Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (405)
Raspunsuri - Pagina 12
mandarinutza spune:
Buna si de la noi!
Am tot citit paginile din urma despre gardi. Uram si noi succes tuturor noilor gradinari si adaptare usoara. Antonia a inceput si ea de luni, s-a adaptat foparte repede, ii place la gradi, o iau la 4 dupa somnul de dupa-amiaza. Mai are in grupa si copii care plang la inceput sau cand se aproprie ora de plecare din ce am vazut eu. Intr-o zi m-am dus sa o iau si am ajuns mai devreme cand se pregateau de gustarea de la 3.30, Antonica mea le punea celorlalti copii farfuriile de inox si era tare incantata. La plecare se mai intampla sa aiba pantalonii pusi invers , adica cu fata la spate, asta pentru ca in general se imbraca singurei, doar ajutati de educatoare,pe ingrijitoare nu am vazut-o pe acolo, dupa somn.
De educatoare sunt f multumita deocamdata, este in acelasi timp si blanda dar stie sa se faca ascultata de catre copii.
Doamna mi-a spus despre ea ca s-a adaptat foarte bine si ca are personalitate, vrea sa faca totul singura.
Eu am incercat sa o pregatesc din timp pentru gradi, si eu o spal casa la fundulet dupa kk, dar la gradi i-am explicat sa se stearga singura si am invatat-o in ce directie,altfel la imbracta singura se descurca cu amendamentul de mai sus, ca le pune cum se nimeresc.
Despre Filip, tocmai ce a facut vaccinul de 2 luni +Rotarix, sper sa nu avem efecte secundare, e un scump si un cuminte, doarme noaptea bine, in prima etapa cate 6-7 ore si apoi se mai trezeste cam la 2ore, dar suge mult ziua, de cate ori cere. A luat 2 kg si ceva in 2 luni, ceea ce e foarte bine. Si e tare zambaret, vorbesc mult cu el, si e tot numai zambet si a inceput sa si gangureasca.
Poze
cecilia L spune:
Sabina, nu este vorba de " atitudine umila", m-am gandit in primul rand la copil...da, este in serviciul meu, dar nu este obligata sa-l stearga la fund sau alte lucruri asemanatoare, ca ele fac acest lucru, fff bine, la noi in sistem aceasta este obligatia ingrijitoarei de grupa nu a educatoarei...nu intelege ca tin partea cuiva, nici eu nu sunt pro aceste lucruri, dar sunt putin realista.

Fiecare vede lucrurile numai din punctul lui de vedere...stim bine ca uneori este greu cu un copil pe care il cunoastem bine, dar atunci cand toti sunt diferiti si nici macar nu ii cunosti, iti spun parerea mea,ii reti dupa lucrurile pe care le fac, fie bune sau rele.
Nu cred ca atunci cand mergi la Sofia la scoala nu te intereseaza parerea invataoarei referitoare la comportamentul si la progresul ei.![]()
Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)
cecilia L spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
De aici si parerea mea ca nu au ce cauta ingrijitoarele fara educatie sa aiba grija de copii, chiar si doar sa-i stearga la fund. Copii trebuie dati numai in grija celor cu studii in domeniu, care stiu ce fac (cum sa-i invete, cu rabdare, sa se stearga singuri la fund). Femeile cu 10 clase, desi au crescut acasa 5 copii de-ai lor si au un suflet bun si minunat, nu sunt alegerea mea pentru a avea grija de copilul meu. Prefer tinerele care au facut studii in privinta asta. De asta aici nu sunt ingrijitoare, ci doar educatoare, toate fac acelasi lucru, inclusiv stersul la fund, ca asta le e meseria. =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
da, ai dreptate asa ar fi corect, este bine ca aveti parte de aceste lucruri, dar sistemul din RO este inca in epoca de piatra, la noi aceste lucruri nu intra in atributia educatoarei, conform fisei postului, pentriu aceste lucruri exista ingrijitoare de grupa, care ar trebui sa fie una la grupa, dar din pacate"criza" le-a desfintat....
Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)
Sabina spune:
Mandarinuta, suna f bine ce spui e gradi, ca oricum ne gandeam la anu pt Gh la ea (la gradi asta), mai astept povesti pe tot parcursul anului :)
Cecilia, nu e vorba de asta, normal ca o sg persoana nu poate sa faca tot, dar sa nu-mi critice copilul pt asta, ci sa puna altfel problema, nu ca si cum ar fi mai prost ca nu stie sa se stearga la fun, pt ca nu au nicio legatura una cu alta....
Am si zis ca ma intereseaza date referitoare la cum se comporta copilul meu, ca sa stiu cum se adapteaza, sau ma rog, daca stie la matematica etc, dar nu parere despre cum este copilul meu :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
carpatina spune:
Care e atitudinea umila de care vorbesti tu mai Sabinescu? Ca nu zise fata sa stai sa-nduri mizerii.. ci doar sa nu faci pipi impotriva vantului. Parere cu care si eu sunt de acord - de fapt am si zis-o in primul meu mesaj.
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
Sabina spune:
parerea mea e ca uneori trebuie schimbata (subtil si cu diplomatie) directia vantului...mai ales cand vine asa, rosu de la rasarit....
daca nu si nu, ma uc undeva unde vantu bate din directia buna.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Happiness_4_us spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui carpatina
De ce militarie Nana? Sau de ce o vedem ca militarie numai cand altii interzic? Sunt multe lucruri pe care si noi le interzicem copilului nostru (ex. sa manace sapun ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Nu dupa 3 zile: vai nu face aia, nu face aia, etc.
Si sunt convinsa ca noi acasa avem alta abordare cand educam copilul.
Te rog mult, sa nu o iei ca fiind vreo disputa intre noi. Discutam si noi discutii.

Sa aveti un weekend frumos!
trandafirasul gradinar.Mamica fluturasului Andrei si
17+
Happiness_4_us spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cecilia L si mai cred un lucru repetitia este baza, nu este suficient sa faca o singura data si gata sa credem ca poate/stie sa faca acel lucru....si noi mai avem multe de invatat, dar incercam sa le luam usor si cand are el dispozitia necesara. Cecilia si Cristian Matei (07.09.2007)![]() |
Bine punctat, Cecilia.

Este ca si in sport: daca vrei sa practici un sport, numai prin exercitiu ajungi sa-l stapanesti.
Mamica fluturasului Andrei si
17+
carpatina spune:
| citat din mesajul lui Happiness_4_us Te rog mult, sa nu o iei ca fiind vreo disputa intre noi. Discutam si noi discutii. ![]() |
Iubito, cu mine sa n-ai temeri d-astea, ca eu nu iau lucrurile de aici in mod personal.

La o adica .. ar fi si monoton daca am fi toate de aceeasi parere.. nu?
=====================
carpatina spune:
| citat din mesajul lui Sabina daca nu si nu, ma uc undeva unde vantu bate din directia buna. |
Si uite asa o sa emigram cu totii!
=====================