Stam acasa cu copii sau ne intoarcem la lucru?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Vad ca se vorbeste de job de parca majoritatea sunt "independently wealthy", rentieri, si se duc la job asa de kiki. Chiar se traieste asa bine in Ro incat se poate trai dintr-o singura leafa/familie bine merci? Nu mai zic ca e riscant sa stai acasa forever, nu tu pensie, dependenta totala de partener (care Doamne Fereste poate pati ceva sau pot sa apara probleme in relatie), sanse scazute sa te mai poti intretine decent dupa X ani de inactivitate. Modelul asta poate merge bine cand faci multi copii si te bazezi pe ei sa te intretina la batranete, deci in alte culturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Deocamdata subiectul nu s-a inflamat, ceea ce ma bucura. Asa ca indraznesc sa scriu. Am inceput munca la 3 luni dupa nasterea Mariei, si da, am avut noroc sa o am pe bunica mea langa mine, ea m-a ajutat enorm in cresterea Mariei.
Dar m-am intors pentru ca efectiv nu mai aveam alt subiect de discutie decat fiica-mea, nevoile, mesele si baile ei. Nu mai eram capabila sa initiez o discutie care sa nu o includa. Ma aplatizasem la creier si mi-am asumat pierderea unor momente din viata copilului, pentru ca ma frustram sa stau acasa. Mi-e clar ca tine de structura fiecaruia. Mie personal, statul acasa imi producea frustrare. Si un copil cu o mama frustrata nu e un copil fericit.
Asa ca am ales sa fiu mai obosita, dar fericita.
Nu cred ca mamele care stau acasa ii acorda 100% timp copilului. Altminteri ar insemna ca toti copiii de prin parcuri care stau cu mamicile nu ar sti cine e Hanah Montana, si nu ar repeta aidoma replici din desene animate la care "nu se uita" ca petrec quality time cu mamele lor.
E fix parerea mea, si tin la ea. Mai ales ca am multe prietene care stau acasa cu copiii si care au curajul sa recunoasca ca sunt frustrate de statul acasa.
Nu exista varianta corecta de nici una din parti... "casnice versus muncitoare"... e corect ce ti se potriveste tie.
Sa aveti spor in toate, indiferent ce decizie ati ales.
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

tragic e cand vrei/ti se potriveste un stil de viata si nu poti trai asa

de ex o mama care ar vrea sa stea acasa dar e obligata sa lucreze ca are nevoie de bani, sau o mama care vrea sa lucreze, dar din diverse motive e obligata sa stea acasa

eu mi-as dori un job part time, sau cu lucrul de acasa, si din motive financiare nu pot. asa ca la 2 ani ma voi intoarce la job. nu as putea fi casnica 100%, dar sper ca in cativa ani sa pot sa fac sa am un job cu program flexbil. asta in conditiile in care as putea castiga macar cat castig acum de la jobul actual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Chiar se traieste asa bine in Ro incat se poate trai dintr-o singura leafa/familie bine merci?

Ca peste tot in lumea asta, exista oameni care isi permit cu lejeritate asta. Acum cati ani ai plecat de aici? Se traieste foarte bine dpdv financiar, problema sunt acele servicii manageriate de stat, sau chiar si alterntiva lor privata unde activeaza tot oameni antrenati in sistemul de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Eu subscriu parerii lui Ruxij. Mie greu sa cred ca sunt multe familii in Romania care se pot descurca decent dintr-un salariu. Eu m-am intors la serviciu chemata de seful direct cand avea baiatul 6 luni. As mai fi stat cu el macar cateva luni, dar am pus in balanta posibilitatea ff mare sa nu mai imi gasesc jobul la intoarcere, criza care se profila si cheltuielile curente ale casei. Si am ajuns la concluzia ca fara jobul meu ne vom descurca greu dintr-un salariu.
Eu as fi stata acasa mai mult, nu cred chiar 2 ani, daca as fi avut posibilitatile materiale sa o fac. Dar nu as fi ramas casnica for ever, pentru ca sunt de atatia ani pe picioarele mele incat nu mi ar place sa depind de nimeni. Viata iti ofera o gramada de surprize mai mult sau putin placute.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

Mentionez ca nu as avea probabil un salariu stralucit daca m-as intoarce la birou.

ideea este: va descurcati fara el? Ca daca da, chiar daca mai strangeti cureaua un pic, parerea mea este sa ramai acasa, alaturi de copii, mai ales ca ei sunt la gradi/scoala deci ai timp si pentru tine, pentru socializare(daca ai merge la serviciu, siguuuur ai avea timp sa faci curatenie in fiecare zi, vezi sa nu..)

In timpul asta eu m-as mai scoli, m-as mai instrui daca imi doresc sa revin la un serviciu; cu asigurarile cred ca stii ca poti plati "din mana" si beneficia de asistenta de sanatate, presupun ca pensia de stat, la 65 de ani, este o chestie mult prea indepartata, poti opta pentru o asigurare privata. Mult succes!!!

edit: la mine a fost imperios/necesar sa revin la munca rapid, daca as fi avut posibilitatea nu as fi facut-o curand; eu am fost frustrata ca nu am putut discuta doar de lapte, pampers, kaki, mers, vorbit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij
Chiar se traieste asa bine in Ro incat se poate trai dintr-o singura leafa/familie bine merci?

Da, se poate trai dintr-un singur salariu
E adevarat ca altii nu pot trai nici din 2 salarii, dar exista multe familii care pot trai dintr-unul singur.
Conteaza evident si in ce domeniu lucrezi si cata pregatire ai.
Chiar crezi ca RO e o tara de muritori de foame?
Ei bine, nu

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu, dar nici o tara de rentieri, care muncesc doar daca au ei chef. Si sigur, dc. problema se pune sa ai doar cat sa nu mori de foame, probabil o fi OK un singur salariu mediu pe economie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Eu cred ca o femeie nu are cum sa fie fericita fiind doar mama. Poate exista si exceptii, eu am incercat si nu am reusit. Secretul e in echilibru intre toate aceste roluri pe care trebuie sa le indeplineasca o femeie: acela de mama, de profesionista intr-un anumit domeniu, prietena, sotie etc Acest echilibru este greu de realizat dar necesar pentru o viata fericita.
Apoi balanta poate inclina catre diferite roluri in functie de anumite etape din viata, de exemplu cat sunt copiii mici balanta poate inclina catre rolul de mama urmand ca apoi cand copiii devin mai independenti sa te poti apleca mai mult asupra profesiei.
Si nu e nimic mai rau pentru un copil decat o mama care se "sacrifica" pentru el si care nu reuseste sa isi construiasca o viata fericita independent de el pentru ca il impovareaza cu propria ei nefericire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

de ce nu? repet, dupa ce mai cresc putin copiii, o mama care sta acsa are timp sa faca toate lucrurile alea misto la care visa cand mergea la job :)
Sa nu mergi la job nu inseamna ca stai 24 in 24 cu nasul in cratita.

Nu toata lumea are talente speciale care trebuie valorificate pentru omenire....asta inseamna ca e mai putin valoros ca fiinta umana? Si ca bucuratul de viata se poate face numai daca castigi un salariu?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput