Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (196)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

La multi ani fericiti si sanatosi Anka! sper ca acolo unde esti acum sa duci viata minunata pe care ai visat-o! Multa bafta!!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Am revenit cat este inca "astazi" ca sa-i urez Ankai un maaaaaare la multi ani. Sa fii sanatoasa si sa vi se potriveasca noua viata ca o manusa

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Anka, la multi ani!!!! Multa sanatate si impliniri acolo unde ati inceput o noua viata! Numai bine!

blog
proud

"Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

LA MULTI ANI,ANKA!!!!SA AI PARTE NUMAI DE BUCURII!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Buna la toata lumea. NE-am intors si noi acum 2 zile din concediu, iar eu nu am avut timp sa imi revin dupa un drum de 24 h.

In mare m-am destins citind cite ceva din ce ati scris, dar se pare ca mare lucru nu am retinut. Mi-au placut discutiile despre gradinita si metodele aplicate in diverse colturi ale lumii. Sincer nu stiu care dintre metode este cea mai buna. Sebi este la gradinita de vreo luna si ceva de acum. Eu una sunt multumita pina acum. S-a vazut o evolutie semnificativa la nivelul vocabularului si al comunicarii. Deasemeni parese ca doarme mai bine si mai legat in timpul noptii, adica nu mai are treziri super matinale cu miorlaituri ca vrea la noi in pat. In rest nu pot sa imi dau seana, daca crizele ocazionale sunt cauzate de prea multa atntie primita la gradinita sau efectiv din cauza virstei. Din punctul de vedere al programei si al metodelor, nu stiu ce sa zic, ca eu sunt genul de parinte, care pentru moment nu am pretentia ca odrasla de 2 ani si nici 2 luni sa vina acasa recitind nici macar 2 versuri dintr-o poezie, sau sa fredoneze vreun cintecel. Pretentiile mele poate ca sunt prea joase, dar ma intereseaza in principal la varsta asta sa invete sa isi faca intelese nevoile, sa stie sa zica multumesc, te rog, la revedere, sa aibe rabdare sa isi astepte randul, sa stea linistit cind e cazul, chestii de genul asta. Nu stiu daca m-am afcut bine inteleasa, nu am studii de specialitate si nici macar nu am experienta cu copii, dar consider ca un copil care functioneaza la baza dupa niste reguli are capacitate mai mare de a absorbi si a procesa informatia.

Nu stiu cine zicea ca i-ar placea sa poata avea acces la sistemul de supraveghere din gradinita sa vada ce face copilul. Eu am acces la asa ceva, dar nu cred c aajuta cu mare lucru dat fiind faptul ca sunt niste imagini fara sonor, iar accest lucru poate duce la false impresii. Eu personal il folosesc ca sa vad cind au terminat de mincat sa pot sa ma duc sa il iau, sau daca doarme, sau daca iar se plimba ca voda prin loboda in clasa cind ceilalti stau linistiti pe scaunele sau pe jos si asculta ce le zice educatoarea.

HAi sa va pun un exemplu de program pe o saptamia de la Seb de la gradinita si poate va dati cu parerea.

Luni: Cunoasterea mediului: ”Ne jucam cu papusa” - joc

Educatie plastica: ”Coloram baloane” - desen

Marti: Educarea limbajului: ”Camionul cu jucarii” - joc
“Toamna” – poezie (invatare)

Educatie muzicala: ”Canta ca mine”-joc muzical

Miercuri: Educatie psiho-motrica: ”Ursuletul in excursie” - joc de miscare

Joi: Activitate matematica: ”Copiii harnici” - exercitii cu material individual

Vineri: Educatie pentru societate: ”Roaga papusa sa-ti dea o jucarie” - joc

Toamna
Toamna tu ne-aduci,
Multe fructe dulci,
Gutui, nuci si mere,
Struguri, prune, pere.
Si porumb de macinat
La moara in sat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Hello!

Abia am recuperat in maaaare diagonala ce s-a scris....timpul bata-l vina! ca zboara mereu

La multi ani fericiti tuturor sarbatoritilor din ultima vreme!

Mai3 sa iti traiasca feciorasul! Aveti "un dar de la Dumnezeu" pe langa o papusica frumoasa! Sa fiti fericiti!

Anaxena felicitari pentru te invidiez ca ai pereche!!!

Tecky eu nu stiu exact cand intra alocatia, insa pe la sfarsitul lunii incerc sa ii scot.

Ce am observat eu la BCR este ca banca asta ia taxa lunara 5 lei iar pt. interogare sold prin banking taxeaza si au zis ca nu este taxabil acest serviciu iar eu pe card am doar alocatia lor.

Ai mei sunt raciti, era o usoara viroza doar cu nas infundat de cateva zile, eu ma bucuram ca nu ii indop cu siropele, mi-am zis ca va trece repede dar se pare ca e tocmai invers, se agraveaza! Alex tuseste toata noaptea, David are febra...

In rest, dupa 2 sarcini sunt si eu cam "subreda", daca "te cauti" la doctor sigur ai cate ceva am o eczema la ureche care dispare si apare (bineinteles ca la dermato ne-a dat unguent cu cortizon ) si cica astea nu ar trece de tot iar pe la ochi am o iritatie, care sper sa ramana doar atat, insa campul vizual este modificat, mi-a iesit cu minus mai vedem dupa cateva zile de tratament fetele care aveti ochelari, la voi cum a fost?

Cu gradinita stam bine, la Alex ma refer, David sta cu bunica paterna.

La el "buba" este ca nu se odihneste destul, desi se culca devreme.
Mai arunca cateodata fraza " nu vreau sa merg la gradi!" insa eu o pun pe seama oboselii, el vrea sa mai doarma, totusi se trezeste singur, pe la 6.30 (la 7 plecam)....
Si eu vad multi copii plangand, ins amai rau ii faci daca te intorci la el.
Inainte de plecare ii spui doar ca te vei intoarce sa il iei mai tarziu.
Sau ii zici ca mergi la servici. Ca si tine, are si el serviciul lui

Pup toate fetele si pepenasii!

_

Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul-aug2008 spune:

Capitol NOU

Mergi la inceput