Ghiocei de Martie-Aprilie***254***
Raspunsuri - Pagina 5
anamariame spune:
Eu n-am citit tot capitolul, dar tb musai sa spun ceva: Georgiana, mai zi de antibiotic. chiar vroiam sa te intreb ce decizie ai luat, pentru ca eu am fost azi cu Eva la dr si mi-a zis musai sa ii dau antibiotic, a ascultat-o si a spus ca nu are nimic inca la plamani, dar e pe cale sa coboare. Si sa ii dau amoxicilina macar 3 zile. Sincera sa fiu, am venit de la dr hotarata sa ii dau antibiotic, acum iarasi il pun sub semnul intrebarii. Eva are nas infundat, curge la greu. Stari subfebrile doar, dar de vreo 2 zile a inceput sa tuseasca urat, mai ales in somn, nu poate dormi din cauza gatului, tuseste puternic si se linistste doar dupa ce bea ceai caldut spre fierbinte, dar pentru putin timp.Nu are niciun alt simptom din cele enumerate de tine la capitolul trecut, dar, tu spuneai ca antibioticul e eficient in caz de viroza? Nu era exact invers? Adica ineficient la viroze, doar pt bacterii?Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
Gianina34 spune:
dyana- ce bine ca te-am prins
mai da ceva detalii despre ultimile jucarii cumparate mutzunelului , de care-i tare incantat (n-am retinut despre ce ai spus tu, acum 2 cap cred, decat fericirea mutzunelului
)
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, cinci luni si-un pic
anamariame spune:
Pisigri, te rog sa imi dai si mie un PM cu numele dr la care mergi cu Ilinca, ca vreau sa vin cu Eva la Iasi la o consultatie si as merge pe recomandare.In alta ordine de idei, de asta ma tem si eu, de acest trend anti-antibiotic
, si cel mai tare ma enerveaza ca eu sunt cea care tb sa ia aceasta decizie. Daca era sa merg pe mana doctorilor de aici, ar fi fost acum a 4-a oara cand Eva ar fi trebuit sa il ia. Chiar spunea Brazelton de antibiotice, ca din fericire, nu e datoria noastra sa decidem cand si daca sa le administram, dar, din nefericire, eu simt ca tocmai datoria mea este...in dr de aici pur si simplu nu am incredere.Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
georgiana310 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamariame Eu n-am citit tot capitolul, dar tb musai sa spun ceva: Georgiana, mai zi de antibiotic. chiar vroiam sa te intreb ce decizie ai luat, pentru ca eu am fost azi cu Eva la dr si mi-a zis musai sa ii dau antibiotic, a ascultat-o si a spus ca nu are nimic inca la plamani, dar e pe cale sa coboare. Si sa ii dau amoxicilina macar 3 zile. Sincera sa fiu, am venit de la dr hotarata sa ii dau antibiotic, acum iarasi il pun sub semnul intrebarii. Eva are nas infundat, curge la greu. Stari subfebrile doar, dar de vreo 2 zile a inceput sa tuseasca urat, mai ales in somn, nu poate dormi din cauza gatului, tuseste puternic si se linistste doar dupa ce bea ceai caldut spre fierbinte, dar pentru putin timp. Nu are niciun alt simptom din cele enumerate de tine la capitolul trecut, dar, tu spuneai ca antibioticul e eficient in caz de viroza? Nu era exact invers? Adica ineficient la viroze, doar pt bacterii? Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009) |
Mai bine da-i Augmentin daca tot ii dai... Zic si eu...
Nu inteleg foarte tare cum e asta "e pe cale sa coboare" daar... daca aveti risc de vreo bronsita si o auzi ca tuseste mai rau... da-i antibio! Ai grija numai... ca tusea e mecanism de autoaparare. Tuseste mai tare, tocmai ca sa elimine secretiile. Deci, nu dupa tuse trebuie dat antibiotic ci dupa cum se "aud" plamanii.
georgiana310 spune:
Zau ca ma gandesc de ceva vreme la faza aia cu septicemia... Ptiu, belea!!! Parca eram ermetica... 

Asa ca, in semn de razbunare, va zic si eu cum mi-am salvat copilul de la moarte in wee. Si nu cred ca exagerez...
Mi-am facut in dormitor un dresing foarte fain, incorporat in perete, ca noi avem mansarda la etaj. Usile sunt foaaaarte grele. 5 baieti au dus cate o usa. Sunt trei!
Ei, distracta maxima a lu` Bris e sa se duca si sa plimbe usile alea pe sina. Si le tooot plimba, pana se izbesc una de alta si se distreaza ea de numa`. Uneori, sunt prin casa si tot aud cum se trosnesc usile alea si atunci, stiu ce face. Bine, prin casa insemnand tot la etaj... nu jos pe terana sau in bucatarie. Dar, fie impaturesc hainele in camera ei, fie imi pun o masca (de sfant!
) in baie, etc...
Sambata stateam in pat (in dormitor!), citeam, si ea se juca la dressing. Dupa cateva minute, ma uit sa vad ce face si... observ ca usa din dreptul lui Bris se desprinsese de sus si, incet, cadea PE EA!!! Nu stiu cum am sarit din pat... am avut impresia ca am si urlat dar D. nu m-a auzit... (era jos, oricum!). Am sarit si mi s-a sprijinit imensitatea aia de usa pe umar, am tinut-o cateva secunde in spate pana cand am aruncat-o pe ea in pat!!! Saraca, asa tare s-a speriat... ca s-a dus pana in capatul patului si si-a si pus capul pe perna - cica... gata, gata, adorm...
Nu va zic ca pana am pus aia jos... am crezut ca imi cade tot din stomac... Umarul mi-e umflat... Dar copilul n-are nimic!!!
Faza e ca alea cum s-au tot trantit, la una s-a desprins clema care o tinea sus... 

Nu va zic cat am tremurat.
Nici cat m-am gandit ca puteam fi in alt loc, decat in pat, langa ea.
Nici cat mi-am facut procese de constiinta ca de ce citesc...
So, a fost naspa rau si nu pot sa fac altceva, decat sa fiu in nasul ei, orice face!
georgiana310 spune:
| citat din mesajul lui adrisimo28 gia schimbat aspect blog cu succes!!! dragastoasa de Dragos ![]() |

aditapop spune:
Offf,am citit tot (ati scris, nu gluma!) de la ultima mea postare si sunt contracronometru...si as avea atatea de zis... sa vad cum reusesc.
Tare rau imi pare sa citesc despre ghiocei bolnaviori
pe toti sa se faca bine! In legatura cu antibioticele, intr-adevar depinde de medic - sunt unii care se arunca din prima (asa e pediatra mea pe care chiar as vrea sa o schimb, desi e a doua
, daca era dupa ea, ii dadeam copilului antibiotic la fiecare raceala - sa tot fie vreo 6!!), iar altii care zic ca trebuie asteptat 2-3 zile, tratat cu antitermice, picaturi, vit. C, daca vedem ca nu cedeaza febra si mai ales daca febra e tot maare dupa 3 zile, atunci sarim cu antib. dar si atunci e de dorit o analiza, sa vedem despre ce crocobaur e vorba... va dati seama ca pe la noi e atipic sa trimiti copilul la analize cand apare raceala, si atunci medicul da un antibiotic "cu spectru larg"
La noi, preferatele sunt augmentin, ospamox si ampicilina (care se da minim 5 zile, atentie!). Cei care dau din prima antibiotice se tem de complicatii, nu vor sa riste. Pe moment rezolva problema, dar in timp pot aparea probleme. Ideea e sa vina medicul la 3 zile la control (sau sa mergem noi) si in functie de evolutie sa decida.
Dyana, l-am vazut pe mutzu cat de fericit a fost la munte! E un dulceee

Vasul roman il am si eu, fac de toate in el, sunt foarte multumita, intr-adevar trebuie spalat in ziua in care este folosit (l-am lasat o data pana a doua zi si nu vreti sa stiti cum puteeeaaaa!
)
Mai vroiam sa zic cate ceva, sper sa imi amintesc pe parcursul zilei
Va pup!
A, Novus, vezi ce potential ginere ai ratat???![]()
POZE NAZDRAVAN
aditapop spune:
Ilinca, si eu m-am distrat de ultima poza cu mine si cu Elena, ca amandoua ne "uitam" stramb si cu ochii si cu gura
POZE NAZDRAVAN
dyana27 spune:
| citat din mesajul lui Gianina34 dyana- ce bine ca te-am prins ![]() mai da ceva detalii despre ultimile jucarii cumparate mutzunelului , de care-i tare incantat (n-am retinut despre ce ai spus tu, acum 2 cap cred, decat fericirea mutzunelului |
pai piesa de rezistenta este un sistem LeapPad Little Touch care are carticica cu animale; este bestial, fiecare animalut face in felul lui, de ex pisicutele: pisa mare miauna, un pisu mic miauna ca un pisu mic, unul toarce, la altul se aude ca si cum s-ar linge; si pe toate paginile sunt floricele cu melodii, albinute care bazaie.... e super fain; din pacate la noi nu am vazut sa existe carticica cu animalute, eu am luat-o in limba germana; se pot schimba cartile, la noi exista cu cifre si numere in engleza si spaniola

; uite www.bestreclama ilegala - avertizare/p-3888-leappad-little-touch-si-carte.aspx" target="_blank">aici un exemplu cu filmulet; si mai avem un ursulet care are pe burtica 3 pagini cu cifre, litere si multe sunete; pe ala il pupaceste la greu ca e cat el
si niste rotite care se imbina intre ele si se misca toate odata, super colorate, cu niste efecte fantastice.... te hipnotizeaza

din pacate la noi rar gasesti asa ceva, avem o imitatie din ikea.... dar slabute rau fata de astea;
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA in septembrie

dragastoasa de