Dovlecei in sarbatoare *194*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Tema pentru acasa

Ce jucarie care canta si este interactiva aveti sau stiti ca este marfa?

Vreau sa ii cumpar mandrei mele cadou de ziua ei si nu ma pot hotari, dar as vrea ceva cu cantece, ca e inebunita dupa muzica, sa danseze si sa imite cand canta ceva...asa ca, help pls!!!

----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Alex acum pot sa raspund si eu ca Alexutu papa numai lapte praf, 210 seara, dar nu bea mereu tot si tot atat dimineata, daca se mai trezeste in timpul noptii ii mai fac un bibe cu lapte si papa pana adoarme la loc.

Mamideandrei foarte frumoase pozele de la un anisor. Imi pare rau ca ati avut o noapte grea, uf, mititelul.

Monica imi si imaginez toata scena, ce nazdravan mancacios ai si mai e si scump tare pe deasupra. Oricum sigur nu te poti plictisi cu el. Legat de subiectul imbracaminte, sa stii ca si noi suntem la fel, in sensul ca nu exageram cu imbracatul sau cu caciulite cand nu e cazul, dar recunosc ca nici eu nu am iesit ieri pentru ca mi s-a parut frig si inca nu am decat sandale si haine subtiri, trebuie sa pregatesc hainele mai grosute pentru toamna, e mai complicat ca avem un singur dulap si acolo sunt inghesuite o parte din haine, iar restul le duc in fieare sezon la mama, tot din lipsa de spatiu. Dar gata, am pregatit cateva hainute mai grosute si abia astept sa iesim in parc ca e innebunit dupa leagane si alte minunatii.

Apropo de vreme, mie tare mult imi place toamna, e un anotimp care a dus multe schimbari in viata mea, mi-e dor sa simt racoarea placuta a acestui anotimp si o adiere calduta pe inserat in natura colorata, asa langa o padure, sa stau singura o ora la asfintit si sa-mi incarc bateriile golindu-mi mintea de ganduri.

Maria pupam pe Aidan bolnavior sa treaca repede!

Danangie uf, ce ma necajesc cand citesc astfel de lucruri, imi pare tare rau.

Sa raspund si la sondajul propus de Crocomam (am indraznit sa-ti spun astfel pentru ca ai spus ca iti place tare) i-am dat sa pape laptic pana la 10 luni si jumatate, iar pentru prima data i-am dat lapte praf cand avea 9 luni si jumatete, pana atunci doar san. Am inceput sa-i raresc mesele cam din iunie, cand scriam eu de noduli si dureri de sani, odata ce am inceput sa nu-i dau mai des de 4 ore in timpul zilei a inceput sa pape si mancare, el care nu se atingea de legume. A fost un drum lung intarcatul, dar am vrut sa o fac treptat sa nici nu simta. Si asa a fost, i-am rarit mesele din ce in ce mai mult, dar daca vedeam ca vrea sa pape ii dadeam de fiecare data. La inceput am crezut ca refuza laptele praf, dar am realizat apoi ca nu stia sa bea din biberon, mititelul. In perioada cat il alaptam se trezea de nenumarate ori pe noapte, insa de vreo luna se trezeste maximum o data in timpul noptii, acum doua zile a dormit pana la 8 dimineata fara sa se mai trezeasca, nici nu imi venea sa cred. Nu stiu daca se trezea de foame cand il alaptam, cred ca e mai degraba obisnuinta, asa cum uneori vrea sa ma simta langa el.

Sabina, uf, tare greu cu durerile de masele, multa sanatate!

Am vazut pe Rares imbracat festiv, tare mandru baiat!

Ele oparatie usoara! Multa sanatate Evei!

Mihaela si o imbratisare!

Bia minunat ai scris! Frumoasa metafora

Mary ce bucurie! Bravo! Se simte din mesajul tau veselia, sa va plimbati cat mai mult timp cu ea!

Trimit ca s-a trezit Alex, mai am de citit, revin si cu poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Alex eu ce am cu cantecele mai mult il enerveaza si il oboseste, asa ca nu ma pronunt . Pana la urma i-ai luat tricicleta sau nu?

Suede multa sanatate puiului!

Mely sa folositi sanatosi masina! Acum vei putea veni la Cluj la intalniri cu fetele!

Sabina tin pumnii sa treaca de tot durerea!

Mamideandrei imi pare rau de faza cu pestele, sper sa isi revina repede.

Lili al meu nu mai face kk noaptea din prima luna de viata. DAR nu e reprezentativ, pentru ca el e un constipat si face greu o data la cateva zile, dupa dureri mari... Cum de te intorci asa repede? Adica eu credeam ca asa vrei, si acum din mesaje mi-am dat seama ca nu ai vrea, de aia te intreb.

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui mary_07

Salutare

Sunt extrem de fericita,stiti ca va spusesem acu' ceva timp de o surpriza ...eiii, in sfarsit dorinta noastra prinde "viata" : ne luam masina
Pentru noi e ca un vis devenit realitate,de acum vom putea merge oricand si oriunde cu baietii .Plutesc de fericire

La multi ani Camy!

Mihaela,imi pare tare rau .Te imbratisez cu drag!

Mely ,mamica implinita de Alexandru (2 noiembrie 2007) si Razvan (21 august 2009)
Alex & Razvi
_

"Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca..."

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Tema pentru acasa

Ce jucarie care canta si este interactiva aveti sau stiti ca este marfa?

Vreau sa ii cumpar mandrei mele cadou de ziua ei si nu ma pot hotari, dar as vrea ceva cu cantece, ca e inebunita dupa muzica, sa danseze si sa imite cand canta ceva...asa ca, help pls!!!

----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

eu am masuta de la Leap Frog...e super...Flavius danseaza langa ea, merge pe langa ea, se joaca...si are 2 limbi: engleza si franceza!! , este asta randul al doile...primele 2 masute sunt la fel...despre ele vorbesc!

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

si doresc sa va multumesc din suflet pentru urari!!!

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Sal!
Am citit asa de mult incat s-ar putea sa uit cate ceva.

La multi ani camy_pus, sa fii sanatoasa si sa-l cresti frumos pe Flavius!

La multe lunite roscovel dragutel si Mattia!

Mi-au placut mesajele scrise de fragutza, liliac, monica si nu in ultimul rand biaz. Si lull imi place cum scrie ea, ce melancolica esti mami, sa stai la apus de soare la marginea padurii.

M-am topit dupa Rares cat de frumos este el in costum si parca braul si papionul erau asortate cu costumul mamei.

Si pe Andreias cu camasuta lui roz l-am vazut, dragut ca de obicei. Saracutul, prin ce a trecut el azi noapte. Pestele este cel mai periculos pt ca se altereaza cel mai repede.

Sabina, nu te-au pupat fetele pe obrajori ca sa-ti treaca durerea?

Mary, ce frumos ca ati reusit cu masina. Si eu imi doresc sa fac scoala si poate reusim si noi vreodata sa luam o masinuta din acelas motiv ca si voi, sa mai iesim si noi, sa nu mai depindem de alti. Noi vara asta nu am fost plecati niciunde din acest motiv.(doar 1 sapt. la tara).

Precis am uitat ceva dar daca imi mai aduc aminte revin.

Eu inca alaptez si o sa mai alaptez pana mai vrea. Pe David l-am alaptat pana la 1 an si 9 luni si se putea si mai mult dar am ramas insarcinata si pana la urma s-a intarcat cand aveam vreo 4 luni. Mie la primul multi medici mi-au ras in nas ca degeaba il mai alaptez la varsta asta.

Danangie, din cauza spargerii esti suparata mami? Sigur au fost romani. V-au facut paguba mare?

Sanatate dovleceilor bolnavi: Mihnea, Aidan si Andrei.

Kawa, imi pare tare rau. si sa auzim in curand vesti bune.

Nu cred ca vor sa se atinga de indemnizatie ci sa faca concediul pt cresterea copilului sub 2 ani.

Astazi am fost tare necajita, am avut o criza de nervi din cauza mamei care cand vine la mine nu stie altceva decat sa-mi spuna ce dezordine e la mine. Ea nu intelege ca nu pot sa fac tot timpul sa fie numai ordine, si da, imi las geanta pe jos cand intru in casa ca sa dezbrac copii, mai las hainele lor imprastiate cand ies afara cu ei si-i las sa imprastie jucariile.

mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Laura multa sanatate lui Mihnea!

Alex noi avem catelusul vorbitor, are si cateva cantecele pe care le-am invatat si ii place cand i le cant odata cu tanti-vocea-de-cutu, dar nu pot spune ca e innebunit dupa vreo jucarie, cel mai mult ii place laptopul, am incercat sa-i dau altul (care nu mai functioneaza) sa se joace cu el, dar in 5 minute s-a plictisit de el si venea fericit spre al meu sa-l butoneze.

Diamar va tin pumnii sa reusiti sa va luati o masinuta! Imi pare rau ca ai fost necajita, cum sa pastrezi tot timplul ordinea cu doi nazdravani? Eu nu reusesc nici cu unul singur, of, nu mai fi trista.

Legat de subiectul de azi, ce nu imi imaginam ca voi face:

- mancare in fiecare zi si la ore fixe fara sa comentez
- spalat pe jos in fiecare zi
- trezit de altcineva si apoi zambit si strans in brate cu mare drag persoana (se aplica doar in cazul lui Alex)
- cum zicea si Irina, am si uitat unde am pus peria rotativa de par si inainte nu imi imaginam viata fara ea, acum ma bucur si cand reusesc sa-mi spal parul
- sa imi doresc atat de mult sa dorm
- sa am toata ziua plina si cand ma intreaba cineva ce am facut, sa raspund ... pai am stat acasa

Si cateva poze cu Alexutu drag si din vacanta noastra.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Crocomam as povesti cam o ora de treaba cu intarcatul natural. De cat e de sanatos si benefic pentru copil. Hai sa scurtam lucrurile si sa zicem ca asa e cel mai bine pentru copil si din pdv al sanatatii fizice, si al sanatatii emotionale si psihice. Eu tot citesc o gramada de articole, unele mai dau linkuri pe facebook, dar n-are rost sa le caut acuma sa le pun aici.

Exista o diferenta. Este intarcatul super-natural ca sa zic asa, ala 100% natural. In care nu intervii cu nimic. Ala apare spun doctorii intre 3 si 7 ani, depinde de copil. Asa suntem noi biologic facuti sa traim pana atunci cu lapte de mami si de atunci incolo deloc lactate.

Mai exista calea de mijloc, care mi-ar placea mie s-o abordez. Asta pentru ca din intervalul de mai sus, la cat suntem noi de inapoiati cu solidele, sunt sigura ca Alex ar alege extrema "7". Ceea ce in societatea de azi nu e normal. Deci calea de mijloc, in care intervii cat de cat, dar nu fortat. Se pare ca asta e asa cam pe locul doi la cat i-ar afecta psihic si fizic. Ce numesc ei o mica interventie: faptul ca nu i-ai da laptic chiar de fiecare data cand il supara ceva pe afara, sau in casa, sau cand se sperie de ceva (pentru ca dupa un an ei foarte mult de bazeaza pe san in explorarile lor, se intorc la san ca la o baza stabila, cand se sperie de ceva), deci l-ai mai amana putin. Si tot mica interventie spun ei si la faptul ca insistam cu solidele, cand ar trebui sa il lasam pe el cu BLW sa isi aleaga ce mananca si cat.

Deci eu personal as alege calea asta. Mai insist cu o solida , ii mai distrag atentia cu una alta... Deci nu mi s-ar parea normal ca daca eu am lapte, sa il chinui sa se invete sa bea din biberon acum, la 1 an... Logic mi s-ar parea sa mergem cu tzitzi atata vreme cat are nevoie de lapte gol, asa cum beau cei cu lp o sticla la culcare. Oricum laptele de mami e de departe alegerea ideala, in comparatie cu lp sau lapte de vaca. Sa se lase de tzitzi cand trece total pe solide.

Imi place la nebunie sa citesc subiecte pe tema asta pe forum, ca povestesc asa minunat alaptaresele de lunga durata, asa de minunat! Si sunt foarte multe, foarte multe femei care alapteaza dincolo de doi ani. Chiar si aici pe forum. De exemplu, tipa de la sling.ro alapteaza un pui mai mare de 3 ani.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul cel putin pana la 2 ani, si mai departe atata cat vor mama si copilul. Nu vad de ce eu nu i-as da lapte cat vrea el.

O singura teama am: daca raman insarcinata in perioada asta (desi mie inca nu mi-a venit ciclul, apropo, am uitat sa va zic ca am citit numai de bine de amenoreea asta, ca e excelenta impotriva nu stiu carui cancer...). Cat am citit despre chestia asta, multe mame incearca in continuare sa alapteze puii, dar de multe ori e prea dureros, si de multe ori scade spre zero secretia. Marea majoritate a celor care alapteaza in tandem au facut o pauza pe parcursul sarcinii. Alex ar fi terminat la faza asta, pentru ca el numai lapte papa de fapt... restul le gusta...

Am zis eu ca subiectul asta merita discutat o ora, ei uite ca eu scriu la mesajul asta de la 19:30 ...

si as mai fi avut atatea de zis, nu stiu daca mai apuc azi... Moni daca nu mai apuc sa-ti scriu un mesaj separat pe larg, nu m-am suparaaaaattt deloc! Nu am avut de ce!

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

danangie ce aventuri pe voi cu hotul. Vai, Doamne!
Pupam burticica si speram sa fie bine si de-acum incolo

Catalina si Raluk eu de intors la serv nu m-as intoarce dar nevoia ma cam impinge. Am stat si m-am gandit si m-am razgandit si am ajuns la concluzia ca imi pot sacrifica din confortul meu fizic pentru a oferi familiei un mic confort financiar. E drept ca nu e mare daca v-as zice suma dar pentru noi este. Plus ca se fac tot felul de manevre cu personalul si se pare ca serviciul la care activez eu va fi mutat catre o firma...bla-bla-uri de-astea...
Deci, am niste motivatii. Nu m-as fi intors daca am fi trait niste timpuri mai putin tulburi.

Anamaria dar de Alex nu ne povestesti nimic?? Parca si tu lucrari intens la proiectul bb2. Cum stati? In ce etapa va mai aflati??

monic si noi cam tot haiduci asa pe-afara de ma sfatuiesc oamenii de bine sa-i pun o caciula-n cap. Io o tin in buzunar si-i asigur ca "mai incolo, cand incepe sa bata vantul o pun baiatului" . M-am obisnuit asa. Tot la fel am procedat si cu Andra si acum eu sunt in stare sa imi pun plapuma pe mine (uneori) si sa ies afara ea imi cere un pulover.

Bia m-ai dat pe tobogan O sa-mi fac si eu temele in public ca deh, am ceva-ceva experienta. Dar trebuie sa le adun si sa le pun cu liniuta ca-s muuuulte tare de tot alea care am zis ca nu le-as face niciodata.

Sabina In primul rand sper sa rezolvi pb durerilor. Sunt tare pacatoase astea de masele
Cat despre faza cu curentul care ne trage, din pacate a ajuns un fel de sport national la noi. Cred ca noi, ca natie, simtim nevoia sa gasim motive de-astea netratabile din cauza ca nu ne prea place la medic. Ma refer la romani in general...

Danuta mamis, pup iu! Pe amandoua. Hai, fie...pe amantrei!! Deci tu te-ai nascut cu french manicure?? Eu m-am nascut vopsita la par . Soacra-mea a descoperit ca de fapt nepotii ei nu seamana cu ma-sa la par asa cum si-a inchipuit atatia ani

Mely supertare!!! Mai, sa fiti atenti cand o achizitionati si sa fie momentul cu pricina intr-un ceas bun. Cand va fi marea tranzactie?? Pupam flacaii tai care or sa fie cei mai umblati de-acum incolo. Sa vezi ce batalie o sa fie pe locul din...mijloc-spate

carina daca iar se va micsora indemnizatia va fi vai si-amar. Sper sa fie doar un zvon.
Eu oricum ma intorc dar mi-e ciuda

suede Multa sanatate lui Mihnea. Dar...cum adica virus parsiv?? Eu n-am mai auzit de-asa ceva. Bine, banuiesc ca stie ce spune dar ma intreb si eu ca tot omul...

Lull Cand pleci la asfintit sa stai o ora...sa nu uiti sa ma iei si pe mine, fetita! Al tau sot se descurca cu astia micii?? Sa avem bona de incredere, ca daca-i las cu al meu cine stie ce fac atunci cand ne intoarcem

Camy La Multi Ani, sa fii fericita 1000 de ani de-acum incolo si sa te bucuri de minunea din viata ta.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput