Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (405)
Raspunsuri - Pagina 10
Erina spune:
Ma omoara hardul asta...
Sim, am vazut pozele voastre! Ce chipes e Stefan, vad ca e fan Bob Builder! Frumoase peisajele si protagonistii. Mi-a placut poza in care zimbeati amindoi!
Sabina sa iasa totul perfect pentru tine!
Ceamica,poti suna oricind, cind David doarme, doarme in camera lui cu uasa inchisa, ii pun babay phone-ul.
Luiza, asa m-am emotionat reamintindu-mi nasterea!!! Sa stea bebelina linistita pina cind trebuie si sa fie totul perfect!!!
Urmy, la multi ani lui Tudor! Sper ca sunteti toti bine, tu mamaica cu bujorei, brunetelul frumos si tati!!!
-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Erina spune:
Eu cred ca oricum ar fi trebuie sa ne aparam puii. Nu la chestiunile minore (cum a patit Daria ieri a zis ca a muscat-o un baietel, nu am de gind sa intreb pentru ca se pare ca si-au rezolvat singuri problema, si sentimentele de furie si "luptele" fac parte din crestere)dar daca puiul este pus la zid nu as ezita sa imi spun franc parerea si mai ales asteptarile.
Teodora, eu zic sa schimbi grupa si sa spui directoarei exact cu ce nu esti de acord.
Nu ati facut proces verbal la sedinta?
-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Gabriela77 spune:
Perfect de acord cu Nana
Ceamica si frumoasa, felicitari pt cavalerul tau. Se anunta un mare crai!
Sabina, felicitari pt Gheo! Si tie succes cu doctoratul, la cat esti de desteapta si determinata, o scoti tu la capat cumva
Pe de alta parte, tot citind pe aici, ma gandeam de dimineata ca e normal sa invete si sa se stearga singuri la fund(evident ca si Sara a venit rosie, si de atunci tot exersam arta asta) si sa manance singuri si sa se imbrace singuri si toate lucrurile astea. Si cu siguranta, o vor face mult mai repede acolo, nu acasa, unde mereu vom fi tentate sa le facem in locul lor. Asa ca eu m-am educat si in privinta asta, si prctic, cu toata bunavointa lor, nu au cum sa le dea tuturor sa manance, asa ca intr-un final, nevoia ii va invata sa o faca singuri.
Si inca una si ma duc, sa nu ne grabim sa tragem concluzii pripite si sa facem generalizari cu privire la invatamantul de stat romanesc sau la cadrele didactice, pentru ca nu seamana o gradinita cu alta, o educatoare cu alta, asa cum si copilasii nostri sunt diferiti.
Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele
luy spune:
Teo, tin pumnii stransi tare pentru rezultatele la analize, sa fie cea mai mica problema posibila . Nu stiu cu se se mananca boala asta, dar oricum, imi pare rau ca ai primit asemenea vesti. Macar urmatoarele sa fie mai bune
In legatura cu ce s-a intamplat la gradinita... Nici nu stiu cum e mai bine sa procedezi... Poate n-ar fi rau daca ai reusi sa-l muti pe Mihnea la alta grupa, avand in vedere ca educatoarea nu vorbeste corect . Avem pretentia ca prichindeii nostri sa invete sa vorbeasca asa cum trebuie, nu sa stai tu sa corectezi greselile pe care le face un cadru didactic . Daca ziceai ca aude Mihnea vorbind asa pe vecina in varsta de la bloc sau mai stiu eu pe cine, hai, treaca mearga, dar nu o educatoare. La gradinita se presupune ca personalul didactic ii invata lucruri bune, folositoare.
Ca Mihnea inca nu vorbeste clar... Copiii nu au crescut toti dupa niste sabloane, fiecare are individualitatea lui, si daca poate azi nu vorbeste foarte clar nu este o problema care nu poate fi depasita in scurt timp. Dar ea a avut disponibilitate sa-l asculte, sa-l cunoasca ? Eu nu ma indoiesc ca tu intelegi foarte bine ce spune el, chiar daca nu pronunta foarte corect. Cum putea ea in 3 zile sa ajunga sa-l inteleaga ?
Aaaa, da, cred si eu ca i-ar fi convenit ca toti copiii sa stie sa vorbeasca foarte clar, sa se stearga singuri la fund, sa stie sa se spele singuri pe maini fara sa se ude, sa stea cuminti fara sa faca dezordine, etc, etc... Viata educatoarelor ar fi mult mai simpla... Dar acolo este vorba de grupa mica, in care au venit copii care pana acum nu au fost in colectivitate si care incet-incet vor capata anumite deprinderi si vor invata ca exista niste reguli care trebuie respectate... Da, trebuie sa incerci si tu sa-l inveti una-alta acasa, dar trebuie si ele sa nu se astepte la minuni la aceasta varsta. Ideal ar fi sa existe o colaborare intre parinti si educatoare, eforturile lor reunite dau roade neasteptate.
Hai ca m-am lansat intr-un subiect despre care ar fi prea multe de scris si nu vreau sa va fac capul mare.
Revenind la cazul lui Mihnea : daca este posibil, incearca sa-l muti pe Mihnea la alta grupa, zici ca ti-a placut directoarea. Vezi numai ce motiv gasesti.
Iar tu nu iti mai face nici o problema in legatura cu dezvoltarea lui Mihnea, ca zau nu ai de ce ( si o stii prea bine ).
Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 ) si 38+ cu la purtator
carpatina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happiness_4_us Bai Carpatino, n-ai dreptate la faza asta. Trebuie sa acceptam ca nu toti copiii sunt la fel, dar ca gradinita, din punctul meu de vedere, printre altele, si pentru asta este. Sa-i ajute sa devina "omuletzi". |
Mah, eu nu tin sa am dreptate. Eu imi expuneam punctul de vedere...
N-am sustinut nicicand ideea ca toti trebuie sa fie in acelasi ritm.
Ci doar ca nu poti astepta de la altii sa-l invete pe copil sa fie independent cand acasa tu, parintele, il tratezi ca pe un bebelus?
Mihaileasco, asta e o discutie generica, OK?
Cred ca un copil trebuie invatat cum sa se descurce.. si e mai usor, mai lin sa-l inveti acasa asta.
Ioana mea de exemplu, acum cateva luni se ridica de pe olita si astepta sa o stearga cineva si apoi sa-i ridice chilotii/pantalonii... Ceea ce bunica facea instant - pentru ca "ea e mica". Not longer the case1
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
luy spune:
Erina, iti multumesc mult, mult pentru telefon
Nana, de aceeasi parere cu tine, nu oricine este facut pentru meseria de educator/invatator/profesor. Daca nu ai chemare pentru asta... mai bine iti gasesti altceva, nu sa lucrezi cu suflete si minti curate.
Ana, ma bucur tare de asemenea vesti minunate . Veveritza rocks ! ( bineinteles ca nu-i nici o surpriza pentru noi... se vede de la o posta ca este un copil deosebit ). Super si vestile despre Vldutz gradinarul
luy spune:
Sabina, ma stii doar ca-s de aceeasi parte a baricadei cu tine in privinta alaptatului. O sa le cer expres sa mi-o aduca sa-i dau sa pape, nu vreau sa-i dea ele completare. In prima noapte sigur va sta in salonul de bebelusi, pe urma mai vedem, in functie de cum ma voi simti si eu ( sa fiu in stare sa am grija de ea ).
luy spune:
Ma duc sa impachetez si eu cadoul de la Suri pentru Maria
Incet-incet, ne pregatim de marea intalnire.
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happiness_4_us Parerea mea personala este ca nu oricine este facut sa fie pedagog/educator/profesor si cum vreti voi. Trebuie sa simti asta, la fel cum este cu orice meserie. Daca te duci la serv ptr ca trebuie... atunci ura si la gara. |
De aici si parerea mea ca nu au ce cauta ingrijitoarele fara educatie sa aiba grija de copii, chiar si doar sa-i stearga la fund. Copii trebuie dati numai in grija celor cu studii in domeniu, care stiu ce fac (cum sa-i invete, cu rabdare, sa se stearga singuri la fund). Femeile cu 10 clase, desi au crescut acasa 5 copii de-ai lor si au un suflet bun si minunat, nu sunt alegerea mea pentru a avea grija de copilul meu. Prefer tinerele care au facut studii in privinta asta. De asta aici nu sunt ingrijitoare, ci doar educatoare, toate fac acelasi lucru, inclusiv stersul la fund, ca asta le e meseria.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
Luy, minunata surpriza! Multumim mult!
Nastere usoara, daca te grabesti si nu mai astepti pana luni! Desi eu sper sa astepti!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)