Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (196)
Raspunsuri - Pagina 18
ioana spune:
Un excelent articol despre diferentele dintre sexe, in Dilema Veche de saptamana trecuta, scris de Maria Iordanescu, psiholog.
Incepe asa:
"Parintii de fetite si cei de baieti par doua specii totaldiferite. Inca de dimineata, la venirea in gradinita, pe holurile ei, comportamentul lor capata trasaturi distincte"
Pe mine m-a amuzat si m-a pus pe ganduri, in acelasi timp, ca mama de baiat si de fetita ce sunt.
Cartile cu abtibilduri sunt preferatele Ilincai. Mai ales cele de la Teora, cu abtibilduri mari, reutilizabile. I-am cumparat "Micuta creatoare de moda" in care trebuie sa imbrace fetitele de pe fiecare pagina; cartea contine o gramada de abtibilduri - haine (rochite, pantaloni, bluze, tricouri) si pantofi, reutilizabile. Sta cate jumatate de ora si lipeste si dezlipeste.
Ma incurajati cu povestile despre cresa si gradinita, citesc tot cu mare atentie. Speram sa o mai putem tine pe Ilinca acasa pana in primavara, dar mi-e teama ca nu putem face acest lucru. Macar 2-3 zile la gradinita va trebui sa mearga.
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).
bujo spune:
Ana foarte frumos si EDUCATIV jocul vostru. Chiar daca zici ca ei nu se joaca educativ.
Au invatat ceva din asta? Daca da, atunci e educativ.
Cat despre promisiunile facute de parinti, nici eu nu sunt de acord. Im primul rand pt ca el plange din alt motiv, si in alt doilea rand trebuie sa invete sa faca anumite lucruri fara sa se astepte la o rasplata sau compensatie.
bujo mami de Filip
the_andreea spune:
Ma mai primiti? Stiti voi,cu cititul sunt constanta,dar cu scrisul ... e mai greu ![]()
In primul rand, LA MULTI ANI tuturor pepenasilor,sa creasca mari si frumosi! Si acomodare cat mai rapida si usoara celor care merg la cresa/gradi.
Anka
Felicitari,Mai3,multa sanatate si mult laptic pt cel mic!
Felicitari,Anaxena,pt baietel!
Casi merge la cresa de un an de acum si e super ok pt el.Dimineata,o ia inainte din parcare si fuge inspre cresa,imi arata copiii cu care ne intalnim si spune cum ii cheama.De la iceput,Casi a venit cu cantecele si poezioare invatate acolo.Nu va inchipuiti ca le spunea clar si raspicat,el le spunea in legea lui,dar linia melodica era corecta,si eu stiu cantecelele ca sunt vechi de peste 20 ani de cand mama lucra la cresa
.Acum il mai vad punandu-si mainile la spate si mergand aplecat,cantand "noi suntem piticii" sau vine in spatele meu,se agata de bluza si striga la tati "Luci,hai face t-renul!".E super haois.Bine,nu se compara cu ce povestesc fetele din strainatate,dar asa e aici si sunt multumita ca macar vine cu ceva nou,spre deosebire de gradinita lui Theo de aici din Sb care m-a dezamagit la maxim.Am revenit la pampersi din pacate,pt ca s-a hotarat domnul junior ca nu vrea sa fie baiat mare,mi-e ciuda,dar asta e.O iubeste pe Theo,se duce si ne spune daca il certam si asteapta ca ea sa-l consoleze,se mai si paruiesc bineinteles.Il iubeste si pe "bebe Aris",vine si il pupa pe manute,il gadila,ii baga pe gat suzeta sau biberonul.Aici recunosc ca am avut mare noroc cu Theo,pt ca a vazut la ea ca il alinta pe Aris si nu l-a respins.In rest,rade foarte usor si plange foarte usor,din orice.
Theo e o adevarat domnisoara,ma uit la ea si nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut timpul.Aris ii seamana leit,e super cumintel,vorbaret si zambaret,doar ca e un pic mai brunetel.Apropo de Aris,va multumesc din suflet pt felicitari si urarile de bine primite at la nastere!
Mno,cam atat de la noi.
pt mamici si
pt pitici
Andreea mami de Theona (27.08.02),Casian (18.06.08) si Aris (14.07.10)
ana_a spune:
Andreea vreau poze!!!
Musai sa ne arati trupa ta de blonzi! 
bujo, mda...nu stiu daca sunt sau nu sunt aceste jocuri educative insa cel mai important lucru e sa ne simtim bine in joaca noastra
. Noi avem tot felul de astfel de joculete, pe diverse teme, inventate de mine si de tati sau inspirate de prin tot felul de carti.
Pe masura ce creste Matei si continuam sa ne jucam o sa incerc sa le povestesc si aici ![]()
Sunt tare mandra de mine azi
vorba aia - "nu ma dau pe'un jeb de cuie" am urcat mai bine de 5 km pe bicicleta, pe un delusor aici in apropiere, 40 de minute la urcare, 2 pante destul de maricele unde nu m-am dat jos decat 10 pasi la fiecare panta spre finalul ei
in conditiile in care am o bicicleta grea si cam mica pentru mine, abia astept insa sa ma angajez pentru ca prima pe lista va fi o bicicleta cu cadru de aluminiu.
Mno...fug sa mai adun de prin casa ca indata merg sa recuperez juniorii, azi ne oprim la un spatiu de joaca in drum spre casa.
toate cele bune!
blog
proud
iar mintile reduse ii discuta pe altii."
Gini75 spune:
La multi ani, Anka, sa va mearga toate din plin!
Legat de gradinita/cresa, Irina mea s-a acomodat foarte bine, ii place. Singura problema este ca se imbolnaveste mult mai des decat inainte.
Caprioara spune:
Helau fetele,
Sper ca toata lumea e bine sanatoasa si voioasa
!
Eu nu imi vad capul de treaba si de aceea lipsesc la apel...
Am intrat scurt sa urez:
La multi ani fericiti si numai bucurii
Anka (pentru azi)
si
Camy (pentru ieri)
!
V-am mai citit din cand in cand dar nu am apucat sa si scriu
. La job e din ce in ce mai greu
. Si ma pregatesc si pentru un nou examen ACCA (acum va scriu de la cursuri).
Copii sunt bine "in principiu"
. Matei a inceput scoala si implicit avem discutii cu temele, iar Ilinca a inceput sa faca de vreo 2-3 saptamani niste crize de nervi (tantrumuri) destul de lungi si greu de suportat pentru nervii mei, dar ma straduiesc sa le tratez cu calm si citesc mult (prin mijloace de transport in comun
, ca doar atunci apuc) despre cum sa mai procedez cu copiii. Tocmai am terminat de citit cartea "Cum sa vorbim copiiilor daca vrem sa ne asculte si cum sa-i ascultam pentru ca ei sa ne vorbeasca" care e faina ca teorie, o recomand cu caldura! Sa vedem insa in ce masura eu personal o sa fiu in stare sa aplic tehnicile de acolo... ca vechile metehne le am adaaaanc infipte in cap si e greu sa te schimbi, deh
!
Din ce am citit am inteles ca aceste crize de tantrum sunt normale in jurul varstei de 2 ani, dar eu cu Matei nu le-am experimentat, asa ca am fost total nepregatita pentru ele
...
Am fugit, ca mai am de rezolvat niste treburi azi inainte sa ajung acasa.
Imi lipsiti, sa stiti! Va imbratisez cu drag si va urez o seara buna 

!
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta
mcoca spune:
Anka, La Multi Ani!
Anka, sa fii sanatoasa, fericita si sa ai parte numai de bucurii alaturi de cei dragi. De aseamenea, iti doresc mult noroc in "noua viatza".
Vicky si Printzesone
Didi81 spune:
Capri, si Aida are uneori crize de nervi, cand suntem mai multi in jurul ei e cel mai rau pt ca se rasfata, daca e cu o singura persoana e ok. Dar in rest, cand sunt si eu si nanny vrea sa fac eu tot, cand sunt eu si tati, tipa sa faca tati
. Nu ca am ceda si i-am face pe plac, suntem solidari si nu ne contrazicem unii pe altii, dar ea tot se rasfata pe cat posibil.
In rest am inregistrat progrese in ultimul timp: a inceput sa isi stranga jucariile singura din proprie initiativa dupa ce se joaca 
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)

Stef's blog