copiii nostri la 5,6, si mai multi ani :))
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Gabi_K spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Gabi, bine ca ai adus vorba de asta. N-am citit mai departe, poate ati mai discutat ce vreau eu sa zic. Fetita cu frate mai mare vede mai´´de aproape´´ ca sa zic asa diferentele dintre fete si baieti. Si poate mai repede decat o fetita fara frate. Ea , fetita, nu stie ca toate fetitele au lipsa ceva acolo jos. Si cauta..ridica fusta papusilor sa vada, ele oare au? N-au. Hmmm..dar oare de ce nu au? Ea de ce nu are? L-a pierdut? I-a picat? I l-a luat cineva?A pedepsit-o mama si i l-a luat? Ok..poate inca nu i-a crescut! Va creste, cu siguranta. ![]() Puteti sa credeti cate imagini si cate lucruri se invart in capsorul unui copil? Si imaginati-va ca el saracu, copilul adica, NU le stie verbaliza , nu le discuta..si se chinuie asa singur cu tot felul de intrebari.De aia e rau cand adultul reactioneaza fara sa gandesca ca si copilul din fata lui e un OM, ba chiar neajutorat. Asta cu ´´oare cum i-ar sta cu parul scurt´´ in traducere inseamna ´´oare cum i-ar sta fiind baiat, adica avand ce au baietii si ea nu are?´´. Intreabarea asta nu se refera defapt la papusa ci la fetita insasi.Fetita transfera papusii temerile, sperantele ei, pentru ca papusa este si ea ´´cu lipsa a ceva acolo jos´´ Papusa calcata de masina politiei= papusa pedepsita.(defapt ea, fetita pedepsita) Pedepsita prin lipsa a ceva. PS- o fetita la terapie spunea terapeutei ca papusa ei e ´´rea´´. De ce e rea, a intrebat terapeuta. ´´Pentru ca nu are nasture´´ a raspuns fetita. Nasture=penis. |
la noi nu e chiar asa. Fiimea stie de diferente de cand e micuta, ca nici la noi nu a existat usa inchisa la baie, deci ea stie ca fetele nu au nimic jos, in schimb au sani, iar baietii au cuc
![](icon_smile_big.gif)
Tunsul papusilor e o idiotenie a lui fiul meu, nicidecum a fetei, ea doar intra in joc si se adapteaza, ca deh, e mult prea mare sa se joace cu papuri. Numai cand e singura, o mai apuca. In rest daca se poate, numai animale si animalute din alea micute de plastic, care te fac sa urli cat te tin corzile vocale, cand noaptea iesi la wc, si din greseala calci pe una
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Gabi_K spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Subscriu. Nici Giulia nu e interesata si nu aude ![]() ![]() Aude doar cand o intreba daca e surdaaa sau daca tine neaparat sa strig ![]() Si spune un "bine-bine" ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Fix identic la fel sunt surzi si restul de copii de 6-7 ani ![]() Daria & felina fioroasa ![]() ![]() _"Meglio sole, che mall`accompagnate !" |
Surzi vor fi si mai tarziu. Cel putin la 13 ani inca sigur nu le cade dopul din ureche, asta-i sigur
![](bang.gif)
ladyJ spune:
Sorana, intrebarile pe care si le pun copiii despre existenta sau lipsa a ceva au loc in perioada 2 ani jumate4,5 ani. Adica atunci cand constata.
La baieti este mai problematica perioada decat la fetite.
Sigur ca un copil la varsta de 8 ani,daca e sanatos,nu va mai avea nedumeririle pe care le avea la 3 ani.
Angoasa de castrare, cum este numita, apare la toti copiii din cauza interpretarii gresite a realitatii.La varsta asta(incepand cu 2 ani jumate la fetite) gandirea copilului sta sub semnul magiei, adultii au in opinia lor puteri supranaturale si pot face ca lcururile sa apara si sa dispara dupa cum doresc ei.
Asta nu este un lucru de care sa ne temem. Vine si trece, la fiecare copil in mod particular.
Daca fetita ta iti spunea de exemplu urmatoarea fraza:´´ papusa mea este suparata. Nu are nasture´´, TU personal nu ai fi facut nicio legatura cu partile intime, nu-i asa?
E normal, cum ziceam, perioadele trec si vin, la unii sunt mai scurte la altii mai lungi. Cazurile difera, unele fetite au frati altele nu. Unele au mamici gata sa explice, altele nu.
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Gabi, bine ca ai adus vorba de asta. N-am citit mai departe, poate ati mai discutat ce vreau eu sa zic. Fetita cu frate mai mare vede mai´´de aproape´´ ca sa zic asa diferentele dintre fete si baieti. Si poate mai repede decat o fetita fara frate. Ea , fetita, nu stie ca toate fetitele au lipsa ceva acolo jos. Si cauta..ridica fusta papusilor sa vada, ele oare au? N-au. Hmmm..dar oare de ce nu au? Ea de ce nu are? L-a pierdut? I-a picat? I l-a luat cineva?A pedepsit-o mama si i l-a luat? Ok..poate inca nu i-a crescut! Va creste, cu siguranta. ![]() Puteti sa credeti cate imagini si cate lucruri se invart in capsorul unui copil? Si imaginati-va ca el saracu, copilul adica, NU le stie verbaliza , nu le discuta..si se chinuie asa singur cu tot felul de intrebari.De aia e rau cand adultul reactioneaza fara sa gandesca ca si copilul din fata lui e un OM, ba chiar neajutorat. Asta cu ´´oare cum i-ar sta cu parul scurt´´ in traducere inseamna ´´oare cum i-ar sta fiind baiat, adica avand ce au baietii si ea nu are?´´. Intreabarea asta nu se refera defapt la papusa ci la fetita insasi.Fetita transfera papusii temerile, sperantele ei, pentru ca papusa este si ea ´´cu lipsa a ceva acolo jos´´ Papusa calcata de masina politiei= papusa pedepsita.(defapt ea, fetita pedepsita) Pedepsita prin lipsa a ceva. PS- o fetita la terapie spunea terapeutei ca papusa ei e ´´rea´´. De ce e rea, a intrebat terapeuta. ´´Pentru ca nu are nasture´´ a raspuns fetita. Nasture=penis. |
Lady
![](pupic.gif)
Ei si acum vreo un un (Adelise avea 2 ani) a inceput sa constientizeze diferenta dintre ea si Cosmin si au inceput "problemele". A inceput sa urle ca are si ea "willie" (penis) si nu ne intelegeam cu ea. Nu stiu daca reactuinam bine insa ii spuneam ca ea e o fetita frumoasa si ca are "pasa" si ca e bine etc etc. Insa ea o tinea pe a ei, venea uneori isi dadea chiloteii jos, isi despartea labiile si zicea satisfacuta "see, I've got a willie" (am penis). Pana cand am incetat sa o contrazicem. Nu comentam, nu ziceam nimic. Ii distrageam atentia cu altceva. Acum face mai rar insa desi stie ca are "pasa" tot are momente rare cand face baie si imi arata ca are si "willie".
ladyJ spune:
Gabi, faza povestita de tine am inteles ca s-a intamplat cand fetita ta era mica. Am inteles gresit?
ladyJ spune:
Luna, buna.
Ce povestesti tu este o faza tipica.
Uite de exemplu multe fetite isi ridica rochita in public. O fac pentru a vedea reactia celor din jur, asa ca daca nimeni nu se oripileaza de ´´lipsa´´ ei, inseamna ca nu e asa de rau,.Cere o confirmare si o face asa cum stie, la varsta de 2-3 ani.
Ce poti sa-i zici..i-ai zis deja. Ca fetitele au ´´pasa´´ si baietii au ´´willie´´. Asa au toate fetitele, asa au toti baietii..
Daca mai aduce vorba de ´´eu cand o sa cresc mare o sa am un willie´´, ii spui ca ea cand va creste va deveni o domnisoara eleganta si frumoasa,cu rochite multe, par lung si matasos.. asa ca mama. Te va intreba probabil daca va avea si ea sani ca tine. Confirma-i...si cam asta e.
Gabi_K spune:
citat din mesajul lui ladyJ Gabi, faza povestita de tine am inteles ca s-a intamplat cand fetita ta era mica. Am inteles gresit? |
fazele astea anti-papusi persista. De fapt baiatul face misto de papusi, iar ea vrea sa fie grozava in fata lui si il imita, fiindca numai cand se joaca impreuna atunci se comporta asa cu papusile.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
un art care se merita citit
http://www.ziare.com/life-style/copii/opinii-avem-dreptul-sa-ne-batem-copiii-1041117
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
citat din mesajul lui lorelaim un art care se merita citit http://www.ziare.com/life-style/copii/opinii-avem-dreptul-sa-ne-batem-copiii-1041117 |
Foaie verde si-o lalea am scris un articol.
![](icon_smile_big.gif)