Yoga /pilates - cine a incercat?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Multumesc Iulix si Madau, voi faceti in fiecare zi ? ce bine ar fi sa scapam de colaceii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Amina multumesc. Ma faci sa ma . Sa stii ca nici eu nu stiam lucrurile astea, dar le-am invatat de la Deus si de la fetele de la abdomen extraplat. Multumesc fetelor!
Speranta daca nu intervine ceva neasteptat da, fac miscare in fiecare zi; sala de l-v si acasa in weekend sau le combin in functie de stare si timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Am fost la pilates, bun , pai eu m-as duce in fiecare zi, atat de mult mi-a placut.Asta e imposibil ca n-am timp, Intr-o saptamana am asa, beauty pelvis si pilates, intre ele voi incerca sa fac si eu acasa, daca nu in fiecare zi, cel putin la doua zile.Au dvd-uri acolo, vreau sa cumpar si eu nul, eu sunt deocmadata la incepatori si instructoatrea hotaraste cind treci la urmatatorul step.
Nu am facut febra musculara cu toate ca am lucrat cu doua sticle de plastic pline cu apa, din alea la jumatati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Amina ma bucur ca ti-a placut. O sa vezi ca o sa fie din ce in ce mai placut. Eu am dvd cu pilates si acasa si sunt super multumita. Nici eu nu am avut febra musculara, dar se cunoaste din ce in ce mai bine ca lucreaza ceva pe acolo. Sa ne tii la curent cu progresele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana
Fac Power Yoga dupa programul asta: http://www.youtube.com/watch?v=ZLZ2WHodLqQ , este un program de o ora Total Body Workout. Exercitiile ar putea fi definite drept o combinatie de forta si stretching, in orice caz sunt exceptional de eficiente.

Ioana, daca mai intri pe aici raspunde-mi rogu-te la o intrebare naiva : care-s rezultatele pe care le-ai avut cu programul asta? L-am incercat si eu in ultimele 2 zile si intr-adevar iti redefineste constiinta propriei corporalitati :). Inca nu execut corect majoritatea posturilor, sau in orice caz nu-mi ies intocmai cum ii ies tipului aluia, dar perseverez. Chiar sint curioasa care sint efectele daca tii rutina asta pe termen mai lung.

Ca sa raspund la subiect, fac si eu Pilates de 5 luni si intr-adevar rezulatele apar in foarte scurt timp. La 3 luni ajungi la remodelare corporala daca te tii de rutina timp de cel putin jumatate de ora 5 zile din 7. Totusi dupa lunile astea de variatiuni in jurul unui set oarecum limitat de exercitii (amestec elemente din vreo 5 programe ale lui Mari Winsor) am inceput sa ma plictisesc si sa simt nevoia de altceva. Si cum imi plac exercitiile mai domoale m-am orientat catre Yoga, pe care abia acum o descopar. M-ar interesa si pe mine orice sugestii legate de asta. (cum sa iti formezi o succesiune de asane potrivita, eficienta exercitiilor etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Citat:
citat din mesajul lui eloise

Citat:
citat din mesajul lui inaioana
Fac Power Yoga dupa programul asta: http://www.youtube.com/watch?v=ZLZ2WHodLqQ , este un program de o ora Total Body Workout. Exercitiile ar putea fi definite drept o combinatie de forta si stretching, in orice caz sunt exceptional de eficiente.

Ioana, daca mai intri pe aici raspunde-mi rogu-te la o intrebare naiva : care-s rezultatele pe care le-ai avut cu programul asta? L-am incercat si eu in ultimele 2 zile si intr-adevar iti redefineste constiinta propriei corporalitati :). Inca nu execut corect majoritatea posturilor, sau in orice caz nu-mi ies intocmai cum ii ies tipului aluia, dar perseverez. Chiar sint curioasa care sint efectele daca tii rutina asta pe termen mai lung.

Ca sa raspund la subiect, fac si eu Pilates de 5 luni si intr-adevar rezulatele apar in foarte scurt timp. La 3 luni ajungi la remodelare corporala daca te tii de rutina timp de cel putin jumatate de ora 5 zile din 7. Totusi dupa lunile astea de variatiuni in jurul unui set oarecum limitat de exercitii (amestec elemente din vreo 5 programe ale lui Mari Winsor) am inceput sa ma plictisesc si sa simt nevoia de altceva. Si cum imi plac exercitiile mai domoale m-am orientat catre Yoga, pe care abia acum o descopar. M-ar interesa si pe mine orice sugestii legate de asta. (cum sa iti formezi o succesiune de asane potrivita, eficienta exercitiilor etc)

Remodelarea inseamna si pierdere in greutate?Ai tinut si o dieta alimentara?Efectele sint notabile ,adica aveai sunculite si acum ai patratele?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dulcetica
Remodelarea inseamna si pierdere in greutate?Ai tinut si o dieta alimentara?Efectele sint notabile ,adica aveai sunculite si acum ai patratele?
dulcetica

Eu nu aveam kg in plus, e drept. Dar din cite stiu, da, ajuta si la pierderea surplusului ponderal cu conditia ca antrenamentul sa dureze minim 30 min/zi si sa fie facut constant, minim 5 zile din 7. Problema mea a fost o oarecare lipsa a tonusului muscular (pt ca eram destul de sedentara, nu in sens deplin dar nu practicam nici un sport). Da, aveam ceva sunculite pe burta, un pic de celulita pe coapse, niste aripioare laterale. Toate s-au redus considerabil probabil as fi scapat de ele complet daca as fi tinut si dieta corecta, dar sint inca prea gurmanda ca sa o fac. Si da, au aparut niste patratele pe abdomen pt ca in Pilates accentul se pune mult pe zona asta, aproape toate exercitiile fortifica abdominalii. Dintre toate partile corpului abdomenul a fost cel mai remodelat, as spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eloise, eu nu am avut niciodata probleme cu kg in plus (adica am slabit usor si dupa sarcini), dar am avut probleme de carne flasca, neconturata, celulita si piele in plus pe burtica, datorate sedentaritatii de la prima sarcina si..de dupa.
Astea sunt problemele care s-au rezolvat prin yoga si faptul ca a venit la pachet cu disparitia unor dureri de spate, cu o stare generala mult mai bina atat fizic dar si psihic, ma face sa o recomand. Cum spuneam, stiu ca Pilates are rezultate foarte bune, am incercat si exercitiile de Pilates mai ales pentru burta si fund dar si pentru coapse si picioare . am preferat insa programul asta de yoga, m-a facut sa ma simt infinit mai bine, cu totul.
Eu cred insa ca yoga este o alegere buna si pentru slabit odata cu tonifierea. Programul pe care il folosesc eu este de la Gaiam si uite doar doua articole in legatura cu efectele ei:
http://life.gaiam.com/gaiam/p/How-to-Lose-Weight-with-Yoga.html
http://blog.gaiam.com/blog/how-can-oming-and-bending-help-you-lose-weight/
Ideea este ca in loc sa se axeze, superficial, pe o singura problema -efect, yoga trateaza totul holistic si merge inclusiv la cauze, echilibrand corpul cu totul.

Nu trebuie sa faci posturile perfect de la inceput, de fapt un incepator nici nu are cum. trebuie sa fii insa concentrat, sa iti simti fara a forta limitele propriului corp, sa faci exercitiile constient si cu respiratia corecta si rezultatele inclusiv in privinta executarii mai bune a posturilor, vor aparea rapid.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Eloise, si eu sunt la fel, nu pot sa tin regim si din cauza asta cred ca iar am luat dous kile in greutate, am 52 si ceva acum. Stii ce ma gindesc sa incepe si noi un regim, si sa ne sustinem una pe alta.
Azi s-a dus totul de rapa, scoala, intalnirea cu prietena mea si beauty pelvis-ul, fata mea s-a imbolnavit si nu mi-au primit-o la day care azi decit daca o duc la medic si sa-mi scrie medicul ca boala nu se transmite, am fost, mi-a dat dat trament si am dus-o acum inapoi dar e prea tarziu , am anulat totul pe ziua de azi. Am senzatia ca alunc intr-o panta emotionala si trebuie sa fac ceva sa ma reechilibrez.

Mergi la inceput

Ioana, multumesc de explicatii . E grozav programul ala. L-am facut de 3 ori si deja sint dependenta. Sint foarte incintata de Yoga, m-am documentat zilele astea si pe masura ce aflu mai mult sint tot mai entuziasmata.

Mergi la inceput