Dulceturi si papanasi de 3 ani sept-oct 2007 (404)
Raspunsuri - Pagina 14
Gabriela77 spune:
Erina, multumim
Eu as zice sa ramana si mamicile, dar separat, nu in sala unde sunt copiii si animatorii, la noi asa a fost, copiii erau cu joaca si animatorii, parintii separat, afara intr-un foisor la sucuri, cafele si taifasuri. Cred ca inca la varsta asta, s-ar simti mai confortabil, stiindu-si parintii aproape. Daca insa clubul nu are incapere separata pt parinti, prezenta lor permanenta in aceeasi sala, poate constitui o problema, unii tind sa se agate de parinti si sa nu mai participe activ la jocurile si concursurile propuse.
Ma gandeam apropos de ce spuneam ca eu inca nu sesizez diferente considerabile intre gradi privata si cea de stat, ca nici nu sunt in masura sa ma pronunt, Sara a frecventat foarte putin gradinita privata, deci la capitolul activitati nu am avut timp sa observ si sa discern. Ma refeream strict la dotari, aspect interior si exterior, personal.Unde constat cu surpriza ca e mai ok aici. N-as fi crezut. E drept ca am avut norocul sa gasim o gradinita de stat intr-o zona linistita, necirculata de masini, foarte cocheta si nu asa aglomearata.
Despre partea educativa, Sara inca nu imi povesteste nimic notabil, dar nici nu ma astept la lucruri spectaculoase pt inceput de semestru cand inca alte aspecte sunt importante din punctul meu de vedere, acomodarea, siguranta, increderea in sine si in personal, dobandirea si exersarea unori deprinderi de baza, castigarea autonomiei si lucruri de genul asta.
Pt tine, Papanash, situatia e diferita, tu poti face o analiza pertinenta, iar Adi a frecventat timp indelungat gradinita, de aici diferentele dintre el si alti copii. Nu te-ai gandit la mutarea lui intr-o alta grupa? Sau nu e posibil din cauza varstei?Evident ca are un avans fata de cei care abia acum incep
Sper sa gasiti o solutie si sa fii linistita
Gabriela, mami de
Sara Ioana (29.08.2007) si
Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele
ceamica spune:
buna dimineata,
La multi ani Rares de Diwana!
La multi ani Rebeca de Bebeca !
La multi ani mamei mele !mergem sa mancam niste tort !![]()
tot citesc la voi cu gradi si ma doare inima . Andrei, prietenul lui Sebastian este si el la gradi. De fapt a fost , caci azi dimineata l-a retras ! una din educatoare a intrebat-o pe amica mea daca e chiar nevoita sa-l dea la gradi si o sfatuieste sa mai tina copilul acasa. Ce ma asteapta si pe mine !
Adimercedes multa sanatate !
Gabriela
,pregatite de gradi 
Yaia spune:
La multi ani
Sasha Gabriel, frate mai mare de Alice_
Rares Cristian, ardelean cu ochi albastrii de diwana
Amalia Elena de anghelada
Rebeca-Maria, precoce dulceata de bebeka!
Tot ce e mai bun pe lume!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
Tot ieri si-ar fi serbat ziua de nastere dulceata Maya de mami youngrita200, care s-a dus la ceruri de unde isi vegheaza surioara si parintii! Nu te vom uita, pui mic!
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gabriela77 Yaia, bravo pt excursia la circ! Ati inceput diversificarea? |
Multumim!
Inceput, de sambata, la 5,5 luni. Cu piure de morcov. Primele zile se stramba si isi facea o senzatie de voma de ziceai ca o otravim. Ieri am schimbat tactica, am ars de fapt morcovii faciti la aburi si am fiert repede altii in apa, am adaugat o lingurita de bebe de ulei de samburi de struguri si lapte din tzitzi si am si mutat-o in sitter cand o hranesc ca inca nu sta in fundic si in scaun tot aluneca si avea o pozitie ce o enerva. Si ieri a papat tot ce i-am facut, vreo 30 de grame, o jumatate de morcov mare. Sa vedem azi cum va fi, dar ii dam inainte, altceva nu putem face.
Si a facut de dimineata un mega kk, primul cu consistenta de kk de om mare. Si parca si azi noapte a dormit mai bine, 22:30-5:30 fara trezire.
carpatina spune:
La multi ani Amalia Elena de mami anghelada! 
La multi ani Rebeca-Maria de mami bebeka! 
Sa cresteti mari, sa fiti sanatoase, norocoase si bucuroase! 
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
Papanasho, imi joaca ochi-n lacrimi citind de Adi.. sper din inima sa gasiti o solutie pentru a se intoarce intr-un grup in care sa poata avansa si in care sa-si gaseasca confortul necesar. 
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui papanash bine v-am regasit ! eu am parcul meu, cu multe alei, cu multe bancute ! Toate-s ale mele .... ![]() sunt extrem de dezamagita de noua gradinita, este o diferenta uriasa intre asta si cea la care a fost. un singur lucru va spun, azi a fost prima zi, a fost tare viteaz si dornic sa mearga. sunt copii mici, la prima plecare de langa mama, care plang non-stop. plangeau dimineata, plangeau la 1 cand am fost sa vad cum sta treaba cu Adi si sa achit taxa. Plangeau in hohote, cu vorbe de dor de mama. Adi era suparat, dar curajos. Cand m-am dus la 6 sa-l iau si m-a vazut, a izbucnit in plans, plans de-ala de copil amarat, cu suspine adanci, nu-mi dadea drumul din brate, ma mangaia si imi spunea,mami, merg cu tine la serviciu, eu nu mai vreu la gradi ca sunt baiat mare , sa vezi ce cuminte sunt... inainte de a adormi mi-a spus ca i-a cerut lu' miss (el asa le zice, ca celorlalte) "water please" si nu a primit apa.... au o curte imensa,cu locuri de joaca frumoase, unde i-a dus numai salearate, ca daca sunt cuminti vor fi adusi vreodata...le-am intrebat de ce nu i-a lasat la joaca afara si raspunsul a fost ' de-abialefacem fatain clasa,ca sunt 30 copii, cum sa-i strunim afara ?" sunt amarata rau, dezamagita si convinsa ca am gresit aducandu-l aici, parca-i cu 2-3 ani mai mare decat cei din grupa lui, el canta, numara, vorbeste in engleza cand multi dintre colegi nici nu vorbesc suficient de inteligibil romaneste...ce sa mai spun despre celelalte activitati....cred ca nici in grupa mare de-aici n-o sa ajunga sa faca origami, arta teatrala si tot ce facea deja dincolo... trebuie sa gasesc o solutie ca altfel.... |
L-ati mutat din motive pecuniare? Ca altfel zau de inteleg schimbarea...
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Gabriela77 Mi-a zis Sara ca a plans dupa paturica ei, are o paturica magica de cand era bebe, cu care doarme ![]() Eu stiu si Sara mi-a dat toate semnalele ca problema ei majora e ca eu stau acasa cu Sofia. Am fugit la curatenie, ieri a fost sarbatoare mare, azi nu mai scap. In alta ordine de idei, Sofi e ingrozitor de agitata zilele astea si cu gingii superinflamate ![]() Piciulika e superprinsa, draga de ea cu serviciul si baietii, si au trecut iar prin raceli ![]() ![]() ![]() ![]() |
Si nu o lasa cu paturica la somn?
Si la noi asta a fost problema, dar i-am explicat ca Alexia e inca prea mica pentru gradinita si de asta trebuie sa stea mami acasa cu ea, asta e 'serviciul' lui mami pana la iarna, cand si Alexia va merge cu el la gradinita. Iarna e cand vine zapada.
Acum imi explic de ce ieri am fost la cumparaturi in loc sa fac mancare, era sarbatoare.
Sanatate puilor de ursuleti elvetieni!