Stam acasa cu copii sau ne intoarcem la lucru?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Nu, dar nici o tara de rentieri, care muncesc doar daca au ei chef.

Sa nu crezi ca toata lumea care semneaza condica si munceste. Nu esti prea departe de adevar, chiar suntem o tara de oameni care muncesc doar daca au ei chef, valabil si pentu cei angajati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Dap..momentam am putea train din salariul sotului..dar viata e lunga..si cum zice cineva nu stii ce se poate intampla..nu vreau sa traiesc cu drobul de sare deasupra capului..ca vai ce se intampla..dar as vrea totusi sa impac toate panurile..
am facut zilele astea o proba...momentan daca merg la birou pierd doara o ora cu copilul..intre 13-14 cand vine de la gradi..papa si se culca pana pe la 17-17.30..eu probabil sper sa ajung acasa intre 17.30-18...
Nu stiu cum voi face mai tarziu cand va trebui dus si la tenis inot..etc..dar om vedea..
asa argumente pro si contra pot gasi.. am stat cu fiecare 2 ani acasa, mi-am dorit asta si nu regret un moment.. insa trebuie acum sa imi vad cumva si de celalalt rost al meu in viata inafara de rolul de mama..
Prbabil sunt decizii in viata pe care le luam..si mai tarziu ne dam seama daca au fost bune sau rele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
Si ca bucuratul de viata se poate face numai daca castigi un salariu?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Dar ce te faci totusi cand nu mai are cine sa te intretina? Din ce traiesti?

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

am zis inainte ca discutam e cazurile in care poti trai fara sa mergi la job.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

ok,atunci de acord cu tine.
daca ai un venit sigur, cert, nu esti nevoit sa lucrezi, da,e ideal sa faci ce te reprezinta.
Ca te reprezinta sa fii mama de meserie, sau sa faci orice altceva.
Mie imi plac mamele de meserie, cu conditia sa nu uite sa fie si femei
Eu m-am intors la servici usor impus, puteam o perioada sa stau si fara servici, o perioada relativ scurta ne-am fi permis sa traim dintr-un singur salariu, spun scurta, pt ca nu-mi place sa traiesc in strictul necesar, imi place sa ma si rasfat

Dar mi-ar fi placut sa-mi pot permite sa nu lucrez, dar sa fac si altceva, sa-mi urmez pasiunile, nu numai sa fiu "mama de meserie".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Oooof...de ce intotdeauna se ajunge in pozitiile astea stahanoviste in care femeile "de cariera" se bat cu pumnul in piept si alea "la cratita" tre' sa se justifice si sa-si ceara scuze? (Sau invers.)
In primul rand nu toate "joburile" sunt 9 to 5 si nu toata lumea munceste "la norma". Exista numeroase feluri de a castiga bani inafara de astea "de multinationala" si nu exista o solutie one-size-fit-all sau vreo reteta de fericire in viata.
"Ce faci daca nu are cine sa te intretina?" Dar tu ce faci daca te da afara seful si nu te mai angajeaza nimeni o perioada medie/lunga? Sau se desfiinteaza firma? Sau se declara razboi si esti deportata? sau..sau..sau... (Si nu vreau sa dau exemple si mai tragice)
Nu cred ca este realist ca cineva sa isi faca planuri pe termen lung bazandu-se pe calcule de acest tip. Cred ca cea mai buna alegere este aia despre care simti ca te implineste tot timpul. Este aia cariera de la 9 la 5? Admirabil, minunat, succes. Este aia sa lucrezi de acasa part-time? Idem. Este aia sa fi mama si sotie de cariera? Ibidem.
Este util si realist sa inveti permanent, sa nu te izolezi (desi nu vad cum se poate izola o persoana care este ok dpdv psihic), sa fii flexibil si pregatit (in primul rand psihic) ca nu stii ce iti ofera viata. Pentru ca realmente nu stii si nu poti planui. Si cel mai bun sfat pe care il urma cineva este sa isi urmeze pur si simplu pasiunea si lucrurile la care este bun. Pentru ca singurul lucru pe care nu ti-l poate lua nimeni este ceea ce ai in cap si stii sa faci. Dar asta nu este obligatoriu o munca oarecare de birou, poate fi si faptul ca esti o mama extraordinara, sunt skills pe care le poti folosi si pentru a castiga bani daca si cand va fi cazul. (Asta ca sa discutam strict economic).

Cand aud asta cu "o femeie trebuie sa aiba o preocupare" apropo de "servici" mi se face rau. Cunosc cateva femei care "stau acasa" si declar cu mana pe inima ca au "preocupari" mult mai inalte, profunde, intelectuale, productive si valoroase decat enorm de multe tzutzipide de birou invartitoare de hartii/tzacanitoare cu un deget la tastatura de la 9 la 5 pe care de asemenea am avut ocazia sa le intalnesc. Dar nu fac asemenea judecati de valoare pentru ca in primul rand cred ca cel mai important este sa faci ce ti se potriveste si ce te face fericita. Asta este valoros. Si daca faci asta cu sinceritate fata de tine insati si cu pasiune , atunci eu garantez ca banii vor veni ca de la sine, ca lucrurile se vor aranja intotdeauna ok.

Zicea cineva ca pleaca copiii si apoi ce te faci. Dar inainte ce te faceai? Nu existai deloc? ca nu inteleg... Cam cand pleaca copii, in scurta vreme se cam termina si cariera, se iese la pensie. Si ce te faci?
Deci..ce sa faci...bine merci in ambele situatii. Ca e o prostie imensa sa te pierzi pe tine pe drum indiferent ca e in job sau in sacrificarea pentru altii (copii, partener) etc. Oricum, e prost. Prin urmare cel mai important este sa fii tot timpul autentica cu ce vrei sa faci si cu cine esti de fapt. Atat e suficient.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Nu, dar nici o tara de rentieri, care muncesc doar daca au ei chef.

Sa nu crezi ca toata lumea care semneaza condica si munceste. Nu esti prea departe de adevar, chiar suntem o tara de oameni care muncesc doar daca au ei chef, valabil si pentu cei angajati.

Eu din cate stiu, care are o leafa decenta, de peste 1000 Euro,chiar munceste. Poate cei de la stat stau, ca de aia ii zice stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si cand iesi la pensie din ce traiesti dc. ai stat acasa pana s-a insurat copilul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Mie imi plac mamele de meserie, cu conditia sa nu uite sa fie si femei

BAZAR UMANITAR

De acord cu ceea ce ai scris!

Eu sunt de acord cu statul acasa in primii ani de viata ai copilului,nu pana se insoara.Pana merge la gradi.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Si eu am stat cu prima copila acasa, cu o pauza de 2 ani in care am lucrat (de la 3 la 5 ani), pana a aparut bebe 2. Acum bebe 3 vine in continuarea celui de-al doilea, si voi ramane acasa cu ei pana la 2 ani ai celui mic. Sau pana la 3, cand incepe gradinita, in functie de ce se va intampla din punct de vedere financiar. Insa, dupa atatia ani de stat acasa, eu nu ma simt plafonata. Si nici nu am, ca singur punct de interes intr-o discutie, activitati sau intamplari legate de copii. Nu regret ca am ales statul acasa si refuz sa traiesc cu gandul ca o sa ma lase sotzu' cand mi-e lumea mai draga si ca raman pe drumuri. Pentru ca, la fel de bine, as putea ramane fara loc de munca, din varii motive, independente de vointa mea, si sa raman pe aceleasi drumuri. Asa ca prefer sa ma bucur de "plafonarea"asta si voi vedea cand pleaca la gradinita copilasii care va fi urmatorul pas. Dar eu fac parte, cel putin deocamdata, dintre cei norocosi, care isi pot permite sa stea acasa un an, fara sa aduca un venit. Deocamdata, pentru ca, in contextul economic actual, nu se stie ce iti aduce ziua de maine...

Dar cred ca este o decizie atat de personala, incat nu vad rostul unor discutii in contradictoriu referitoare la ea. Nu vad de ce femeile care aleg sa mearga la munca ar trebui sa fie trase la raspundere, sau cele care raman acasa, ar trebui sa fie considerate "rentieri", dupa cum spunea Ruxij. Adica... bag de seama ca incepe sa se inflameze treaba total gratuit, numa' pentru ca ne place sa ne dam cu presupusul...

Iubu, daca tu te simti mai bine mergand la munca, in loc sa stai dupa copii, atunci... go for it. Daca, insa, crezi ca mai bine faci tu tot ce inseamna copiii si ai fi mai linistita facand asta, la fel... go for it. Voi trebuie sa va analizati posibilitatile si sa luati impreuna decizia pe care o considerati potrivita. Si apoi sa va asumati decizia aceasta.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput