copiii nostri la 5,6, si mai multi ani :))

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Laura, eu una nu l-as pedepsi. Patrick a facut o faza asemanatoare cu cel ma bun preten, Luca, saptamana trecuta. ma rog, ei se bat si se impaca de 3 ori intr-o ora dar totusi. noi pur si simplu am plecat(eram la sarbatorire la un loc de joaca, oricum era tarziu si aveam deja in vedere plecarea) si am spus ca chiar nu e frumos sa se intample lucruri din astea, ca nu ne batem cu prietenii, ca ei ne sunt de ajutor... discursuri . a doua zi au vorbit si normal ca niciunul nu mai era suparat.
as zice sa ii lasi in "boii" lor . pur si simplu explicam ca nu e frumos sa lovim, ca nici noua nu ne place sa fim loviti si ca lucrurile astea nu se fac, pur si simplu. si ca exista alte modalitati de a rezolva problemele - cum a zis si Luna, apeleaza la un adult

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Poate primesc si eu ceva sugestii. Fatuca mea de 6 ani nu vrea sa mearga la gradi. Sau, ma rog, nu merge cu placere, pentru ca nu se lasa cu urlete si tipete si dat din picioare. Insa nu ii place, aseara a pus putin botic si dadea sa planga (astazi a fost prima zi de gradi pt ea). Pentru ca o pun sa doarma si pentru ca fac lectii. Nu ii place una dintre educatoare, este in varsta si, probabil, nu mai are rabdare, etc. Cum ati aborda voi problema? Noi am ajuns anul trecut la o intelegere, o zi pe saptamana o luam la pranz si a fost multumita, am reusit sa trecem anul mai linistiti. Mie imi pare rau ca nuu i place sa participe la lectii si imi este si putin teama de cum va reactiona la scoala anul viitor.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 15+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Laura cu pedeapsa e simplu: daca nu esti adepta pedepsei nu il pedepsesti. Eu una nu il pedepsesc pe Cosmin pt asa ceva, mai ales ca el nu e violent din fire. Si tu spui ca Rares nu e violent in mod normal asa ca, daca i-ai reamintit regulile e de ajuns zic eu. E problema celorlalti daca aleg sa-si pedepseasca copilul din orice.

Bebe Beca eu as fi dat-o la scoala direct, in ideea ca ar fi fost ceva nou, ar fi fascniat-o cel putin initial, ar fi reactionat altfel, s-ar fi simtit importanta si mare. Sincer, fara suparare, eu nu inteleg dorinta de a ii tine acasa pana la 7 ani dar asta e alta discutie. Cu gradinita... nu stiu ce sa zic, decat sa o responsabilizezi pe ea, sa ii explici ca mai are un an pana la scoala si ca lectiile fac sa ii fie mai usor cand incepe scoala. Eu sunt nascuta in mai, am inceput scoala la 6 ani si mi-a fost tare bine. Iar inainte de scoala n-am mers la gradi, insa cand am inceput scoala mi s-a parut ca sunt asa mare si importanta ca nu am facut probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Ioana, la scoala e altfel. Acolo daca esti buna, ai FB, acolo inveti chestii mai interesante deci totul e mai interesant decat la gradi. Nu va mai dormi la pranz, nu e obligatoriu sa manancu supa de conopida daca nu-ti place, etc.
Vorbeste cu ea, spune-i ce bine e la scoala. Daca ai timp, si daca stii la ce invatatoare vei ajunge la anul, incearca sa vorbesti cu ea sa te lase macar 5-10 minute sa mergi cu fata intr-o zi la scoala. (a noastra are obiceiul sa-i cheme pe fratii mai mici in ultima zi de scoala, si sa le organizeze activitati) Si dupa ce prinde gustul explica-i ca daca vrea la scoala, are de "terminat" gradinita. Si asta include si lectii, si tot tacamul.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ioana, ea acasa doarme la pranz? Daca nu are nevoie de somn, nu poti sa vorbesti cu educatoarele sa o lase sa se joace in liniste, nu sa o oblige sa doarma? Iar cu doamna care nu ii place, incearca sa afli daca nu ii place de fatza ei pur si simplu, sau a facut/spus ceva catre fetita ta care a suparat-o/afectat-o f. tare. E posibil sa nu ii placa ceva din ce fac educatoarele. Posibil sa fi tipat la ea sau sa fi facut vreo remarca ce a deranjat-o.

La a mea de ex. nu ii placea ca ii bagau mancarea in gura si o cam obligau sa manance. S-a rezolvat discutand cu educatoarele si cu ingrijitoarea sa o lase in pace, sa nu o forteze, sa nu insiste. Lasata in pace, mananca de placere si pt ca se ia cu ceilalti si chiar daca nu mananca foarte mult, macar manaca ceva si nu ii sta imbucatura in gat, ca i-a fost bagata mai mult cu forta.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Mai e un 'pitic' ce imi sta pe creier. Ar trebui sa il pedepsesc dupa faze de astea?

NU. De ce sa il pedepsesti, ce a facut sa merite pedeapsa??

Copiii se bat. Asta este realitatea si noi ne-am batut cand eram la gradinita,nu? Ba chiar si in scoala generala.
De ce se bat? In primul rand pentru ca jocul se transforma pe nesimtite in lupta personala. Ei se jucat de-a piratii, care pirati asta fac, iau prizonieri si-i inchid. De aici pana la bataie mai e un pas..
Copiii nu stiu sa dezamorseze un comflict prin vorbe. Ei actioneaza asa cum stiu, adica agresivitatea fizica.Mai ales baietii.

Ei se bat, ei se impaca. Suna poate aiurea, dar aceste conflicte ii ajuta sa INVETE. Le va folosi in viitor sa stie ca nu se pot lua la tranta cu oricine, ca s-ar putea sa o incaseze. S-ar putea sa strice relatii. S-ar putea sa se intample cine stie ce nenorocire. S-ar putea sa aiba regrete, etc etc.

Nu cred ca parintii ar trebui sa intervina mai mult decat e necesar. Si necesarul, tu Laura, l-ai facut deja. Ai vorbit cu el despre conflict. Si ai aflat ceva despre copilul tau, anume ca el s-a aparat! A fost atacat cu un pumn in burta si a dat si el la randul lui. NU este corect sa-l obligi sa-si ceara scuze. Pune-te in situatia lui, ti-ar placea sa ti se spuna sa iti ceri scuze, cand defapt nu tu ai inceput?

II poti spune ´´Ok, te-ai aparat, daca tu consideri ca nu trebuie sa-ti ceri scuze, nu o face. Poate ai ripostat exagerat, poate era suficient sa-l imobilizezi pe..(cum il cheama pe coleg) astfel incat sa nu ajungeti sa va carati pumni cateva minute. Gandeste-te la asta´´

Si poate o sa ai surprize, poate baiatul tau va merge la gradi si ii va spune colegului ´´sunt gata sa ne impacam, insa consider ca tu ai inceput si astept scuze. Imi voi cere si eu scuze la randul meu´´.

Iar despre parintii acelui baietel, daca ei il pedepsesc..., nu e de mirare ca cel mic e agresiv. NU asa se rezolva problema!

Daca tu tot insisti pe pedeapsa sau pe morala, copilul tau o va percepe ca pe o nedreptate, la urma urmei nu el a inceput. El s-a aparat, repet. Trebuie sa lucrati la intensitatea cu care se apara, asta e altceva. Te poti apara punandu-l pe unul la pamant sau te poti apara imobilizandu-l sau refuzand bataia, cu diplomatie(cand mai creste, ca un copil trebuie sa invete ce e aia dimplomatie).

Mergi la inceput

Va multumesc tare mult. Despre scoala ea stie deocamdata ca o va incepe anul viitor, si ca va avea o multime de lucruri interesante de invatat, etc. Nu o sperie in nicun fel ideea, nici nu deschide subiectul. Teama imi apartine mie, cand vad ca nu ii plac lectiile.

De dormit nu mai doarme la pranz de la vreo 2 ani si ceva-3, nu mai tin minte exact. Am discutat cu educatoarele acest aspect, au spus ca nu o forteaza sa doarma, insa ca trebuie sa stea si ea in pat, ca sa poata dormi ceilalti copii.

De cealalta educatoare nu ii place pentru ca este mai stricta, ei nu i-a facut nimic, am tot intrebat-o. A atentionat-o doar cand nu era atenta la lectie, lucru pe care ni l-a spus si educatoarea, de altfel, Educatoarea care ii place ei este tinerica tare (are vreo 22-23 de ani) si ii lasa sa faca ce le doreste inima, toti copilasii din clasa o adora.

Luna, nu as fi dus-o de la 6 ani la scoala pentru ca nu mi se pare ca este pregatita pentru o schimbare de acest gen. Inca este cu gandul prea mult la joaca. Si mai este vorb aceea, decat un an in plus in campul muncii, mai bine unul de copilarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Cand mi-a povestit soacra'mea intamplarea si mi=a zis ca s-au batut parte in parte, primul meu gand a fost "ok, s-au batut de la egal, treaba lor, eu de ce sa ma mai bag!?". Daca incepea el conflictul, daca dadea numai al meu, aveam motive sa intervin mai serios, dar asa ...
Deci cum am reactionat a fost ok si din punctul vostru de vedere. Ma gandeam ca nu am procedat corect sau nu am reactionat suficient, dar acum m-am linistit. Multumesc pt raspunsuri!

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ioana, pe a' mare o supara ca au program strict? nu e bine ca educatoarele sunt asa diferite - normal ca virgula copilasii o adora pe cea tanara care ii lasa sa faca ce vor... hehe, cine nu ar face-o? eventual poate compui tu un discurs ca educatoarea mai severa ii ajuta sa invete lucruri utile pentru scoala, ca sunt lucruri de copil mare... din astea. asa e si Patrick acum.... am tot dat-o cu faptul ca e baiat mare, ca doamna are acum baza in el ca ei vor merge la scoala la anul si daca ei se smiorcaie si sunt anti-tot, cum se vor simti cei mai mici? vaz ca merge pe moment....

R

Mergi la inceput

Roxana, cred ca o deranjeaza strictetea educatoarei. Cea tanara este la prima serie de copii, cred ca are si multa rabdare, nu are nervii "tociti" de 30 de ani de munca de gradinita Am tot ridicat-o in slavi pe educatoare, insa nu tine. Npua ne [lace ca de la cea in varsta a invatat o multime de lucruri, daca o intrebi de unde stie cutare lucru, iti spune ca de la dna Mihaela.

Mergi la inceput