Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(4)

Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(4) | Autor: Sabina

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

Dar sa stiti totusi ca in arta fara suferinta nu iese, pe bune.

da e o suferinta...inaltatoare, nu-sh cum sa zic.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

E asumata si dorita Sabina. In cazul celor talentati. E o chemare, o nevoie a celui in cauza. Tu sigur stii mai bine decat mine asta.
Ca altfel ramane doar suferinta fara prea mare rasplata si multa, multa frustrare.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

asa e, asumata si dorita.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

va multumesc fetelor!

La mama eu am stat cam fara sa zic nimic, nu stiu daca am procedat bine, insa, nu as fi ajuns la nici o intelegere cu mama daca ii spuneam ca eu consider comportamentul ei nepotrivit, insa Stefi a stiu sunt sigura ca am fost alaturi de el pentru ca in tot "circul" asta l-am tinut in brate si am incercat spre final sa-i curat pantalonii sa impac si capra si varza cum s-ar zice.
La final, cand copii erau deja cu tati in masina si a tinut sa-mi zica ca "fa cum vrei, dar mie Stefan mi se pare foarte obraznic" i-am spus ca "bine" si cam atat...am plecat.(intentionez sa rezolv problema cu ei...dar nu stiu inca cum si o tot aman din diverse motive)

In legatura cu toleranta la frustrare, eu nu stiu cum sa-l invat sau sa-l ajut pe Stefi sa accepte unele lucruri firesti... nu stiu nici ce sa-i zic de exemplu daca verisorul NU POATE sa vina sau poate chiar NU VREA sa vina, el este capabil de un circ monstru cam 15-20 de minute, timp in care nu stiu ce sa-i zic sa-i usurez suferinta...
O sa recitesc ce ati mai scris legat de acest subiect, si poate incet incet gasesc solutia.
Eu sunt capabila sa-l astept, adica sa-l las sa planga sau sa tipe cat are nevoie, ca la un moment dat se linisteste brusc de zici ca nu ar fi avut vreodata vreo problema...dar nu stiut daca e bine sa-l las asa...sa planga sau sa-i zic una alta ( il enervez daca ii explic ceva - deci prefer sa-l las, dar asa, o sa ajunga singur sa concluzia ca lucrurile se intampla uneori fara sa putem face ceva impotriva lor??)

cred ca v-am zapacit....

Sabina Tu cum esti? Cati ani implineste S sambata?
Mi-ar place sa mai vad din desenele ei Apropo de subiectul asta cu invidia

blog
proud

"Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii."

Mergi la inceput

Ana copiii tai au nevoie sa se simta aparati de tine. Sa stie ca tu poti si nu eziti sa ii protejezi. Neinterventia ta, chiar daca grijulie, ii lasa sa creada ca nu se pot baza pe tine sa ii aperi, ci doar pe ei insisi. Ii lasa expusi. E o povara grea la varsta lor si se tem sa si-o asume. Asa ca tipa mult, sa te sensibilizeze, sa-ti ceara ajutorul. Maresc volumul cererii - cum zici ca face Stefan. Faptul ca te si respinge nu demonstreaza contrariul, e si furios pe tine, din aceeasi cauza. El nu stie cand, in ce imprejurare tu il vei apara si cand nu. Nu are cum sa fie tolerant la frustrare. Instinctul de supravietuire ii spune sa faca cat mai multa galagie, sa-ti atraga atentia si protectia. Imi suna a atasament ambivalent(anxios).
Acu' sa nu te sperii. Se repara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

cum?

blog
proud

"Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii."

Mergi la inceput

Schimbandu-ti tu atitudinea si disponibilitatea. Rezolvandu-ti problemele neincheiate, care va stau in cale in felurite moduri. Tu esti cheia. Odata ce vei fi capabila sa le oferi alt tip de relatie, una securizanta, se vor schimba si ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Eu am intrat sa urez tuturor Mariilor La multi ani si fericire!!!!
pt toti si pe toate.

Intru si eu mai tarziu sa vad ce ati scris.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

rrox m-ai facut sa pling... Si-mi pliiing de miiilaaaaa!
Si apoi iti multumesc mult pentru tot mesajul. Mi-ai dat niste instrumente foarte bune si niste food for thought.

In mod surprinzator, ai mei au fost exact la polul opus celui descris de voi. La noi in casa teoria era ca copiii trebuie sa fie si copii, sa se joace nu numai sa munceasca. In plus, motto-ul familiei a fost "in viata trebuie sa faci ceva ce-ti place." Deci nu am fost niciodata impinsa de la spate si acum, ca adult, imi doresc sa parintii mei sa fi fost mai putin preocupati de carierele lor (in care au facut ce le-a placut) si mai mult preocupati de dezvoltarea mea ca individ.
Dar e adevarat ca maica-ma tot timpul spunea de multi din jur ca sint niste prosti si niste tzoape, etc. cu citeva exceptii. Si atunci cred ca s-a creat in mintea mea intrebarea fireasca: daca toti astia prosti si toate tzoapele astea au succes, atunci cum se face ca eu care sint asa de deosbita nu sint acolo unde sint ei?

Si eu cred, ca si tine, ca nu exista "cel mai bun." Ma irita ingrozitor societatea asta americana bazata pe superlative pentru ca superlativele absolute nu exista. Si asta se vede cel mai bine la Olipmiade. Pai cum poate cineva sa decida ca cel care a iesit pe locul al doilea, cu citeva fractiuni de secunda in spatele celui de pe locul intii este mai putin decit decit primul? O prostie.

Iar inapoi la fii-mea, ea e crescuta in multa dragoste, protectie, si cu valori pe care noi le credem solide. Dar ramine tot timpul intrebarea: cum sa fac sa-i sadesc incredere in ea? Sau mai precis, unde au gresit ai mei de sint eu asa de varza cu increderea in mine, si ce pot face eu ca sa nu repet greselile lor? Well, aici numai eu pot afla.
Oricum, ca amuzament si ca dovada ca ceva bine tot fac: eram la un restaurant grecesc si in asteptarea chelnerului ne uitam pe menu. Pe spate, erau citeva imagini cu zei greci. Eu ii povestesc Smarandei despre Athena, ca era foarte desteapta. Si Smaranda de colo, cascind ochii mari ca atunci cind face o mare descoperire: "Desteapta ca mine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Rrox, iar ai lovit la tinta.
Am gasit ceva explicatii ale tipurilor de atasament aici, poate mai ajuta cuiva .

Mergi la inceput

Bic ma bucur ca ti-a folosit ce am scris.
Adevarul e ca sunt multe moduri parintesti de subminare a stimei de sine a copiilor din dotare. Nu e doar o reteta. Sunt convinsa ca o sa-ti gasesti explicatiile si o sa-ti recuperezi ce e al tau
Si uite ca tocmai ai primit o validare de la Smaranda

Maria multumesc pentru floricica, da' zau ca-mi place sa cred ca nu lovesc

Jasmin eu am o Marie, asa ca-ti multumesc pentru urare

Mergi la inceput