copiii nostri la 5,6, si mai multi ani :))

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ioana si eu cred ca la scoala ii va fi mai usor sa respunda cerintelor, acolo nu va fi obligata sa doarma si sa manance. Si vazand ca ea raspunde mai usor cerintelor unei educatoare tinere, poate e bine sa te orientezi si spre o invatatoare tanara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Luna, nu stiu cat de mult va depinde de noi alegerea invatatoarei. Eu, pana la urma, tinand cont si de situatia invatamantului la noi, as prefera sa nimereasca o educatoare responsabila si interesata de ce se intampla cu copiii, fie ea tanara sau batrana. Acum trebuie sa incepem formalitatile ( a se citi interventiile) pentru a o inscrie la scoala pe care o dorim.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 15+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

Roxana, cred ca o deranjeaza strictetea educatoarei. Cea tanara este la prima serie de copii, cred ca are si multa rabdare, nu are nervii "tociti" de 30 de ani de munca de gradinita Am tot ridicat-o in slavi pe educatoare, insa nu tine. Npua ne [lace ca de la cea in varsta a invatat o multime de lucruri, daca o intrebi de unde stie cutare lucru, iti spune ca de la dna Mihaela.

da, aceeasi situatie si la noi, dar in gradinite diferite. acum 2 ani Patrick a plecat de la gradinita veche (din cauze de relocare) la cea de acum. educatoarea este ff diferita, desi ambele de aceeasi varsta - in jur de 50. e mai stricta dar totusi se vad progresele si a invatat destule lucruri. observ la Patrick o anumita retinere - probabil tot din cauza strictetii. dar totusi, repet, a mers treaba cu "copilul mare in care se are incredere" - acum sincer, eu asta si gandesc

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Luna, multumesc!

Mai e un 'pitic' ce imi sta pe creier. Ar trebui sa il pedepsesc dupa faze de astea? Sa ii tai ratia de desene animate, sau ceva? Eu personal nu sunt adepta pedepselor. Mai scap si eu cate una cand ma lasa nervii si sunt de genul "fara desene animate", "azi nu ai voie deloc la calculator" sau "stai in camera ta pana iti trec nervucii si pe urma discutam" - daca asta e o pedeapsa .. in fine.
Dar stiu ca celalat copil in discutie este pedepsit de parinti, mai ia si palme si probabil pt faza de ieri a fost pedepsit acasa. Foarte posibil ca parintii lui vor spune lucrul asta in cercul de parinti din grupa. Pe mine nu ma doare deloc gura lumii, dar daca Rares afla ca Andu a fost pedepsit si el nu, nu o sa zica ca "bine ti-a facut, vezi ca eu am avut dreptate, data viitoare tot asa fac?!!"
O sa iasa ca al meu e rau, ca eu gresesc ca nu il pedepsesc?

Pfiuuu, ce de-a probleme am ... Cert e ca mie mi s-a parut destul ieri sa discutam despre ce s-a intamplat, nu vad ce rost ar fi avut sa il pedepsesc si mai ales nu stiu daca rezultatul nu ar fi fost acumulare de frustrari si tensiune mai mare intre Rares si celalalt copil.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Rares gandeste corect si nu prea ai cum sa-l faci sa inteleaga de ce sa-si ceara el scuze in conditiile in care celalalt a inceput. Tu ai dreptate ca s-ar putea gandi ca "bine i-au facut lui Andu" si ca "uite, pe mine nu m-a pedepsit desi si eu m-am batut, deci e bine ce-am facut". Daca i-ai explicat f clar ca, desi celalalt a inceput, nu e bine ca si el a dat, si daca educatia din familie il invata ca violenta nu e buna etc etc, eu zic ca n-ai a te teme de nimic. Ca reiese in cercul prietenilor sau la gradi ca al tau e mai cumva decat altii.....asta e. Stai linistita si nu-ti mai face probleme.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

Poate primesc si eu ceva sugestii. Fatuca mea de 6 ani nu vrea sa mearga la gradi. Sau, ma rog, nu merge cu placere, pentru ca nu se lasa cu urlete si tipete si dat din picioare. Insa nu ii place, aseara a pus putin botic si dadea sa planga (astazi a fost prima zi de gradi pt ea). Pentru ca o pun sa doarma si pentru ca fac lectii. Nu ii place una dintre educatoare, este in varsta si, probabil, nu mai are rabdare, etc. Cum ati aborda voi problema? Noi am ajuns anul trecut la o intelegere, o zi pe saptamana o luam la pranz si a fost multumita, am reusit sa trecem anul mai linistiti. Mie imi pare rau ca nuu i place sa participe la lectii si imi este si putin teama de cum va reactiona la scoala anul viitor.

Of, cat as vrea sa existe o solutie. Noi pe vara am patit-o invers: avea botul cat China ca ce, el se duce la gradi sa se joace? ce e asta? el se plictiseste domne! .... si in alea 2 sapt cat am fost nevoiti sa-l ducem la gradi in vacanta de vara (vorba sa fie, ca din 2 sapt nu stiu daca a mers 4 zile) statea cu stressu in gat si in pragul portii vomita..... Acuma de cand au inceput lectiile, trai pe vatrai nenica, e copilu fericit si linistit ca are ce face!
(asta asa, sa ma racoresc nitel)

Si la noi tot cam asa a mers in perioada aia, cu targuiala: daca mergi si azi, vin sa te iau la pranz. Daca mergi si maine, promit ca vin sa te aiu cand te trezesti. Si tot asa. In paralel, incearca sa discuti cat de mult cu ea, f relaxat, poate spune ceva nou, poate e si un alt element care o deranjeaza.
Bafta

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ei se bat, ei se impaca. Suna poate aiurea, dar aceste conflicte ii ajuta sa INVETE.
Nu cred ca parintii ar trebui sa intervina mai mult decat e necesar.

Cei cu copii marisori stiu deja ca e putin mai mult decat asta.
La scoala, odata cu trecerea anilor, baietii cresc si caftelile devin mai serioase. Nu stiu ce invata prin bataie, dar, cu siguranta, nu li se va permite sa "invete" prea des. La toate sedintele cu parintii, din clasa I pana prin a 6-a, se discuta cu pofta despre bataile baietilor. Pedepsele sunt destul de serioase, plus ca parintii "batuti" au dreptul (si o fac deseori) sa ceara pedepse exemplare pentru batausi, incluse in toate regulamentele scolare. Adica poate iesi belea mare, mult mai mare decat bataia propriuzisa.
Teodora (clasa a 7-a) are un bataus in clasa, mi-e efectv mila de parintii lui, dar fata mea a venit de vreo doua ori cu botul umflat, iar anul asta nici un parinte nu mai are de gand sa inghita. In prima faza se va muta in alta parte.
Chiar daca majoritatea se potolesc, eu cred ca parintii trebuie sa intervina corespunzator, e drept, dar cu convingere.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Rufus, daca erai in situatia mea, ce ai fi facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ei se bat, ei se impaca. Suna poate aiurea, dar aceste conflicte ii ajuta sa INVETE.
Nu cred ca parintii ar trebui sa intervina mai mult decat e necesar.

Cei cu copii marisori stiu deja ca e putin mai mult decat asta.
La scoala, odata cu trecerea anilor, baietii cresc si caftelile devin mai serioase. Nu stiu ce invata prin bataie, dar, cu siguranta, nu li se va permite sa "invete" prea des. La toate sedintele cu parintii, din clasa I pana prin a 6-a, se discuta cu pofta despre bataile baietilor. Pedepsele sunt destul de serioase, plus ca parintii "batuti" au dreptul (si o fac deseori) sa ceara pedepse exemplare pentru batausi, incluse in toate regulamentele scolare. Adica poate iesi belea mare, mult mai mare decat bataia propriuzisa.
Teodora (clasa a 7-a) are un bataus in clasa, mi-e efectv mila de parintii lui, dar fata mea a venit de vreo doua ori cu botul umflat, iar anul asta nici un parinte nu mai are de gand sa inghita. In prima faza se va muta in alta parte.
Chiar daca majoritatea se potolesc, eu cred ca parintii trebuie sa intervina corespunzator, e drept, dar cu convingere.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Evident, eu vorbeam de aia micii de gradinita.
Cand copilul creste si e agresiv la modul descris de tine, we have a problem.Una mare.Si normal ca se cere interventia parintilor si-a psihologului!

Problema expusa de Laura este insa de alta natura si sustin in continuare ca a-l obliga pe Rares sa-si ceara scuze este nepotrivit si va fi interpretat ca ´´incorect´´ de catre copil. de pedeapsa nu mai zic nimic, e OUT, nici n-are sens sa discutam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

L-am intrebat azi, in treacat, fara sa fac caz din asta, daca s-a impacat cu Andu si a zis ca nu,"pt ca Andu e mai mic decat mine". Nu prea intelg eu cum functioneaza creierul asta al lor si de ce un copil cu 4-5 cm mai mic decat ei sau cu jumate de an mai mic este "bebelush, si nu ma joc cu el". L-am mai auzit spunand chestia asta cand era intr-un grup de mai multi baieti. Toti il marginalizau pe un pusti de vreo 4 ani jumate (ceilalti avand 5, 6 ani implniti) pe motiv ca "nu are 5 ani, e mic!".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Rufus, daca erai in situatia mea, ce ai fi facut?

Nu mare lucru in plus, dar este, totusi, ceva. Eu nu sunt impotriva pedepsei, evident adaptata varstei. Cum bataia nu intra in discutie, nu vad nimic rau in taiatul desenelor sau stat in camera ei (vorbesc de Ana). Educatia se face cu vorba, dar si cu fapta, in opinia mea. Iar daca eu raspund de faptele mele, e firesc sa invete de mici ca exista pret pentru orice in viata. In plus, este binecunoscut ca copiii testeaza limitele superioare, chiar daca stiu ca nu au voie ceva, incearca sa vada pana unde pot merge. Este un comportament absolut natural, insa rolul nostru este tocmai de a le trasa limitele.
Din pacate, nu cred ca vei avea succes cu impacatul cu Andu, ierarhiile lor, chiar daca ne scapa, exista si sunt puternice. Eu am fost cam bataus in copilarie, chiar daca parintii mei erau mereu pe faza. Evident, incercam sa-i pacalesc, sa nu auda de faptele mele...insa cand eram prins, nu eram iertat. In final, am inteles ca mai bine-i ascult, decat sa-mi interzica diverse chestii (ca desene animate oricum nu erau...)
Mi-e greu sa-ti dau sfaturi, tie sau oricui, pot cel mult sa-mi spun parerile. Nu cred ca-i cazul sa ne lasam copiii sa-si rezolve singuri problemele care includ violenta si nici nu cred ca baiatul tau va fi un pampalau daca stie ca n-are voie sa se cafteasca. De fapt, pampalau nu inseamna opusul batausului, nu?

Mergi la inceput