Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Daria, am trecut printr-un episod similar, a fost extrem de neplacut sa privesc asa ceva(nu va imaginati ca m-am transformat in spectator, dar alea cateva secunde pana am indepartat agresorul au fost f nasolae)
Eram cu Kevin la parterul blocului, se juca linistit in casuta ptr copii, spala vase...deodata apare un alt baietel, de 3 ani, grasunel,in putere ce mai...fara aviz, s-a aruncat pe Kevin, l-a trantit la pamant efectiv, si a inceput sa-l loveasca...am zis ca nu vad bine, eram cu burta cat casa pe vremea aia, am apucat agresorul de munta, i-am spus ca nu se face asa ceva, ce sa mai o lungesc cu vb...Kevin se uita in ochii mei disperat,deodata l-am vazut ca trece de la frica-disperare la nervozitate-agresiune, a inceput sa-l loveasca si el pe agresor, s-au incaierat efectiv, nu dovedeam sa ii despart...
l-am luat pe pe sus copil, si i l-am dus mamei in brate,care-si lua ramas bun de la sot, in parcare, nu m-am putut stapani si i-am zis ceva lucruri ce nu ar fi trebuit spuse
cred ca s-a lecuit sa-l lase nesupravegheat!!!

Ce vreau sa spun este ca episodul a avut loc cand Kevin avea 2 ani si vreo 6 luni, a fost primul de asa natura, Kevin nu stia/intelegea nimic despre violenta, aparare, cearta, etc...deci a REACTIONAT!
S-a aparat in prima faza, a vazut ca nu are incotro, ca e lovit, ca eu nu reuseam sa-l ajut , si a inceput, manat de instinct banui, sa loveasca

eu nu instig la violenta, il invat sa evite comflictele, insa daca nu se poate...nici nu vreau sa-l vad in sange

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

LadyJ, mi se pare foarte de bun simt sfatul tau(mai ales ca e "profesionist"), insa , cum ai spus si tu, e complicat de aplicat, pentru ca mai mereu intervine altcineva cu alta parere.

Adevarul e ca n-as vrea nici cum spun majoritatea, sa il las sa se "apere", sa-si faca dreptate singur, adica sa devina un mic bataus.Dar, sincer, nici ca Giulika, sa stea ca momaia, nu imi convine.Cred ca vom merge pe ideea de autoaparare in cazuri mai putin grave, si ne ramane doar sa speram ca va proceda asa numai cu cel(cei), care il agreseaza, nu cu toata lumea.pentru ca nepotul, de exemplu, o loveste chiar si pe maica-sa.

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_OR

LadyJ, mi se pare foarte de bun simt sfatul tau(mai ales ca e "profesionist"), insa , cum ai spus si tu, e complicat de aplicat, pentru ca mai mereu intervine altcineva cu alta parere.

Adevarul e ca n-as vrea nici cum spun majoritatea, sa il las sa se "apere", sa-si faca dreptate singur, adica sa devina un mic bataus.Dar, sincer, nici ca Giulika, sa stea ca momaia, nu imi convine.Cred ca vom merge pe ideea de autoaparare in cazuri mai putin grave, si ne ramane doar sa speram ca va proceda asa numai cu cel(cei), care il agreseaza, nu cu toata lumea.pentru ca nepotul, de exemplu, o loveste chiar si pe maica-sa.

Nu e complicat de aplicat, Cristina, este complicat asa per ansamblu cand copilul este asaltat de ´´sfaturi´´ din toate partile, da niciunul bun cu adevarat. Tu esti mama lui, tu te impui in fata matusii,de asta am zis ca-i complicat cand toti se baga ´´sa faca educatie´´. Bulversati copilul.
Plus ca baiatul pe tine te asculta, te iubeste, esti mama lui, in tine are incredere!Daca n-are, castiga-i increderea cat mai curand, fii de partea lui.

Invatandu-l pe cel mic sa se apere, nu va deveni un bataus. Garantat. Uite, ca exemplu, verisorul e bataus fara sa-l fi invatat cineva in prealabil ´´sa se apere´´ deci n-are legatura una cu alta, intelegi?

bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Pai lady J citeste mey cu atentie ca ma bagi in belea. Nu stiu de unde ai inteles tu ca o fac in mod frecvent.
Io dau aici sfaturi pacifiste si tu crezi ca-mi ciomagesc copilul acasa?
E bine ca ai recitit, ca altfel chiar ca-mi faceai o mare nedreptate.
Eu doar martuiseam aici ca si eu am scapari, asa cum au marturisit si alte mame. Dar daca exista si mame perfecte aici, va rog sa ma scuzati. Daca nu erati voi pe forum, puneam mina in foc ca asa ceva nu exista!

Eu ma intreb daca exista parinti, sanatosi la minte, care cred din tot sufletul ca bataia este o metoda eficienta de disciplina. Eu credeam ca e o notiune universal acceptata ca bataia nu e o metoda de disciplina. Credeam ca discutam de acele instante in care ne-a mai scapat cite una si cum facem sa ne oprim inainte de a avea regrete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

offff,LadyJ, eu chiar inteleg foarte bine ce vrei tu sa spui si sunt constienta ca asa ar fi cel mai bine de procedat, insa, de exemplu, printre cei care il invata sa se "apere" e si tatal lui, care il iubeste la fel ca mine, si in care are incredere ca si in mine(plus ca momentan petrece mai mult timp cu el decat cu mine).de-asta zic ca e greu de aplicat, caci cel putin noi doi avem pareri contradictorii.si chiar nu vad cum am putea ajunge la un numitor comun, e o situatie "ori...., ori...".

la faza cu "batausul inascut" nu m-am gandit, sa stii.cred ca ai dreptate, trebuie sa mai tinem cont si de faptul ca toti copiii sunt diferiti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bic

Pai lady J citeste mey cu atentie ca ma bagi in belea.

Ce draguta esti.

Da mey, iarta-ma.

PS- nu exista mame perfecte. Nici copil prefect. Nici relatie perfecta.
Nu exista defapt perfectiune. Sau, exista, no, dar e relativa.

Mergi la inceput

Citat:

offff,LadyJ, eu chiar inteleg foarte bine ce vrei tu sa spui si sunt constienta ca asa ar fi cel mai bine de procedat, insa, de exemplu, printre cei care il invata sa se "apere" e si tatal lui, care il iubeste la fel ca mine, si in care are incredere ca si in mine(plus ca momentan petrece mai mult timp cu el decat cu mine).de-asta zic ca e greu de aplicat, caci cel putin noi doi avem pareri contradictorii.si chiar nu vad cum am putea ajunge la un numitor comun, e o situatie "ori...., ori...".

la faza cu "batausul inascut" nu m-am gandit, sa stii.cred ca ai dreptate, trebuie sa mai tinem cont si de faptul ca toti copiii sunt diferiti.

Pai, tatal lui are dupa parerea mea dreptate.

Eu nu am spus ca exista ´´batausi din nastere´´. Toti copiii au o perioada cand sunt mai agresivi, mai expansivi(mai ales baietii) dar e o perioada care trece, cand copilului ii sunt canalizate energiile spre altceva.Si da, copiii sunt diferiti, temperamente diferite, mediu de acasa diferit...
Verisorul reactioneaza asa din cauza modului cum il trateaza parintii lui.E un mic ´´salbatic´´ lasat sa se desfasoare, indiferent de ceea ce face. Poate este modul lui de a-si descarca frustrarile, nu stiu nimic despre familia lui, zic asa la modul general.

Important e acum ca copilul tau sa simta ca esti de partea lui si sa aiba posibilitatea de a reactiona, nu de a sta pasiv atunci cand e lovit, pentru ca asa zice mama.

Nu e problema mare, se rezolva cu rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:

Pai sa nici nu te gandesti. Nu exista copil nascut bataus
Mediul din familia verisorului l-a "ajutat" sa devina bataus si il sustine sa ramana bataus.
Sigur ca mai sunt si ceva trasaturi personale care-l fac sa reactioneze la mediu intr-un anume fel si nu altfel, dar asta nu inseamna ca s-a nascut bataus...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Va faceti de cap ca nu sunt eu prin preajma?

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu am venit sa-i zic lui ladyJ ca am facut asa cum m-a sfatuit si bine am facut.
l-am lasat pe M sa-si regleze exclusiv singur treburile cu tat-su si e superok.
in sensul ca (dupa caz): l-a infruntat barbateste, l-a contrazis, a fugit rusinat, si-a cerut scuze, s-au certat si s-au impacat in legea lor.

si imi dau seama ca era ca si cum nu aveam incredere ca se poate descurca singur. si chiar cu taica-su, cu care are o relatie superbuna.

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput