Nazdravani de prin 2003 *5

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

'mnetza si la noi ninge de dimineatza.

Azi Alex st aacasa au invatatorii cerc pedagogic si toti elevii au liber. Super bucurie pe Alexul meu. Aseara nu a facut teme ci doar engleza si a fost asa fericit.
Si eu sunt fericita caci evolueaza f bine. De fapt ii place mult engleza si desi nu mai are timp de lucrat zilnic precum anul trecut, ma bazez acum pe boomerang care il invata multe cuvinte si expresii si pe materialel pe care mi le-a recomandat LauraB pt reading.
So sunt happy.
La temele pt scoala s-a redus mult timpul pentru lucru de la 3 ore aproape pana la maxim o ora si jumatate. As avea timp de engleza acum dar mi se pare prea obosit si de asta lucram doar joia si vinerea... Citeste singurel in restul saptamanii din cartuliile de care va spuneam, sunt destul de simple dar il ajuta mult... adic afiecare cartulie are maxim 2-3 pagini cu maxim 200 de cuvinte pe o pagina... adica sunt texte mici si simple, dar asta e nivelul.

In timpul saptamanii ne rugam de copil dimineata sa se trezeasca si amana cat poate momentul,dar firesc, azi s-a trezit la ora 7 fericit caci se pregatea de JOOOCA! si va face si maine la fel si sigur si duminica!

Mergi la inceput

Cristina, crede-l pe Andrei ca se straduie si nu il pedepsi. Tu vrei mai mult dar el face cu brio fata uitat-te ca ia calificative foarte bune.
Alex are de un an de facaut teme zilnic - la engleza - de ci e obisnuit, la anul si Andrei va face altfel temele.
Ia-i jucarie ca asta e tot farmecul copilariei! nu merita sa ii umbresti inimioara cu o nuia... e pacat.

Iuliana si eu mai faca asa si Alex imi serveste ca e criza am dat bani pe jucarii, nu e pacat sa fac risipa?
Acum cateva saptamani l-am pus sa stranga jucariile din casa si nu prea avea chef... tot le aduna intro punga si le ascundea pe unde putea asa ca i-am aruncat un dragon care era stricat si el voia sa il pastreze sa i-l lipeasca taica-sau numai ca nu se putea lipi asa ceva! Si mi-a spus ca el pleaca de acasa asa ca i-am psus si eu ca e liber dar isi lasa jucariile loco. L-am condus in hol sa se incalte si i-am dat haina dar a renuntat repede - normal eu cica voiam sa plece el de fapt nu voia, a vrut sa ma verifice, si da eu sunt rea... OH!
Ieri alataieri eram prietena lui cea mai buna, acum a spus ca nu poate spune coelgilor ca mama ii e cea mai buna prietena si nici nu se poate casatori cu mama lui! am pierdut ocazia, gata asta e!
Una doua 'chestii de baieti' pe care le discuta doar cu taica-sau... Vreau o fetita!

Doar seara mai vrea in brate si ne strangem bine in brate si apoi la culcare si cand vin sa ii spun noapte buna imi cere sa mai stau cu el putin... Baietelul meu... scump si mititel... e mare de acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

avem insuficient la dictare. mai precis, insuficient luat la masa verde. pentru ca... si-a uitat caietul acasa si n-a putut da dictarea.

ah, ce ma bucur ca si-a luat-o! aseara m-am rugat vreo doua ore de el sa-si verifice ghiozdanul. asa ii trebuie. sa-i fie invatatura de minte.

si ghici care e pedeapsa... dictari. am facut o pagina azi. mai facem si maine, si poimaine... scrie binisor, literele mari sunt inca marea problema. la nume s-a prins ca trebuie sa le foloseasca, in rest mai putin. dar nu mananca litere, ceea ce e foarte bine.

azi l-am luat, si bombanea ca nu le-a dat doamna diplome de elevi model... pai... elevii model nu-si uita caietele acasa... ce diploma mai vrea?!

cu irisuca am fost azi la biblioteca, cu gradinita. biblioteca de la noi din cartier, si constat ca de cand am dat eu ultima data pe.acolo lucrurile s-au schimbat in bine. normal, vechiul permis nu mai exista, asa ca ne-am facut altul. dar ghinion, la imprumut cartile cu printese nu erau, erau doar la sala. si am stat cu fi.mea sa citim Aventurile lui Picur Lin in Laguna Sirenelor. si mai are patru carti din serie, iar fi-mea e hotarata sa mergem sa citim acolo. a stat cuminte in sala de lectura si am citit povestea. noroc ca nu era nimeni, si puteam citi cu voce tare...
si astea nu sunt singurele. domane ce-as vrea sa se poata imprumuta!
acasa am putut lua o enciclopedie despre animalele marine. asta asa, ca avea delfini si caluti de mare, si s-a multumit fi-mea cu ea.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

La multi ani Andrei! Sa fii sanatos si fericit alaturi de cei dragi! Si succes la scoala!

Cristina, tocmai m-am prins ca in nebunia din jurul meu am pierdut un moment important si am sa mi-o iau de la Alex... OH!

Mergi la inceput

multumim si noi de urari!
si petrecere frumoasa celor care aveti andrei sau andree in familie.

carmen nu vreau sa fiu in pielea ta

Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

La Multi Ani, Andrei, sa fii sanatos, fericit si iubit!
La Multi Ani, Iris, cu scuze de intarziere !
N-am mai intrat demult de pe aici, dar, in principiu, suntem bine, Sasha e ok cu samatatea, lui Iris ii dau 4 masele odata si mi-a cam facut febra in ultimele 2 saptamani, iar eu am probleme cu coloana, am ajuns la fizio si gimnastica medicala, cateodata mi se pare mai sprintena bunica-mea care are 82 de ani ...
Cu scoala : sunt multumita de Sasha, dupa acomodarea inerenta de inceput, acum e bine, mi-a venit acasa cu Very Good si Good, are o gramada de cluburi la scoala, asa ca seara cand vine cade rupt.
Revin, ca trebuie sa cobor sa il iau pe Sasha de la autobuz.

Mergi la inceput

Ce bine a cazut 1 dec vreau sa spun ca a picat tare bine pauza... mai ales ca de marti la pranz Alex e racit. Imi spunea marti seara, dupa tenis, ca il doare gatul si nu ii vine nici sa vorbeasca... probabil e o viroza de vina... azi era aproximativ bine si nefacand febra l-am lasat la scoala. Stau cu telefonul in buzunar sa nu fie nevoie sa merg sa il iau acasa... Sper ca nu.
Doamna dr a spus ca nu are nimic dar eu sunt ca de obicei exagerata...

Mei, la noi e un ghetus de nu iti vine sa iesi din casa. Normal ca nu a dat nimeni cu lama si zapada s-a adunat peste gheata si, tot normal, abunda in ambuteiaje...
Of.

Sasha felcitari pentru Alex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Salutare oameni buni!

Dam si noi un semn de viata ca am reusit sa avem net de 2 zile, dupa ce ne-am mutat. E cam rau fara net, dar nici timp nu am avut asa ca a picat tocmai bine lipsa asta. Inca suntem inconjurati de cutii nedesfacute, dar nici elan tineresc nu mai am sa stau sa muncesc la ele zi lumina. Le iau si eu mai in reluare :)

Vreau sa spun si eu LA MULTI ANI lui Iris si Andrei, sa fie sanatosi si sa va aduca multe bucurii Cristina! Parca si ziua ta e in perioada asta, sau tocmai a fost? Scuzati HB-ul daca aberez... oricum si tie numai bine si sanatate!

Mihaela LA MULTI ANI si Dianei, sa va traiasca si sa fie sanatoasa si norocoasa! Am inteles din fb ca si la voi e zapada multa? Ce zice Silvia? Cand are ea vacanta??

Aici ningeeee, si ningeee, avem vreo 20 cm de zapada pufoasa si alba, au curatat-o astia pe sosea si trotuare, dar de vreo 2 ore a inceput din nou, nu am prins asa zapada de cand ne-am mutat aici. Radu e in culmea fericirii...ce frumos e sa fii copil :)

Mergi la inceput

dana, multumim! a mea a fost... mai demult, nu am si eu placerea de a anima luna noiembrie...

saptamana asta sunt . odata pentru ca e ziua finutei mele, si trebuie sa+i rup turta. nu pun cat de bine pica in bugetul de sarbatori, dar am bifat-o pe lista. mosul de pe 5 l+am rezolvat practic, cu ceva dresuri si sosete, si mai am si cateva jucarii foarte faine, primite pe protocol, sa le prezint pe blog. ala rosu si mare care urmeaza, inca nu stiu cu ce, ma inspaimanta, ca mai vine si la gradi la serbare, si acasa, fraaate, nu putea sa se hotarasca si el odata si bine?

dar, ca nu cumva sa stau linistita, de la antrenamente mi+a venit andrei cu un ranjet cat casa. are partenera, si vrea sa+i bage in concurs. nu la oficiale, ca ei nu sunt de nivelul asta, dar, pe scurt, antrenorul vorbea cu ei... "sa va fie clar, mergem acolo sa vedeti si voi cum e un concurs, ce inseamna sa participi, sa nu va inchipuiti ca aveti mai mult de ultimul loc!"
din fericire poate merge in cipici, ca numai pantofi de dans nu erau pe lista mea... oricum andrei e varza, dar se infoaie ca un curcan ca merge la concurs...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hello, hello va spune Suedia inzapezita...tineti minte bancul acela cu romanul mutat in Canada care s-a saturat dupa doua luni de zapada de "cacatul alb"? El era mic copil, pe langa ce avem noi...poate va amintiti iarna trecuta cand din noiembrie pana in martie a nins zi de zi, am avut un metru de zapada si dadeam la lopata in fiecare dimineata ca sa putem pleca de acasa...ei bine anul asta a inceput cu vreo luna mai repede. "Cacatul alb" cade de vreo 10 zile non-stop, noi lopatim la fel si daca tine si iarna asta pana in martie(asta inseamna ca luna aprilie noi avem zapada ca dureaza o luna sa se topeasca atata) eu plec in tarile calde :)). Acum e superb, va spun sincer ca imi place la nebunie...e ca in povesti de alb, de frumos...vin sarbatorile si e atat de frumos sa mergi la cumparaturi si totul sa fie alb in jur, sa ninga...dar sa plece domnule casa la ea iarna cand au trecut sarbatorile!
Da, deci avem mai bine de jumate de metru de zapada, am pus pe blog cateva poze dar fata de acelea azi a mai nins vreo 30 de cm...gardul din curtea di spate nu se mai vede imediat, acela are vreo 80 de cm...

Felicitari copiilor pentru rezultate, succese mai departe!

cristina pentru Andrei ca nu am mai apucat sa spun nimic acum trei zile...si succes cu dansul!

danat unde v-ati mutat? In alt cartier? E mai departe acum pentru Radu scoala? Multumim de urari, le intoarcem inmiit!
Silvia e foarte bine, a refuzat sa mearga in clasa a doua, ea vrea sa fie mai departe cu colegii ei si cu profesoara ei pe care o adora. Deocamdata nu mai insistam, poate va merge la clasa a doua doar la orele de suedeza, pentru ca daca e avansata fata de colegi la citit si scris, la mate nu e in avans. Copiii din clasa a doua au facut deja adunari si scaderi, ori cei din clasa Silviei nu, i-ar fi greu probabil sa recupereze si nu vrem sa o stresam, nu are rost...mai vedem mai incolo cum se prezinta. Vacanta incepe la noi pe 22 decembrie, dar ea va merge si 22 si 23 la scoala(la fritids) pentru ca eu muncesc...si apoi si in 26 si 27. Dar va avea vacanta in ianuarie dupa 12, cand abia incepe semestrul doi, cand plecam in concediu...
Raduc cum mai e? Ce zice de scoala?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput