Nazdravani de prin 2003 *5
Raspunsuri - Pagina 9
iuliana spune:
Cristina, te compatimesc ccc cu Andrei, dar parerea mea e sa il lasi cu temele nefacute si sa ia note proaste si atunci poate se trezeste. Ma gindesc totusi ca poate anul asta ar trebui sa ii spui mura-n-gura ce sa faca. Lor le ia destul timp ca sa inteleaga ce responsabilitati au si ca actiunile lor au consecinte. Ti-am spus ca si la Emma a fost mai grelut, dar totusi ea si la 5 ani in kindergarten isi facea temele si nu concepea sa se duca la scoala fara. Acum deja are experienta si tare ma bucur, mai ales ca i-am spus ca incepind din ianuarie vor fi dati cind nu o sa pot sa o ajut si va trebui sa faca singura-singurica. Ei, practic va fi numai o zi (sper) ca nu li se dau teme vinerea pentru weekend.
De cind am aflat ca incep scoala in ianuarie a fost un cosmar ca nu stiu cum sa fac cel mai bine pentru toti. Ma refer la fete si la mine, ca Alex nu ma poate ajuta.
Problema sta asa: marti si miercuri va trebui sa le trezesc la 6 dimineata (saracutele) ca la 7 sa fiu la before-school cu ele si eu sa ajung la scoala pina la 7.30. Joi si vineri e clinical si ori va trebui sa fiu dimineata la 6 la spital (si cine vine la 5.30 la mine acasa sa stea cu ele, sa le imbrace si sa le dea de mincare, apoi sa le duca la scoala?), ori dupa amiaza pina pe la 8-9 seara. Am inteles ca se trage la sorti si o sa optez sa ma duc dupa-amiaza daca pot. Chestia e ca fetele nu pot sta la after-school decit pina la 6 ca se inchide apoi, asa ca am nevoie de cineva care sa le ia de acolo si sa le aduca acasa si sa stea cu ele pina la 8-8 si ceva pina reuseste Alex sa vina acasa. Sint disperata ca nu stiu pe cine sa gasesc, mai ales ca trebuie sa si conduca ca sa poata sa la aduca acasa. Am vb.cu mama si ea a zis ca vine sa ma ajute pina in mai cind termin semestrul. Chiar i-am facut si programare pentru interviu la ambasada, dar apoi am anulat ca m-am gindit ca 5 luni innebuneste aici, innebunesc si eu cu ea (cu toate ca m-ar ajuta cu fetele, mincarea, curatenia), dar o sa imi ajunga stresul cu scoala ...nu mai am nevoie de altceva. Plus ca ea nu conduce si tot as avea nevoie de cineva sa le aduca-duca de la scoala pe fete. Sint disperata ca nu stiu cum sa fac. O sa incerc sa gasesc pe cineva si sa ma descurc singura macar prima luna si, daca va fi f. greu, o sa o chem pe maica-mea. Dar eu asta si vreau sa evit.
l_carmen2003 spune:
Criss, Andrei a fost doar elevul model al saptamanii asadar nu voi avea probleme de fel...Cand sa ii astept... Ma gandesc ca daca e musai pot dormi toti trei la un loc... numai trimte-i!
Iuliana, grea problema... of!
mihaela_s spune:
Pentru ca azi sunt libera, am timp sa va mai scriu cateva randuri despre noi. Oricum noutati despre Silvia la noi sunt o data pe semestru, cand avem utvecklingssamtal(sedinta individuala parinti-copil-profesoara) si atunci aflam despre copil, la ce nivel se situeaza. Cum stiti, aici nu se dau note si nici calificative pana in clasele mari.
Ei bine, ieri am auzit numai si numai cuvinte de lauda la adresa Silviei(le-a auzit si ea, a fost prima intalnire de gen la care participa si copilul). Cel mai important a fost faptul ca au primit un test de citire. Cate cuvinte citeste fiecare copil intr-un minut. Silvia a reusit 87 de cuvinte, e la nivel de clasa a 3-a. Iar profesoara ne-a recomandat sa ne gandim serios ca Silvia sa treaca din semestrul viitor in clasa a 2-a sau daca nu dorim acum, in toamana sa inceapa a 3-a, sa sara peste a 2-a adica. Problema e ca...Silvia nu vrea. Desi de multe ori imi spune ca e plictisitor la scoala, ca ea stie...Ii cunoaste pe multi din clasa a 2-a, au activitati multe in comun, sunt in aceeasi cladire impreuna, au avut si muzicalul cu ei, sunt la fritids impreuna...fiecare copil din clasa Silviei are un "fader"(un copil ca un fel de parinte indrumator) si au cate o ora impreuna, in care citesc, se joaca, au activitati. Nici nu as vrea sa pun presiune prea mare pe ea, suntem tare in dilema...ne gandim.
Eu ma bucur sa citesc ca nazdravanii merg bine la scoli, Cristina si eu sunt sigura ca Andrei e un baiat grozav! Si mai cred ca ccc cu cat cicaleala e mai mare, cu atat incapatanarea de a "uita" si de a fi "neatent" e si mai mare, mai ales la baieti. Tu il cunosti insa cel mai bine si sunt sigura ca faci exact ceea ce trebuie cu el.
iuliana, ne luam de manutza? Sau ne plangem una pe umarul celeilalte? Eu din februarie "ma mut" in Kalmar, voi fi mama de weekend, timp de doi ani jumate, exceptie facand doua luni vacantele de vara...Nu stiu cum e mai bine...de tine ca esti totusi zi de zi cu fetele...sau de mine ca il am pe Ovi acasa si cumva nu am grija fetelor. Cu toate ca le va fi greu si lor si mie...
Hai ca mai bine sa ne incurajam reciproc, eu sunt optimista din fire si sunt sigura ca vei gasi solutia cu persoana care sa duca/aduca fetele de la scoala.
Va pup, am de lucru de nu-mi vad capul, in we asta am doi aniversati in familie, cu o petrecere, cu torturi, mancare, curatenie...sa nu ma invidiati!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
iuliana spune:
Mihaela, la tine cred ca e mai greu. Eu nu stiu daca as putea rezista sa nu vad fetele in fiecare zi. La noi Alex e tata de weekend si nu stiu cum poate, dar alta solutie nu avem. Bine, e f. greu pentru el, dar eu am stat zi de zi cu fetele de cind s-au nascut, pe cind el la citeva zile de la nasterea lor s-a intors la servici. Si asa ma doare inima ca 2 zile pe saptamina o sa le vad doar seara si probabil cind deja o sa doarma.
Felicitari Silviei.
Si noi o sa avem conferinta parinte-elev-profesor la inceputul lui dec. (cite una in fiecare semestru). De fapt pe 30 nov am la Diana si sper sa aflu miine cind o sa am la Emma.
Bucurie mare pe noi e ca vineri e liber, iar sapt. viitoare sint fetele in vacanta asa ca poate dorm si ele mai mult.
l_carmen2003 spune:
Am schimbat antrenorul de tenis... De fapt si clubul la care face tenis si nu imi revin...
Sunt 3 antrenori care lucreaza simultan cu cate 4-6 copii, la fiecare antrenor 2 joaca 2 aduna mingi si apoi schimba. termina copiii cu unul trec la celalalt.
Nu stiu daca intrun an si 3 luni cat a facut Alex dincolo, a scimbat vreodata 10 pase la rand... ei bine, a schimbat nu o data ci de mai multe ori aici.... cate 10 pase. Si joaca 20 de mingi cu fiecare pe tur... Aproape jumatate de ora de tenis pe sedinta practic.
Ca mostra de discutii antrenor copii:
- Nu sta incordat. Tensiul este un sport de gentlemeni, un sport in care vii sa te relaxezi si sa fii fericit. Fii fericit cand astepti mingea si o trimiti inapoi!
- Copii trebuie sa vina cu placere la sport, altfel nu are rost.
- Copiii trebuie sa vada in sport un mod de dezvoltare nu o constrangere.
Alex in timpul orei s-a facut ca impusca pe cineva cu racheta. La sfarsitul orei unul dintr antrenori a dat mana cu el si l-a luat la ochi cu racheta - ii promisese ca la sfarsitul orei va face asta!!!!!
Desi au atat libertate si este atat de relaxat, totul e o liniste deplina - probabil pt ca sunt 3 antrenori, nu stiu.
Permanent cineva e cu ochii pe ei.
Antrenorul 1 are cam 60 de ani e ca un bunic, dar impune mult respect. Alex se uita in jos cand ii vorbeste. Sa vezi cum i-a corectat pozitia si cum se straduia sa loveasca corect!
Era doar ochi la antrenor cand vorbea cu el!
Antrenorii 2 si 3 - nu stiu ordinea - au in jur de 30 de ani si respectiv 35 cred... Rad si glumesc, dar de asemnea stiu sa se impuna.
Eu nu imi revin inca. E ca in filmele americane.
Nimeni nu tipa la copii, ei sunt fericiti si disciplinati... Alex l-a rugat pe profesor sa il primeasca zilnic la tenis!!!!
Repet, nu imi revin. E un vis frumos si il traiesc in Romania! Inca in Iasi.
l_carmen2003 spune:
Am fost in w-e trecut pe la manastiri. Il intreaba preotul pe Alex daca se inchina, daca asculta, daca se impartaseste etc si multumit, la sfarsit, il intreaba daca ii place la scoala. Si, Alex ,fericit, raspunde ca abia asteapta sa vina luni ca ii place mult la scoala.
Luni, discutand cu dna invatatoare, ii relatez si multumirea noastra ca vine cu placere la scoala.
Marti s-a foit de nu avea stare... Si il cheama dna la ea, sa il intrebe de ce e agitat, ce i s-a intamplat.
Raspuns de Alex: 'Azi nu voiam sa vin la scoala.
Voiam sa merg la bunica sau la gradinita. Imi e dor de gradinita!!!!'
Bine, se descurca f bine la scoala, are calificative bune, chiar ii place mult... Vin acasa si el deja a exersat pe un caiet literele sau a scris cu creionul pe culegere ori caietul auxiliar lectiile. Asta inseamna ca ii place...
Plus ca isi doreste mult sa fie remarcat, se straduie.
Dar mai nou, ii e dor de gradinita...
cristinamh spune:
mihaela, .. , pupa domnisoara din partea noastra!
sa ne laudam si noi, avem FB la prima dictare... inca mai scrie tremurat, dar a inceput parca sa semene a scris, nu a mazgaleala. ne chinuim acasa cu dictarile, of, literele mari ne dau mare bataie de cap, inca nu proceseaza cand trebuie folosite...
dar eu o sa involuez sigur daca mai combin mult 3 litere, copilul protesteaza ca "vorbesc numai prostii" si el nu scrie... pai sa faci cuvinte din a, m, u, i, n... normal ca ies aiurea. abia astept sa-l faca si pe e, sa mai bage o consoana...
stau cu fisele, cu caietul, cu abecedarul si-mi storc mintea ce sa-i dictez. l-am pus pe ta-su, ca eu aveam treaba. ti-ai gasit! s-a uitat ca matza-n calendar, si a decretat ca e prea grea clasa intai. sa ma ocup.
vreau o vacanta.. nu se mai poate una?
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
iuliana spune:
Vezi, Cristina? Ii trebuie numai un picut de timp. Emma cred ca scrie cel mai frumos din clasa. Le-am vazut scrisul la toti ceilalti copii. Si e f. ordonata. Acum am invatat-o si cum sa faca sa nu mai indoaie coturile la pagini ca i-am taiat un colt de plic si le-am pus la colturi (asa faceam cind eram scoler mic). Dar pina a ajunge aici eu i-am rupt multe pagini si de multe ori a trebuit sa refaca tema din cauza de scris urit si graba si se pare ca a dat rezultate bune.
Carmen, felicitari cu tenisul si scoala, bineinteles.
Am hotarit sa nu o chem pe mama. Mai mult ca sigur ca i-am luat o piatra de o tona de pe inima. Sper sa ma descurc singura....numai D-zeu stie cum. Asa m-am framintat pe toate partile zilele astea de am slabit 1 kg. Nu ca m-as plinge, dar imi inchipui ce o sa fie in timpul scolii si chiar de abia astept sa mai dau jos vreo 5 kg.
Deci noi aproape sintem gata cu cadourile de Craciun...ma refer la alea pentru fete care au prioritate, ca noi astia batrinii nu ne dorim nimic. Diana a terminat cu Dora, acum vrea littlest pet shops. Si Emmei ii plac, dar ea e cu squinkies. E mare in voga la scoala ca le trade unii cu altii (ma refer a fetite).
A fost criminal ieri. Ne ducem la un magazin si bineinteles ca mergem la jucarii. Acolo pet shops girla. Diana vede un set de 3 (ieftini 6$) si da-i ca ea ii vrea tare mult. Noi ca nu avem bani, ca sint scumpi si ea incepe: "tati, hai sa vedem cit costa. daca nu sint scumpi, ii cumparam....daca sint, asteptam pina la Craciun cind mai faci bani la servici si atunci ii luam." Tati i-a zis ca poate ii aduce Mos Neculai si ea ca nu, ca daca ii cumpara cineva si Mos Neculai nu ii mai gaseste. Asa ca a trebuit musai sa "vb' cu vinzatoarea si sa o rugam sa ii pastreze pina la Craciun:)). Intre timp eu i le-am palmat lui Alex si el s-a dus si le-a platit si dus la masina, dar era cit pe ce sa cedeze si sa ii dea un set, insa nu am vrut eu ca dupa aia isi pierde interesul, si bucuria cind o sa le primeasca pe celelalte cadou nu va fi la fel de mare. Asa a mai carat setul ala de 3 pet shops in tot magazinul si nu le-a lasat din mina decit cind a trebuit sa iesim din magazin:)). Mi-a fost mila de ea, dar vreau sa se bucure de cadouri. Mos Neculai va veni anul asta mai devreme cu o zi ca sa fie si Alex acasa.
Luni, pentru ca duminica si simbata au facut dezastru la jucarii si in toata casa, am strins dimineata jucariile si le-am bagat in camera lor, apoi le-am pus sa faca curat (sint in vacanta toata sapt. asta). Le-a luat 3 ore, timp in care s-au si jucat etc...dar nu m-am lasat. A doua zi iar am gasit pet shops prin casa, asa ca le-am luat si ascuns si le-am zis ca le-am aruncat la gunoi. Miercuri a venit masina de gunoi si l-a luat. Stateau amindoua si miriau ca acum au 4 pet shops mai putin. Dar ce m-a distrat a fost cum Diana incerca sa ma convinga sa le iau de la gunoi (Emma stie cind sint ferm hotarita si nu incearca, dar Diana nu se lasa). "Mami, eu te iubesc si am crezut ca ma iubesti si tu. Cum poate o mama sa arunce jucariile copiilor la gunoi? O mama nu face asa ceva. mami, eu te iubesc f. mult...te rog f. mult sa te duci si sa iei jucariile din gunoi." Ii curgeau lacrimile siroaie pe obrajori. Cu greu m-am abtinut sa nu izbucnesc in ris, dar m-am tinut tare. Nu spun ca m-au pirit lui ta-su care incepea deja sa latre la mine ca am aruncat pet shop-urile (care, by the way, si lui ii plac si stie si cite au si in fiecare zi le intreaba daca au pierdut vreo unul...bine, se prosteste:))) si care s-a linistit cind i-am spus care e treaba. Cind a venit el aseara acasa le-a spus ca a gasit jucariile in containerul de gunoi ca erau inca acolo pentru ca eu nu le-am pus in pungi de gunoi ci doar le-am aruncat asa si masina nu le-a luat. Ce bucurie pe ele!!!!
Gata, ma duc sa fac mincare...azi e Curcan Day, dar mie nu imi place curcanul, asa ca sare din schema.
cristinamh spune:
bai iuly, incerc eu sa citesc englezeste curcan day, si ma miram ce m-am tampit, de nu inteleg o iota...
pe+asta cu mama rea o mai aud, i+am zis ca e liber sa/si faca bagajul si sa plece sa caute alta. sigur alea bune stau cu eticheta la gat si-o sa gaseasca imediat.
eu habar n-am ce iau, iar la andrei ma doare, dar cred ca ii pun doar nuiaua anul asta. altfel nu stiu cum sa-i mai bag mintile in cap
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
mihaela_s spune:
cris, multumim!
La noi a venit iarna, avem zapada alba, pufoasa si frumoasa. Inca nu dam la altii .
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie