Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (405)
Raspunsuri - Pagina 11
Yaia spune:
La multi ani
Oana Isabella de Amar
Andrei Laurentiu de Terrapin
Eva de Andreea_Ago
Maia de Missy
Tudor Constantin, mandru purtator de pulover de urmychance
Nathan de Taby
Alexandra Mihaela de Cristina florea
Daria, surioara mai mare cu bob si ochi luminosi de Erina
Darius Filip, mandru morosan de rodicamaries!
Tot ce e mai bun pe lume!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Happiness_4_us spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui carpatina
Mah, eu nu tin sa am dreptate. Eu imi expuneam punctul de vedere... N-am sustinut nicicand ideea ca toti trebuie sa fie in acelasi ritm. Ci doar ca nu poti astepta de la altii sa-l invete pe copil sa fie independent cand acasa tu, parintele, il tratezi ca pe un bebelus? Mihaileasco, asta e o discutie generica, OK? Cred ca un copil trebuie invatat cum sa se descurce.. si e mai usor, mai lin sa-l inveti acasa asta. Ioana mea de exemplu, acum cateva luni se ridica de pe olita si astepta sa o stearga cineva si apoi sa-i ridice chilotii/pantalonii... Ceea ce bunica facea instant - pentru ca "ea e mica". Not longer the case1 ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Punct ochit punct lovit.
Si stiu ca nu e bine, insa mereu zic ca are timp si va face. La gradinita asta face, e lupta pentru supravieturire. Si da, la gradi maninca singurel si face o gramada de alte lucruri pe care acasa nu le face.AM incredere ca le va face treptat pe toate, la timpul lor, cu rabdare si intelegere.
EU o sa am grija sa fiu langa el si sa-l ajut.
P.S. Mi se pare greu ptr un copil, care abia acum intra in colectivitate, sa fie coplesit cu o gramada de chestii noi. Ptr el si asa este greu ca e rupt din mediul lui si dus si lasat printre straini. Daca la asta se mai adauga si "militaria" ca nu face aia si ailalta, clar el e debusolat si nu poate decat sa urasca ccc ca e dus in locul respectiv. De-asta zic, incet, cu rabdare si multa dragoste, ca sunt si ei sufletele.

Teo, bafta sa iasa electroforeza buna! Sa dea bunul Dumnezeu, ca celelalte probleme sunt NIMICURI.

Mamica fluturasului Andrei si
17+
Happiness_4_us spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
De aici si parerea mea ca nu au ce cauta ingrijitoarele fara educatie sa aiba grija de copii, chiar si doar sa-i stearga la fund. Copii trebuie dati numai in grija celor cu studii in domeniu, care stiu ce fac (cum sa-i invete, cu rabdare, sa se stearga singuri la fund). Femeile cu 10 clase, desi au crescut acasa 5 copii de-ai lor si au un suflet bun si minunat, nu sunt alegerea mea pentru a avea grija de copilul meu. Prefer tinerele care au facut studii in privinta asta. De asta aici nu sunt ingrijitoare, ci doar educatoare, toate fac acelasi lucru, inclusiv stersul la fund, ca asta le e meseria. =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
Eu nu ma refer la sistemul romanesc, pentru ca nu m-am lovit de el, mama fiind, dar spun cu mana pe inima: multumesc lui Dumnezeu ca suntem aici, unde Andrei este tratat egal cu ceilalti copii.
Nu stiu cum fac aceste femei, dar toate sunt numai zambet, intelegatoare si saritoare. Efectiv sunt impacata si il stiu in siguranta acolo. Iar in zilele cand i se pare Huldei ca nu se simte bine, ma suna sa se consulte cu mine ce sa faca sau daca pot si vreau sa dau o fuga pana la ea sa-l vad si sa hotaram impreuna. Si multe altele.

17+
Happiness_4_us spune:
Eu sunt un pachet de nervi ca in aprilie mi-am facut dozare cu anticorpi ptr rubeola, si acum, dupa ce mi-au facut test de sange, cica nu am anticorpi.
Cum oare e posibil asa ceva?
Si ca trebuie sa am grija. Fir-ar sa fie! Am niste nerviiiiiii!!!!
17+
luy spune:
Nana, nu inteleg, adica prima oara ti-a iesit ca ai anticorpi si a doua oara ca nu ?
Foarte ciudat ...
Azi le-a facut poze la gradi. Daca va uitati mai jos, gasiti si vreo 2 articole interesante, zic eu.
Luy,
mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 ) si
38+ cu
la purtator
Sabina spune:
Luy, faza e ca nu stiu aca chiar fac asta cu doctoratul...e oar o idee si nu e f simplu, ar nici f complicat. Mai am de aflat amanunte.
Cat despre nastere, p[ai eu asta ziceam, ca mi s-ar parea normal sa stai cu fata in salon si asistentele sa vina sa aiba grija e ea can vrea muschiu tau, nu sa te chinui tu cu spalat imbracat, doar sa fie langa tine si in rest sa-ti fie ausa la san, schimbata...samd.
nu doar pt ca asa se intampla in orice tara civilizata, dar tu mai si platesti in plus.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
cecilia L spune:
Teo, sper doar sa cantaresti bine innainte sa te vb cu cineva....stiu cum merge sistemul si stiu ca nu vei rezolva nimic incercand sa-l duci la alta grupa cum ziceau fetele,ii faci lui mai rau, ai doar varianta alta gradi... sau sa te duci calma si sa vb cu d-na X, care sunt nemultumirile ei fata de Mihutu si ce asteapta de la el implicit de la voi ca si parinti, ca vrei sa colaborati pt binele copilului...sti tu cum sa transezi problema, astfel incat sa para ca ii ceri parerea si nu ca te certi cu ea....in functie de acest dialog decizi...stiu ca a fot neplacut, ai fost plina de furie cand ai auzit ce ai auzit, eram probabil la fel, dar asa cum au zis si fetele stai si gandeste la rece...in plus nu cred ca in 3-4 zile a reusit sa-l cunoasca pe Mihutu, abia daca dupa 2 saptamani reusesc sa retina toti copilasii dupa prenume, ca sa nu mai spun sa le faca recomandari parintilor.
Nu sunt de acord cu a "turna" copilul la parinte si nici de a critica copilul/ parintele de fata cu alte persoane, dar suportul si colaborarea cu parintele este esentiala in educatia acestuia.
La noi la sedinta s-a spus doar cam ce prostioare au facut in primele zile si ne-a cerut ajutorul privind deprinderea lor sa faca singuri la WC, sa-i lasam sa incerce sa se spele pe manute/stearga singurei la poponet, sa se imbrace/dezbrace singuri, sa manance singurei, sa folosim "buna dimineata, multumesc...", ne-au spus ca ii ajuta, dar nu o sa faca acest lucru mereu...si nici nu pot sa lase 30 copii nesupravegheati ca sa stea langa unul la WC...aici era de fapt problema. Daca vrei vb mai multe la tel.
Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)
cecilia L spune:
Gabriela si noi exersam la anumite deprinderi, aseara am descoperit ca poate sa se imbrace singur cu pijamaluta.....si mai cred un lucru repetitia este baza, nu este suficient sa faca o singura data si gata sa credem ca poate/stie sa faca acel lucru....si noi mai avem multe de invatat, dar incercam sa le luam usor si cand are el dispozitia necesara.
Mai spunea cineva ca nu asteapta sa stie pozezii sau alte lucruri, eu astep ...........pentru ca stiu ce copil am, depinde daca o sa stie sa-l atraga doamnele ca sa fie atent si receptiv la ce spun ele....pentru ca in programa au si o parte educativa/ nu numai deprinderi si joaca.......dati cu rosii daca vreti, acum se invata si deprinderea de a asculta o poveste(nu numai acasa cand nu-i distrage nimic atentia), de a memora o poezie...ar fi multe de spus dar ma opresc.
Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)

carpatina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Happiness_4_us .. Ptr el si asa este greu ca e rupt din mediul lui si dus si lasat printre straini. Daca la asta se mai adauga si "militaria" ca nu face aia si ailalta, clar el e debusolat si nu poate decat sa urasca ccc ca e dus in locul respectiv. De-asta zic, incet, cu rabdare si multa dragoste, ca sunt si ei sufletele. ![]() |
De ce militarie Nana? Sau de ce o vedem ca militarie numai cand altii interzic?
Sunt multe lucruri pe care si noi le interzicem copilului nostru (ex. sa manace sapun
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
Sabina spune:
mai, eu asta cu stersul la fund nu o pricep.
Voi nu ii SPALATI la fund dupa kk?
dupa pipi Gh se sterge singurel, ca Sofia :P, ca se sterge si la popou:), dar dupa Kk il spalam mereu, Sofia se spala singura de-acuma, ar nu exista fara apa si sapun (si noi adultii facem la fel)
Deci cum sa stie un copil de 3 ani sa se spele singur???
Si inteleg ca nu pot sa-i spele la gradi, dar macar servetele umede....si cred ca cei care au nevoie nr 2 sunt extrem de putini, la nr 1, de acord, pot sa invete f f repede sa se stearga.
Cecilia, iarta-ma, dar nu sunt e acord cu atitudinea asta...cumva umila.
Educatoarea e in serviciul meu, nu eu sa stau sa inghit toate magariile.
Erina, stiu ca tu nu gandesti asa, dar ma iau de o fraza de a ta pt dragul discutiei doar, de altfel tie ti-a retezat-o f fain educatoarea :), chiar nu ai ce sa-ti faci griji 
Chiar nu e nevoie sa stiu parerea educatoarei despre copilul meu, putin ma intereseaza, nici a invatatoarei, eu sunt singurul om care stie ce poate si ce nu poate.
Ca aceste persoane imi pot povesti cum se COMPORTA copilul meu, e cu totul si cu totul altceva, dar nu sa mi-l caracterizeze....tin minte si acum cum parintii cereau pararea profesorilor despre mine....ce aiurea ma simteam si expusa, deci eram f f buna , cea mai buna in clasa permanent, si cu toate astea, cerutul parerii imi dadea un sentiment de nesiguranta si de...vinovatie cumva, ca trebuie mai mult., si mai mult......
Urasc ramasitele astea comuniste de educatie, asa ca, Teo, sa nu o mai lasi sa iti critice copilul.
Eu as spune scopriei f clar ca Mihnea va deprinde indepenenta doar daca este tratat cu respect, asa cum e tratat si acasa!! si ca esti convinsa ca ea, ca un bun profesionist ce se este si care a citit muuult mai multe decat tine,
, nu are cum sa aiba o opinie clara dupa 3 zile, cand in orice tratat de educatie scrie ca observatia dureaza cateva luni :P .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo