Nu mai stiu ce sa fac...(2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, LadyJ, de acord cu tine, ai dreptate cu socializarea. Doar ca unii oameni functioneaza bine socializind cu mai multi oameni, iar altii facind-o cu mai putini. Sint perfect normali cei din cele doua categorii, numai ca prima este acceptata ca fiind etalonul la care sint raportati ceilalti... si eu, chiar daca fac parte din prima, am inceput sa nu mai vad lucrurile asa de cind am un sot si o fetita facind parte din a doua.

E tot o concluzie, nu necesita neaparat raspunsuri.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Mama, ce mult ati mai scris. Va lasasem la pagina 6 si mai aveti putin si intrati in capitolul 3. Si dupa toate astea si toate discutiile, autoarea subiectului nu a reusit sa inteleaga faptul ca pentru a-si ajuta copilul trebuie sa ceara ea mai intai consiliere de la psihologul ala. Sa-si trateze ea temerile legate de trecut si apoi sa-l ajute si pe copil. Ma mir ca psihologul nu a observat toate astea si sa-i atraga atentia asupra acestei probleme.
Pai e absolut clar ca mamei i-a fost si ii este frica sa-si trimita copilul la gradinita, copilul simte temerea ei si actioneaza in consecinta. Plansul lui nu are nici o legatura cu plansul colegilor "de suferinta" ci numai cu stresul si frica mamei lui.
Si ea, ce face? Pai ne-a zis. Il duce cu forta, il ameninta "in gluma" ca-l bate de-l ia cu salvarea. Si in continuare refuza sa recunoasca faptul ca ea are o problema.

Adaptarea cu forta nu e adaptare.

Ceea ce vad eu aici e urmatorul lucru: mama nu vrea sa-si lase copilul sa se adapteze, il tine strans, vrea cu el la gradinita, numai ca nu se poate si atunci reactioneaza violent amenintandu-l cu ciuda. In fata acestui caz nu pot decat sa ma gandesc la altul, cunoscut mie:
Aveam o colega in liceu, mergea cu mama peste tot, la examene, la interviurile pentru job-uri, la doctor. Si acum, la 36 ani se afla in aceeasi situatie. Nu a avut niciodata un prieten (in sensul de iubit), ii e frica de viata, nu iese din casa decat cu mama ei. Deja s-a alienat, pare o ciudata in societate, desi e inteligenta si are o memorie sclipitoare.
Nu stiu de ce, dar am senzatia asta, ca cele doua situatii se aseamana. Numai ca din pacate pentru Nemosidori copilul ei yrebuie sa mearga la gradinita acum si de la anul la scoala, altfel nu i-ar dat drumul puiului ei sa zboare (si aici ma refer la libertatea si independenta micutului).

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Nelia, multumesc de sugestii. Tot asa si noi, suntem doi vorbareti (iar saracul de tati este mai mereu in inferioritate din acest punct de vedere). Si noi avem seara o sesiune de povestit despre ce am facut peste zi (dupa ce stingem lumina, chiar inainte de a adormi) si recunosc ca si eu il mai intrerup (de exemplu cand ajungem la o intamplare despre care as vrea sa imi dea mai multe detalii). Dar ai dreptate, si eu sunt intr-un exercitiu permanent de a invata sa ascult (si cred ca am ajuns aici pt ca parintii mei nu m-au incurajat mai mult in copilarie sa fac asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

nu va mai faceti griji, nemosidori oricum a citit numai ce a scris Marius, mesaje de la un barbat, tata si sot, cit pe ce aviator, profesor si moderator pe deasupra! absolut nicio sansa sa fim noi restul bagate in seama. el a fost scurt si concis, noi prea lalaite, prea dragute, prea acre, ba directe, ba indirecte ori vorbeam o cu totul alta limba de nimeni inteleasa si n-are decit sa ne fie de bine.ea se uita in ochii barbatului si prinde putere sa fie gigi duru' si in ochii virtuali a lui marius care i-a tot zis ca a tinut copilu' printre fuste si e in sfirsit tare pe pozitii: te bat pina ce intri in spital .Psihologul o fi fost tot barbat?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

nu va mai faceti griji, nemosidori oricum a citit numai ce a scris Marius, mesaje de la un barbat, tata si sot, cit pe ce aviator, profesor si moderator pe deasupra! absolut nicio sansa sa fim noi restul bagate in seama. el a fost scurt si concis, noi prea lalaite, prea dragute, prea acre, ba directe, ba indirecte ori vorbeam o cu totul alta limba de nimeni inteleasa si n-are decit sa ne fie de bine.
ea se uita in ochii barbatului si prinde putere sa fie gigi duru' si in ochii virtuali a lui marius care i-a tot zis ca a tinut copilu' printre fuste si e in sfirsit tare pe pozitii: te bat pina ce intri in spital .
Psihologul o fi fost tot barbat?

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

parca a zis ca e femeie.
pt tine, Vik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Psihologul o fi fost tot barbat?

Vik, nu musai, dar ma tot intreb ce fel de psiholog era, ce specializare avea.
Nemosidori are nevoie de terapie si copilul cel putin de niste teste facute de un clinician.Ma indoiesc ca a ajuns la cine trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Lady, acum bine ca nu le-a dat buline. Eu una nu cred ca i-a zis dr ca al ei e numai bun si restul copiilor de la gradi nevricosi si plingaciosi si aia raii ii perturba linistea interioara. Cred ca nici n-a fost acolo, i-a scos barbatul din cap prostiile astea.Pina una alta numai accept si marius au avut dreptate. Mama e nesigura pe ea si mai ales pe deciziile ei si de aici urmarile. Si tu, cind zici ca ea ar avea nevoie de ceva ajutor sa vada de unde i se trag toate, ar fi un mare cistig in viata de ar scapa omul de asa ceva, in general vorbind.Nu vezi ca numai in ochii sotului se uita? Si numai el face si drege bine? Ei nu-i iese bine? Incep sa ma intreb daca nu cumva-i vecina-mea!Asta-i invatatura de minte, sa-mi trag si eu un nick de barbat bine, cu ochii albastri, par frezat, capitan de vas, profesor de echitatie si mai vad io.Jasmin merci de floare, gata ma retrag in buduare ca ma intimidez cu atitea cerinte de stiluri si oratorii, abia am timp de pus o virgula. Si asa Denizel zice ca vb prea mult, eu-s colega de lalait a Neliei?. Ce sa-i faci, de copii si ciini am si ce. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui vikinga

Jasmin merci de floare, gata ma retrag in buduare ca ma intimidez cu atitea cerinte de stiluri si oratorii, abia am timp de pus o virgula. Si asa Denizel zice ca vb prea mult, eu-s colega de lalait a Neliei?. Ce sa-i faci, de copii si ciini am si ce.

Mie nu mi se pare ca vorbesti prea mult. Da, Denizel are dreptate in felul ei, uneori a vorbi scurt si la obiect e cel mai indicat. Eu o iubesc pe Denizel si sunt de acord cu ea, numai ca vad ca la unii nu merge cu scurt si la obiect, ca sunt unii care nu citesc nimic din ce scrii, desi uneori scrii din suflet si esti aproape sigura ca cineva va intelege. Numai ca nu mereu e asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Jasmin merci de floare, gata ma retrag in buduare ca ma intimidez cu atitea cerinte de stiluri si oratorii, abia am timp de pus o virgula. Si asa Denizel zice ca vb prea mult, eu-s colega de lalait a Neliei?. Ce sa-i faci, de copii si ciini am si ce.

Atata-ti trebuie, sa te retragi si sa ne lasi fara sampanie!!!! Ai de-a face cu mine, asa sa stii :))))).
Pe langa faptul ca spui numai chestii faine si interesante si simpatice, mai ai si postari spumoase precum sampania .

Toata lumea atentie, trebuie sa fac un anunt important .

Dragelor, facultatea particulara pe care o alesesem (fiindca era la 2 pasi de mine si imi era mai comod cu copilul) nu ma vrea .

Io n-aveam habar ca la o facultate particulara poti fi respins, atata timp cat nu e un examen de admitere.
Fiindca n-aveam habar ca pot fi respinsa, v-am anuntat entuziasmata ca-s studinte :)).
Iote ca nu-s .

M-am dus sa-mi iau orarul, ma ingrijoram ca am mai mult ore de la 14 la 20, m-am certat cu barbata-mio ca nu-si da demisia ca sa ma specializez si io in alt domeniu, voiam sa retrag copilul de la scoala si, cand ma dusei la cursuri, vazui ca nu-s in nici o grupa .

Asa ca lumea va trebui sa se multumeasca cu sfaturile mele ne-profi inca un an .
La anu' ma duc la Stat, nene, sau mai degraba ma inscriu la un masterat psi, ca anul asta l-am pierdut deja .

A, nu v-am zis de ce ma respinsera particularii .
Pai, fiindca am luat nota 8 ( O P T)!!!!! la un chestionar pe care mi l-au dat sa-l completez pe hol si in care eram intrebata urmatoarele:
- de unde am auzit de facultatea lor
- de ce am ales facultatea lor
- daca e bun internetul la casa omului
- daca vreau sa fac parte dintr-o grupa speciala de cercetare
- daca am citit fro carte si care-i aia
- daca inteligenta reprezinta calitate a gandirii sau capacitate crescuta de a memoriza
- daca Tudor Vianu si Traian Vuia fusera psihologi .

Nota 8 la chestionar + media mea la bac m-au transformat intr-o respinsa :)).
(pe vremea meaaaaa , copchiii nu dadeau 2 bani pe bac, fiecare invata de rupea la materiile pt. examenul de admitere la facultate. Bacu' nu conta la nimica.
Mie nu mi-au trebuit la facultate nici romana, nici mate, da' am invatat si io de bun simt cat sa iau aproape 8 la bac . Iote ca m-au ajuns blestemele profei de mate si, na, nu ma primira la facultatea unde nu dai examen de admitere :)).
Trebuia sa fac meditatii, ca sa stiu ce sa raspund la chestionar, domle .

Astept condoleante, compasiune, empatie, rasete, mistouri (ambele doo la adresa respinsei, se intelege), cum va lasa inima pe fiecare
Orice e binevenit .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Denizel, ar trebui sa te simti onorata ca nu esti in gashka cu aia care poate au citit fro carte da' nu mai stiu ce poza avea pe coperta, stiu ce diabolic e internetul la casa omului da' stiu totul pentru ca au memorie de elefant .
Oare chestionarul a fost corectat de vreun "prof" de pe-acolo ?

PS. Pacat ca n-ai postat la "generale" faza .

Mergi la inceput