De ce 1 copil, de ce 2 ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
Buna,
Sunt cu al meu sotz la masa tratativelor pentru a avea al doilea bebe. Eu imi mai doresc mult un copil, el 80% nu. Asa ca acum tot parlamentam pe subiect : de ce 1, de ce 2. Voi ce parere avetzi? De ce avetzi 1, 2 sau mai multi copii?
alex_andra spune:
Si noi suntem in acelasi stadiu.
Sotul meu zice ca-i este suficient un copil, ca abia ne descurcam cu unul, daramite cu 2.
...
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
Eu mi-as dori 3.
Din acelasi motiv pt care mi-am dorit primul copil.
Pentru ca imi dorec copii, imi plac, ii iubesc si cred ca fericirea pe care o simt acum si implinirea pe care o traiesc ar fi si mai mare.
Si cred ca este si mai bine pt copii sa aiba frati.
Atfel cresc, socializeaza, evolueaza.
Nu zic ca cei singuri la parinti nu evolueaza, ci doar ca au alt trasseu.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/toanca/toanca.jpg)
toanca spune:
Si noi suntem in acelasi stadiu....si de aproape 2 ani nu reusesc sa-l conving.
Nu vrea nici in ruptul capului
Sotul meu zice ca-i este suficient un copil.
Daca reusiti voi spuneti-mi si mie reteta succesului ca efectiv nu mai am argumente
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ginye55 spune:
Noi ne dorim amandoi al doilea bb, dar momentan, financiar vorbind, ne este imposibil. De ce si bb2? Pt ca ma gandesc la Edi, ca nu e bine sa creasca fara un fratior/surioara...ma gandesc ca atunci cand vor si adulti se vor ajuta unul pe altul, vor stii ca au pe cine se baza.
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
oradeanca spune:
Eu si sotul meu suntem fiecare copii unici si am decis - desi recunosc sincer ca mai mult el a insistat :D - sa avem 2 copii pentru ca pe undeva am simtit ca ne lipseste ceva. Cand ma uit la copiii mei - unul de aprox. 4 si 1 de 1.3 ani si ii vad cum "lucreaza" cate ceva impreuna, chiar daca au si certuri inerente imi dau seama ca relatia de frate-sora dintre ei 2 eu nu o voi avea niciodata cu altcineva.
Gabi_K spune:
Am vrut mereu 2 copii. Primul a venit tarziu, la 30 de ani, al doilea era sa nu vina mai deloc din cauza problemelor de sanatate, zicea dr-ul ca am sanse foarte mici de bb2. Nu m-am ferit, si s-a lipit exact in momentul in care locul meu de munca s-a desfiintat. Financiar eram in balta, fostul sot n-a vrut sa auda de sarcina, m-a trimis la chiuretaj. Si atunci am pus piciorul in prag, am zis ca eu vreau copilul, iar el daca ne vrea, bine, daca nu, la revedere. Si ne-a vrut. Mai tarziu nu l-am vrut noi, dar asta e alta poveste
Dupa cic am gasit un job, am divortat, si suntem foarte bine. Nu regret nici o clipa ca am pastrat sarcina E bine pentru copii sa fie macar 2, mai invatat sa imparta, invata sa se lupte, chiar si certurile dintre ei sunt benefice
(pana la un nivel... )
Deci am 2 pentru ca am vrut 2. I-am facut, ii cresc cum pot. Reteta mea nu e una de succes, nu asa se procedeaza intr-o relatie, unde deciziile se iau impreuna, dar daca n-am avut cu cine... ma descurc singura. Si sper ca merita, sper sa le fie si lor bine in viata.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Buna, Sunt cu al meu sotz la masa tratativelor pentru a avea al doilea bebe. Eu imi mai doresc mult un copil, el 80% nu. Asa ca acum tot parlamentam pe subiect : de ce 1, de ce 2. Voi ce parere avetzi? De ce avetzi 1, 2 sau mai multi copii? Vicky si Printzesone |
Intreaba-l pe sotul tau cum ar fi daca exact de maine nu ar mai avea niciun copil. De aici este simplu - exact acelasi raspuns i ai si daca pui intrebarea cum ar fi daca nu la-i avea pe al doilea sau pe amandoi sau pe toti trei.
Doar cand exista realizezi ca ar fi inexplicabil/imposibil si fara sens viata fara oricare dintre ei.
Asta e tot. Restul este rationament care nu are legatura atat de mare cu existenta sau inexistenta unui copil sau a mai multi. Simplu de tot.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
daviduca spune:
buna,
eu am fost casatorita 8 ani cu un barbat si nu am avut copii,ptr ca poate in sufletul meu am simtit ca nu ar fi un tata bun ptr copiii mei.nu a fost nici un sot bun ptr mine ,asa ca am divortat.apoi l-am intalnit pe cel cu care impart viata acum,si -recunosc-mai mult la insistentele lui am avut un baietel care are acum 20 de luni.s-a intamplat la mai putin de 1 an de cand ne cunosteam dar m-am aruncat cu capul inainte in relatia asta,fata sa rationez prea mult ,ptr ca l-am vazut convins de ceea ce facea,vroia lucruri importante si stabile.s-a dovedit a fi un tata extraordinar,atat ca davide nu respira fara el,nu mananca fara el,nu doarme fara el...nimic nu se face fara tati.au o relatie foarte frumoasa.
doar ca acum el ar vrea al doilea copil.
eu nu asa mai vrea,dintr-un singur motiv:am avut un travaliu tare lung si o nastere grea si cel mai mult ma tem de momentul nasterii.
MARIUS-are dreptate.vrei al doilea din acelasi motiv ptr care l-ai vrut pe primul si asa mai departe.e greu cu unul,dar nimeni nu a spus ca va fi usor.la fel va fi si cu al doilea.
eu,personal,mi-am"cumparat" putin timp si am hotarat sa ma casatoresc cu el vara viitoare,deci bb 2 va mai astepta cel putin un pic.nu e o hotarare care e doar a mea nu am zis da,dar nici nu.
asta e,deocamdata am nevoie de putin timp.dupa aceea vom vedea!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Daca era dupa mine, acum aveam 2 fete insa nu a fost sa fie, casnicia s-a incheiat si asa am ramas cu o singura fiica.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
RHYANNA spune:
primul copil(YOLANDA) a venit cand nu stiam ce inseamna responsabilitati si cand inca trebuia sa ma mai perfectionez (universitati,etc)
YOLANDA(15.5 ANI) a crescut egoista si cu un caracter puternic:ura copii si ideea ca mami si tati ar mai putea aduce unul acasa
-Il aruc de la etaj!
can d a mers la scoala a sesizat ca este cam singura care nu are ce povesti despre nazdravaniile fratilor ca ceilalti colegi
3 ani s-a rugat sa-i aducem o surioara a e singura pe lume si nu are cu cine sa se sfatuiasca mai tarziu
Astfel a aparut SARAH(3.5 ANI)CARE AM VRUT SA FIE TOT SURIOARA SI SA SEMENE CU MAIMUTICA DE LA "vreau sa fiu mare vedeta " si cu cea mica ce anunta publicitate seamana
concluzie
copii apar si cam atuci cand vrea o forta divina deci cand are si caldura unui camin ce si l-a dorit foarte mult