germania

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

asa, am inceput subiect nou, ca sa spun Andra!!!

Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

LA MULTI ANI si de la noi ANDRA! Sa fii sanatoasa si fericita!

Multumim Cristina ca ai grija sa administrezi subiectele, ca in baza noastra...

Eu sunt cobza, nu prea mai am nici voce, o trag de vreo 4 zile si nu stiu daca am ajuns maximumul clopotului lui Gauss, macar sa sper ca de-acum va fi spre bine...
Asa ca, va pup de la mare distanta ca sa nu se ia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

La multi ani, Andra!

Sanatate multa, Danat!

Eu o trag cu altele: de doua saptamani ma deranjeaza o durere de spate (totusi ultimele doua zile a fost ceva mai bine, inainte insa, a fost cumplit); iar ieri am fost la medic si mi-a "scos" o alunita de pe spate, o observasem inca din timoul sarcinii cu Sophia. Acum simt cusaturile si ma si deranjeaza usor zona cand ma aplec, cand ma asez pe spate, etc., dar pentru linitea mea trebuia sa o rezolv.

Altfel, ma lupt pe aici cu sistemul: incerc sa schimb rutina Dianei de la scoala, in sensul ca am cerut si ma tin de capul lor sa o scoata afara la aer, barem intr-una din cele doua pauze. Dupa cei de la scoala, fata mea de 7 ani ar trebui sa fie ok -ca doar e in siguranta- si daca sta zi de zi in pauze intr-una din clase, izolata de copii, insotita numai de asistenta medicala

_

Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

La multi ani, Andra!

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Buna dimineata!
ANDRA!sa cresti mare si sanatoasa si fericita! O copialrie fericita si plina de bucurii iti dorim! Liliana sa iti traiasca copii! scuze de intarziere, si noi cu scoala, si cu virusii, sper sa ii dovedim pana la urma...

Laura stiu cum e cu spatele, vezi ca de la efort ai dureri de spate... de la ridicari... Multa sanatate! Ce mai povestesti de Sofia?

Dana, cum te mai simti?

Anka, sistemul lor este foarte eficient, il aplica domnisoara cu care lucreaza si Alex si e extraordinar... Ma minunez zilnic de cum a reusit sa ii invete sa citeasca atat de usor! Pacat ca nu e aplicat si in scoala...

Am si eu o intrebare... Luni Alex avea sport si in ora de sport - pe car enu au facut-o, firesc, a venit consilierul psiho-pedagogic care le-a explicat cu ce se ocupa si le-a dat un test ... sa ii spunem....
Adica, i-a pus sa raspunda in scris la cateva intrebari: culoarea preferata, ce jucarie si-ar dori, ce animalut le-ar place sa aiba si sa deseneze un copac...
Intrebare: e firesc sa dea astfel de teste? Eu stiam ca testari de astea se dau cu acordul parintilor... si sub supravegherea lor... vreau sa stiu daca ma iau de ea sau nu... ca ma mai trezesc ca le face asistenta si vaccinuri fara sa ma intrebe nimeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Carmen, aici se face evaluare psihologica la inceput de fiecare an scolar. Nu ni se cere acceptul, dar ni se spune ca va fi evaluat copilul la un moment dat si primim acasa instiintare ca evaluarea a avut loc. Probabil ca daca doresti sa nu fie evaluat(desi nu vad nici un motiv pentru care un parinte ar dori asta) poti cere(ma refer aici la noi) dar nu primim anuntul sub forma de intrebare, ci ca instiintare. Nu mai stiu anul trecut in ce a constat evaluarea, dar am aflat la sedinta personala cu invatatoarea ce rezultat a pus psihologul. Anul acesta inca nu a a vut loc evaluarea.
Pentru vaccinuri primim insa o hartie pe care trebuie sa o semnam, la orice vaccin.

In alta ordine de idei, eu am terminat cu primul curs si acum sunt ca dupa sesiune(nah, ca tot vorbim aici de scoala ). Stiti senzatia aceea, nu? Ca dupa ce zile in sir ai invatat si invatat...te trezesti ca nu mai ai cu ce sa iti ocupi timpul.... Nu-i bai, ca de luni reincep munca la laborator, se bucura astia ca sunt libera de la scoala pana in ianuarie, dar si eu...
Sunt inca la Kalmar, la noapte ajung acasa....mi-e asa de dor de ai mei! Am fost plecata cel mai mult de acasa de cand sunt mama si sotie...4 zile jumate! Un secol!

Un we frumos la toti!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hop si eu cu intarziere

La multi ani Andra! Liliana, sa va traiasca junioara, sa aiba noroc cu carul si sanatate cel putin tot la fel!

Mihaela - ma gandeam la tine, cu distanta asa mare...
Imi dau seama ca nici eu nu am lipsit niciodata, eventual am mai plecat eu cu fetele, dar maxim 2 zile fara Ovidiu. Dar eu singura, fara niciunul din ei, nu am fost plecata mai mult de o zi doua...

Eu sunt varza, noroc ca am doar doua cursuri, nu stiu ce ma faceam cu mai mult. Bai nene fac astia o scoala de iti iese pe nas, visez si noaptea!!
Nu reusesc, de la o saptamana la alta, sa citesc tot ce am de citit si sa mai si scriu, si acum mai merg si la stagiu o data pe saptamana (consum intreaga zi)
La noi, cursurile tin 15 saptamani, cate 3 ore pe saptamana de caciula, deci 45 de cursuri, adeca 3 credite de caciula... Dar evaluarile sunt periodice, cam cate 4 de fiecare curs, la intervale mai mult sau mai putin egale. Pe 13 am de predat prima lucrare, pe 14 predau eu la un colegiu (ar fi trebuit in noiembrie, dar asa am reusit sa "intru" in programul tipei...).
Dar imi place, e asa diferit fata de cum se lucreaza in Ro (ce mai, distanta de ani lumina nene...)

Carmen - nu stiu ce sa spun de evaluare... Dar mi se pare normal ca parintii sa fie instiitati... Adica na, nu e ca si cum e vorba de temele de la clasa, sau alte elemente legate de activitatea cu invatatoarea. Asa cum se instiinteaza parintii in cazul iesirilor in exterior, mi se pare normal sa stii macar ca se face un test psihologic, nu neaparat cand, nu neaparat sa fii de fata, dar macar sa stii, nu?

Laura - eu am dureri de spate de ani de zile. Insa dupa sarcina cu Erika s-a inrautatit situatia, incet incet, nu dintr-o data. Asa mi-a zis si mie medicul, ca am tot ridicat copilul, etc.. Mi-a dat tratament si a ramas sa ne mai auzim dupa ce termin cu tinut copil in brate. Sanatate multa.
Cu Diana - cumva ma mira situatia, e tare pacat ca se intampla asta, mai ales aici unde se cam tine cont de situatiile astea speciale! Cum intentionezi sa ii abordezi totusi, mai oficial?
Nu mai stiu daca ai zis, ea merge la inot? Sau ma rog, activitati acvatice?

Dana - esti mai bine? Voce nu mai am nici eu de ieri. Cobza inca nu sunt, dar am inceput sa simt starea aia specifica, asa ca azi am servit Tylenol si incep sa iau si niste echinaceea.
Numai asta imi lipseste, sa ma prinda acum raceala cand sunt in plina activitate la scoala, ca am incurcat-o!

Altfel, fetele sunt ok. A venit si Eliza cu primele teme, prima dictare, pana acum nu a avut nici o greseala la nici una dintre ele. Ii place sa invete, e curioasa sa afle, se uita in dictionar. Nu imi vine sa cred Erika bazaie inca, iar de educatoare nu prea sunt multumita. Grupa e de piticoti, si ele sunt comode. Acuma, eu nu aveam pretentia sa studieze pe Shakespeare cu bebelusii, dar parca nici asa, detasare completa... Mai nasol e ca tot anul va sta in grupa asta... Dar na, asta e, important e ca am prins locul, si totul copilul e ingrijit ok.

Gata, am fugit, mi-am facut norma. E cam tarziu si mergem sa ne rasfatam cu un castron de seminte si o comedie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Trebuie sa ma laud cu Silvia...Vineri m-a asteptat in port cu surprize, sambata a stat si a scris "carti". Mai are una in lucru, dar azi e ocupata cu joaca, e o prietena la ea...
Ghiciti ce se face acum? Mai intai veterinar si apoi...scriitoare!

Anka, eu din pacate timp de doi ani jumate tot asa voi fi plecata...cate 3-4 zile in fiecare saptamana. Acum am pauza de trei materii, cele recunoscute din Ro...dar din februarie ma asteapta greul. Pana atunci iau o gura de munca . cei de la laborator sunt tare bucurosi ca am liber de la scoala si deja m-au solicitat pe urmatoarele trei saptamani...

si o saptamana plina de succese scolare piticilor.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Vai, Mihaela, ce frumos! Si surpriza ("La multi ani" pentru ziua de nume ), dar mai ales cartile mi-au placut. Silvia e talentata, are imaginatie, deseneaza frumos, si scrie foarte bine pentru varsta asta.

Anka, bafta multa si tie cu scoala!
Am discutat deja cu cateva persone "din sistem" despre ce nu-mi convine in programul de scoala al Dianei, se pare ca deja ceva s-a schimbat in bine- o scot in pauza de 15 minute afara, la aer-, voi mai discuta problemele, daca va mai fi cazul, la sedinta cu parintii de luna asta.
Inca nu face nici o activitate in bazin. Asta e ceva ce am dat tema de cercetare la o fizioterapeuta de la centrul de recuperare de aici. Organizarea e complicata, astia nu au experienta ca nu exista aici multe persoane in situatia Dianei, dar i-am indrumat sa ia legatura cu spitalul de copii din Miami. Cei de acolo organizeaza anual tabere de copii in carucioare si pe ventilatoare, una din activitati fiind ca-i introduc in apa (mare sau piscina nu mi-e clar, dar nu e simplu ca cineva trebuie sa sustina corpul copilului, altcineva sa faca respiratia manual, o a treia persoana trebuie sa stea cu masina de aspirat in apropiere- deci minimum 3 persoane ci training trebuie sa insoteasca un copil cu probleme ca ale Dianei la bazin).

Carmen, multumim de intrebare. Sophia creste, are aproape 11 luni, 2 dintisori si tocmai a facut singurica primii ei pasi . Iar de luna viitoare va trebui sa ma intorc si eu la munca. Aproape gata cu concediul de maternitate...

_

Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mihaela - excelente!! Si surpriza, dar mai ales carticelele! Bravo bravo bravo!

Laura - bafta multa sa avansati cu discutiile, eu cred ca e un "teren" bun si sunt sigura ca lucrurile vor merge din ce in ce mai bine.
Tocmai din cauza ventilatorului intrebam de activitatile in apa, stiam ca se fac, dar nu mi-era prea clar cum.
Sophia ce mai face?

O saptamana usoara sa aveti!

Mergi la inceput