De ce facem copii si cum ii crestem?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Selene, voiam intreb daca problemele vin din copilarie/adolescenta.

Ca problemele existau atunci cind simptomele aparusera deja, nu are prea mare relevanta. Mai ales ca, in general, primele simptome ale dementei trec neobservate de anturajul familial, deci boala era probabil deja prezenta in 2006.

Ca nu vrea sa recunoasca ca are o problema face parte tot dintre simptomele bolii (se cheama « anosognozie »).

Cit despre ce spune acum in spital e un mare clasic : « confuzie », datorata faptului ca nu e in mediul lui obisnuit (plus, cine stie, medicamentelor). Nu e citusi de putin vina lui si nu are rost sa puneti la suflet ce zice acum; cit despre cei din spital, sint sigura ca sint perfect obisnuiti cu asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cred ca un om ajuns la batranete este afectat de boli si nu numai, se transforma treptat din ce stiam noi in ceva nou.
Sa nu te intereseze de un batran mi se pare culmea cruzimii, ca de un copil mic de altfel, fiind niste persoane care sunt intr-un stadiu al vietii in care nu se pot ajuta.
Si daca omul ala se certa zilnic cu sotia tot mi se pare de bun simt sa ai grija de el, nu sa-i bagi piciorul in dos atunci cand e cazut oricum la pamant. Daca tot vrei sa-i dai un sut in fund o faci cu tarie de caracter atunci cand sunteti fata in fata.
Chestia asta cu batranul care face pe el si bleaks ce ne deranjeaza e macabra. E ca si cum ar avea partenerul cuiva un accident si cand ar ajunge in scaunul cu rostile brusc s-ar transforma in ceva nefolositor si inutil, numai bun de pasat altundeva.

Si mie chiar mi se pare rezonabila chestia cu spalatul la fund. Pai da, atunci n-avea ce sa faca acel copil de 3 luni, ca doar nu era sa se spele singur. Asa cum acum la batranete si bolnav omul nu are cum sa se ingrijeasca singur.

Parerea mea...

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

XIO, am spus deja ca noi nu putem discuta cu el, pentru ca se enerveaza si, cum stie ca noi nu suntem la fel de umili precum soacra, se razbuna pe ea. Mie mi se pare aberant sa nu admiti ca ai o problema ce tine de incontinenta urinara, sa faci pipi pe tine in public, sa vii ud leoarca si, in loc sa te speli, sa faci bot, sa respingi orice sfat legat de doctori si igiena corporala, sa nu accepti ajutor ca sa fii spalat, sa iti lasi hainele pisate pe scaun, sa se usuce asa, si sa stai cu chilotii uzi, sa se usuce asa pe tine. Am venit din concediu, ne-a intampinat pisat, a doua zi tot cu chilotii aia era. Pute patul lui de numa'. A, sa vezi ce s-a enervat cand a venit Salvarea dupa el. Il durea burta de nu mai putea si tot el cu gura mare. Bun, recunosc ca nu ai ce discuta cu un batran care nu mai stie ce face, dar nu cred ca e chiar cazul aici. Adica, ai o problema, stii ca o ai, ca altfel nu te-ai enerva, dar refuzi tratamentul acasa - cumnata mea este medic, refuzi mersul la doctor si ai pretentia ca toata lumea sa te suporte asa cum esti si nimeni sa nu-ti faca observatie.

Si eu am spalat-o la fund si chiar mai rau pe bunica mea, dar e alta situatie, ea chiar nu stie ce face.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

Selene, voiam intreb daca problemele vin din copilarie/adolescenta.

Ca problemele existau atunci cind simptomele aparusera deja, nu are prea mare relevanta. Mai ales ca, in general, primele simptome ale dementei trec neobservate de anturajul familial, deci boala era probabil deja prezenta in 2006.

Ca nu vrea sa recunoasca ca are o problema face parte tot dintre simptomele bolii (se cheama « anosognozie »).

Cit despre ce spune acum in spital e un mare clasic : « confuzie », datorata faptului ca nu e in mediul lui obisnuit (plus, cine stie, medicamentelor). Nu e citusi de putin vina lui si nu are rost sa puneti la suflet ce zice acum; cit despre cei din spital, sint sigura ca sint perfect obisnuiti cu asa ceva.

Nu am date despre copilaria/adolescenta socrului. Doar ca au fost multi frati, mama lui era la fel de certata cu igiena corporala, una dintre surori, care mai traieste, la fel, cica are la gunoi in curte, de nu mai poti intra. I-a facut soacra rost de om sa curete, sa repare tevile, ca ii curgea apa in casa, i-a spus aia sa vina alta data.

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Selene, mi-ai luat vorba din gura
Haideti sa ne mentinem pe subiect, e un subiect atat de frumos

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

De ce avem copii? Din dragoste. Probabil in inima noastra este prea multa si vrem sa se reverse asupra lor.

Depinde de inima fiecarui copil si de ce-i 'plantezi 'acolo de cand e mic.
Daca nu-l inveti: respect,responsabilitate,umilinta si mai ales dragoste de Dumnezeu si de aproapele tau...cred ca l-ai crescut degeaba.
Poti sa-i dai tot ce are nevoie chiar si mai mult...niciodata nu va invata sa aprecieze ce are si de la cine are...si nici multumit nu va fi.

Mult repect pentru soacra ta, care are in inima porunca Domnului: "iubeste-ti aproapele". Ii doresc multa putere, iar voua sa va lumineze Dumnezeu mintea sa faceti ce trebuie .

Cu totii suportam urmarile deciziilor noastre.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat din Selene_Bunny

Mai exact, ea este de parere ca, indiferent ce iti face omul ala, chiar daca te calca in picioare sau te omoara, tu trebuie sa ii acorzi dragostea fiu-tata sau fiica-tata fireasca. Asta mi-a spus si in seara asta, ca acesti copii ii sunt lui datori, ca el e tatal lor.

Ba eu cred exact contrariul: ca parinti ne iertam copiii, orice ar face!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Selene stii cum imi propun eu sa continui sa o cresc pe Victoria? (Pana acum am reusit, sa vedem de acum incolo). Ii ofer eu ei acum exact ce as dori sa-mi ofere ea mie peste ani: iubire si respect. Ii acord libertatea de a-si exprima dorintele si i le si respect (de ex., ce pantaloni, pantofi, geaca, etc. vrea sa poarte azi, deci in limita varstei, ce vrea sa pape). O iubesc exact asa cum e ea.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Selene, e un om bolnav, boala asta e a naibii de grea: iti fura mintile si poate duce si la dementa. Nu el e cel ce nu se spala, ci boala! Mintea e dusa. ia uite aici:

http://www.youtube.com/watch?v=tzFNTtHyTzo&feature=related

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cred ca un om ajuns la batranete este afectat de boli si nu numai, se transforma treptat din ce stiam noi in ceva nou.
Sa nu te intereseze de un batran mi se pare culmea cruzimii, ca de un copil mic de altfel, fiind niste persoane care sunt intr-un stadiu al vietii in care nu se pot ajuta.
Si daca omul ala se certa zilnic cu sotia tot mi se pare de bun simt sa ai grija de el, nu sa-i bagi piciorul in dos atunci cand e cazut oricum la pamant. Daca tot vrei sa-i dai un sut in fund o faci cu tarie de caracter atunci cand sunteti fata in fata.
Chestia asta cu batranul care face pe el si bleaks ce ne deranjeaza e macabra. E ca si cum ar avea partenerul cuiva un accident si cand ar ajunge in scaunul cu rostile brusc s-ar transforma in ceva nefolositor si inutil, numai bun de pasat altundeva.

Si mie chiar mi se pare rezonabila chestia cu spalatul la fund. Pai da, atunci n-avea ce sa faca acel copil de 3 luni, ca doar nu era sa se spele singur. Asa cum acum la batranete si bolnav omul nu are cum sa se ingrijeasca singur.

Parerea mea...

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

XIO, am spus deja ca noi nu putem discuta cu el, pentru ca se enerveaza si, cum stie ca noi nu suntem la fel de umili precum soacra, se razbuna pe ea. Mie mi se pare aberant sa nu admiti ca ai o problema ce tine de incontinenta urinara, sa faci pipi pe tine in public, sa vii ud leoarca si, in loc sa te speli, sa faci bot, sa respingi orice sfat legat de doctori si igiena corporala, sa nu accepti ajutor ca sa fii spalat, sa iti lasi hainele pisate pe scaun, sa se usuce asa, si sa stai cu chilotii uzi, sa se usuce asa pe tine. Am venit din concediu, ne-a intampinat pisat, a doua zi tot cu chilotii aia era. Pute patul lui de numa'. A, sa vezi ce s-a enervat cand a venit Salvarea dupa el. Il durea burta de nu mai putea si tot el cu gura mare. Bun, recunosc ca nu ai ce discuta cu un batran care nu mai stie ce face, dar nu cred ca e chiar cazul aici. Adica, ai o problema, stii ca o ai, ca altfel nu te-ai enerva, dar refuzi tratamentul acasa - cumnata mea este medic, refuzi mersul la doctor si ai pretentia ca toata lumea sa te suporte asa cum esti si nimeni sa nu-ti faca observatie.

Si eu am spalat-o la fund si chiar mai rau pe bunica mea, dar e alta situatie, ea chiar nu stie ce face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Apoi aia stiu - desi doar partial, ceea ce nu inteleg este cum poti rezista intr-o asemenea relatie atatia ani, cum poti sa plangi azi pentru sicanele pe care ti le face si cat de mitocan este si maine de mila lui...

Pentru ca azi sufera pentru sicane si mitocanie si maine ceva se intampla (cum ar fi internarea in spital, operatie etc) care ii aduce aminte ca omul este de fapt bolnav.

Stiu ca ai zis ca vrei sa vorbim despre copii dar cum e pana la urma: face pipi de-al naibii sau sufera de incontinenta urinara?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput