De ce 1 copil, de ce 2 ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Exista persoane care nu pot fi convinse...In general, de orice. Pur si simplu nu pot fi convinse. Parintii mei au fost din aceasta categorie. Nu i-am putut convinge sa-mi faca o sora. Mai tarziu nu i-am putut convinge sa accepte faptul ca eu am mai multi copii, ca sunt fericita, ca ne este bine. Tata a murit suparat pe cel de-al saselea nepot (stiu ca suna ciudat, dar de cate ori il vedea imi spunea "Tu nu vezi ce urat e?!" Tata a murit cand baietelul avea 4 luni si jumatate). Mama ma cearta in continuare de cate ori are ocazia...Intotdeauna vede "partea goala a paharului" si indiferent ce se intampla eu sunt vinovata ca am facut prea multi copii. De exemplu, vara asta copiii nu au plecat nicaieri in vacanta (cu exceptia fetitei care a fost invitata de doua colege...). Asa ca mama nu a ratat nicio ocazie sa-mi spuna ca am facut prea multi copii si uite, acum, saracii, nu merg nicaieri in vacanta. Lucrurile pot fi privite si asa...Dar motivul "imediat" ca nu am putut merge in vacanta este ca anul trecut "ne-am intins mai mult decat ne era patura" (tot cu vacanta...). Daca aveam un singur copil si intr-un an "ma intindeam mai mult decat imi era patura" era foarte posibil ca in anul urmator sa nu mai am bani de concediu...Probabil "patura" imi era mai lunga, mai lata, dar o "patura" tot era si ma puteam intinde mai mult (o, da, la asta ma pricep, sa cheltuiesc mai mult decat am).

Mai am un caz (mai mult sau mai putin in familie). Este vorba despre cineva, o femeie, care are aproape 60 de ani. Are probleme atat cu mama ei cat si cu fiul ei (care are peste 30 de ani). Sigur, e un mare ghinion sa ajungi intr-o asemenea situatie. Ea este copil unic si are un singur copil. Acum, ca sa tina cat de cat in frau problemele pe care le are ar avea nevoie de timp si bani. Dar nu le poate avea pe amandoua. Deocamdata poate face bani dar atat timp cat face bani nu se poate ocupa personal de mama si fiu. Daca ar avea o sora, un frate sau inca un copil adult poate lucrurile ar fi fost altfel. Daca ar avea 2-3 frati si 2-3 copii adulti cu siguranta lucrurile ar fi fost total diferite, toate eforturile (si financiar si fizic) ar fi fost impartite, poate cineva din familie ar fi avut propriile probleme dar poate altcineva ar fi avut mai mult timp liber sau mai multi bani...Si totusi, persoana de care vorbesc nu intelege de ce eu am facut mai multi copii, i se pare gresit si nu am auzit-o niciodata spunand "ce bine era daca mai aveam macar inca un copil". Uneori se intreaba ce se va intampla cu fiul ei cand ea nu va mai fi...La un moment dat chiar si-a pus foarte clar aceasta problema. Si chiar nu a reusit sa o rezolve. Si tot se mira ca eu am facut mai multi copii si chiar este convinsa ca nu am facut bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu cred ca fiecare ar fi bine sa faca cati copii "poate sa duca". Eu as vrea asa ..macar vreo 10, dar imi dau seama ca nu pot fizic. O sa am probabil macar 4, nu stiu daca merge mai mult de atat ca nu mai sunt asa tanara. Daca ar fi dupa capul meu exclusiv, neaparat as atinge performantele lui Fomalhauti sau le-as depasi.
In acelasi timp cred ca unii oameni nu ar trebui sa aiba copii deloc, sunt aceia care ii fac de gura lumii, ca sa aiba un rost in viata, ca sa nu fie altfel etc. Asta nu e o motivatie ca sa aduci pe lume o viata.
Pur si simplu unora li se potriveste ceva, altora altceva. Si toate variantele sunt bune atata vreme cat motivatia pentru ele vine din suflet si cei implicati sunt fericiti si impliniti asa. Am cupluri prietene (doua) care nu au copii si nu isi doresc, nu vor face niciodata. Sunt oameni minunati, fericiti, impliniti si absolut ok. Am prieteni care au cate doi sau trei copii si , la fel, sunt foarte ok cu asta. Altii care au cate un copil sau chiar doi facuti...sa fie si care nu ar fi fost fericiti nici fara , dar nici cu. Pentru ca fericirea e in alta parte. Totusi macar nu nefericeau inca o viata-doua.
E bine ca decizia sa fie luata in conditiide relativa maturitate, sa stii ce si cat poti duce si sa fie in acord cu tine si cu fericirea ta. Restul...sunt speculatii si prostii.
Nu cred in impedimente financiare, dar desigur ca exista persoane care pun mare pret pe partea materiala a vietii. Sa nu uite insa ca intotdeauna lucrurile se pot schimba, totul e relativ asa cum au aflat cei peste care au trecut fara sa le poata controla forte exterioare precum nationalizari, razboaie, deportari, cataclisme si altele... Disponibilitatea de luat in calcul cred ca trebuie sa fie intotdeauna cea afectiva, de educatie, de sprijin si asa mai departe. Nu cea materiala.
Nu cred ca un copil care nu merge intr-o vara in vacanta mai bine nu era deloc, asa cum par sa sugereze unii citati de Fomalhauti. si cunosc copii (unii deveniti adulti) care au mers in ficare vara in vacante mai multe si care ar fi preferat de o mie de ori sa aiba o famile frumoasa si armonioasa si parinti disponibili si iubitori, decat sa mearga in nenumarate vacante sau sa aiba ultimul racnet de Ipod.

Edit: PS am uitat sa spun ca sunt copil unic si mi-am dorit foarte multa in copilarie sa fi avut frati. Mama mea a hotarat sa fiu unica pentru a putea sa imi "ofere totul", iar acum regreta foarte mult. De fiecare data cand imi vede copiii impreuna isi exprima regretul ca nu a facut mai multi copii.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RODY77 spune:

Al doilea copil a venit mai tarziu dupa 10 ani de la primul dar este foarte iubit si dorit de ambii parinti.
Eu sper sa aiba o relatie apropiata si frumoasa cum am eu si fratele meu.
Ma vad acasa eu si mosul meu asteptand copii , ma vad la masa cu copii iar nepotii alergand in jurul mesei si facand galagie .
Acum privesc la ei cum se joaca, cum impart frateste, cum se protejeaza si ma rog la DD sa mi se indeplineasca visul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna Vichy, niciodata nu mi-am dorit doar un copil. Stii este enorm de frumos si ai o satisfactie enorma sa ai 2 copii. Stii ce frumos e ptr primul sa aiba un tovaras de joaca?? conteaza enorm. Ma uit la Alessio si e super fericit si nu face nimic fara Mattia. Se joaca foarte des impreuna si totodata se si ciondanesc dar nu asta e important. Ca oricum se vor mai ciondani. Dar e tare frumos sa imparti dragoste in stanga si in dreapta. Uite eu astept al treilea copil si-ti spun ca initial am fost socata, revoltata.Nu eram deloc pregatita ptr un alt copil mai ales ca primii doi sunt deja mici.Dar acum abia astept sa vina zilele alea cand se vor juca toti trei si-si vor face jocuri diverse prin casa. Abia astept sa ii privesc. Atat iti pot spune. Faceti-o ptr Maya. Da-ti-i un tovaras de joaca. Pupam pe aceasta cale frumoasa Maya.

Mami de Alessio Michele(2 ani si 3luni) si Mattia Gabriel(11 luni)

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

DAna ma bucur mult de tot ca te "vad". Felicitari pe aceasta cale pentru bebe 3 .

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

mie sotul mi-a spus asa"unul este prea putin dar doi sunt deja prea multi ",cum unul si jumatate nu se poate am hotarat sa facem 2

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

mie sotul mi-a spus asa"unul este prea putin dar doi sunt deja prea multi ",cum unul si jumatate nu se poate am hotarat sa facem 2

poze si filmulete
povestea nasterii

Hahhahaaaaaa ... ce tare!!! Fff corect! Spor la bb2 atunci!

mamma bis - o fetita si 27s de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Mersi Petro si sarcina usoara in continuare
Deja avem un an jumate de incercari si nimic,acum mi-am schimbat si jobul si o lasam mai moale ca nu este deloc momentul sa spun asa

poze si filmulete
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

In anul cand m-am nascut eu au murit ambii bunici din partea tatalui. Bunica nu a mai apucat sa ma vada, bunicul a murit cand aveam vreo 2 luni. Mama ne povestea cum tatal meu stea cu orele langa patutul meu si ma privea. Era singur la parinti, copil facut la batranete, verisorii lui din partea tatalui (singurii pe care ii avea) erau déjà bunii sau mult mai in varsta decat el. Atunci mama a decis ca fata ei sa nu ramana singura pe lume. Asa a aparut sora mea. Repede dupa 1,6 ani.
Eu mi-am dorit din-totdeauna copii. 2 poate 3. Stiam de la inceput ca-I voi avea oricum. Niciodata nu m-a putut vedea numai cu un copil, nu stiu poate petnru ca eu am avut si am inca o relatie foarte buna cu sora mea.. Nu eram noi cand cand eram despartite. Chiar daca acum suntem asa departe una de celalata tot apropiate ne simtim. Dupa ce m-am casatorit am cazut de comun de acord cu sotul la 2. Dupa 2 cezariene si o nastere premature am zis asta e. Insa a venit si cel de-al treilea repede, repede ca sa ne intregeasca familia si fericirea. Si pentru noi e perfect asa…………….
Dar cum spune Ioana asta nu inseamna ca e perfect pentru toata lumea

Coca iti doresc sa luati decizia cea mai inteleapta si mai potrivita pentru voi amandoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

vicky,eu am fost intr o situatie similara cu a ta,pentru ca sotul initial n a mai vrut bebe 2.bine,la noi motivele au fost diferite,pt ca la mine prima sarcina a fost f grea si el nu mai voia sa treaca prin ceva asemanator.insa eu m am incapatanat sa l conving,el a acceptat intr un final si sarcina a doua n a fost asa de grea ca prima,ci mult mai grea.
daca as fi putut,as fi facut 3sau 4 copii,dar nu se mai poate,din pacate.
iti doresc succes la negocieri!

off topic-
DANA,ce mamica implinita esti!

Mergi la inceput