Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(4)
Raspunsuri - Pagina 17
nikole spune:
Vreau sa intreb un lucru:unde se raporteaza abuzul fizic?
uNDE MERGI?
Politie?Protectia copilului?
si cum dovedesti ca acel copil este abuzat?
Bic spune:
monnvas nuuuu, n-are de-a face deloc cu statutul nostru de imigranti. Am mai avut o poveste cu un copil din comunitatea romaneasca. Copilul respectiv ii batea pe toti mai mici decit ea. Iar parintii erau si sint in continuare in stare de negare totala. Stii ce era el mai enervant? Ca nici unul dintre zecile de parinti din jur care au trecut prin asta nu au spus niciodata nimic. Noi am preferat sa ne retragem.
Cit despre scapat cite o palma, da, ladyJ are dreptate. Furia e mai daunatoare decit actul in sine. Eu recunosc cu regret ca am scapat palme, unele la furie, unele, nu. Pe cele la furie le regret profund si nu le mai fac. Si mi-am cerut scuze de la fii-mea. Pe cele doua date nu la furie, ci ca ultimul rezort de a calma un copil in plina criza, nu le regret. Nu as vrea sa mai ajungem acolo, dar cred ca am facut ce trebuia in momentele respective.
Asta nu inseamna ca incurajez bataia. Credeti-ma ca m-am simtit ultimul om cind am reactionat la furie si, ca si alinta am crezut ca mi-am nenorocit copilul pe viata. Inseamna ca recunosc ca sint un om cu momentele lui slabe si care in unele momente slabe a luat decizii proaste. Si ca mi-am promis ca nu mai iau niciodata aceste decizii proaste.
ladyJ asta cu psihologul si cite palme ii dati la fund pe luna m-a facut sa 

a_alinta spune:
off, cate sunt de spus.
parerea mea e ca parintele stie atunci cand copilul e abuzat, si sa stiti ca a abuza un copil nu sta numai in palme. vorbele , cateodata fac mai mult rau decat o palma.
eu ,una, am fost un copil diferit: am simtit dragostea tatalui meu si atunci cand mi-a tras singura palma. si recunosc ca avea de ce sa mi-o traga. bine , nu aveam 5 anisori, tocmai implinisem 18 , dar mintea mea umbla pe campii. dupa "n" discutii, a rezolvat problema cu o palma.
nu i-am multumit pentru asta, normal , nu? dar in sufletul meu ii voi fi mereu recunoscatoare.
ladyJ spune:
Mah, cine ma invata sa dau quote multiplu? ![]()
Denizel , inteleg perfect ce zici, culmea ca-s si de acord la modul general, dar particularitatile nu-mi dau pace .
Pentru unii copii, palma aia peste fund nu e agresiune,ca-s prea mici sa o perceapa ca atare sau prea prinsi in imaginatia jocului lor. Noroc chior cu alte cuvinte pentru copil , dar daca e sa fie ghinion, parintele va fi destul de imbecil sa inaspreasca pedeapsa, pentru ca el, parintele va avea impresia ca cel mic il sfideaza. Ia sa-i arate el atunci 
Sa zicem ca-s cazuri razlete, dar ele exista.Si vorbesc strict de palma la fund nedureroasa, actul in sine. Nu vorbim de bataie, palme peste fata, o my got!
Am cunoscut un tip care nu isi batea niciodata copilul, insa copilul era stana de piatra in prezenta lui. Simplul mod in care el se uita la fi-su, il ingheta pe cel mic pe scaun 
Atunci mi-am iesit pentru prima oara pe bune din sarite.Incredibil.
Bic, dar tu de ce alegi sa-ti linistesti copilul cu palma la fund?Daca faci asta cand copilul e in plina criza, ii transmiti clar ca-l pedepsesti prin lovire(chiar daca nu doare) deci e la fel de rau, copilul inregistreaza asta ca...ceea ce e si aici nu e vorba de cazurile piticilor care cred(unii) ca te joci cu ei(nesimtitnd durerea).E mai traumatizant sa faci si ca toti dracii, evident, dar ce faci tu, Bic, tot nu e ok.Plus ca faci asta frecvent, deci nu a fost o intamplare razleata...
mai gandeste-te, bine? 
EDIT_bic, am citit mai cu atentie, am inteles ca a fost scapare si nu faci asta frecvent ca metoda de educatie. ![]()
denizel spune:
Lady, sigur ca nu vorbeam despre palme peste fatza si bataie, ci despre o palma la fund.
S-ar putea ca unii copii foarte mici (adica mai mici de 2 ani) sa nu-si dea seama ce-i aia o palma. Doar prima data.
Dupa prima data, mi se pare imposibil sa nu o perceapa ca pe o agresiune la adresa lor.
Macar pentru ca furia parintelui are putine sanse sa fie exact la fel ca prima data, cand prima palma nu a fost nici dureroasa, nici insotita de "elementele" obisnuite care merg mana in mana cu furia (mimica modificata, voce schimbata etc).
Mi-e greu sa cred ca exista copil mai mare de 1,5 ani care nu se intoarce atunci cand e lovit la fund si i se face observatie, deci nu vede mimica schimbata (si intimidanta) a parintelui care tocmai l-a pocnit.
Daca vrei sa dai mai multe citate, pui citatul intre [quote] si [ /quote].
Sau, faci click pe iconita cu o foaie de hartie si sageata rosie, care iti apare sus, cand scrii mesajul.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
- din jurnalul unei mămici de băietel.
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denizel Lady, sigur ca nu vorbeam despre palme peste fatza si bataie, ci despre o palma la fund. S-ar putea ca unii copii foarte mici (adica mai mici de 2 ani) sa nu-si dea seama ce-i aia o palma. Doar prima data. Dupa prima data, mi se pare imposibil sa nu o perceapa ca pe o agresiune la adresa lor. |
Dap, exact. Vorbeam de intamplare(deci o data, de doua ori si in anume conditii )nu de metoda de educatie.
| Citat: |
Daca vrei sa dai mai multe citate, pui citatul intre [quote] si [ /quote]. Sau, faci click pe iconita cu o foaie de hartie si sageata rosie, care iti apare sus, cand scrii mesajul. |
Multumesc.
Sabina spune:
a alinta, asa a patit si sotul meu, a primit o sg palma la 16 ani, iar tatal lui era mai mult montat de altcineva, ma rog, o poveste oarecum simpatica pana la palma:), cred ca copiii nebatuti isi amintesc unica palma cu respect pt ca , fiind mari, adulti de fapt.....isi au seama ca au facut ceva atat de nasol incat parintele ala calm si iubitor si-a pierdut cumpatul.
Si atunci realizeaza gravitatea taraseniei.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Cristina_OR spune:
vroiam si eu de cateva zile sa va expun o anume situatie, cam de cand a scris Laura, insa n-am avut timp.am si eu aceeasi prb ca si Laura, cu diferenta ca celalat copil e nepotul meu, de 5 ani, iar al meu are 6.la fel, cand sunt la noi in casa, noi am tot insistat sa imparta jucariile, sa se joace pe rand un anumit joc pe calculator, cateva minute fiecare cu bicicleta etc....pe ideea ca al meu e mai "mare", e mai intelegator, si in plus ca asa e frumos, ca e gazda.
in schimb, de cate ori mergem acasa la nepotel, sau pe teren neutru, incepe sa faca crize , sa se tavaleasca, sa urle , zmulge jucariile din mana lui Denis, pe principiul "totul e numai al meu".si bineinteles ca mamica lui, cumnata mea, nu prea reactioneaza nicicum, i se pare normal sa cedeze al meu, caci al ei "e mai mic si se enerveaza daca nu ii faci pe plac".plus caftelile de rigoare, hai sa zicem ca pana acum le-am mai tolerat, insa al meu e micut si firav, si celalat pare mult mai voinic decat varsta care o are.parca tot Laura a mai expus problema asta cu privire la gemenii ei.
problema e ca nu mai stiu cum sa gestionez situatia, sa nu-mi spuneti sa intrerup legaturile, caci chiar nu se poate, merg impreuna la bunicii comuni, plus ca eu tin si la nepotel ca si la al meu.nepotul a fost vesnic asa agresiv, de cand a inceput sa inteleaga cate ceva si sa umble in picioare, si nu l-am lasat niciodata pe al meu sa se apere, mereu i-am spus sa vina sa ne spuna noua, sau sa se indeparteze o perioada de el.insa, pe de o parte , ii dau nas celuilat, consider ca e destul de mare sa inteleaga, iar apoi mi se pare ca ii incurajez sa se parasca unul pe celalat.pe de alta parte, familia extinsa il incurajeaza pe al meu sa se bata si el, parte in parte, eu insa nu-s de acord, caci se inraieste foarte tare, si s-ar putea sa aplice asta si cu altcineva care l-ar deranja din te miri ce.insa nici nu stiu ce sa fac, caci o incaseaza foarte tare de la varu-su , si ii si rupe o gramada de jucarii si de carti de valoare.chiar nu mai stiu ce sa fac.daca aveti sfaturi, chiar daca vor fi contradictorii, voi incerca sa aplic ceea ce consider ca pot.
multumesc anticipat
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
ladyJ spune:
Cristina, pai daca tu tot ii pui frana baietelului tau acesta va strange in el o multime de frustrari. Nu e tocmai placut sa fii lovit, sa ti se rupa jucariile, etc si tu sa stai balnd ca asa zice mama.
Chiar daca vine si-ti zice tie, ce masura iei tu impotriva verisorului?Sau hai sa ma expprim altfel, impotriva situatiei, ca aceasta sa nu se mai repete? Niciuna. Si situatia se repeta. Deci nu ii dai baiatului tau nicio alternativa, nicio rezolvare.
E intotdeauna complicat cand in educatia copilului e tot neamul. Ba o bunica, ba un unchi, ba o matusa...
eu zic ca data viitoare copilul tau sa ii spuna verisorului : ´´nu o sa ma mai joc cu tine pentru ca tu nu vrei sa te joci frumos, ma lovesti si mie nu imi place. Vei fi nevoit de acum sa te joci singur´´
Si asta e, pauza de la joaca cu verisorul.
Si sincer, daca baiatul meu ar fi lovit constant de alt copil i-as spune sa se apere. sa-l imobilizeze, sa-l evite, ba chiar sa se apere fizic. Nu consider Ok sa ne punem copilul bland(
) in coltul ´´stai si rabda puiu mamii, ca altfel ma tem ca ajungi golan´´.
Nici tie nu ti-ar placea sa ti se interzica sa reactionezi cand ti se face o nedreptate. Fii convinsa ca nici lui nu-i place si-l frustreaza rau pana si atitudinea ta impaciuitoare care e in van, n-are nicio finalitate clara si pozitiva.
szivarvany spune:
Cristina, eu fie`mi ii spun sa nu sara la bataie, dar, sa se apere, sa vina sa-mi spuna daca e ceva bai, sa strige tare ca nu are voie sa o loveasca nimeni, etc.
Partea nasoala e ca-i spun degeaba. Sambata i-a sarit de gat un baietel de 3 ani
si ea a stat iar, stana de piatra. Mizez mult pe cursurile de karate la care va merge cand incepe scoala.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"