Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Buli, super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nu stiu daca sunt on topic, dar de aseara ma tot gandesc sa va povestesc o faza.
Exasperata ca a 'tz' oara (in ciuda faptului ca abia vorbisem cu el 30 sec. mai devreme), Rares a lovit=o pe Bianca, i-am zis ca pt ce a facut, nu mai are voie in seara aia la calculator. (Grea pedeapsa, ca in drum spre casa imi spusese ca vrea sa il ajut sa gaseasca un CD cu nush' ce joc cu extraterestri). S-a suparat, s-a rugat ... a dat un pic vina pe sora'sa, si-a cerut scuze, a promis ca nu mai face. I-am explicat calm ca sper sa nu mai faca, dar cum eu l-am rugat sa nu mai loveasca si el nu m-a ascultat, acum poate o sa tina minte. Am mai parlamentat un pic si cand a vazut ca asa nu are sorti de izbanda, mi=a trantit cu naduf: "daca tu ma pedepsesti, sa stii ca te pedepsesc si eu pe tine!" (). Il intreb cum si imi zice " te pedepsesc sa nu mai faci mancare niciodata!" ( extrem, extrem de rar gatesc de placere).
Azi a avut voie la calculator si multumit a declarat ca mi-a trecut si mie pedeapsa si pot sa trec in bucatarie.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
Il intreb cum si imi zice " te pedepsesc sa nu mai faci mancare niciodata!" ( extrem, extrem de rar gatesc de placere).

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Ce dulceeeee!!!!!!!!!!!!! :)

Pe vremea cand eu eram adepta pedepselor , tot cu chestii din astea il pedepseam .
NUmai ca, de cele mai multe ori avea pedeapsa cu posibilitate de suspendare . Uf!!!...
Asta insemna ca nu e batut in cuie, ma mai gandesc.
DE obieci ma gandeam in favoarea lui :).

Pedepsele alea nesuspendabile, nici ele nu erau batute in cuie :).
Daca insista, il iertam de cele mai multe ori :). Si asa o mare fericire ii faceam.
Chiar observam cat se straduieste sa nu mai faca si altadata acel lucru, era induiosator.

Cum e acum baietelul meu? Un tip extreeem de ingaduitor si intelegator.
Bine, probabil ca asa era si el, din gene , dar sunt sigura ca si lipsa mea de rigiditate si incrancenare l-a modelat.

Asta nu inseamna ca e cuminte , nu inseamna ca nu ne certam. Ar fi ingrozitor daca ar fi cuminte sau daca nu mi0ar da motive, la 11 ani, sa ne certam.

Apropo de educatoare si ce spun ele copiilor ...

Cand era la gradi, aveau in clasa un copil care batea toti copiii.
Intr-o zi, asta micu' se prefaceaa ca ii scrie o scrisoare: "Vladimire, a spus d-na educatoare sa nu mai vii la gradinita. Asa ca, fii baiat cuminte si du-te la scoala de corectie" :)) (educatoarea le zicea ca daca nu-s cuminti, ii trimite la scoala de corectie
).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

scuze ca n-am mai intrat aseara
si iti cer scuze, LadyJ, ca am interpretat gresit ce ai spus tu, chestia cu "bataus inascut" era doar interpretarea mea .insa raman la parerea asta (rox, stiu ca ma vei contrazice), eu chiar sunt convinsa ca tine de temperamentul copilului.il cunosc foarte bine, am participat intr-un fel la ingrijirea lui, de la varsta de 8 luni, si mereu a avut aceste manifesatari, de cand a plecat in picioare, desi nimeni din familie nu e agresiv.

va multumesc oricum pt sfaturi

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Lauraaa, ce dulce Rares
doar ca imi pare rau de Bianca, ea e un fel de Denis al meu, chiar te-am dat exemplu, sper ca nu te-ai suparat.
eu nu-l mai prea pedepsesc pe Denis, cand o fac, de regula este pt faptul ca e prea lent in tot ceea ce face, si aiurit.sa nu-mi spuneti acum ca e firea lui asa, caci daca are interes stie sa se miste repede.

Denizel, al tau e un mic cavaler deja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_OR

scuze ca n-am mai intrat aseara
raman la parerea asta (rox, stiu ca ma vei contrazice), eu chiar sunt convinsa ca tine de temperamentul copilului.il cunosc foarte bine, am participat intr-un fel la ingrijirea lui, de la varsta de 8 luni, si mereu a avut aceste manifesatari, de cand a plecat in picioare, desi nimeni din familie nu e agresiv.

Sigur ca e implicat si temperamentul copilului. Unii copii au tendinte agresive, altii nu. Am si eu ambele variante acasa. Dar mediul e cel care incurajeaza si mentine manifestarile agresive, ba chiar de multe ori la provoaca.
Nepotelul tau este clar incurajat sa ramana agresiv. Tu singura spui ca mama lui nu intervine niciodata si nu incearca sa descurajeze acest comportament. Practic nepotelul este agresiv cu girul familiei lui. Aceeasi familie care-l incurajeaza si pe baiatul tau sa raspunda agresiv. Eu zic ca manifestarile agresive sunt incurajate si cumva admirate. Nepotelul va fi un "barbat adevarat".
Asta deduc eu din ce ai scris tu aici:

Citat:

in schimb, de cate ori mergem acasa la nepotel, sau pe teren neutru, incepe sa faca crize , sa se tavaleasca, sa urle , zmulge jucariile din mana lui Denis, pe principiul "totul e numai al meu".si bineinteles ca mamica lui, cumnata mea, nu prea reactioneaza nicicum, i se pare normal sa cedeze al meu, caci al ei "e mai mic si se enerveaza daca nu ii faci pe plac".plus caftelile de rigoare, hai sa zicem ca pana acum le-am mai tolerat, insa al meu e micut si firav, si celalat pare mult mai voinic decat varsta care o are.parca tot Laura a mai expus problema asta cu privire la gemenii ei.

problema e ca nu mai stiu cum sa gestionez situatia, sa nu-mi spuneti sa intrerup legaturile, caci chiar nu se poate, merg impreuna la bunicii comuni, plus ca eu tin si la nepotel ca si la al meu.nepotul a fost vesnic asa agresiv, de cand a inceput sa inteleaga cate ceva si sa umble in picioare, si nu l-am lasat niciodata pe al meu sa se apere, mereu i-am spus sa vina sa ne spuna noua, sau sa se indeparteze o perioada de el.insa, pe de o parte , ii dau nas celuilat, consider ca e destul de mare sa inteleaga, iar apoi mi se pare ca ii incurajez sa se parasca unul pe celalat.pe de alta parte, familia extinsa il incurajeaza pe al meu sa se bata si el, parte in parte, eu insa nu-s de acord, caci se inraieste foarte tare, si s-ar putea sa aplice asta si cu altcineva care l-ar deranja din te miri ce.insa nici nu stiu ce sa fac, caci o incaseaza foarte tare de la varu-su , si ii si rupe o gramada de jucarii si de carti de valoare.chiar nu mai stiu ce sa fac.daca aveti sfaturi, chiar daca vor fi contradictorii, voi incerca sa aplic ceea ce consider ca pot.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

mda, rox, ai intuit corect, din pacate, cam asa sta treaba.ce sa fac, mergem mai departe cu speranta ca se vor intelege mai bine cand vor mai creste(si locuim foarte aproape unii de altii).insa mi-e teama ca se vor face comparatii descurajatoare intre ei, cand vor merge la scoala, si atunci chiar imi va pasa si probabil ma voi impune mai mult.nepotul va merge de 6 ani, si probabil in aceeasi clasa cu Denis.din pacate n-am prea multe variante, n-am alta scoala in apropiere.

rox, pup si fetele tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

mda, rox, ai intuit corect, din pacate, cam asa sta treaba.ce sa fac, mergem mai departe cu speranta ca se vor intelege mai bine cand vor mai creste(si locuim foarte aproape unii de altii).insa mi-e teama ca se vor face comparatii descurajatoare intre ei, cand vor merge la scoala, si atunci chiar imi va pasa si probabil ma voi impune mai mult.nepotul va merge de 6 ani, si probabil in aceeasi clasa cu Denis.din pacate n-am prea multe variante, n-am alta scoala in apropiere.

rox, pup si fetele tale

Cristina, asteptarea in speranta ca lucrurile ´´se vor linisti´´ asa cum doresti tu este periculoasa.N-ai nicio certitudine , iar in tot acest timp copilul tau va sta sa incaseze de la verisorul lui..si mai mult decat atat, tu nu esti de partea lui, el asa interpreteaza, ca doar mama ii zice sa stea pasiv, ´´cuminte´´, nu?

Cum te gandesti ca te vei impune mai tarziu, cand se fac comparatii intre ei? la ce te referi exact?

Mergi la inceput

Lady, scuze, voi lipsi o perioada de pe forum si nu am timp sa detaliez.in mare, ma refeream ca vor ramane lucrurile asa momentan, cel mic (nepotul) se comporta cum a facut pana acum, cel mare(al meu), va invata sa se apere, si totusi sper ca se vor linisti la un moment dat.vad ca parerea majoritara este ca ar trebui sa-i dau mana libera alui meu, sa se apere singur, insa fara a-l impinge sa inceapa el.asa ca sunt un pic mai linistita.in ce priveste scoala, ma refeream ca daca vor continua tot asa lucrurile, voi incerca macar sa nu fie in aceeasi clasa, daca scoala nu o pot schimba.

va multumesc la toate pt sfaturi si va voi citi cand voi putea

Mergi la inceput